Nibe Festival starter onsdag: Det glæder vi os især til

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nedtællingen til årets største nordjyske festival har efterhånden været i gang, lige siden den sidste sluttede.

I morgen starter festlighederne endelig igen, men allerede i forgårs kunne Nibe Festival helt historisk melde udsolgt på alle billetter; hvilket betyder, at det i år heller ikke er muligt at købe billetter i døren.

Der er altså slet ingen tvivl om, at gensynet med skoven er længe ventet for mange, og at vi igen i år kan se frem til fire fantastiske dage.

Uanset om du skal afsted i én eller flere dage, bliver der masser at se frem til.

Vi har her samlet fem bud på de ting, vi glæder os allermest til.

Musikken

Det er svært at forestille sig, hvad Nibe Festival ville være uden musik.

Måske bare fire dages telttur, hvor det gælder om at blive mest fuld og væk flest gange. Og hvor hyggeligt det end kunne lyde, så er vi glade for, at der også i år er musikalske oplevelser i vente.

Onsdag:

Festivalen starter ud med et stærkt onsdagsprogram, hvor både Christopher, MØ og Westlife slår vejen forbi Store Scene i Skalskoven.

MØ og Westlife er da også blandt festivalens hovednavne, så det er måske ikke så mærkeligt, at dagsbilletterne blev revet væk på rekordtid.

På Blå Scene kan vi glæde os til blandt andre Hjalmer og senere Ude Af Kontrol, der til sidste års koncert måtte lukkes ned efter bare 15 minutter. De var simpelthen bare … ude af kontrol.

I år kan vi altså glæde os over en opgraderet scene for den danske hip-hop/rap gruppe – sådan at publikum forhåbentligt kan se frem til et lidt længere oplevelse.

Torsdag:

Når den første dag er “overstået”, kan du lige akkurat nå at sove rusen ud, før næste musikalske navn springer på scenen.

Torsdagen skydes i gang allerede 13.30, hvor popgruppen Infernal starter dagens fest. Senere på dagen indtager altid populære Liam Nygaard O’Connor – også kendt som L.O.C. – scenen; efterfulgt af det internationale topnavn DJ Martin Jensen.

Når klokken slår tolv, kan du trække ned til Blå Scene, hvor kulte Johnny Madsen næsten er en garanti for en legendarisk aften.

Fredag:

En lang række danske topstjerner besøger festivalen, og vi glæder os blandt andet til Lars Lilholt Band, TV2, Nephew og Saveus.

På Blå Scene er der fint besøg fra Søren Huss og stemningsfulde Folkeklubben, der med sine charmerende numre giver stof til eftertanke.

Og med en lunken fadbamse i hånden bliver festivalstemningen vel ikke meget højere.

Lørdag:

Har du overlevet indtil nu, burde du holde ved i festivalens sidste par timer.

Rosinen i pølseenden bliver nemlig blandt andre Nik & Jay, Suspekt og Minds of 99, der alle tre vel er en form for must see, når vi snakker festivalmusik.

I Reservatet spiller upcoming Fool, der gennem de sidste år har produceret få – men slagkraftige hits. Heriblandt kan nævnes Strapped og Outcast, der uden tvivl vil kunne genkendes fra hitlisterne.

Som afslutning på fire fede dage, slutter aftenen af med besøg fra Benal, Faustix og Queen Machine.

Du kan se hele festivalens program lige her

Mad

Noget af det bedste ved en festival er jo næsten, at man kan have fire cheat-days i træk ….

Så er er det jo godt, at Nibe Festival altid lokker med et godt udvalg af alt lige fra lækker sushi fra SushiMania og China Box fra Asian House til højtbelagt smørrebrød og dertilhørende sidevogn på Restaurant Himmelblå.

Azzurra er for tredje år i træk også at finde i området Little Italy, som er placeret centralt på festivalens Junglesti, hvor stemningen emmer af italiensk idyl.

Nibe Festival skulle eftersigende også være kendt for at lave Danmarks bedste festivalburger – det må jo komme an på en prøve. Eller fem.

Du finder et overblik over spisestederne lige her.

Drinks

Sidste år var festivalen ved at tørre væk i solens hede, men der er altså ingen grund til at frygte at blive tørlagt uanset vejret.

På festivalen er der intet mindre end 24 destinationer, når det gælder om at få slukket tørsten: Uanset om du er til eksotiske cocktails, iskolde fadøl eller shots i lange baner, så er Nibe Festival the place to be. 

Hvis der er én drink vi især glæder os til, så må den evige og uundværlige Appelsinen, der sørger for, at du i hvert fald ikke kommer hjem fra festival med C-vitaminmangel.

Boden, der både findes ved Store og Blå Scene, serverer friskpresset appelsinjuice med et solidt skud Smirnoff Vodka – eller uden, hvis du er en mere afholden type.

Du finder et overblik over alle festivalens barer lige her.

Festivalområderne

At være på Nibe Festival er cirka som at begå sig i en lille by.

Festivalen er opdelt i små områder, sådan at du altid kan finde et sted, der passer til lige præcis dig.

Vil du sikre dig en fuldbyrdet festivaloplevelse, burde du for eksempel slå vejen forbi det officielle campområde, hvor fællessang, høj musik og shots i lange baner er selvfølge.

Er du mere til fred og ro og en hyggelig stund med dine festivalmakkere, er der også mulighed for dét.

