Nibe Festival starter onsdag: Det glæder vi os især til

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nedtællingen til årets største nordjyske festival har efterhånden været i gang, lige siden den sidste sluttede.

I morgen starter festlighederne endelig igen, men allerede i forgårs kunne Nibe Festival helt historisk melde udsolgt på alle billetter; hvilket betyder, at det i år heller ikke er muligt at købe billetter i døren.

Der er altså slet ingen tvivl om, at gensynet med skoven er længe ventet for mange, og at vi igen i år kan se frem til fire fantastiske dage.

Uanset om du skal afsted i én eller flere dage, bliver der masser at se frem til.

Vi har her samlet fem bud på de ting, vi glæder os allermest til.

Musikken

Det er svært at forestille sig, hvad Nibe Festival ville være uden musik.

Måske bare fire dages telttur, hvor det gælder om at blive mest fuld og væk flest gange. Og hvor hyggeligt det end kunne lyde, så er vi glade for, at der også i år er musikalske oplevelser i vente.

Onsdag:

Festivalen starter ud med et stærkt onsdagsprogram, hvor både Christopher, MØ og Westlife slår vejen forbi Store Scene i Skalskoven.

MØ og Westlife er da også blandt festivalens hovednavne, så det er måske ikke så mærkeligt, at dagsbilletterne blev revet væk på rekordtid.

På Blå Scene kan vi glæde os til blandt andre Hjalmer og senere Ude Af Kontrol, der til sidste års koncert måtte lukkes ned efter bare 15 minutter. De var simpelthen bare … ude af kontrol.

I år kan vi altså glæde os over en opgraderet scene for den danske hip-hop/rap gruppe – sådan at publikum forhåbentligt kan se frem til et lidt længere oplevelse.

Torsdag:

Når den første dag er “overstået”, kan du lige akkurat nå at sove rusen ud, før næste musikalske navn springer på scenen.

Torsdagen skydes i gang allerede 13.30, hvor popgruppen Infernal starter dagens fest. Senere på dagen indtager altid populære Liam Nygaard O’Connor – også kendt som L.O.C. – scenen; efterfulgt af det internationale topnavn DJ Martin Jensen.

Når klokken slår tolv, kan du trække ned til Blå Scene, hvor kulte Johnny Madsen næsten er en garanti for en legendarisk aften.

Fredag:

En lang række danske topstjerner besøger festivalen, og vi glæder os blandt andet til Lars Lilholt Band, TV2, Nephew og Saveus.

På Blå Scene er der fint besøg fra Søren Huss og stemningsfulde Folkeklubben, der med sine charmerende numre giver stof til eftertanke.

Og med en lunken fadbamse i hånden bliver festivalstemningen vel ikke meget højere.

Lørdag:

Har du overlevet indtil nu, burde du holde ved i festivalens sidste par timer.

Rosinen i pølseenden bliver nemlig blandt andre Nik & Jay, Suspekt og Minds of 99, der alle tre vel er en form for must see, når vi snakker festivalmusik.

I Reservatet spiller upcoming Fool, der gennem de sidste år har produceret få – men slagkraftige hits. Heriblandt kan nævnes Strapped og Outcast, der uden tvivl vil kunne genkendes fra hitlisterne.

Som afslutning på fire fede dage, slutter aftenen af med besøg fra Benal, Faustix og Queen Machine.

Du kan se hele festivalens program lige her

Mad

Noget af det bedste ved en festival er jo næsten, at man kan have fire cheat-days i træk ….

Så er er det jo godt, at Nibe Festival altid lokker med et godt udvalg af alt lige fra lækker sushi fra SushiMania og China Box fra Asian House til højtbelagt smørrebrød og dertilhørende sidevogn på Restaurant Himmelblå.

Azzurra er for tredje år i træk også at finde i området Little Italy, som er placeret centralt på festivalens Junglesti, hvor stemningen emmer af italiensk idyl.

Nibe Festival skulle eftersigende også være kendt for at lave Danmarks bedste festivalburger – det må jo komme an på en prøve. Eller fem.

