Aalborg imponerer i udlandet: Østrigsk vinmesse kommer til byen

Skrevet af: Redaktionen
Lisbeth Anthon, partner i Better Travel and Events ( i
midten) glæder sig sammen med medarrangørerne Morten Nielsen, Mortens Kro og Vinh Q. Du til
den store østrigske vinmesse i juni. Foto: Better Travel and Events.
Lisbeth Anthon, partner i Better Travel and Events ( i midten) glæder sig sammen med medarrangørerne Morten Nielsen, Mortens Kro og Vinh Q. Du til den store østrigske vinmesse i juni. Foto: Better Travel and Events.

Østrigske topvine – fra Grüner Veltliner til Zweigelt m.m. fl. – vinder stadig større international anerkendelse og plads på vinhandlernes hylder og på toprestauranters vinkort i disse år.

Samtidig er Aalborg og Nordjylland for alvor kommet på det gastronomiske verdenskort med bl.a. New York Times rangering af Aalborg som nr. 8 på en liste over interessante nye storbyer at besøge i 2019 og den fabelagtige Bocus d’Or-sejr til Kenneth Hansen og Svinkløv Badehotel for nyligt.

Det og hele Aalborgs erhvervs- og kulturelle internationalisering de seneste år beskrives som væsentlige årsager til, at 40 toneangivende østrigske vinbønder og vinhuse har valgt at rejse til byen.

Fremfor København eller Aarhus har de valgt at holde østrigsk vinmesse med smagning og -præsentation for restauratører og vinhandlere fra hele landet i netop Nordjylland.

Alle kan booke bord til gallamiddag på Mortens Kro

Fagbegivenheden ”austriaTaste Aalborg” foregår tirsdag og onsdag den 4. og 5. juni i Restaurant Fusions store, flotte atrium ved Limfjorden og åbnes af den østrigske ambassadør til Danmark, Fru Maria Rotheiser-Scott.

I øvrigt med tilhørende østrigsk inspireret gallamiddag – åben for alle, der reserverer bord – tirsdag aften den 4. juni på Restaurant Mortens Kro – naturligvis med vinmenu fra producenterne.

”Danskere er generelt kendt for at vælge og også ville betale for kvalitetsvin.

Vi er overbeviste om, at Nordjylland og Aalborg med sin imponerende byudvikling er det helt rette sted for sådan et event,” forklarer lederen og talsmanden for de østrigske vinhuse’s besøg og eventet Thomas Bacher med base i Wien.

Specifik vinmesse giver mening

Restauratør Morten Kok Nielsen fra Mortens Kro vurderer, at store lukkede begivenheder for kun et lands vinproducenter giver særlig mening for fagfolk som ham selv:

”Så kan vi netop vurdere de små men vigtige østrigske nuanceforskelle op imod vores personlige køkken.

Sådanne muligheder har vi ikke tidligere oplevet i Nordjylland, hvor mange restauranter gasser niveaumæssigt op hele tiden,” forklarer Morten Nielsen.

Også hos Restaurant Fusion glæder man sig over den østrigske vinmesse.

”Sådan en erhvervsbegivenhed kan Fusion og Mortens Kro kun være med til at bakke op om.

Min vintjener glæder sig også meget,” tilføjer Vinh Q. Du restauratør på Fusion.

Hos en af landets større vinimportører, Sigurd Müller Vinhandel i Aalborg, fortæller direktør Ib Bergkjær, at man oplever en stadig mere positiv stemning i.f.m, østrigsk vin, hvis smagsnuancer han mener passer særligt godt til sarte retter i nordisk orienterede gourmetkøkkener:

”Austriataste Aalborg lyder som et supergodt initiativ og en ideel lejlighed, som vi selvfølgelig heller ikke vil lade gå fra os for at vurdere, om vi har det helt rigtige brede østrigske kvalitetsudvalg på vores lager.

Vi repræsenterer i forvejen en stribe vinhuse fra Østrig,” siger han.

