Lækker Nibe Festival-nyhed: Azzurra er klar med pizza for tredje år i træk

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Azzurra er med sit rustikke italienske præg mange aalborgenseres førstevalg, når det kommer til spørgsmålet om, hvem der kan levere byens bedste pizza.

Dette er da heller ikke så mærkeligt.

For med en restaurantchef født og opvokset i Napoli, kokke med passion for italiensk gastronomi samt frisk grønt og udsøgt parmaskinke importeret direkte fra Italien, er Azzurra noget af det tætteste du kommer på Italien – midt i Aalborg.

Fra i næste uge kan autenticiteten også mærkes på Nibe Festival, hvor Azzurra for tredje år i træk vil være at finde området Little Italy placeret centralt på festivalens Junglesti, hvor stemningen emmer af italiensk idyl.

Er du en af de heldige, der næste uge skal nyde en masse fed musik og den særlige festivalstemning, så kan du altså samtidig se frem til et italiensk afbræk (eller to) med en sprød pizza under de grønne trækroner.

Del dit bedste festivaløjeblik Instagram

Azzurra ser frem til de mange festglade øjeblikke på festivalen, og vil i år gerne have muligheden for at følge lidt bedre med inde fra pizzakøkkenet.

Derfor kan du under hele festivalen deltage i en konkurrence om at vinde to valgfrie pizzaer fra Azzurras festivalrestaurant.

Alt du skal gøre, er at dele dit bedste festivaløjeblik og hashtagge #AzzurraNibe.

Vinderen udtrækkes lørdag.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

🤩KONKURRENCE🤩 -Vind 2 x pizza Azzurra til Nibe 🍕 På årets Nibe Festival kan du lørdag vinde 2 x pizza fra Azzurra 😍 Det eneste du skal gøre er: Bruge hashtagget #azzurranibe på dine bedste festival-, Azzurra- og pizzabilleder 😉 og følge vores Instagram side 👍🏻 Vinderen bliver fundet her på Instagram d. 6 juli og vinderbilledet vil blive offentliggjort på vores Instagram og Facebook side 🙏🏻 Vi glæder os til at se jeres fedeste oplevelser. Konkurrencen er sponsoreret af Azzurra og har intet med Instagram at gøre ☺️ #azzurraaalborg #azzurranibe #italienskmad #italiensk #pizza #konkurrence #vind #vindpizza #nibefestival #nibefestival2019 #festival #deldinoplevelse #vises #komforbi #visestilnibe #pizzatime #aalborgcity #aalborg #pizzalover #mums #nibe #vindvindvind

Et opslag delt af Azzurra Aalborg_DK (@azzurraaalborg_dk) den

Italiensk atmosfære under trækronerne

Efter at være blevet ”headhuntet” af Nibe Festival to år i træk, vender Azzurra altså stærkt tilbage igen i år.

Selvom det er lange og hårde dage, er det det hele værd for pizzabager Maurizio Quattromani, stifter af Azzurra, hans partner og ansatte at deltage i Nibe Festival.

”Der er mange af vores kunder, som også tager på Nibe Festival, så noget af det, vi ser mest frem til, er gensynet,” fortæller Maurizio tilføjer:

”Derudover får vi jo også en del nye kunder, som lærer os at kende gennem Nibe Festival – og det er vi selvfølgelig rigtig glade for.”

I år har Azzurra forlænget deres åbningstid til kl. 01:30, så du både kan starte slutte dagen af med det, der er allerbedst ovenpå en masse fadøl: pizza.

Menuen består af udvalgte favoritter

Menukortet på Nibe Festival vil være et udvalg på 15 af Azzurras absolut bedst sælgende favoritter, hvor der er noget for enhver smag.

Der vil blandt andet være både klassisk pepperonipizza, vegetarisk og vegansk pizza, spicy pizza, og den den helt specielle “Den Fede Pizza”, opkaldt efter “Den Lille Fede”, med masser af kød og dressing, som kun laves under festivalen.

Derudover kan der købes slices i take away til mellem 25 og 35 kr.

Som Maurizio kalder det, er udvalget ”småt, men bredt”.

”Vi får et bedre kendskab til, hvad det er for en slags kunder vi har, når vi er på Nibe Festival. Vi lærer dem bedre at kende.

For eksempel kan vi mærke, at vi har fået en del flere vegetarer og veganere blandt vores yngre kundegruppe, som vi selvfølgelig også gerne vil imødekomme,” fortæller Maurizio.

Azzurra sætter en ære i at tilpasse menuen til kunderne, hvilket i år også kan mærkes på festivalen. Der er både vegetariske, veganske og glutenfri muligheder.

”Vi glæder os helt vildt til nogle festlige dage med glade mennesker, god musik og forhåbentligt godt vejr, og så håber vi jo selvfølgelig at festivalgængerne glæder sig lige så meget til at se os, som vi glæder os til at se dem,” slutter Maurizio.

Azzurras pizzaer kan nydes i Little Italy eller som take away fra 12:00 – 01:30 under hele festivalen (åbningstiderne er vejledende for restaurantområdet, men gældende for take away)

Husk du kan deltage i konkurrencen om 2x valgfri pizza lørdag aften ved at dele dit bedste festivaløjeblik med #AzzurraNibe

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.