Blandt andet er området Havnen i år blevet vakt til live; og selvom der jo ikke er langt til Nibe Havn, så har man alligevel valgt at flytte havneområdet helt ind på festivalpladsen.

Et nybygget fyrtårn vil lede dig vejen derhen, hvor mad- og drikkeboder er med til at skabe den fuldendte havne- og festivalstemning.

Du kan få et overblik over alle festivalens områder lige her.

Stemningen

Folk, der ikke har været på festival før, har ofte svært ved at gennemskue, hvad det fede lige er ved dét.

Hvorfor ikke bare tage til én koncert i ny og næ, have rene fødder og nyvasket hår?

Fordi: Ægte festivalstemning følger ikke med denne slags koncerter.

Her mødes man i en fælles kærlighed til musikken, mangfoldigheden og ikke mindst det fællesskab, man danner i den lille festivalboble.

Og det er selvfølgelig også på listen over de ting, vi ser allermest frem til.

God festival derude!

Nytår i Aalborg: Her er vores bud på den bedste nytårsmenu i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Info: Denne artikel indeholder reklamelinks – stederne på listen har betalt for at få deres booking informationer med i artiklen. 

Julen er lige rundt om hjørnet, og ligesom med julegaveræset og  julefrokosterne er det altid en god idé at være forberedt på det nye år som venter.

Har du endnu ikke taget stilling til hvad der skal på bordet denne nytårsaften?

Så er vi selvfølgelig klar med en liste med vores bud på Aalborgs bedste nytårsmenuer.

Der er noget for enhver smag – og så kan du skippe de mange timer i køkkenet på årets sidste dag.

Denne liste går Å til A

Victors Madhus

Hos Victors Madhus er det som altid kvalitet til en fornuftig pris, der er på tavlen.

Her har køkkenet sammensat en menu med gode, friske råvarer til en pris hvor alle kan være med. For 275 kr. får du et både nemt og lækkert nytår med en 3-retters menu – og du kan tilkøbe en lækker suppe med torsk for 90 kr.

Forret 

Torsk

Let pocheret torsk med sprød crumble af bacon, serveret med syrlige beder og purløgscreme stænket med cremet sauce på æggeblomme

Hovedret

Kalv & Gris

Rosastegt kalvemørbrad og terrin af grisekæber tilsmagt timian, serveret på kraftig svampepure med grillet confiteret kartoffel. Hertil urtecrumble, syltede bøgehatte og røget sauce

Dessert

Mørk chokoladebrownie

Serveret med lys chokolademousse og karamelcreme, hertil hengemte solbær og estragonsukker

Pris pr. person

3 retter Kr. 275, kr.

Mellemret (tilkøb)

Bisque på blåmusling serveret med purløgsolie og små syltede urter

Hertil stegt kammusling og dild

Kr. 90 kr. pr. person

Kontakt Victors Madhus på tlf.: 98 15 77 00 eller mail: info@victorsmadhus.dk

Nytårsmenu Victors. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 03.10.19

Textur x Struktur x Rævhede Naturprodukter

Nytårspakken 2019 – kr. 444,-

Snacks

Rævhede Skinke – Sprød malt – Sprøde sagochips –  Dip med sorte hvidløg

Brød & smør

Vores surdejsbrød & smør

Menuen

Torskeryg & cremet suppe med fermenteret ramsløg

Carpaccio af kryddermodnet okse med trøffel og ‘gulerodstatar’

Stegt Kronvildt fra Rævhede & sauce med varme krydderier

Callebaut Chokolade, karamel & passionsfrugt

Kransekage

Vores kransekage med appelsinnoter

Find informationer om bestilling her.

SushiMania XO

På gourmetrestauranten SushiMania XO tilbydes der i år en skøn take away nytårsmenu bestående af fire retter.

Forret: 1 stk. bao m. paneret pankokylling samt kimchee, chilimayo og sprød forårsløg

Mellemret: Hjemmelavede asiatiske chips m. togarashi, sakura karse og smoked mayo

Hovedret: 3. stk crispy tempura maki, 2 stk. spicy tun maki, 2 stk. white new year maki, 2 stk. laks supreme maki, 2 stk. chicken nuts maki, 1 stk. nigiri m. røget laks, samt 1 stk. nigiri m. tun – dertil sushimania sauce

Dessert: Cremet cheesecake med skovbær og sprød kiksebund

Pris pr. person 399 kr. 

Du kan bestille nytårsmenuen ved at ringe på tlf. 98109841.

SMÆK

Hos SMÆK tilbydes nytårs take away som består af  en 3 retters med for 295,- pr. person.
Menu:
Karameliseret jordskokkesuppe m. bagt vesterhavsfisk, mandler, baconknas og urteolie.
-Grillet oksecuvette m. Pommes Anna, confiteret/grillet selleri, sellericreme, citrontimian, vesterhavsost og pebersauce.
Chokoladebar m. hvid chokolade creme, marengs & knas.
Brød og smør

Du kan bestille din nytårsmenu fra SMÆK her.

Simon’s

Igen i år gentager de succesen.

Simon’s har sammensat det bedste fra deres køkken, for at gøre årets sidste aften til en fest.

4 retter som alle er klargjort af deres kokke og kun skal varmes og anrettes.
Udførlig vejledning og billeder til anretning medfølger.