Fornemmer stor opmærksomhed

Praktisk dansk koordinator af det østrigske besøg er Better Travel and Events, hvor den ene af partnerne har base i Blokhus.

Lisbeth Anthon har 16 års erfaring med det tysktalende marked som tidligere beskæftiget med erhvervsturisme fra Bayern.

Det tre år gamle erhvervsrejsebureau beskæftiger sig med skræddersyede events og rejser i både ind- og udland

”Jeg tror, at matchet og timingen er helt rigtigt.

Vi fornemmer stor opmærksomhed også fra VisitAalborg, Aalborg Kommune og GastroNorth.

Lignende interesse tror jeg ikke, at vi kunne have opnået i eksempelvis København,” siger Lisbeth Anthon, der forventer, at flere hundrede restauratører, vinhandlere og importører fra hele landet deltager i austriaTaste Aalborg.

Fra alle os til alle jer: Oplev stor Disney-koncert på Skråen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er typer, der ikke vil høre et ord om jul, før vi rammer d. 1. december.

Og så er der os andre, som slet ikke kan vente.

Denne artikel er dedikeret til de sidstnævnte: Vi kan nemlig afsløre, at der i den grad bliver noget at glæde sig til i år.

Luftens Helte, et 18-mands stort band, der spiller alle de fedeste sange live fra de største tegnefilm gennem tiderne, lægger nemlig vejen forbi Aalborg d. 7. december – og her bliver der virkelig skruet op for julemagien.

Hits fra de bedste tegnefilm

Luftens Helte garanterer en musikalsk oplevelse i særklasse, når de til lyden af barndommens nostalgi spiller op til fest med velkendte og elskede sange fra alle vores favorit-tegnefilm.

Det er vel i forvejen heller ikke rigtig jul, før du har siddet klistret til Disney’s Juleshow – men du kan jo ligeså godt få lagt en god bund inden.

Aftenen fyldes med sange fra klassiske tegnefilm som Junglebogen og Aristocats, 90’ernes storfavoritter som Løvernes Konge, Herkules og Tarzan samt de mest julede Disneysange og de nyeste hits fra film som Frost og Vaiana.

Luftens Helte lover 100 % garanti for fest, julestemning og magi, når de om kun 175 dage indtager scenen på Skråen.

… og vi kan slet ikke vente!

Hvad: Luftens Heltes Julekoncert
Hvornår: 7. december 2019
Hvor: 
Skråen, Aalborg

Billetterne koster 215 kr. og kan købes lige her.

Sankt Hans i næste weekend: Her er de bedste bålfester

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På næste søndag skal der traditionen tro sendes hekse af sted til Bloksbjerg.

Midsommeren fejres med nogle hyggelige arrangementer rundt omkring i Aalborg, hvor der gøres noget ud af at skabe nogle gode rammer for bålfesten.

Vi har samlet de bedste her:

Musikkens Hus

Hvis du ikke før har fejret midsommeren i hjertet af Aalborg, så må det være på tide.

Traditionen med sankthansbål foran den arkitektoniske perle på Havnefronten, er blevet et kæmpe trækplaster de sidste par år – og i år bliver ingen undtagelse.

Aftenen starter i koncertsalen, hvor Ida Corr sætter tonen i samspil med to nordjyske pigekor. Herefter går turen ud på pladsen foran, hvor et endnu ikke offentliggjort navn vil spille, mens snobrødene bages med udsigt til bål på fjorden.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Musikkens Hus her

Fra kl. 19.

Aalborg Zoo

Hvis man vil være sikker på en god og stemningfuld aften for både store og små, så er arrangementet i Aalborg Zoo en sikker vinder.

Igen i år tændes der bål på savannen, hvor Julie Bertelsen står for årets båltale.

Der vil være reduceret billetpris i aftenens anledning, hvor voksne fra kl. 16 kan komme ind for 90 kr., mens børn koster 60. Du kan altså sagtens kombinere bålfesten med et par underholdende runder i haven.

Du kan for eksempel nå at hilse på de helt nye tigerunger. 

