Nibe Festival starter onsdag: Det glæder vi os især til

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nedtællingen til årets største nordjyske festival har efterhånden været i gang, lige siden den sidste sluttede.

I morgen starter festlighederne endelig igen, men allerede i forgårs kunne Nibe Festival helt historisk melde udsolgt på alle billetter; hvilket betyder, at det i år heller ikke er muligt at købe billetter i døren.

Der er altså slet ingen tvivl om, at gensynet med skoven er længe ventet for mange, og at vi igen i år kan se frem til fire fantastiske dage.

Uanset om du skal afsted i én eller flere dage, bliver der masser at se frem til.

Vi har her samlet fem bud på de ting, vi glæder os allermest til.

Musikken

Det er svært at forestille sig, hvad Nibe Festival ville være uden musik.

Måske bare fire dages telttur, hvor det gælder om at blive mest fuld og væk flest gange. Og hvor hyggeligt det end kunne lyde, så er vi glade for, at der også i år er musikalske oplevelser i vente.

Onsdag:

Festivalen starter ud med et stærkt onsdagsprogram, hvor både Christopher, MØ og Westlife slår vejen forbi Store Scene i Skalskoven.

MØ og Westlife er da også blandt festivalens hovednavne, så det er måske ikke så mærkeligt, at dagsbilletterne blev revet væk på rekordtid.

På Blå Scene kan vi glæde os til blandt andre Hjalmer og senere Ude Af Kontrol, der til sidste års koncert måtte lukkes ned efter bare 15 minutter. De var simpelthen bare … ude af kontrol.

I år kan vi altså glæde os over en opgraderet scene for den danske hip-hop/rap gruppe – sådan at publikum forhåbentligt kan se frem til et lidt længere oplevelse.

Torsdag:

Når den første dag er “overstået”, kan du lige akkurat nå at sove rusen ud, før næste musikalske navn springer på scenen.

Torsdagen skydes i gang allerede 13.30, hvor popgruppen Infernal starter dagens fest. Senere på dagen indtager altid populære Liam Nygaard O’Connor – også kendt som L.O.C. – scenen; efterfulgt af det internationale topnavn DJ Martin Jensen.

Når klokken slår tolv, kan du trække ned til Blå Scene, hvor kulte Johnny Madsen næsten er en garanti for en legendarisk aften.

Fredag:

En lang række danske topstjerner besøger festivalen, og vi glæder os blandt andet til Lars Lilholt Band, TV2, Nephew og Saveus.

På Blå Scene er der fint besøg fra Søren Huss og stemningsfulde Folkeklubben, der med sine charmerende numre giver stof til eftertanke.

Og med en lunken fadbamse i hånden bliver festivalstemningen vel ikke meget højere.

Lørdag:

Har du overlevet indtil nu, burde du holde ved i festivalens sidste par timer.

Rosinen i pølseenden bliver nemlig blandt andre Nik & Jay, Suspekt og Minds of 99, der alle tre vel er en form for must see, når vi snakker festivalmusik.

I Reservatet spiller upcoming Fool, der gennem de sidste år har produceret få – men slagkraftige hits. Heriblandt kan nævnes Strapped og Outcast, der uden tvivl vil kunne genkendes fra hitlisterne.

Som afslutning på fire fede dage, slutter aftenen af med besøg fra Benal, Faustix og Queen Machine.

Du kan se hele festivalens program lige her

Mad

Noget af det bedste ved en festival er jo næsten, at man kan have fire cheat-days i træk ….

Så er er det jo godt, at Nibe Festival altid lokker med et godt udvalg af alt lige fra lækker sushi fra SushiMania og China Box fra Asian House til højtbelagt smørrebrød og dertilhørende sidevogn på Restaurant Himmelblå.

Azzurra er for tredje år i træk også at finde i området Little Italy, som er placeret centralt på festivalens Junglesti, hvor stemningen emmer af italiensk idyl.

Nibe Festival skulle eftersigende også være kendt for at lave Danmarks bedste festivalburger – det må jo komme an på en prøve. Eller fem.

Du finder et overblik over spisestederne lige her.

Drinks

Sidste år var festivalen ved at tørre væk i solens hede, men der er altså ingen grund til at frygte at blive tørlagt uanset vejret.

På festivalen er der intet mindre end 24 destinationer, når det gælder om at få slukket tørsten: Uanset om du er til eksotiske cocktails, iskolde fadøl eller shots i lange baner, så er Nibe Festival the place to be. 

Hvis der er én drink vi især glæder os til, så må den evige og uundværlige Appelsinen, der sørger for, at du i hvert fald ikke kommer hjem fra festival med C-vitaminmangel.

