Nibe Festival starter onsdag: Det glæder vi os især til

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nedtællingen til årets største nordjyske festival har efterhånden været i gang, lige siden den sidste sluttede.

I morgen starter festlighederne endelig igen, men allerede i forgårs kunne Nibe Festival helt historisk melde udsolgt på alle billetter; hvilket betyder, at det i år heller ikke er muligt at købe billetter i døren.

Der er altså slet ingen tvivl om, at gensynet med skoven er længe ventet for mange, og at vi igen i år kan se frem til fire fantastiske dage.

Uanset om du skal afsted i én eller flere dage, bliver der masser at se frem til.

Vi har her samlet fem bud på de ting, vi glæder os allermest til.

Musikken

Det er svært at forestille sig, hvad Nibe Festival ville være uden musik.

Måske bare fire dages telttur, hvor det gælder om at blive mest fuld og væk flest gange. Og hvor hyggeligt det end kunne lyde, så er vi glade for, at der også i år er musikalske oplevelser i vente.

Onsdag:

Festivalen starter ud med et stærkt onsdagsprogram, hvor både Christopher, MØ og Westlife slår vejen forbi Store Scene i Skalskoven.

MØ og Westlife er da også blandt festivalens hovednavne, så det er måske ikke så mærkeligt, at dagsbilletterne blev revet væk på rekordtid.

På Blå Scene kan vi glæde os til blandt andre Hjalmer og senere Ude Af Kontrol, der til sidste års koncert måtte lukkes ned efter bare 15 minutter. De var simpelthen bare … ude af kontrol.

I år kan vi altså glæde os over en opgraderet scene for den danske hip-hop/rap gruppe – sådan at publikum forhåbentligt kan se frem til et lidt længere oplevelse.

Torsdag:

Når den første dag er “overstået”, kan du lige akkurat nå at sove rusen ud, før næste musikalske navn springer på scenen.

Torsdagen skydes i gang allerede 13.30, hvor popgruppen Infernal starter dagens fest. Senere på dagen indtager altid populære Liam Nygaard O’Connor – også kendt som L.O.C. – scenen; efterfulgt af det internationale topnavn DJ Martin Jensen.

Når klokken slår tolv, kan du trække ned til Blå Scene, hvor kulte Johnny Madsen næsten er en garanti for en legendarisk aften.

Fredag:

En lang række danske topstjerner besøger festivalen, og vi glæder os blandt andet til Lars Lilholt Band, TV2, Nephew og Saveus.

På Blå Scene er der fint besøg fra Søren Huss og stemningsfulde Folkeklubben, der med sine charmerende numre giver stof til eftertanke.

Og med en lunken fadbamse i hånden bliver festivalstemningen vel ikke meget højere.

Lørdag:

Har du overlevet indtil nu, burde du holde ved i festivalens sidste par timer.

Rosinen i pølseenden bliver nemlig blandt andre Nik & Jay, Suspekt og Minds of 99, der alle tre vel er en form for must see, når vi snakker festivalmusik.

I Reservatet spiller upcoming Fool, der gennem de sidste år har produceret få – men slagkraftige hits. Heriblandt kan nævnes Strapped og Outcast, der uden tvivl vil kunne genkendes fra hitlisterne.

Som afslutning på fire fede dage, slutter aftenen af med besøg fra Benal, Faustix og Queen Machine.

Du kan se hele festivalens program lige her

Mad

Noget af det bedste ved en festival er jo næsten, at man kan have fire cheat-days i træk ….

Så er er det jo godt, at Nibe Festival altid lokker med et godt udvalg af alt lige fra lækker sushi fra SushiMania og China Box fra Asian House til højtbelagt smørrebrød og dertilhørende sidevogn på Restaurant Himmelblå.

Azzurra er for tredje år i træk også at finde i området Little Italy, som er placeret centralt på festivalens Junglesti, hvor stemningen emmer af italiensk idyl.

Nibe Festival skulle eftersigende også være kendt for at lave Danmarks bedste festivalburger – det må jo komme an på en prøve. Eller fem.

Du finder et overblik over spisestederne lige her.