Du finder et overblik over spisestederne lige her.

Drinks

Sidste år var festivalen ved at tørre væk i solens hede, men der er altså ingen grund til at frygte at blive tørlagt uanset vejret.

På festivalen er der intet mindre end 24 destinationer, når det gælder om at få slukket tørsten: Uanset om du er til eksotiske cocktails, iskolde fadøl eller shots i lange baner, så er Nibe Festival the place to be. 

Hvis der er én drink vi især glæder os til, så må den evige og uundværlige Appelsinen, der sørger for, at du i hvert fald ikke kommer hjem fra festival med C-vitaminmangel.

Boden, der både findes ved Store og Blå Scene, serverer friskpresset appelsinjuice med et solidt skud Smirnoff Vodka – eller uden, hvis du er en mere afholden type.

Du finder et overblik over alle festivalens barer lige her.

Festivalområderne

At være på Nibe Festival er cirka som at begå sig i en lille by.

Festivalen er opdelt i små områder, sådan at du altid kan finde et sted, der passer til lige præcis dig.

Vil du sikre dig en fuldbyrdet festivaloplevelse, burde du for eksempel slå vejen forbi det officielle campområde, hvor fællessang, høj musik og shots i lange baner er selvfølge.

Er du mere til fred og ro og en hyggelig stund med dine festivalmakkere, er der også mulighed for dét.

Blandt andet er området Havnen i år blevet vakt til live; og selvom der jo ikke er langt til Nibe Havn, så har man alligevel valgt at flytte havneområdet helt ind på festivalpladsen.

Et nybygget fyrtårn vil lede dig vejen derhen, hvor mad- og drikkeboder er med til at skabe den fuldendte havne- og festivalstemning.

Du kan få et overblik over alle festivalens områder lige her.

Stemningen

Folk, der ikke har været på festival før, har ofte svært ved at gennemskue, hvad det fede lige er ved dét.

Hvorfor ikke bare tage til én koncert i ny og næ, have rene fødder og nyvasket hår?

Fordi: Ægte festivalstemning følger ikke med denne slags koncerter.

Her mødes man i en fælles kærlighed til musikken, mangfoldigheden og ikke mindst det fællesskab, man danner i den lille festivalboble.

Og det er selvfølgelig også på listen over de ting, vi ser allermest frem til.

God festival derude!

Aalborg-firma med rekordregnskab: Nu satser Luksusbaby på flere butikker og udlandet

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er god grund til at lette på hatten for den fremadstormende Aalborg-virksomhed Luksusbaby.

Det startede med en webshop med eksklusivt børnetøj hjemme i stuen hos Ann-Louise Christine Aasted og Morten Grabowski Kjær i 2014.

Nu står de så med en af landets mest succesfulde webshops og ikke mindst en fysisk butik inde i hjertet af Aalborg. Tallene i det seneste regnskab taler også sit tydelige sprog.

Bruttofortjenesten steg i 2019 til 15,8 mio. kr. mod 11,9 mio. kr. året før. Samtidig voksede overskuddet til 5,8 mio. kr. efter skat.

Morten Grabowski Kjær og Ann Louise står bag Luksusbaby

Kursen sat mod nye mål

Luksusbaby har formået at skabe en perfekt balance mellem deres succesfulde webshop og så den fysiske butik i Aalborg, hvor man sidste år rykkede i endnu større butikslokaler i Møllegade, hvor Høgh Interieur tidligere lå.

Nu er kursen så sat mod en ny stor butik i Aarhus og ikke mindst satses der endnu hårdere på det udenlandske marked. Det skriver Finans som har talt med Aalborg-parret.

“Indtil videre har vi ikke haft særlig fokus på udlandet, men vi har store ordrer fra lande som Kina og USA hver eneste dag. Nu har vi stærk vækst i Danmark, så udlandet er næste skridt,” siger Ann-Louise Christine Aasted til Finans.

Hun tilføjer også om flere fysiske butikker rundt omkring i Danmark.

