Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nibe Festival starter onsdag: Det glæder vi os især til

Af Stine Kjølby Christensen

Nedtællingen til årets største nordjyske festival har efterhånden været i gang, lige siden den sidste sluttede.

I morgen starter festlighederne endelig igen, men allerede i forgårs kunne Nibe Festival helt historisk melde udsolgt på alle billetter; hvilket betyder, at det i år heller ikke er muligt at købe billetter i døren.

Der er altså slet ingen tvivl om, at gensynet med skoven er længe ventet for mange, og at vi igen i år kan se frem til fire fantastiske dage.

Uanset om du skal afsted i én eller flere dage, bliver der masser at se frem til.

Vi har her samlet fem bud på de ting, vi glæder os allermest til.

Musikken

Det er svært at forestille sig, hvad Nibe Festival ville være uden musik.

Måske bare fire dages telttur, hvor det gælder om at blive mest fuld og væk flest gange. Og hvor hyggeligt det end kunne lyde, så er vi glade for, at der også i år er musikalske oplevelser i vente.

Onsdag:

Festivalen starter ud med et stærkt onsdagsprogram, hvor både Christopher, MØ og Westlife slår vejen forbi Store Scene i Skalskoven.

MØ og Westlife er da også blandt festivalens hovednavne, så det er måske ikke så mærkeligt, at dagsbilletterne blev revet væk på rekordtid.

På Blå Scene kan vi glæde os til blandt andre Hjalmer og senere Ude Af Kontrol, der til sidste års koncert måtte lukkes ned efter bare 15 minutter. De var simpelthen bare … ude af kontrol.

I år kan vi altså glæde os over en opgraderet scene for den danske hip-hop/rap gruppe – sådan at publikum forhåbentligt kan se frem til et lidt længere oplevelse.

Nibe Festival starter onsdag: Det glæder vi os især til

Torsdag:

Når den første dag er “overstået”, kan du lige akkurat nå at sove rusen ud, før næste musikalske navn springer på scenen.

Torsdagen skydes i gang allerede 13.30, hvor popgruppen Infernal starter dagens fest. Senere på dagen indtager altid populære Liam Nygaard O’Connor – også kendt som L.O.C. – scenen; efterfulgt af det internationale topnavn DJ Martin Jensen.

Når klokken slår tolv, kan du trække ned til Blå Scene, hvor kulte Johnny Madsen næsten er en garanti for en legendarisk aften.

Fredag:

En lang række danske topstjerner besøger festivalen, og vi glæder os blandt andet til Lars Lilholt Band, TV2, Nephew og Saveus.

På Blå Scene er der fint besøg fra Søren Huss og stemningsfulde Folkeklubben, der med sine charmerende numre giver stof til eftertanke.

Og med en lunken fadbamse i hånden bliver festivalstemningen vel ikke meget højere.

Lørdag:

Har du overlevet indtil nu, burde du holde ved i festivalens sidste par timer.

Rosinen i pølseenden bliver nemlig blandt andre Nik & Jay, Suspekt og Minds of 99, der alle tre vel er en form for must see, når vi snakker festivalmusik.

I Reservatet spiller upcoming Fool, der gennem de sidste år har produceret få – men slagkraftige hits. Heriblandt kan nævnes Strapped og Outcast, der uden tvivl vil kunne genkendes fra hitlisterne.

Nibe Festival starter onsdag: Det glæder vi os især til

Som afslutning på fire fede dage, slutter aftenen af med besøg fra Benal, Faustix og Queen Machine.

Du kan se hele festivalens program lige her

Mad

Noget af det bedste ved en festival er jo næsten, at man kan have fire cheat-days i træk ….

Så er er det jo godt, at Nibe Festival altid lokker med et godt udvalg af alt lige fra lækker sushi fra SushiMania og China Box fra Asian House til højtbelagt smørrebrød og dertilhørende sidevogn på Restaurant Himmelblå.

Nibe Festival starter onsdag: Det glæder vi os især til

Azzurra er for tredje år i træk også at finde i området Little Italy, som er placeret centralt på festivalens Junglesti, hvor stemningen emmer af italiensk idyl.

Nibe Festival skulle eftersigende også være kendt for at lave Danmarks bedste festivalburger – det må jo komme an på en prøve. Eller fem.

Du finder et overblik over spisestederne lige her.

Drinks

Sidste år var festivalen ved at tørre væk i solens hede, men der er altså ingen grund til at frygte at blive tørlagt uanset vejret.

På festivalen er der intet mindre end 24 destinationer, når det gælder om at få slukket tørsten: Uanset om du er til eksotiske cocktails, iskolde fadøl eller shots i lange baner, så er Nibe Festival the place to be. 

Hvis der er én drink vi især glæder os til, så må den evige og uundværlige Appelsinen, der sørger for, at du i hvert fald ikke kommer hjem fra festival med C-vitaminmangel.

Nibe Festival starter onsdag: Det glæder vi os især til

Boden, der både findes ved Store og Blå Scene, serverer friskpresset appelsinjuice med et solidt skud Smirnoff Vodka – eller uden, hvis du er en mere afholden type.

Du finder et overblik over alle festivalens barer lige her.

Festivalområderne

At være på Nibe Festival er cirka som at begå sig i en lille by.

Festivalen er opdelt i små områder, sådan at du altid kan finde et sted, der passer til lige præcis dig.

Vil du sikre dig en fuldbyrdet festivaloplevelse, burde du for eksempel slå vejen forbi det officielle campområde, hvor fællessang, høj musik og shots i lange baner er selvfølge.

Er du mere til fred og ro og en hyggelig stund med dine festivalmakkere, er der også mulighed for dét.

Blandt andet er området Havnen i år blevet vakt til live; og selvom der jo ikke er langt til Nibe Havn, så har man alligevel valgt at flytte havneområdet helt ind på festivalpladsen.

Et nybygget fyrtårn vil lede dig vejen derhen, hvor mad- og drikkeboder er med til at skabe den fuldendte havne- og festivalstemning.

Du kan få et overblik over alle festivalens områder lige her.

Stemningen

Folk, der ikke har været på festival før, har ofte svært ved at gennemskue, hvad det fede lige er ved dét.

Hvorfor ikke bare tage til én koncert i ny og næ, have rene fødder og nyvasket hår?

Fordi: Ægte festivalstemning følger ikke med denne slags koncerter.

Nibe Festival starter onsdag: Det glæder vi os især til

Her mødes man i en fælles kærlighed til musikken, mangfoldigheden og ikke mindst det fællesskab, man danner i den lille festivalboble.

Og det er selvfølgelig også på listen over de ting, vi ser allermest frem til.

God festival derude!

Del artikel