Bestil ned til 2 kuverter – Afhentes d. 31/12 kl. 10.00 – 12.00

Forret
Smørbagt kulmule og røget flæsk med karamelliseret rødbede og hønse veloute tilsmagt med Dijon sennep

Variation af koldhævet brød fra eget bageri og smør fra Vrejlev kloster med Blokhus sydesalt

Mellemret
Røget og tempereret andebryst med selleri pure, vilde vinter svampe og brombær gastrik

Hovedret
Helstegt oksemørbrad med timian, glaseret pastinakker og persillerødder

Pommes Anna og aromatisk rødvinssauce

Dessert
Lun og cremet fondant af mørk belgisk chokolade med sprøde ”kys”, hindbær coulis og mynte

400,- PR. KUVERT

Se mere om nytårsmenu’en på Simon’s her.

Scheelsminde

Traditionen tro, tilbyder restauranten på Scheelsminde på årets sidste aften en 3 retters gourmetmenu. Alt er tilberedt, så du skal blot varme og anrette maden.

Nedenfor kan du se, hvad menuen består af.

Forret

JOMFRUHUMMER

Terrin af jomfruhummer marmoreret i tørret tomat. Serveres med intens bisque på jomfruhummer og piment d’espelette, aromatisk dildolie og rød mizuna.

Mellemret

TEMPERERET VESTERHAVS-TORSK

Serveret med rødbeder sprød bacon og peberrod samt urter.

Hovedret

KALVEMØRBRAD

Grillet mørbrad af kalv. Hertil Pommes Anna lavet på brunet smør og trøffel, confiteret og flamberet løg, pure på alverdens svampe og fed morkelsauce med fløde 50%.

Dessert

CHOKOLADE

Brud af sticky brownie på 64% Manjari. Hertil Hertil en parfait på brændt chokolade og tonkabønnemed rosapeber, broken gel på grillet citrus og bergamotte hertil fromage af tonkabønne.

Pris pr. person

3 retters nytårsmenu kr. 395 kr.

Mellemret til nytårsmenuen kr. 95 kr.

AFHENTES 31/12, MELLEM KL. 10-14.

Bestil nytårsmenu her.

Nytårsmenu Scheelsminde. Foto: © Michael Bo Rasmussen

SanGiovanni

Nytårsmenu ud af huset 2019

Social Dining

De har sammensat en helt fantastisk nytårsmenu der består af flere små retter, som kan nydes henover aftnen – både kolde og lune i jeres eget tempo, det kalder de Social Dining.

De kolde retter består af:

  • Vores koldthævede surdejsbrød og hjemmelavet pesto
  • Lufttørret Parmaskinke og oliven
  • Porchetta krydret med salvie og hvidløg i tynde skiver med soltørrede tomater
  • Scampirejer marineret med hvidløg, chili og urter på tomat relish
  • Salat af plukket torsk med friske krydderurter
  • Grillet tun vendt i puré af brændte peberfrugter anrettet med pistaciecreme
  • “Bjælker” af 2 slags Norditalienske fastoste på komælk med syltede nødder

De lune retter består af:

  • “Arancini” friterede riskugler fyldt med svampe hertil parmesanmayo
  • Perlehønebryst stegt med rosmarin og hvidløg
  • Braiseret kalveskank med sauterede grove grøntsager
  • Bagt kartoffelpuré tilsmagt med friske krydderurter og toppet med parmesanost

Alt er anrettet i engangsemballage klar til at anrettet på jeres egne fade og tallerkner. Brødet er forbagt og skal bages færdig. Til de lune retter er der en vejledning med ift. opvarmning.

Kr. 299 kr. pr. pers. min 2. personer

De kan også bestille lidt mere…

Dessert:

  • Chokoladekage toppet med chokolademousse kr. 45,00 pr. stk.
  • Vores hjemmelavede italienske is – 500ml bægre kr. 65,00 pr. stk. – vi tilbyder vanilje, chokolade og pistacie
  • SanGiovannis Tira-Mi-Su – 1 bakke ca. 2 personer kr. 65,00

Pizza – alle kr. 85 kr. pr. stk.:

De har forbagt pizzaerne i vores Italienske stenovn så de er klar til færdigbagning.

  • 1 Tomat og bøffelmozzarella, basilikum
  • 2 Tomat, ost, skinke
  • 3 Tomat, ost, oksekød
  • 4 Tomat, ost, parmaskinke, rucola, parmesan
  • 5 Tomat, ost, Salsiccia forte (pepperoni fra Napoli)

Brød:

  • Ekstra surdejsbrød kr. 40,00 pr. stk.
Foto: Jesper Thomasen

Du bestiller det hele online på shop.sangiovanni.dk

Sidste bestilling den 27/12 (eller til der er udsolgt)

Menu afhentes d. 31. december mellem kl. 11.00 og 14.00 i vores Trattoria på hjørnet af Vesterbro & Vingårdsgade.

Nam x Applaus

Lad Applaus & Nam tilbyde en nem og lækker menu til din nytårsaften! Slip for indkøb og stress i køkkenet – de klarer maden. Menuen er lavet, så der kun kræves meget lidt tilberedning derhjemme.