Drinks

Sidste år var festivalen ved at tørre væk i solens hede, men der er altså ingen grund til at frygte at blive tørlagt uanset vejret.

På festivalen er der intet mindre end 24 destinationer, når det gælder om at få slukket tørsten: Uanset om du er til eksotiske cocktails, iskolde fadøl eller shots i lange baner, så er Nibe Festival the place to be. 

Hvis der er én drink vi især glæder os til, så må den evige og uundværlige Appelsinen, der sørger for, at du i hvert fald ikke kommer hjem fra festival med C-vitaminmangel.

Boden, der både findes ved Store og Blå Scene, serverer friskpresset appelsinjuice med et solidt skud Smirnoff Vodka – eller uden, hvis du er en mere afholden type.

Du finder et overblik over alle festivalens barer lige her.

Festivalområderne

At være på Nibe Festival er cirka som at begå sig i en lille by.

Festivalen er opdelt i små områder, sådan at du altid kan finde et sted, der passer til lige præcis dig.

Vil du sikre dig en fuldbyrdet festivaloplevelse, burde du for eksempel slå vejen forbi det officielle campområde, hvor fællessang, høj musik og shots i lange baner er selvfølge.

Er du mere til fred og ro og en hyggelig stund med dine festivalmakkere, er der også mulighed for dét.

Blandt andet er området Havnen i år blevet vakt til live; og selvom der jo ikke er langt til Nibe Havn, så har man alligevel valgt at flytte havneområdet helt ind på festivalpladsen.

Et nybygget fyrtårn vil lede dig vejen derhen, hvor mad- og drikkeboder er med til at skabe den fuldendte havne- og festivalstemning.

Du kan få et overblik over alle festivalens områder lige her.

Stemningen

Folk, der ikke har været på festival før, har ofte svært ved at gennemskue, hvad det fede lige er ved dét.

Hvorfor ikke bare tage til én koncert i ny og næ, have rene fødder og nyvasket hår?

Fordi: Ægte festivalstemning følger ikke med denne slags koncerter.

Her mødes man i en fælles kærlighed til musikken, mangfoldigheden og ikke mindst det fællesskab, man danner i den lille festivalboble.

Og det er selvfølgelig også på listen over de ting, vi ser allermest frem til.

God festival derude!

Perfekt sommervejr i vente: 6 bud på de bedste strande i Nordjylland

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Palmestranden i Frederikshavn. Foto: Visit Frederikshavn
Palmestranden i Frederikshavn. Foto: Visit Frederikshavn

Det har ladet vente lidt på sig, men nu skulle den være god nok: Den danske sommer rammer for alvor i denne uge.

Således også her i Nordjylland, hvor vi i skrivende stund kan se frem til 27 grader og sol i løbet af ugen.

Derfor skal i naturligvis ikke snydes for vores bud på de bedste seks strande i Nordjylland, som vi første gang skrev om sidste sommer.

For når vejret viser sig fra sin varme og solrige side, findes der intet bedre end at pakke strandkurven og begive sig ud på et eventyr, hvor målet er sand under fødderne, frisk havluft i lungerne, afslapning, leg og masser af kvalitetstid med vores nærmeste.

Nordjylland er helt i top når det gælder strandoplevelser i Danmark, og de mange nordjyske badestrande byder på noget for enhver smag.

Ved østkysten og Limfjorden finder man det rolige og børnevenlige vand, mens vestkysten er fyldt med de mere spektakulære, rå og brede af slagsen med unikke klitplantager langs stranden.

Mulighederne er mange, men lige meget om du er til palmer, surfing, leg, afslapning eller solnedgang, har vi udvalgt de strande i og omkring Aalborg, som du bare må besøge i løbet af sommeren.

Vestre Fjordpark (Aalborg)

Man behøver ikke tage ud af byen for at få både strand og sjov, og hvis det danske sommervejr tilmed fortsætter sådan her spår vi, at Vestre Fjordpark igen bliver en af de mest populære sommerdestinationer for aalborgenserne.

