Lækker Nibe Festival-nyhed: Azzurra er klar med pizza for tredje år i træk

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Azzurra er med sit rustikke italienske præg mange aalborgenseres førstevalg, når det kommer til spørgsmålet om, hvem der kan levere byens bedste pizza.

Dette er da heller ikke så mærkeligt.

For med en restaurantchef født og opvokset i Napoli, kokke med passion for italiensk gastronomi samt frisk grønt og udsøgt parmaskinke importeret direkte fra Italien, er Azzurra noget af det tætteste du kommer på Italien – midt i Aalborg.

Fra i næste uge kan autenticiteten også mærkes på Nibe Festival, hvor Azzurra for tredje år i træk vil være at finde området Little Italy placeret centralt på festivalens Junglesti, hvor stemningen emmer af italiensk idyl.

Er du en af de heldige, der næste uge skal nyde en masse fed musik og den særlige festivalstemning, så kan du altså samtidig se frem til et italiensk afbræk (eller to) med en sprød pizza under de grønne trækroner.

Del dit bedste festivaløjeblik Instagram

Azzurra ser frem til de mange festglade øjeblikke på festivalen, og vil i år gerne have muligheden for at følge lidt bedre med inde fra pizzakøkkenet.

Derfor kan du under hele festivalen deltage i en konkurrence om at vinde to valgfrie pizzaer fra Azzurras festivalrestaurant.

Alt du skal gøre, er at dele dit bedste festivaløjeblik og hashtagge #AzzurraNibe.

Vinderen udtrækkes lørdag.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

🤩KONKURRENCE🤩 -Vind 2 x pizza Azzurra til Nibe 🍕 På årets Nibe Festival kan du lørdag vinde 2 x pizza fra Azzurra 😍 Det eneste du skal gøre er: Bruge hashtagget #azzurranibe på dine bedste festival-, Azzurra- og pizzabilleder 😉 og følge vores Instagram side 👍🏻 Vinderen bliver fundet her på Instagram d. 6 juli og vinderbilledet vil blive offentliggjort på vores Instagram og Facebook side 🙏🏻 Vi glæder os til at se jeres fedeste oplevelser. Konkurrencen er sponsoreret af Azzurra og har intet med Instagram at gøre ☺️ #azzurraaalborg #azzurranibe #italienskmad #italiensk #pizza #konkurrence #vind #vindpizza #nibefestival #nibefestival2019 #festival #deldinoplevelse #vises #komforbi #visestilnibe #pizzatime #aalborgcity #aalborg #pizzalover #mums #nibe #vindvindvind

Et opslag delt af Azzurra Aalborg_DK (@azzurraaalborg_dk) den

Italiensk atmosfære under trækronerne

Efter at være blevet ”headhuntet” af Nibe Festival to år i træk, vender Azzurra altså stærkt tilbage igen i år.

Selvom det er lange og hårde dage, er det det hele værd for pizzabager Maurizio Quattromani, stifter af Azzurra, hans partner og ansatte at deltage i Nibe Festival.

”Der er mange af vores kunder, som også tager på Nibe Festival, så noget af det, vi ser mest frem til, er gensynet,” fortæller Maurizio tilføjer:

”Derudover får vi jo også en del nye kunder, som lærer os at kende gennem Nibe Festival – og det er vi selvfølgelig rigtig glade for.”

I år har Azzurra forlænget deres åbningstid til kl. 01:30, så du både kan starte slutte dagen af med det, der er allerbedst ovenpå en masse fadøl: pizza.

Menuen består af udvalgte favoritter

Menukortet på Nibe Festival vil være et udvalg på 15 af Azzurras absolut bedst sælgende favoritter, hvor der er noget for enhver smag.

Der vil blandt andet være både klassisk pepperonipizza, vegetarisk og vegansk pizza, spicy pizza, og den den helt specielle “Den Fede Pizza”, opkaldt efter “Den Lille Fede”, med masser af kød og dressing, som kun laves under festivalen.