OBS:  10% rabat hvis der bestilles inden 1. december 

4 SNACKS

Vaffel m. modnet skinke og trøffelcreme

”Kartoffelsandwich” m. rygeost, kapers og urter

Tataki tun m. yuzucreme og sesam

BBQ gris m. stikkelsbærsalsa og knas

Brød og smør

4 RETTER

Marmoreret fjerkræsterrine m. karl johan creme, chips, sennepskorn, salater og ponzu

Pocheret nytårstorsk m. hummerbisque, saltet mandler og urteolie

Bålrøget okse m. glaseret rødbeder, solbær, kartoffelfondant med kartoffelemulsion, knas og trøffelsauce

Mørk chokolademousse på sprød kiksebund m. passionscreme og knas på karamelliseret hasselnødder, marengs, tørret havtorn og skovsyre

tlf. Nam: 25 54 10 10 tlf. Applaus: 71 72 81 81

Mums

Vil I gerne slippe for at knokle i køkkenet? Så lad MUMS levere årets kulinariske 4 retters nytårsmenu og alt hvad dertil hører af lækkerier.

Så kan du koncentrere dig om at dække bord, puste serpentiner, købe krudt og slappe af. Du får overskud til at hygge om dine gæster. Der er også sørget for vinmenuen og bobler til nytårstalen, kransekage og ikke at forglemme en festlig børnemenu.

MUMS nytårsmenu byder på en kombination af lokale ingredienser og gode råvarer. Vi har igen i år kombineret en nytårsmenu der sætter fokus på de mange gode lokale råvarer, som vi har her i Nordjylland.

Du skal kun bruge minimal tid til opvarmning og anretning af maden, så har du overskud til at nyde en aften i gode venners lag.

Røget Laks Grand Cru, råsyltet fennikel, dild mayo og rugbrødscrumble

Røget okeinderlår med purløgs mayo, syltet selleri og høvlet havgus

Oksemørbrad, pommes anna, rødbeder i balsamico, jordskokkepuré, hjemmesyltet skalotteløg og kraftig rødvinssauce.

Chokolade brownie, Summerbird vanilie is, hjemmelavet bærcoulis og grov hakket Summerbird Amber chokolade

Pris for 4 retter er kr. 375 kr.

Find informationer om bestilling her.

Mortens Kro

Snacks 

Laksetatar med sød senneps creme- forårsløg og sort sesam

Rielette af and med kvæde pure, nødder og skalotteløg

Saltede mandler.

Røget kulmule fra Hanstholm røgeri

Med dildcreme, håndpillede rejer, fennikel,

ørredrogn og rugbrødschips.

Hummer salat

Af frisk kogt hummer med avokado, mango med bagte tomat rørt med basilikum mayo.

Grillet oksemørbrad i skiver 

serveres med estragoncreme, rødbede, tyttebær,

syltet skalotteløg og blå chips.

Konditor Fabien Chevreuils klassiker Gateau Marcel

af 72 % Valrhona chokolade serveret med chokolade flager,

Syltede abikoser og pisket hvidchokolade trøffel.

Kroens hjemmebagt brød samt lokal smør fra Aabybro.

Bestil din nytårs take away fra Mortens Kro her.

MEAT

Restaurant MEAT har igen i år sammensat en spændende menu med nogle velkendte klassikere fra menukortet samt lækre nye retter, der passer til temaet “nytår”.

De har haft for øje at skabe en menu, der er let at gå til, hvor størstedelen af arbejdet er lavet på forhånd.

Det kræves blot, at maden anrettes og bøfferne steges eller grilles.

På MEATs Facebook-side vil I have mulighed for at se videoer med den anbefalede måde at anrette maden på. Som noget nyt i år kan I også købe en helstegt australsk filet, hvor bøffen er grillet på forhånd.

tlf.: 98 10 35 00 mail: info@restaurantmeat.dk

La Locanda

Snacks
Grissini, paté di prosciutto al tartufo Schiacciatine alle erbe, olive e pesto al basilicoHjemmebagte grissini, med skinkepaté tilsmagt med trøffelKnækbrød med krydderier, oliven og basilikumpesto

Antipasto / Forret
Merluzzo, nero di seppia, fantasia di barbabietole, mele in carpioneRimmet torsk, blæk, fantasi af beder, æbler i ”Carpione”

* Piatto di mezzo / Mellemret
Risotto alla crema di scampi
Klassisk risotto med jomfruhummerbisque og jomfruhummerkød

Secondo / Hovedret
Stinco di manzo, patate, parmiggiano, tartufo, sedano rapa e meleBraiseret kalveskank, kartoffel og trøffel, selleri med æble

** Formaggi / OstFormaggi misti con composta di mela cotognaItaliensk ostetallerken med kvædekompot

Dessert
Torta ai cioccolati e profumo di arancia, gelato al cioccolato bianco e zenzeroChokoladekage med duft af appelsin, hvid chokoladeis med ingefær

PRIS Kr. 375,- (3 retter + appetizer)
* TILKOBING AF RISOTTO Kr. 85,-
** TILKOBING AF OST Kr. 65,-
VED KØB AF FULD MENU (Min. 4 kuverter) FÅS 1 FLASKE SPUMANTE

Foto: Jimmy Bro Støvring

Min. Bestilling 2 kuverter

Seneste bestilling mandag den 23.12.2019 Menu bestilles på: info@lalocanda.dk

Menu afhentes ved LA BOTTEGA Mandag den 30.12.2019 efter aftale
Tirsdag den 31.12.2019 mellem kl. 12,00 og kl. 14,30

