Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Træn med baby: DGI Huset Nordkrafts nye fitnesskoordinator vil hjælpe mødre i form

Af Nathalia Hentze Nielsen
Mette Dyhrman Sørensen til Mor og Far i Form.
Mette Dyhrman Sørensen til Mor og Far i Form.

At DGI Huset Nordkraft er et aktivitetshus, der rummer alle aalborgensere uanset alder, køn og træningsniveau, er der ingen tvivl om.

Intet sted sættes der dog en tykkere streg under det end til deres Mom Bootcamp, hvor nybagte mødre kan komme i form uden, at de behøver at efterlade deres babyer derhjemme.

Den næste bootcamp starter mandag den 15. august og med to ugentlige træninger i  det 12 uger lange forløb, er der rig mulighed for at træne i trygge omgivelser, opbygge et fællesskab med andre mødre og blive vejledt af en rigtig dygtig instruktør.

Instruktør-delen skal vi lige hvile ved et øjeblik, fordi det er nye kræfter, der skal lede bootcampen – og ikke mindst koordinere alle husets fitnesshold.

Maria er nemlig DGI Huset Nordkrafts nytilkomne fitnesskoordinator og instruktør, og hendes glæde ved jobbet er til at tage og føle på.

“Jeg var så heldig at få jobbet, og det er en kæmpe gave.

Det er et fantastisk hus med utrolig mange muligheder, og så er der en etableret gruppe af dygtige instruktører, som jeg glæder mig til at samarbejde med og stå i spidsen for,” fortæller hun.

Træn med baby: DGI Huset Nordkrafts nye fitnesskoordinator vil hjælpe mødre i form
Maria er nemlig DGI Huset Nordkrafts nytilkomne fitnesskoordinator og instruktør

Maria er uddannet fysioterapeut og har bl.a. været ved DGI Huset Aabybro, hvor hun var ansvarlig for fitness og sundhed.

Derudover var hun med til at starte en fitnesslinje op på en nordjysk efterskole, som hun stod for i 6 år.

Det er dermed en særdeles erfaren og dygtig fitnesskoordinator og instruktør, som DGI Huset Nordkraft har sikret sig, og ligesom idrætshuset i Aalborg favner alle, er Maria også vant til at træne folk, der er forskellige steder i livet – fra seniorer til babyer og alle midt i mellem.

Faktisk har Maria tidligere kørt et mor-barn forløb, da hun var i Aabybro, og her var det vigtigt for hende at skabe plads til forskelligheder, og dele budskabet om, at man godt kan komme til træning selvom baby ikke er glad.

Som hun understreger er lidt bedre end ingenting, og hun er mere end klar på at hjælpe til med de søde små, hvis mødrene har brug for en pause under træningen.

“Jeg har skrevet afsluttende opgave omkring bækkenbund og inkontinens, og jeg er selv mor til tre, så jeg kender til mange af de problemstillinger, der kan komme efter en fødsel, bl.a. med skilte mavemuskler.

Der er mange, der ikke har trænet før de fik børn, men pludselig har fået en krop, hvor de tænker ‘hold da op, hvad sker der her’, og man kan gå meget galt i byen, hvis man bare googler et eller andet. Til bootcamp’en er al træning velovervejet og tryg.

Jeg vil gerne hjælpe kvinderne med deres problemstillinger, men samtidig også hjælpe dem til at acceptere og være glad for den krop, de har efter, at de har fået børn,” forklarer hun om bootcamp-forløbet.

Træn med baby: DGI Huset Nordkrafts nye fitnesskoordinator vil hjælpe mødre i form

Babyerne kan være med i træningen

Selve træningen til bootcamp vil være varieret, og der vil altid tages hensyn til børnene, fordi som Maria siger: “Det er babyerne, der bestemmer, hvornår man kan gøre hvad.”

I starten og slutningen af forløbet får man en Tanita Bodyagemåling, og herudover er der en stimulastik prøvetime og adgang til hjemmetræning via en lukket Instagram-gruppe.

“Al målsætning laves ud fra min faglighed og i fællesskab med mødrene. Ved nogle af øvelserne kan babyerne være med, men de kan også ligge og sove i træningstimen.

Det vigtigste er, at mødrene kommer afsted til træningen, fordi træningen frigiver nogle endorfiner i kroppen, der kan hjælpe dem med at få det bedre med sig selv og vende en dårlig dag til en god dag,” siger hun.

Træningen foregår mandage kl. 9:30-10:30 og torsdage kl. 9:30-10:30. Prisen er 1495 kroner for hele forløbet.

Maria tilføjer yderligere, at hun vil være i DGI Huset Nordkraft i dagtimerne, og at man bl.a. vil kunne møde hende som instruktør for flere hold (Circle Power, seniorforløb m.m.)

Læs mere om Mom Bootcamp her.

Del artikel

Andre læser også