Friluftsbadet i Aalborg har i mere end 70 år været et tiltrængt åndehul for Aalborgs borgere, og i 2017 stod den helt nye Vestre Fjordpark klar.

Området Stranden er et stort badeområde med lækker sandbund, et 50 meter bassin hvor man kan svømme baner og et dybere bassin med vipper, udspringstårn og klatrevæg.

Derudover er der også opsat en forhindringsbane, hvor den eneste konsekvens ved at falde ned er et forfriskende plask i det friske fjordvand.

Som en nyhed i år, kan du nu også leje de populære SUP Boards i Vestre Fjordpark – læs mere om det her.

Udover aktiviteterne i vandet, er der også masser af andre oplevelser i den 165.000 kvadratmeter store Fjordpark. Området Kilen har åbne græsarealer, hvor man kan udfordre vennerne i både frisbee, parkour, streetbasket, beachvolley og meget, meget mere.

I områderne Krattet og Skoven kan man boltre sig på den nybyggede tarzanbane, eller bestige det 15 meter høje arkitektoniske tårn, som er skabt af kunstneren Thomas FOS Poulsen.

I Vestre Fjordpark finder man også den populære SALT Café, som byder på kolde is og lækre sandwich, mens Aalborg Street Food kan friste med alverdens specialiteter, bare 500 meter fra parken.

Hesteskoen (Aalborg)

Selvom vi er vilde med Vestre Fjordpark, findes der også et helt naturligt strandområde her i byen. I Aalborg Øst finder man Hesteskoen, hvor man kan komme helt tæt på fjorden.

Det helt store plus er den børnevenlige strand, hvor det lave vand er helt ideelt, når børnene skal køle af i sommervarmen. Derudover kan de også prøve lykken i det lave vand, for at se om de kan fange både rejer og krabber.

Hvis man ankommer til Hesteskoen i kajak eller kano, kan man overnatte i hyggelige shelters på den lille lejrplads, som hører til området.

Ved stranden har man desuden anlagt en alternativ sti; nemlig en snorkelsti, hvor man kan svømme langs et tov på ca. 100 meter, der er udspændt langs bunden. Langs torvet er der forskellige poster, hvor man eksempelvis kan læse om dyre – og plantelivet i Limfjorden.

Foto: VisitAalborg

Blokhus Strand (40 min. kørsel fra Aalborg)

Man kan ikke sige strand og sjov i Nordjylland uden at sige Blokhus. Her finder man én af Nordeuropas allerbedste badestrande og det fine, hvide sand og de karakteristiske høje klitter danner rammen om et væld af uforglemmelige sommerminder.

Der er ofte stor kø på landevejen til Blokhus, og som et af de eneste steder i Danmark er det endda muligt at køre direkte på stranden i sin bil.

Du må heller ikke snyde dig selv for at nyde solnedgangen, enten i læ af de lune klitter eller måske af den parkerede bil, hvis vestenvinden er særlig kraftig.

Sommeren i Blokhus er kendt for at være spækket med fede aktiviteter for både store og små og i år er ingen undtagelse; der er blandt andet de populære torsdagskoncerter, som byder på underholdning fra blandt andre Hjalmer og Johnny Madsen. Læs mere om det her.

Derudover er Blokhus én af de hyggeligste byer i Nordjylland, og der er masser af gode spise – og shoppingmuligheder i byen.

Hvis børnene trænger til at få brændt endnu mere energi af efter afslapning på stranden, ligger en af Nordeuropas bedste forlystelsesparker, Fårup Sommerland, kun 10 minutters kørsel fra byen.

Løkken Strand (45 min. kørsel fra Aalborg)

Ligesom Blokhus har Løkken også udmærket sig på landkortet som én af Danmarks bedste strande, og i løbet af sommeren, er der masser af muligheder for både sjov og strand

Er du til sjov på stranden er området omkring Løkken Strand af de bedste surfområder i landet. North Shore Surf har specialiseret sig i alt inden for surfing – lige fra traditionel surfing, Stand Up Paddle, Skimboarding og meget, meget mere.

Derudover har de både saunaer og vildmarksbade, hvor man kan komme helt ned i gear og nyde den vilde udsigt over Vesterhavet.