Hotel Comwell Hvide Hus

Byd det nye år velkommen med nytårsfest hos Comwell Hvide Hus Aalborg.
Tirsdag Den 31. december 2019
kl. 15-17 Kaffe og kage for overnattende gæster
kl. 17.45 Cocktail og Dronningens nytårstale i Kilden
kl. 18.30 4-retters menu kreeret af vores dygtige kokke og serveret i Restaurant Vesterbro på 1. sal med udsigt til byens puls. Vores sommerlier har sammensat en lækker vinmenu tilpasset retterne
kl. 23.00 Aftenskaffe og sødt serveres i Bar V på stueplan
kl. 23.50 Vi serverer champagne
kl. 24.00 Nyd Aalborgs fyrværkeri fra hotellets terrasse
Venligst bemærk, at det er min. 2 personers borde.
Priser 
Helaftensarrangement med drikkevarer – 1.395 kr. pr. person.
Overnatning i delt dobbeltværelse med eftermiddagskaffe og kage den 31/12 samt morgenbuffet den 1/1 – 400 kr. pr. person.
WINE AND DINE AT CHEFS TABLE! kl. 17.45 – 02.00 
Også i år tilbyder de, som noget helt eksklusivt, deres Panorama Lounge med egen pejs og vinduer vendt mod både nord og vest! Du får en unik mulighed for at blive kræset om af din personlige kok og tjener hele aftenen med kaviar, cocktails og champagne!
Bordet er til max. 20 personer.
Kontakt restaurantchef Jeanette Olsen på jol@comwell.dk for at høre mere.
Pris for bordet inkl. overnatning: 45.000 kr.
Eksklusivt nytårsarrangement med udsigt fra 15. sal
Reservér på tlf.: 98 13 84 00 eller på mail: hotel.aalborg@comwell.dk
Læs mere om Hvide Hus her.

Fusion

Byd det nye år velkommen i elegante rammer sammen med 80 andre festklædte gæster, når Restaurant Fusion inviterer til nytårsgalla.

FUSION teamet sørger for en sublim nytårsmiddag samt nøje udvalgte vine til menuen.

Aftenen starter med velkomstbobler og snacks til Dronningens nytårstale på storskærm og efterfølgende en 6 retters nytårsmenu.

Menu

Snacks

Tamago – tobiko – kimchee

Macaron – foie gras

Kroket af Peking and

  1. Dansk yellowtail – hvid soja – caviar – ponzu
  2. Frisk kammusling – dashi – wasabisne
  3. Sort hummer – abalonesauce – kantareller
  4. Fransk due – brændt fløde – yuzu – foie gras
  5. Australsk wagyu – frisk trøffel – kimchee – koriander
  6. Citronfromage i nitrogen – karamelliseret, saltede nødder

​Kl. 24:00 skydes det nye år ind med champagne, imens man kan nyde udsigten til et herligt festfyrværkeri

Pris pr. person kr. 2020 kr.


Afterparty

Efter middagen er der lagt op til den store afterparty med DJ & Dans, hvor ikke spisende gæster selvfølgelig også er velkommen til at nyde deres super tilbud på bl.a. champagnepakker specielt sammensat i aftenens anledning.

Nytårs take away

Vælger man at holde nytårsaftenen i sit eget hjem, men gerne vil have samme menu som ovenstående, er det også muligt. Restaurant Fusion tilbyder i år 100 kuverter af deres gallamenu til take away udover deres populære nytårssushi.

LÆS MERE OM NYTÅRSAFTEN PÅ RESTAURANT FUSION HER.

Fandanko

SNACK TIL NYTÅRSTALEN

  • Sprød Wonton med tigerrejer og urter. Hertil sort peber-mayo
  • Kræmmerhus med Karl Johan mousse og karamelliseret sesam
  • Saltede Macadamianødder

Forret 
Nytårstorsk toppet med rødbede, bacon og hampefrø
Hertil cremet suppe på jordskok og urteolie
Nybagt surdejsbrød

Hovedret 
Tournedos af oksemørbrad med indbagt kartoffeltærte
Serveres med selleri og trøffelpure, Sous vide gulerødder med
grønt støv, urtefriterede østershatte og kraftig sauce med Shitaki svampe

Dessert 
Siciliansk citronkage med ”maltjord” og blodappelsinsorbet
Hertil granatæble samt lille kurv med mørk chokolademousse og puffet ”sølv”

 

4 retter – Pr. person kr. 379,00
Kan afhentes på FANDANKO d. 31/12 i tidsrummet 10.00-13.00
Ved bestilling på webshoppen, tilbyder vi gratis levering i Aalborg og Nørresundby

Børnemenu
Reduceret størrelse af nytårsmenuens hovedret og dessert
Tilbydes til børn under 12 år og ved samtidig køb af voksenmenuer
Pr. stk. kr. 199,00 

Kontakt på tlf.: 98162211

Cafeministeriet

5 serveringer – appetizer, 3 lækre retter samt chokolade til kaffen:
355,- pr. person.

Appetizer:
The Golden Nugget”
Luksus “nugget” med soufflé af kyllingebryst, sprøde serrano bidder og timian. Serveret med spicy mango salat og hjemmelavet barbeque hotsauce.

Forret:
Koldrøget laks på “Æg Royale” med trøffel og spinat, toppet med friskost, dild og sprødt rugbrød.
Hertil sprøde radisser, salater og grøn urteolie.