Derudover kan der købes slices i take away til mellem 25 og 35 kr.

Som Maurizio kalder det, er udvalget ”småt, men bredt”.

”Vi får et bedre kendskab til, hvad det er for en slags kunder vi har, når vi er på Nibe Festival. Vi lærer dem bedre at kende.

For eksempel kan vi mærke, at vi har fået en del flere vegetarer og veganere blandt vores yngre kundegruppe, som vi selvfølgelig også gerne vil imødekomme,” fortæller Maurizio.

Azzurra sætter en ære i at tilpasse menuen til kunderne, hvilket i år også kan mærkes på festivalen. Der er både vegetariske, veganske og glutenfri muligheder.

”Vi glæder os helt vildt til nogle festlige dage med glade mennesker, god musik og forhåbentligt godt vejr, og så håber vi jo selvfølgelig at festivalgængerne glæder sig lige så meget til at se os, som vi glæder os til at se dem,” slutter Maurizio.

Azzurras pizzaer kan nydes i Little Italy eller som take away fra 12:00 – 01:30 under hele festivalen (åbningstiderne er vejledende for restaurantområdet, men gældende for take away)

Husk du kan deltage i konkurrencen om 2x valgfri pizza lørdag aften ved at dele dit bedste festivaløjeblik med #AzzurraNibe

Mørke gange og uhyggelige skikkelser: Hjemsøgt slot bliver til rædselshus

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi skrev forleden om fabriksbygningen, der bliver til Aalborgs største gyserhus.

Den artikel fik i øvrigt over 23.000 kommentarer på vores Facebook-side. Men hvis man nu vil endnu det vildere, så tager man da bare et ægte slot, som i forvejen er berygtet for at være hjemsøgt.

Så omdanner man til et regulært gyserslot, hvor man virkelig kommer til at mærke kuldegysninger og hjertebanken.

Måske vil de rigtige genfærd endda lege med.

Bliver et slagtehus

En halv times kørsel fra Aalborg ligger Voergaard Slot.

Her bliver der ofte holdt hyggelige påske- og juleevents. Men på Halloween-aften d. 31. oktober bliver det til et slagtehus i noget nær det mest uhyggelige, man kan forestille sig.

Det er Aalborg-virksomheden Coolshop som har sat Voergaard Slot som scene for et kæmpe gyserevent, og hele overskuddet går ubeskåret til deres velgørenhedsfond CoolUnite.

Vi tør næsten godt at love, at det bliver uhyggeligt fra start til slut. Allerede ved ankomst til slottet, når mørket er ved at falde på og så på selve Halloween.

Uhyggen kommer til at hvile tungt over hele stedet, og man skal nok kigge sig over skulderen hele tiden.

Når først turen starter bliver man i grupper på 8-10 personer ført rundt på de mest uhyggelige gange og kældre på Voergaard Slot.

Den hvide dame bevæger sig på slottet

Der findes mange historier om at det spøger på slottet.

Mange fortæller om mystiske hændelser og syner af en hvid dame, der bevæger sig rundt på slottet om natten.

TV2 Nord programmet “Er der nogen” har også været på besøg deroppe for at jagte spøgelser.

Ingeborg Skeel var en driftig og dygtig handelskvinde og derfor upopulær hos en stor del af lokalbefolkningen, og der er mange historier om hende.

Hun skulle bl.a. have druknet arkitekten Philip Brandin i voldgraven, for at han ikke skulle bygge et slot som Voergaard igen.

Efter Ingeborgs død i 1604 spøgte hun så meget på slottet, at en præst måtte mane hende til ro i en mose.

Men hvert år rykker hun ifølge sagnet et hanefjed tættere på slottet, og når hun kan kigge ind ad vinduet, vil Voergaard gå til grunde.