Vandet i Løkken er rent, sandet er fint – men samtidigt helt perfekt til at lade fantasien få frit løb og udfolde sin kreativitet inden for sandkunstens verden.

Hvert år afholdes der nemlig ugentligt en sandskulptur-konkurrence for børn, hvor det handler om at være kreativ med både sand, sten, skaller og tang.

Det sker hver onsdag fra 3. juli – 7. august ved stranden mellem Ndr. Strandvej og Sdr. Strandvej og dommerne kommer forbi og bedømmer de flotte kunstværker.

Læs meget mere her.

Palmestranden (50 min. kørsel fra Aalborg)

Hvorfor ikke spare flybilletten til de sydlige himmelstrøg og bare tage den korte køretur til Frederikshavn? Her finder du nemlig også ægte sydlandsk stemning på Palmestranden, som er helt unik i Danmark.

Palmerne er importerede hørpalmer fra Kina og daddelpalmer fra De Kanariske Øer. De plantes hvert år i kummer i sandet, og det er altså bare helt specielt at opleve en strand i Danmark, hvor der er palmer.

Der er også plads til masser af aktiviteter på Palmestranden, såsom beachvolley, petanque- og strandfodboldbaner.

Foto: ToppenAfDanmark. Palmestranden i Frederikshavn

Bisnap Strand (30 min. kørsel fra Aalborg)

Mens vestkysten er kendt for den rå natur med vilde vinde og høje bølger, er strandene ved østkysten kendetegnet ved læ og lavvande. Men det betyder bestemt ikke, at de ikke også kan noget særligt.

Bisnap Strand er en 6 kilometer lang strækning mellem Hou og Bisnap (lige ved Hals). Den er tidligere kåret til Nordjyllands bedste strand, på grund af de børnevenlige omgivelser, det varme vand og det hvide strandsand.

Det helt unikke ved området er, at kysten er en såkaldt barre-kyst. Det betyder, at der bliver mere og mere sand med årene, og derfor dannes der laguner og småøer. Hvem drømmer ikke om at have sin helt egen ø og så ovenikøbet i perfekt køreafstand fra Aalborg?

Du kan også gå på vaskeægte skattejagt på østkysten – det er nemlig her du finder Nordens guld: Rav.

Dette er en ny udgave af vores artikel fra 10. juli 2018: Sol og sommer: Her er 6 bud på de bedste strande

Gratis guidet gåtur: Oplev Vestbyens gavlmalerier i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Himmerland Boligforening står denne sommer bag en række gratis guidede ture gennem Aalborgs gader under konceptet som tiden dog går, og vi har før skrevet om deres guidede gåture fra Frederikstorv og ikke mindst de gratis rundvisninger på Aalborg Stadion og på AaB’s træningsanlæg.

Nu er tiden kommet til at opleve Vestbyens mange flotte gavlmalerier.

Gratis guidet tur i Vestbyen

Hvis du synes det lyder interessant er det bare at møde ved Gåsepigen kl. 14 på søndag, og så går man i samlet ud i Vestbyens mange sjove kroge og ser på gavlmalerier.

Foto: Himmerland Boligforening

Himmerland Boligforening har denne gang sørget for en højtaler, så alle har mulighed for at få de fascinerende historier om gavlmalerierne.

På den guidede tur kan man se frem til at se nogle af de “hemmelige” malerier, som man måske ikke lige ser i dagligdagen, når man færdes på de større veje, og derudover vil man også få et indblik i de mange hyggelige gårdhaver og mange andre spændende steder.

Himmerland Bolligforening oplyser, at turen cirka er 5 kilometer lang.

Arrangementet er åbent og gratis for alle, og det er en del af boligforeningens “Som tiden dog går”-koncept, hvor de hver uge arrangerer nye spændende gåture.

Hvad: Gavlmalerier i Vestbyen
Hvor: Start ved Gåsepigen, Vesterbro.
Hvornår: Søndag d. 28 juli kl. 14.
Pris: Gratis

Du kan finde mere info her.

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.