Hovedret:
Bøf skåret af kalvefilet. Serveret med saltbagt selleri med crust af grønne urter og hasselnødder.  Hertil bagte gulerødder, pebersauce med cognac og grøn madagascarpeber samt små kartofler vendt i sesam smør og timian.

Dessert:
Berry Splash Oreo Cheesecake.
Ministeriets klassiske cheesecake i nytårsklæder..
Cheesecake på sprød bund af knuste Oreos. Serveret med hindbærpuré, sprød hvid chokolade, små hindbær marengstoppe med lakrids samt syltede blåbær og mynte.

Til kaffen:
hjemmebagte biscotti – mørk chokoladetrøffel med chili – sprøde toppe med macadamia og kirsebær.

Bestilling inden 16 dec: Kr. 355,- pr. person
Bestilling efter den 16 dec. Kr. 385,- pr. person

Børnemenu ( til børn op til 12 år )
Forret:
Rejecocktail, med rejer, salat, tomat, agurk og hjemmelavet dressing. 

Hovedret:
“Byg selv” Burger: Grillet oksebøf  – brioche burgerbolle – agurk -tomat – salat – cheddarost – bacon – mayonnaise samt pommes frites.

Dessert:
Berry Splash Oreo cheesecake.
Ministeriets klassiske cheesecake i nytårsklæder..
Cheesecake på sprød bund af knuste Oreos. Serveret med hindbærpuré, sprød hvid chokolade, små hindbær marengstoppe med lakrids samt syltede blåbær og mynte.


Pris pr. kuv. 185,-

Friskbagte økologiske surdejsbrød kr. 25,- pr. stk kan købes på stedet, så længe lager haves.

Menuen kan bestilles indtil den 28 dec. kl. 14 eller så længe lager haves.

Menuen skal afhentes 31 december 2019 mellem kl. 11.00 og 13.00 hvor vi byder på et glas med bobler.

Med menuen følger udførlig og enkel beskrivelse til hver enkelt ret.

Brød er ikke inkluderet i menuen men kan købes på stedet så længe lager haves.

Minimum 4 personer, bestilling og antal er bindende og kan ikke ændres.

Bestil din nytårsmenu på: reservation@cafeministeriet.dk eller tlf: 98194050

Brdr. Price

Brdr. Price glæder sig til at invitere indenfor til en festlig nytårsmiddag i deres flotte restaurant midt i Aalborg city på C.W. Obels Plads

Nytåret har altid været noget helt særligt hos familien Price, og det skal selvfølgelig markeres og smages på årets sidste aften.

De har derfor sammensat en helt særlig nytårsmenu, hvor de allerbedste råvarer har inspireret brødrene – og ikke mindst deres dygtige kokke – til en række retter, som både er traditionelle og nyskabende.

BRDR. PRICES NYTÅRSMENU 2019/20

BOBLER & SNACKS
Sprøde jomfruhummerhaler med bisque-mayo.
Iberico skinke.
Sprøde kyllingechips med svampemayo.
N.V. Blanc de Blanc 1. Cru, De Saint Gall, Champagne

FORRET
Carpaccio af krondyr med estragon, hasselnødder, ristet løg og Baerii Caviar fra ”ROGN”. 
2014 Signature Pinot Gris, King Estate, Oregon

MELLEMRET
Stegt havtaske med skaldyrssky og brunet smør samt vintersalat og croutons.
2017 Saint Aubin V.V. Domaine Roux

OPFRISKER
Lime, rom og sort peber.

HOVEDRET
Stegt oksemørbrad fra Kildegaarden serveres med variation af jordskokker, pommes fondant og trøffelsauce med syltede brombær. 
2015 Chateauneuf-du-Pape, Cote de l´Ange

DESSERT 
Brdr. Prices nytårsdessert med Valrhona chokolade.
2007 Colheita Port, Santa Eufemia

NYTÅRSKRANSEKAGE
Kaffe

Vi runder nytårsaften af med kaffe og kransekage kl. 23-23.30.
Godt nytår!

NYTÅRSMENU PER PERSON KR. 895
Inkl. bobler & kaffe

VINMENU PER PERSON KR. 695
Inkl. Mineralvand

Vi gør opmærksom på, at nytårsmenuen skal købes på forhånd.

KØB BILLET HER / BUY TICKETS HERE

For mere info skriv til info.aalborg@brdr-price.dk eller besøg https://brdr-price.dk/aalborg


See English version of our New Year’s Eve Menu 2019/20 here

Bistro V

V – NYTÅRSMENU 2019

Nytårs menuen kan bestilles helt ned til 2 personer.
bestilles senest 2 dage før nytår.

Udførlig vejledning med billleder medfølger.