“Det har hele tiden været en drøm at åbne nye butikker, og vi synes, det skaber en god synergi. Vores butik har desuden haft åbent under corona, og det tabte salg er allerede indhentet,” forklarer Ann-Louise Christine Aasted til Finans.

Åbner i næste uge: Se det helt nye Mabel Kafferi midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kaffe og kram. 

Det bliver de to hovedelementer hos Mabel Kafferi, der åbner på Boulevarden i den kommende uge.

En charmerende mor/datter-duo står bag, og målet om en fælles kaffebar ser nu – efter mange års drømmeri – ud til at blive til virkelighed.

Den officielle åbning bliver lørdag d. 18. juli, men allerede i dag var vi forbi til et lille sneak peek. 

Trods sine små kvadratmeter lover Camilla og Carla, at Mabel kommer til at levere store smagsoplevelser, god atmosfære og hyggelig stemning.

Derudover er (næsten) alt i kaffebaren til salg, og foruden kaffe kan du få alt fra smukke kopper,  unikke vægdekorationer, plakater, tæpper til vaser, smykker og te.

Kaffe, kage og interiør

De rustikke træmøbler skaber en legende kontrast til væggene, der er blevet malet i en sart rosa. Over bordene er newyorkervæggen dekoreret med et stativ af hylder, der glædelig fremviser en masse af de ting, som Mabel forhandler.

“Vi vil gerne lave et hyggeligt sted, der kan fungere som halv butik, halvt kafferi, hvor den gode, langsomme kaffe er i fokus.

Idéen er, at man kommer ind og får en veltilberedt kop kaffe, en lækker kage og bare har det hyggeligt.” fortæller Camilla Okkels.

Kagerne, der skal sælges hos Mabel Kafferi, leveres af en konditor fra bagerlandsholdet, mens kaffen også bliver lokal.

“Det bliver med et lille, men lækkert menukort, hvor intet er bake-off eller kommer fra frost. Samtidigt kommer vi til at supplere med forskellige salgsvarer, der heller ikke findes i Aalborg i forvejen.” fortæller Camilla.

Selvom der er en god uge til åbningen, så emmer de små lokaler allerede af kærlighed, hvor der er kælet for selv den mindste detalje.

Kafferiet får seks siddepladser og derudover udendørspladser, hvor dagens bedste solskinstimer kan nydes – med en god kop kaffe.

Alt dette sker fra næste lørdag kl. 10, hvor aalborgenserne officielt kan besøge Aalborgs helt nye kaffe-darling.

Du kan indtil da holde dig opdateret på deres Facebook og Instagram.

Mere end 60 aktiviteter: Mange gratis sommer-fornøjelser til børn og unge i Aalborg

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Esport-camp hos AaB, atletikskole i Skovdalen eller hulebygning for hele familien på Utzon Centret?

Det er blot et lille udpluk af de mange aktiviteter, som Aalborgs børn og unge er inviteret til hen over sommeren.

For selvom årets sommerferie for mange ikke byder på galopperende hedeslag i 40 grader og kolde drinks ved hotellets pool, er der alligevel lagt i kakkelovnen til en sommer, hvor oplevelser for børn og unge står i kø.

Staten har nemlig bevilget Aalborg Kommune en stor pose penge øremærket til sjove sommeraktiviteter.

Få vind og vand i håret med sportsaktiviteter

Er fysisk udfoldelse en sikker vinder? Og måske med fart på? Så er der også mulighed for dét.

Skal der vind i håret, eller bare prøves kræfter med en masse nye sportsgrene, er Atletikskole på Skovdalen Atletikstadion et oplagt bud.

Atletikskolen afholdes fra mandag til torsdag i uge 31 og 32 og arrangeres af Aalborg Atletik & Motion – og byder på en lang række udfordringer:

“Det er fire dage med helt op til 30 forskellige discipliner inden for atletik – alt lige fra kuglestød til spydkast, trespring, langdistanceløb, sprint, hækkeløb og en masse andet.