I det nordøstlige tårnværelse findes  en plamage på gulvet, som efter sigende er blod fra én, der er slået ihjel dér. Og pletten kan ikke fjernes – fordi det er uskyldigt blod…

Pletten var glemt i mange år, men under en renovering af værelset i 1997 kom den frem igen. På trods af flere afslibninger, kommer pletten altid frem igen efter et par dage.

Turen koster kun 90 kr., og så bliver der nok noget at snakke om i bilen på vej hjemad.

Hvad: Scarehouse
Hvor: Voergaard Slot
Hvornår: 31. oktober
Billetter her

Masser af plads for under 4 mio. kr.: Årets Hus 2018 er nu til salg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Thorkildkristensen.dk
Foto: Thorkildkristensen.dk

Når familien udvides, og behovet for mere plads melder sig på banen, så får man som køber typisk mere for prisen ved at komme lidt ud fra det centrale Aalborg.

Nibe er byen, der har alt, hvad der er behov for i hverdagen.

Men udover at Nibe er kendt som en helt ideel familie-by, så kan du faktisk også flytte ind i det helt ideelle hus.

Den smukke ejendom på Voldborggade i Nibe er nemlig historisk for byen.

Boligen er indflytningsklar, da den er blevet renoveret tilbage til den oprindelige stil, hvilket har resulteret i, at boligen i 2018 blev kåret som Årets Hus i Nibe.

Årets hus i 2018

Boligen fremstår indflytningsklar, og inden for de senere år er ejendommen blevet renoveret.

Det specielle ved denne renovering er, at det er blevet udført med stor respekt for de oprindelige detaljer og byggestil.

Det var også baggrunden for kåringen af huset som Årets Hus i 2018.

Udover det betyder renoveringen selvfølgelig også, at de nye købere kan se frem til minimal vedligeholdelse på ejendommen.

“Ejendommen er renoveret efter Nibe-stilen med stor respekt for den oprindelige stil, ejendommen har,” fortæller sælgeren til MigogAalborg.

Stuehuset består af 205 m2, der fordeler sig på halvandet plan med masser af plads til en stor familie.

Derudover får man som ejer masser af bonuskvadratmeter, bestående af et par disponible rum og stald.

Foto: Thorkildkristensen.dk

Førstesalen i stalden er også anvendelig med eget køkken, badeværelse, opholdsområde samt to rum af høj kvalitet.

Det kan gøre boligen attraktiv, hvis man som familie har en ung teenager i familien, som skal prøve at flytte “hjemmefra”.

Ellers kan førstesalen i baghuset bruges til udlejning, der jo kan være en hjælp til finanseringen af boligen.

Ejendommen er kendt af mange lokale, da den lokale Slagter Veggerby havde til huse i bygningen.

Thorkild Kristensen har ejendommen til salg, og boligen koster 3.395.000 kroner.

Nibe-by er attraktiv for alle aldre

Nibe er en by med masser af byliv, og et attraktivt sted, hvor både turister besøger byen, Nibe festival bliver afholdt én gang årligt og flere aalborgensere kører en lang tur blot for at nyde en Guf og Kugler-Is ved Nibes lystbådehavn.

Derfor gør det sig særdeles interessant, at boligens beliggenhed har så central en beliggenhed, at både Nibe Skole, Børnehaven Myretuen og hele fire supermarkeder ligger inden for bare en halv kilometer.

Det samme gør byens mange spisesteder og den havneområdet.

Foto: Thorkildkristensen.dk

Er ønsket, at weekenderne bruges på andet end havearbejde, så I slipper for at slå græs ved denne bolig.

Men frygt ej – udelivet kan stadig nydes i fulde drag i det flisebelagte gårdmiljø, som er rammet ind af de historiske bygningers charmerende facader.

Læs mere omkring ejendommen ved mægler her.

Secret Service på gaden og stor eskorte: Sikkerhed i top under Obama-besøg i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vi går ind i en stor uge i Aalborg.

På lørdag d. 28. september kommer en af de største internationale navne, der nogensinde har gæstet vores by.

