Aalborg imponerer i udlandet: Østrigsk vinmesse kommer til byen

Skrevet af: Redaktionen
Lisbeth Anthon, partner i Better Travel and Events ( i
midten) glæder sig sammen med medarrangørerne Morten Nielsen, Mortens Kro og Vinh Q. Du til
den store østrigske vinmesse i juni. Foto: Better Travel and Events.
Lisbeth Anthon, partner i Better Travel and Events ( i midten) glæder sig sammen med medarrangørerne Morten Nielsen, Mortens Kro og Vinh Q. Du til den store østrigske vinmesse i juni. Foto: Better Travel and Events.

Østrigske topvine – fra Grüner Veltliner til Zweigelt m.m. fl. – vinder stadig større international anerkendelse og plads på vinhandlernes hylder og på toprestauranters vinkort i disse år.

Samtidig er Aalborg og Nordjylland for alvor kommet på det gastronomiske verdenskort med bl.a. New York Times rangering af Aalborg som nr. 8 på en liste over interessante nye storbyer at besøge i 2019 og den fabelagtige Bocus d’Or-sejr til Kenneth Hansen og Svinkløv Badehotel for nyligt.

Det og hele Aalborgs erhvervs- og kulturelle internationalisering de seneste år beskrives som væsentlige årsager til, at 40 toneangivende østrigske vinbønder og vinhuse har valgt at rejse til byen.

Fremfor København eller Aarhus har de valgt at holde østrigsk vinmesse med smagning og -præsentation for restauratører og vinhandlere fra hele landet i netop Nordjylland.

Alle kan booke bord til gallamiddag på Mortens Kro

Fagbegivenheden ”austriaTaste Aalborg” foregår tirsdag og onsdag den 4. og 5. juni i Restaurant Fusions store, flotte atrium ved Limfjorden og åbnes af den østrigske ambassadør til Danmark, Fru Maria Rotheiser-Scott.

I øvrigt med tilhørende østrigsk inspireret gallamiddag – åben for alle, der reserverer bord – tirsdag aften den 4. juni på Restaurant Mortens Kro – naturligvis med vinmenu fra producenterne.

”Danskere er generelt kendt for at vælge og også ville betale for kvalitetsvin.

Vi er overbeviste om, at Nordjylland og Aalborg med sin imponerende byudvikling er det helt rette sted for sådan et event,” forklarer lederen og talsmanden for de østrigske vinhuse’s besøg og eventet Thomas Bacher med base i Wien.

Specifik vinmesse giver mening

Restauratør Morten Kok Nielsen fra Mortens Kro vurderer, at store lukkede begivenheder for kun et lands vinproducenter giver særlig mening for fagfolk som ham selv:

”Så kan vi netop vurdere de små men vigtige østrigske nuanceforskelle op imod vores personlige køkken.

Sådanne muligheder har vi ikke tidligere oplevet i Nordjylland, hvor mange restauranter gasser niveaumæssigt op hele tiden,” forklarer Morten Nielsen.

Også hos Restaurant Fusion glæder man sig over den østrigske vinmesse.

”Sådan en erhvervsbegivenhed kan Fusion og Mortens Kro kun være med til at bakke op om.

Min vintjener glæder sig også meget,” tilføjer Vinh Q. Du restauratør på Fusion.

Hos en af landets større vinimportører, Sigurd Müller Vinhandel i Aalborg, fortæller direktør Ib Bergkjær, at man oplever en stadig mere positiv stemning i.f.m, østrigsk vin, hvis smagsnuancer han mener passer særligt godt til sarte retter i nordisk orienterede gourmetkøkkener:

”Austriataste Aalborg lyder som et supergodt initiativ og en ideel lejlighed, som vi selvfølgelig heller ikke vil lade gå fra os for at vurdere, om vi har det helt rigtige brede østrigske kvalitetsudvalg på vores lager.

Vi repræsenterer i forvejen en stribe vinhuse fra Østrig,” siger han.

Fornemmer stor opmærksomhed

Praktisk dansk koordinator af det østrigske besøg er Better Travel and Events, hvor den ene af partnerne har base i Blokhus.