Boden, der både findes ved Store og Blå Scene, serverer friskpresset appelsinjuice med et solidt skud Smirnoff Vodka – eller uden, hvis du er en mere afholden type.

Du finder et overblik over alle festivalens barer lige her.

Festivalområderne

At være på Nibe Festival er cirka som at begå sig i en lille by.

Festivalen er opdelt i små områder, sådan at du altid kan finde et sted, der passer til lige præcis dig.

Vil du sikre dig en fuldbyrdet festivaloplevelse, burde du for eksempel slå vejen forbi det officielle campområde, hvor fællessang, høj musik og shots i lange baner er selvfølge.

Er du mere til fred og ro og en hyggelig stund med dine festivalmakkere, er der også mulighed for dét.

Blandt andet er området Havnen i år blevet vakt til live; og selvom der jo ikke er langt til Nibe Havn, så har man alligevel valgt at flytte havneområdet helt ind på festivalpladsen.

Et nybygget fyrtårn vil lede dig vejen derhen, hvor mad- og drikkeboder er med til at skabe den fuldendte havne- og festivalstemning.

Du kan få et overblik over alle festivalens områder lige her.

Stemningen

Folk, der ikke har været på festival før, har ofte svært ved at gennemskue, hvad det fede lige er ved dét.

Hvorfor ikke bare tage til én koncert i ny og næ, have rene fødder og nyvasket hår?

Fordi: Ægte festivalstemning følger ikke med denne slags koncerter.

Her mødes man i en fælles kærlighed til musikken, mangfoldigheden og ikke mindst det fællesskab, man danner i den lille festivalboble.

Og det er selvfølgelig også på listen over de ting, vi ser allermest frem til.

God festival derude!

Løb langs Stigsborg Havnefront: Tapas og bobler venter ved målstregen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er du helt vild med tapas, bobler … og motion?

I så fald har vi fundet det helt perfekte løb til dig.

Stigsborg Havnefront Løbet afvikles næste søndag, d. 22. september, fra 10-13 og indbyder til, at alle slags ben kan være med.

Ruterne er nemlig opdelt i forskellige distancer: 5 km., 10 km., 15 km. og 21,1 km.

Og uanset hvilken rute du vælger, er der altså velfortjent lokkemad i enden i form af tapas og bobler.

Løb med udsigt til Aalborg

Start og målområdet er på kajen i Nørresundby foran Aalborg Kommunes By- og Landsskabsforvaltning.

Her får løberne et fantastik udsyn til Aalborg og dens byggerier; her iblandt Musikkens Hus, som pryder havnefronten med sin arkitektoniske majestætlighed.

Herefter fortsætter ruten langs den gamle jernbane, der fører videre ind til Nørresundbys centrum.

Løberne vil her se broen, der forbinder Nørresundby med Aalborg – og resten af Danmark.

Turen fortsætter herefter ad Engvej, der grænser op til den bydel, der skal opføres i de kommende år. De grønne arealer vil nok derfor være ugenkendelige, hvis du slår vejen forbi igen til næste år.

Få et indblik i nye byggerier

Efter et lille sidespring løbes der langs og over den Nordjyske Motorvej.

Herefter svinges der ind på den nyanlagte: ”Camino Aalborg-Stien”, som ligger helt ned til fjorden, hvor Østre Havn og alt nybyggeriet langs Aalborgs Havnefront bliver en fryd for øjet, den næste 1 km.

Selvom fokusset er på vandet og udsigten til Aalborg, så går ruten også på denne sti/passage forbi området, hvor det nye parkanlæg, skal anlægges.

Parken bliver på størrelse med Kongens Have i København.

På de sidste meter af ruten hilser du på den lille sejlklub Syrens Bådelaug, krydser et infinity bassin og vupti!

… Så har du nuppet 5 km. – og er enten parat til at løbe i mål eller tage endnu en runde.

Du booker din plads her.

Hvad: Stigsborg Havnefront Løbet
Hvor: Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby
Hvornår: 22. september 2019, kl. 10

Smagen af jul: Caféministeriet lokker med juletapas og vinbar ad libitum

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen sniger sig allerede (næsten) ubemærket ind i Aalborg … men planlægning af julens udskejelser behøver vel ikke at vente så meget længere?!

I hvert fald har Caféministeriet gjort det svært at udskyde forventningens glæde ved at lancere årets Juletapas.

Juletapas er et genialt bud på en aften fyldt med julestemning, hvis du måske er kørt lidt træt i den traditionelle julefrokost.

Tapas er spansk, men menuen er selvfølgelig inspireret af det bedste fra den danske jul. Lige som vi elsker det.