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, som stadig skal tituleres Mr. President, ankommer til Aalborg, hvor han er med i et talkshow i Musikkens Hus.

Det er absolut ikke en opgave, der bliver taget let på fra både Nordjyllands Politi og Polities Efterretningstjeneste, som samarbejder med Secret Service omkring sikkerhedsforanstaltningerne ved besøget.

Politiet er massivt til stede

Secret Service er det sikkerhedsapparat i USA, som passer på både nuværende og eks-præsidenter. Selv om Obama har overladt sædet i Det Hvide Hus til Donald Trump, så er sikkerheden omkring Obama stadig tårnhøj.

Hos Nordjyllands Politi bekræfter man over for MigogAalborg, at man står over for en vigtig opgave.

“Det er et vigtigt arrangement i Aalborg, som vi har forberedt os på, og vi vil derfor være massivt til stede før, under og efter arrangementet,” siger Christian Brinck, der håndterer kommunikation hos Nordjyllands Politi.

Hos Nordjyllands Politi ønsker man ikke at sætte tal på, hvor mange politifolk der skal passe på Obama, men siger om besøget;

“Vi udtaler os ikke om det præcise antal indsatte politifolk, men vi kan oplyse, at vi har været og er i tæt dialog med arrangør og med en række andre af vores samarbejdspartnere.

Alt sammen for at sikre en tryg og rolig afvikling af arrangementet i den næste weekend,” forklarer Christian Brinck.

Secret Service agenter i Aalborg

Faktisk er datoen 28. september som en sjov detalje præcis den samme som ved besøget i Kolding i 2018.

Hvis man tager udgangspunkt i besøget i Kolding for præcis et år siden, så vil der i ugens løb komme Secret Service-agenter til Aalborg for researche og sikre, at sikkerheden er helt i top de steder, hvor man har planlagt Barack Obama skal køre og opholde sig.

Det er heller ikke noget, man på noget tidspunkt deler med offentligheden.

Derfor er det uvist, hvad tid Obama lander, og om det overhovedet er i Aalborg Lufthavn, selv om man må formode, at det er det mest sandsynlige scenarie.

I modsætning til når den siddende amerikanske præsident besøger en by, så vil man ikke se frømænd dykke ved Havnefronten efter potentielle bomber.

Dybt professionel organisation

Der vil heller ikke være samme massive afspærring af ruten, som man gjorde, da Obama besøgte København som siddende præsident.

“Secret Service er en dybt, dybt professionel organisation, der har et optimalt syn på, hvordan man etablerer sikkerhed.

Man arbejder efter ’need to know’-princippet. Du skal kun vide det, der er relevant for, at du kan passe lige præcis dit arbejde,” har tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen fortalt til DR.

Når Obama lander vil proceduren være, at han hentes af en større eskorte fra Nordjyllands Politi, PET og egen Secret Service.

Derfra vil man tage den bedste rute direkte til Musikkens Hus, hvor ingen ved, hvilken indgang der tages.

Så hvis man tager chancen med at møde op ved hovedindgangen ved Musikkens Hus, så er der ingen garantier for, at man får et glimt af eks-præsidenten, som eksempelvis det danske kongehus er til arrangementer derinde.

Har betalt 20.000 for et billede med Obama

Arrangementet er sat til at starte klokken 16.30.

Hvis du kender en, som skal med til arrangementet, så regn ikke med selfies med Obama. Gæsterne skal hænge deres overtøj i et større telt uden for selve Musikkens Hus. Man skal aflevere sin mobiltelefon, og man skal igennem en metaldetektor og fremvise ID.

Alle gæster er på forhånd screenet af PET og Secret Service.

Der vil dog være ca. 100 VIP-gæster, der kommer til at trykke hånd med Obama og få et billede med hjem til stuen. De har alle betalt knap 20.000 kr. for denne mulighed.

Det ventes, at Barack Obama flyver videre til München så snart han har afsluttet besøget i Musikkens Hus.