Lisbeth Anthon har 16 års erfaring med det tysktalende marked som tidligere beskæftiget med erhvervsturisme fra Bayern.

Det tre år gamle erhvervsrejsebureau beskæftiger sig med skræddersyede events og rejser i både ind- og udland

”Jeg tror, at matchet og timingen er helt rigtigt.

Vi fornemmer stor opmærksomhed også fra VisitAalborg, Aalborg Kommune og GastroNorth.

Lignende interesse tror jeg ikke, at vi kunne have opnået i eksempelvis København,” siger Lisbeth Anthon, der forventer, at flere hundrede restauratører, vinhandlere og importører fra hele landet deltager i austriaTaste Aalborg.

Få alt det fede udstyr: Ny butik er åbnet på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Forleden åbnede en helt ny butik i hjertet af Aalborg.

Mika er åbnet på Budolfi Plads, som har formået at tiltrække en lang række fede navne som Aktuel, Skagen Fiskerestaurant og BACO.

Mika har i den grad fat i tidens trends, og kommer til at skifte sortimentet i butikken ud tilpasset årstiderne. Her til sommer er der så fuldt fokus på hard stand up paddleboards og surf boards  – ikke de oppustelige.

De slår især på, at priserne er skarpe, hvor man sparer mellem 40-65% sammenlignet med lignende hard boards i øvrige Danmark.

Så hvis du går med en drøm om at komme helt tæt på eksempelvis delfinen i Østre Havn-området, så kan du købe udstyret her.

Tidligere jægersoldat

MIKA er en lille nordjysk virksomhed, der er startet ud fra det grundlæggende princip, at alle fortjener produkter i god kvalitet til overkommelige priser.

Det er Anders Gottlieb Boldsen og Mikkel Højsleth, som står bag Mika, men det er primært Anders man møder i butikken.

Han er tidligere jægersoldat, men springer nu ud som selvstændig.

“Jeg synes, det var et godt tidspunkt at blive selvstændig på. Det motiverer mig at have frihed og kunne realisere mine idéer.

Vi vil gerne yde kvalitet og service på et højt niveau, og det kan jeg ved at være her selv. Vi sælger også produkter, som vi 100% kan stå inde for.

Det skal have vores eget kvalitetsstempel, og vi skal kunne se kunderne i øjnene også bagefter købet,” siger Anders Gottlieb Boldsen til MigogAalborg.

Både til nybegyndere og øvede

Han fortæller, at man kan komme ned i deres showroom på Budolfi Plads, ved siden af BACO, og se de forskellige boards, og tage en snak. Der er både til nybegyndere og øvede.

“Vi vil forene kvalitet og pris, så du som forbruger altid får den bedst mulige handel og personlige service uden nogen fordyrende mellemled.

Det er et løfte, vi kan stå ved, fordi vi forhandler direkte med producenterne, og dermed kan stå inde for både kvaliteten og produktionsforholdene,” forklarer Anders.

Lækre varer til gode priser

Han fortæller også, at de kommer til at finde tidens trends i løbet af sæsonerne.

“Vi springer til, når vi får mulighed for at sikre lækre varer til priser, hvor alle kan være med.

Derfor sælger vi lige nu kvalitets SUP Boards og Surfboards til vandsports-entusiaster.

Vi arbejder også på at opbygge et sortiment indenfor møbler, og hvem ved, hvad vi ellers får fingrene i,” forklarer Anders.

Hvad: Mika er åbnet
Hvor: Budolfi Plads
Læs mere på deres Facebook-side

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Laver de vildeste donuts: Realitystjerne åbner Bronuts-butik i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Først var det burger-krig. Nu kan vi glæde os til donut-krig lige her i Aalborg.

I sidste weekend åbnede Donut-shoppen på Boulevarden med masser af lækre donuts.

Men de får mere end kamp til stregen nu, kan MigogAalborg fortælle.

For en af de helt store spillere på den danske donut-scene har nu lokalerne på plads i byen.

Ejeren af den hastigt voksende donut-kæde Bronuts er tidligere realitydeltager Türker Alici kendt fra Paradise Hotel og Robinson.

Men nu har han brugt noget af berømmelsen på at skabe et ret skarp koncept. For Bronuts er et gigantisk hit i Aarhus, snart åbner de på Vesterbrogade i København, og så hedder Aalborg næste stop.