Husk at få oplyst afhentningstidspunkt. Det er muligt at afhente.
12.00 -12.30 -13.00 -13.30 -14.00 -14.30 – 15.00
menuerne

kan bestilles både I Aalborg og Hjørring

Begrænset antal

TAKE AWAY

“NYTÅRS MENU”2019

RØGET LAKS FRA HYTTELS MED

PURLØGSMAYONNAISE, URTER HYTTEOST, KAPERS, RØDLØG & MALT

***

DANSK OKSEMØRBRAD MED KARTOFFEL I BUTTERDEJ, SELLERIPURÈ, SALTBAGT SELLERI, SYLTEDE LØG & TRØFFELSAUCE

***

MØRKCHOKOLADE MOUSSE MED , KIRSEBÆR, KARAMEL, MANDLER & MARENGS

INKL. BRØD 295,-

UDVALG AF OSTE, KNÆKBRØD & KOMPOT 50,-

FRISTENDE TILVALG

Start med Snacks & dip til boblerne pr. person 45,-1⁄2 hummer, citron og mayonnaise 195,- Østers med citron og viniagrette pr. stk. 25,- Hjemmelavede petit four 3 stk. 25,- Kransekagehorn pr. stk. 25,- Hjemmelaves flødebolle pr. stk . 20,- Vendia brød lys eller mørk stk. 40,-
Udvalg af oste med knækbrød og konpot 50.- Natmad: Pølser, ost, oliven & brød pr. person 85,-

DET ANBEFALER VI TIL MADEN

Før maden ”Cuvée Royale Brut – Plletier 90,- Til fisk 2018 Grüner Veltliner – Krems 125,-
Til kødet 2016 Barbera- Reverdito 120,-
Til desserten NV. Spumante – Valsé (75cl) 85 Til kl. 24.00 Champagne Brut – Charpentier 230,- Hele aftenen Vendia øl fra 30,-
2 l Vendia øl i patentflaske 120,- (Flasken 80,-)

DELIEN ANBEFALER

Frisk bagt Vendia brød Udvalg af oste
Vendia chokolader Vendia Kaffe
Vendia The Peberbidder
Vendia Spegepølser Færdigretter (Tømmermandsmad) Røget andebryst
Vine
Øl
Saft
Glas
Porcelæn

Tlf.: 98 16 40 00 mail: aalborg@v-bistro.dk

Alimentum

NYTÅRSMENU

Ud af huset
“En go’ start”
Snacks i 3 servering
Sprød kyllingskind – Mousse – Malt Syltet kartoffel – Taskekrabbe – Ørredrogn Knoldselleri – Remoulade – Urter

Surdejsbrød & smør fra Ingstrup mejeri

Forret

Alimentums nytårstorsk
Hø-røget torskeryg, rødbeder, friteret kapers, vagtelæg, kartoffel aioli & sennepssalat

Mellemret

Gravad okse, “kimchee” mayo, hjertesalat & Klosterost

Hovedret

Label Rouge perlehøne, fermenteret asparges aromatiske urter, blanquette, flødekartofler & frisk trøffel

Dessert

Mørk chokoladeis med indlæg af skovmærkesorbet, sprød gulerodskage & kandiseret havesyre

Tilkøb

10 gr. Baerii Caviar, 2 stk. surdejs æbleskiver & creme fraiche
275 kr. (måske nok til 2)
Madeleines, fransk nougat, kransekage & skumfiduser med citronverbena Sødt til kaffen 100 kr. pr. person
Vinbutikken
Alimentums vinkælder er åben, hvor der er klargjort vinpakker tilpasset menuen og jeres ønsker. Vores sommelier giver gerne gode råd.

Pris 400 kr. pr. person
Skal bestilles på kontakt@restautant-alimentum.dk inden d. 23/12-19

Vejledning medfølger
Afhentning og betaling sker på Alimentum d. 31/12-19 fra kl. 11-14 Ved betaling med gebyr-pålagte kreditkort tillægges omkostningerne.

Står klar i 2021: Nyt byggeri får både boliger, bytorv og supermarked

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I 2021 vil 132 familier rykke ind i nye attraktive lejligheder på hjørnet af Sohngårdsholmsvej og Universitetsboulevarden.

Det nye byggeri, også kaldet KOA-projektet, kommer til at bestå af private og almene boliger.

Det er Vivabolig og Sundby-Hvorup Boligselskab der er gået sammen om at opføre de nye boliger og erhvervslokaler.

Blandet boliger skaber et dynamisk miljø

Den nye karrébebyggelse byder på 112 almene familieboliger samt 20 private boliger, og byggeriet er derfor i tråd med ‘Aalborg-modellen’.

I de nederste to etager af byggeriet kommer der et supermarked, en cafe og et erhvervslejemål samt parkeringsanlæg.

Blandingen af almene og private udlejningsboliger samt erhverv skal bidrage til en mangfoldig og levende beboersammensætning.

Samtidig vil byggeriet også åbne sig ud mod omgivelserne med offentligt tilgængelige arealer med blandt andet et nyt bytorv, en landskabstrappe og åbne arealer ud mod Universitetsboulevarden.

Byggeriet opføres i gule og sandfarvede teglsten. De åbne gårdrum vil være begrønnet, og beboerne kan nyde den store tagterrasse, der ligger ovenpå byggeriets erhvervslejemål.

På de fire øverste etager i tårnbygningen er der desuden store indbyggede altaner med udsigt over Aalborg.

Både Vivabolig og Sundby-Hvorup Boligselskab er en del af BoiNord, der er Nordjyllands største udlejningsportal. Derfor vil de nye almene familieboliger i Aalborg blive udlejet gennem BoiNord.

Området bliver et knudepunkt i Aalborg i takt med, at den nye BRT-buslinje begynder at køre gennem bydelen.

Læs meget mere omkring byggeriet her.

Holder prisniveauet nede: Teatergården midt i Aalborg gør klar til udlejning

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der sker efterhånden rigtig mange spændende ting i et af Aalborgs ældste kvarterer.