Som med Caféministeriets populære Tapas/Vinbar, hvor du kan drikke og spise alt det, du vil i enten to eller tre timer, er konceptet det samme med juletapas – og så kan aftenen selvfølgelig sluttes af med et udvalg af køkkenets søde sager.

Du skal være hurtig

Hele 11 datoer er meldt ud, hvor Caféministeriet liner et gastronomisk julelandskab op i den hyggelige café i Mølleå – men du skal være hurtig, hvis du skal med.

Aftenerne vil være opdelt i to seatings (17.30-19.30/20-23) og koster hhv. 170 og 215 kr. afhængigt af, om du vil sidde i to eller tre timer.

Fri vinbar kan tilkøbes for samme pris som tapasen, og derudover kan du lade dig forkæle med to cocktails for blot 100 kr.

Årets julemenu starter fredag d. 15. november og kører herefter hver fredag og lørdag til og med d. 21. december (Black Friday) undtaget.

Hvad: Juletapas
Hvor: Caféministeriet, Møllegade 19
Hvornår: 15. november til 21. december

Du booker dit bord her.

 

Hold liv i kærligheden: Tag dit parforhold på date i Vor Frue Kirke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vor Frue Kirke har haft stor succes med deres såkaldte pop-in bryllup, hvor ethvert par kunne slå vejen forbi kirken på udvalgte datoer og blive gift på under et kvarter.

Et tilbud, som mange par har benyttet sig af, da dette altså er en nem og overskuelig måde at få sat ord på sin kærlighed i en til tider presset hverdag.

Men hvad sker der så når bryllupseuforien har lagt sig, og alle de praktiske gøremål igen melder sin ankomst?

Har du talt med dit barn i dag? Har du trænet og tjekket e-mails og sørget for sund mad til familien? Ja og ja og ja …

Og hvad med dit parforhold, hvordan trives det? Det er vist OK – så længe jeg ikke hører andet.

Men er OK godt nok? Og stærkt nok? Også i det lange løb?

Parforholdet skal plejes

Vor Frue Kirke i Aalborg og Folkekirkens Familiestøtte, der arbejder med familiers trivsel, er gået sammen om at invitere til en Dinner-dating, hvor parforholdet er hædersgæst.

Fredag 4. oktober bliver der dækket op i Vor Frues stemningsfulde kirkerum til en aften med levende musik, god mad – og inspirerende oplæg om, hvordan du og din partner kan holde liv i kærligheden.

“Når hverdagen kører derudaf, og alle de praktiske gøremål skal fordeles, er det nemt at glemme, at et parforhold er mere end et arbejdsfællesskab.

Det er også en relation, et venskab og et kærlighedsforhold, der har brug for opmærksomhed og omsorg.

Parforholdet skal have noget at leve af, hvis det skal være godt at være i, og hvis det skal klare modgang og problemer,” siger Kamma Graversen, sognepræst i Vor Frue Kirke.

Hun møder jævnligt par, der er gået fra hinanden, fordi benzintanken er kørt fuldstændig tom. De har ikke sørget for re-fill, mens tid var – og bagefter kan de stå tilbage med en følelse af, at beslutningen om skilsmisse var forkert.

“Vi vil med den her aften sætte lys på, at parforholdet som et vigtigt fundament, der skal værdsættes og prioriteres.

For eksempel ved at bruge en fredag aften i en hyggelig og stemningsfuld ramme, hvor det ikke handler om vores børn eller venner – men om os to og det, vi har bygget op sammen,”

Hvad forelskede du dig i?

Aftenens underviser er psykolog Tina Ringer Mogensen fra Folkekirkens Familiestøtte.

Hun vil følges med deltagerne ned ad memory lane – tilbage til forelskelsen.

Hvad faldt du for hos din partner? Hvad bandt jer sammen i den første intense tid, hvor I var overbeviste om, at det her er for ever?

Parrene vil også få viden om de faktorer, der beskytter et parforhold – fx tryghed, venskab og glæde. Og de vil få små øvelser i god kommunikation.

“Sammen med Folkekirkens Familiestøtte vil vi minde moderne og travle mennesker om, at parforholdet også skal have tid i vores kalender.

Det bliver ikke stærkt og lykkeligt og livslangt ganske af sig selv – det kræver noget af dig. Men hvis du beslutter dig for at investere i det, er gevinsten til gengæld stor.

Du får noget dybt og uerstatteligt: Én at dele livet med,” siger Kamma Graversen.

Billetprisen er blot 150 kr. for et par, og billetter kan købes her.

Hvad: Dinner Dating
Hvor: Vor Frue Kirke
Hvornår: 4. oktober, kl. 17-20.30