Torsdag slutter vi af med en lille konkurrence, hvor atletikudøverne får lov at prøve sig af i nogle udvalgte discipliner mod de andre deltagere,” fortæller sportschef for Aalborg Atletik & Motion, Thomas Nolan Hansen.

… Men man skal være hurtigere med tilmeldingen end Usain Bolt på en 100-meter-sprint, for sidste frist er allerede i dag! Alle børn fra 9-13 kan tilmeldes her.

Er vandsportsaktiviteter i stedet sagen, inviterer UngAalborg på en masse sjove og udfordrende aktiviteter i Vestre Fjordpark.

Her kan man blandt andet prøve kræfter med SUP (Stand Up Paddleboard), hvor man kan lære at gå på vandet. Det kan du læse mere om her.

Styrk de virtuelle færdigheder med esport

Er en ny gaming PC, grafikkort og gamergrej altid øverst på ønskesedlen derhjemme?

Så er det en oplagt en chance for dit barn at komme ud og få undervisning af erfarne coaches sammen med en masse ligesindede esport-interesserede.

Her kan børn og unge blandt andet få professionel coaching i CS:GO, hvor træningen vil fokusere på alle de væsentligste aspekter for at blive den nye Astralis-stjerne. Det inkluder både vigtigheden af den korrekte opsætning, god kommunikation, taktik, aim – men også hygge og frit spil.

Der er også mulighed for at få læring i Fifa, League of Legends og andre af de mest populære esport-spil.

Det sker, når AaB esport inviterer på sommercamps i uge 29, 30 og 31. Her kan man fokusere udelukkende på for eksempel CS:GO, Fifa eller League of Legends, mens der også er mulighed for en allround esport-sommercamp.

Få udfyldt tilmeldingsblanketten med det samme her.

Arkivfoto fra Asetek Esports Academy

Kreative aktiviteter for hele familien

Er dit barn fingernem og elsker at bruge hænderne og udfolde sin kreativitet? Så er det med at slå til, når Utzon Center i sommerferien inviterer hele familien indenfor til kreative aktiviteter.

En af aktiviteterne er hulebyggeri for både børn og forældre. Her får de måske kommende huleboere udleveret alle de fornødne materialer for at bygge den perfekte hule:

“Med det udleverede hulebygger-kit er det familiens opgave først at bygge hulen i størrelsesforhold 1:10 for at finde ud af, hvordan den designmæssigt skal være.

Herefter kommer man så hen i udstillingen, hvor hulen bygges 1:1 og designet skal stå sin endelige prøve”, forklarer Malene Abildgaard, konstitueret leder hos Utzon Center.

Skal der spænding på menuen, er det med at finde sin indre detektiv frem. Der er nemlig forsvundne indbyggere i centrets udstilling, der tager form som en lille landsby.

“I vores hyggelige landsby med beboere som lille blomsterglade Bitten og arkitekt-Torben er der noget galt. Nogle af byens karakterer har det med at blive væk.

Derfor inviterer vi både børn og forældre indenfor som by-detektiver, der ud fra efterladte spor og ledetråde kan hjælpe med at opklare sagen”, fortæller Malene Abildgaard.

Hos Utzon Center er der også mulighed for at bygge sit helt eget bofællesskab i LEGO. Når sidste legoklods er lagt, bliver bygningen lagt ind i Minecraft, hvor man kan bevæge sig virtuelt rundt og nyde sit mesterværk indefra og bygge videre på det.

Læs mere om Utzon Centers sommersjove aktiviteter her.

Fyld feriekalenderen op med spændende aktiviteter

Esport, atletik, paddleboard og kreativitet er blot et lille udpluk af alle de sommeraktiviteter for børn fra 6-17 år, som Aalborg Kommune har stablet på benene med årets særlige sommerpakke.

Det har de arbejdet benhårdt på i samarbejde med erhvervslivet og kommunens mange institutioner og foreninger.

I anledningen er der desuden oprettet en hjemmeside for at skabe et samlet overblik, der samler samtlige sommerferieaktiviteter for børn mellem 6-17 i Aalborg Kommune ét sted.

Se alle 2020-sommeraktiviteterne her.