I 2018 kunne vi afsløre, at den gamle byvold på Sankelmarksgade, også kaldet ”Aalborgs Vugge”, var i gang med at blive forvandlet til en samlet bebyggelse med familieboliger og ejerboliger ved navn ”Teatergården”.

Nu er der endelig mere nyt på den konto.

Himmerland Boligforening har nemlig igangsat muligheden for at skrive sig op til udlejningen af Teatergårdens 48 nye, lækre 2- og 3-værelses almene boliger på Sankelmarksgade 2-4.

Lejlighederne, som forventes klar til Maj 2020, er mellem 70 til 115 kvadratmeter og står til særdeles fornuftige priser – faktisk finder du få andre lejligheder i midtbyen, der kan matche Teatergården på priserne, der ligger fra 5.800 kr til 8.430 kr.

Tager du f.eks. en lejlighed på 115 kvadratmeter, vil kvadratmeter-prisen være 880 kr i årlig leje, hvilket er byens billigste pris for denne standard af boliger.

Dette falder helt i tråd med borgmester Thomas Kastrup-Larsens ønske om at blande byggerier, som han udtrykte tilbage i 2018, da det første spadestik blev taget.

“På den måde er vi med til at sikre, at folk med forskellige indkomster og muligheder kan bo de samme steder,” udtalte borgmesteren dengang.

Byboliger i hjertet af Aalborg

Teatergården er et oplagt sted at bo for dem, der er ægte byboere og gerne vil befinde sig centralt.

Du kommer ikke meget tættere på centrum med en lokation, der både er tæt på Budolfi Plads, Boulevarden og Vesterbro.

Med åbningen af en af Danmarks mest populære supermarkedskæder, Rema 1000, i Vingårdsgade og det nye spisekoncept Aktuel på Budolfi Plads er der også garanti for masser af liv i området.

Teatergården er opført som én samlet bebyggelse, men er visuelt delt op i byhusfacader.

Dette skal medvirke til at videreføre den struktur, der kendetegner det brogede gadebillede i Sankelmarksgade med bl.a. portåbninger og trappeopgange.

Se boligerne i Teatergården og skriv dig op her.

Se de første billeder indefra Aktuel: Så flot er Aalborgs nye café

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På lørdag skrives der historie i Aalborg, når Budolfi Plads genåbner med et grønt område omgivet af butikslokaler og lækre boliger.

Der kommer til at ske en masse på åbningsdagen – lige fra uddeling af gratis æbleskiver til et helt særligt lysshow. Læs mere om det her.

Men allerede på fredag, d. 15. november, kan vi byde velkommen til Aalborgs helt nye café og take away sted, Aktuel, som har fået en helt central placering på den nye Budolfi Plads.

Det er en af Aalborgs erfarne restauratører Lars Helmuth, tidligere Helmuth og Café Spiret, som slår dørene op allerede kl. 08.00.

“Vi glæder os helt vildt til at åbne på fredag, og vi har allerede fået mange bookinger til weekenden. Vi starter sådan helt organisk op fra bunden, og så inviterer vi til en mere formel åbningsreception i januar,” lover Lars Helmuth.

MigogAalborg har fået lov til at få et smugkig indenfor i de flotte lokaler i hjertet af Aalborg.

Så lækkert er det blevet

Aktuel bliver delt i to. Der bliver selve caféen ovenpå, som er i fuld gang med at blive indrettet og gjort klar til åbning, og som du kan se billeder af i denne artikel.

Derudover kommer der Take Away-delen i gadeplan med en luge, hvor man hurtigt kan få en kaffe to go, en lækker bolle, grød, toast og så videre.

Underetagen mangler stadig lige de sidste detaljer, så du kan passende få stillet nysgerrigheden på fredag, når Aktuel åbner.

Fra klokken 8.00-11.30 satses der på den gode start på dagen med lun grød med lækre toppings, toast på friskbagt surdejsbrød, friskbagt brød, kager og god kaffe.

Prisniveauet på frokost og aften er absolut fornuftigt. Konceptet kører med, at man vælger tre varianter ud af 20 forskellige muligheder til 150 kr.

Du kan bl.a. få nakkefilet, unghane, bagt laks, tartar, rustikke fritter, svampe risotto, rodfrugter, salater og mere. Der er selvfølgelig også den gode burger, som der skal være på en Aalborg-café.

Aktuel har lavet et samarbejde med Penny Lane, som leverer brød og kager.

Lancering af fordelsklub

Aktuel lancerer også en fordelsklub Aktuel Plus, hvor man som medlem får en masse fordele.

Her kan man bl.a. få 15% på HELE regningen om man er 2 eller 10 personer, og så er tanken, at medlemmerne løbende belønnes med gratis ting og særlige events.

Aktuel Plus kommer til at koste 89 kr. om måneden.

“Vi håber, at folk vil føle, at det giver stor værdi at være en del af det. Så kan det være, at hvis du har været medlem i 30 dage, at vi så skriver ud til dig, at du får gratis morgenmad eller noget andet. Det skal være meget dynamisk,” forklarer Lars Helmuth.

Læs meget mere om Aktuel her.

Du kan se hele menukortet her

Aktuel åbner officielt fredag d. 15. november. Den er åben fra 8.00-22.00 hver dag.