Foto: Aalborg Zoo

Du kan læse mere om Sankt Hans i Aalborg Zoo her

Fra kl. 17.30.

Lindholm Høje

Vil du være omgivet af ældgammel historie, imens du nyder en stolt tradition fra fordums tid, så skal turen gå til Lindholm Høje.

Her kan du nyde en smuk sommeraften i selskab med kammerkoret Coro Misto.

Båltalen holdes i år af rådmand Hans Henrik Henriksen, fra By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Arrangementet er gratis, men hvis du vil opgradere oplevelsen, kan du fra kl. 18 besøge Café Lindholm, der byder på en særlig tre-retters Sankt Hans menu. Læs mere om dét her.

Husk også, at hvis du i stedet er sulten efter lidt historiefortælling, så kan du dykke ned i både vikingetid og oldtid indenfor på Lindholm Høje Museet, hvor der er fri entré fra kl. 17.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Lindholm Høje her

Fra kl. 20.30.

Mølleparken

Endnu en genganger på sankthansbålet, er når Lions Club indbyder til en hyggelig Sankt Hans aften i hele Aalborgs Møllepark, hvor du på plænen ved skulpturen Noahs Ark, kan nyde en aften med picnic, underholdning og (selvfølgelig) – et bål.

A Minor Blues Band står endnu engang for swingende blues.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Mølleparken her.

Fra kl. 18. 

Sankt Hans fest i Østre Anlæg

I Østre Anlæg har man valgt at fejre midsommeren med et hyggelig børneloppemarked, der starter fra kl. 16. Der vil desuden være mulighed for ansigtsmaling, hoppepude og snobrød.

Kl. 18 holder Skt. Markus Kirke Åbent Tårn, hvor alle er velkomne til at nyde udsigten.

Herefter tændes bålet, hvor rådmand Mai-Britt Iversen holder årets båltale.

Der vil kunne købes sodavand, øl, vin, kaffe, the, kage, pølser, slush ice og popcorn.

Fra kl. 20.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Østre Anlæg her.

Sankt Hans fest ved Margrethekirken

I tæt samarbejde med Blårævene og FDF er det en glæde at byde hjertelig velkommen til en hyggelig Sankt Hans fest med snobrød, pandekager og popcorn i skovbrynet bag Margrethekirken.

Årets båltaler er Flemming Møller Mortensen, og der vil være masser af børneaktiviteter, bålfest og fællessang.

Hele aftenen kan der købes pølser, øl og sodavand.

Fra kl. 20. 

Du kan læse mere om Sankt Hans ved Margrethekirken her.

Få sommerlæsningen i hus: Hovedbiblioteket holder kæmpe bogsalg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er sommeren den tid på året, hvor man tager sig tid til fordybelse i en god, gammeldags bog.

Hvis man er meget flittig med læsningen, så kan det selvfølgelig blive en bekostelig affære – medmindre du selvfølgelig lægger vejen forbi Aalborg Hovedbibliotek, der d. 25. juni endnu engang afholder bogsalg på adressen i Rendsburggade.

Denne tirsdag sælger biblioteket ud af sine kasserede materialer, der blandt andet består af romaner, krimier og børnelitteratur.

Du kan også være heldig at finde musik – både LP’er (klassisk musik), CD’er og bokssæt.

Normalt er der kø langt ud i Nørregade, så kom i god tid.

Noget for enhver bogorm

For at holde bibliotekernes samlinger aktuelle og indbydende, bliver uaktuelle og slidte bøger og tidsskrifter løbende kasseret.

Det kan også være materialer, som bibliotekerne har for mange af i forhold til efterspørgslen.

Der vil altså være gode muligheder for at sikre sig en masse skatte, uanset hvad du måtte mangle hjemme i bogreolen – eller i strandtasken.

Hvad: Bogsalg på Hovedbiblioteket
Hvor: Rendsburggade 2, 9000 Aalborg
Hvornår: 25. juni, 10-17

Bemærk, at der kun kan betales med kontanter eller MobilePay.