Rykker ind i Art by Me’s gamle lokaler

Det afslører Türker Alici selv på sin Instagram-story lagt på i dag lørdag eftermiddag.

Her ser man ham gå rundt i de tidligere Art by Me-lokaler på Dannebrogsgade 9.

“Vi er lige nu i Dobbelt A. Prøv lige at tjekke det her, det ligner vist den kommende Bronuts,” lyder det fra Türker.

Han viser så rundt uden for med facaden og inde i selve lokalerne.

“Vi er allerede nået rigtig langt. Vi har været så frække at tegne, så her får I en quick update.

Her kommer der produktionsområde, vores skabe kommer til at være her, montre her aflangt.

Kunderne kommer ind der, stiller sig i kø her, køber og går ud der. Meget nemt og simpelt,” forklarer han.

Screenshot fra Instagram story

Ligger godt i Vestbyen

MigogAalborg har ad flere omgange været i kontakt med Bronuts de seneste par uger, fordi rygterne om en snarlig Aalborg-åbning løb hurtigt.

De har ikke ønsket at kommentere officielt indtil i dag, hvor den ene medejer Türker Alici altså selv bekræfter det.

Hos EDC Erhverv der har lokalerne til udleje ønsker man hverken at be- eller afkræfte, at Bronuts-kæden bliver de nye lejere.

Lejemålet er flot istandsat og er beliggende på en af Vestbyens mest attraktive placeringer på hjørnet af Dannebrogsgade og Istedgade

Kendt for at eksperimentere

Bronuts er blevet ret så populært i Aarhus, og nu er det altså både København og Aalborg, der skal smage på deres vilde donuts.

De er nemlig især kendt for at eksperimentere helt vildt med deres donuts som bl.a. Bounty-Donuts, Twix, Mars, Snickers og selvfølgelig Oreo’s og meget mere.

Bronuts er i øvrigt sammensat af slangordene Bro’s og donuts. Så er det på plads.

Det er ikke engang et år siden, at Bronuts åbnede den første butik i Aarhus, og snart kommer man altså til at have steder i fire byer.

Åbningsdatoen ventes også at blive afsløret inden for kort tid.

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Nyt udspil fra regeringen: Forsamlingsforbud kan hæves til 50 personer fra mandag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Det nuværende forsamlingsforbud på 10 personer ser ud til at blive hævet til 50 personer fra på mandag.

Det er regeringens udspil i et brev til partilederne i Folketinget. Det skriver både DR, TV 2 og Ritzau som alle er i besiddelse af brevet.

Men der vil være en række undtagelser, hvor endnu flere personer kan være samlet.

Det gælder alle arrangementer, hvor deltagerne “i det væsentlige” sidder ned, lyder det i regeringens udspil.

Det vil sige, at der fra mandag kan blive åbnet for blandt andet bryllupper og andre sommeraktiviteter.

Derudover skal det være muligt at afholde arrangementer med 500 siddende personer, og det gælder også Superligaen.

Et bryllup afholdt i en restaurant eller lignende, der står for mad og lokaler kan gå an, eller en generalforsamling afholdt i et konferencecenter.

Det skal også være muligt med sommeraktiviteter for børn og unge, der sidder ned.

Hæves til 100 personer i juli

Derfra er det ifølge udspillet planen, at forsamlingsforbuddet hæves til 100 personer fra 8. juli, og i august skal det så hæves til 200 personer.

Hvis regeringens udspil bliver til virkelighed vil det betyde, at det også vil være muligt at holde fx en konference med siddende deltagere eller lignende, samt at idrætten eksempelvis Superligaen, kan samle op til 500 personer til kampene.

Her er det et krav, at tilskuerne sidder ned, skriver statsminister Mette Frederiksen i brevet ifølge DR og Ritzaus Bureau.

Politiet skal stadig have mulighed for at nedlægge opholdsforbud, hvis det står til regeringen.

De opholdsforbud har været taget i brug et par gange i løbet af coronakrisen, fordi der har været for mange personer forsamlet på ét sted – blandt andet i Københavns nordhavn og på Islands Brygge.

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her