Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg imponerer i udlandet: Østrigsk vinmesse kommer til byen

Af Redaktionen
Lisbeth Anthon, partner i Better Travel and Events ( i
midten) glæder sig sammen med medarrangørerne Morten Nielsen, Mortens Kro og Vinh Q. Du til
den store østrigske vinmesse i juni. Foto: Better Travel and Events.
Lisbeth Anthon, partner i Better Travel and Events ( i midten) glæder sig sammen med medarrangørerne Morten Nielsen, Mortens Kro og Vinh Q. Du til den store østrigske vinmesse i juni. Foto: Better Travel and Events.

Østrigske topvine – fra Grüner Veltliner til Zweigelt m.m. fl. – vinder stadig større international anerkendelse og plads på vinhandlernes hylder og på toprestauranters vinkort i disse år.

Samtidig er Aalborg og Nordjylland for alvor kommet på det gastronomiske verdenskort med bl.a. New York Times rangering af Aalborg som nr. 8 på en liste over interessante nye storbyer at besøge i 2019 og den fabelagtige Bocus d’Or-sejr til Kenneth Hansen og Svinkløv Badehotel for nyligt.

Det og hele Aalborgs erhvervs- og kulturelle internationalisering de seneste år beskrives som væsentlige årsager til, at 40 toneangivende østrigske vinbønder og vinhuse har valgt at rejse til byen.

Fremfor København eller Aarhus har de valgt at holde østrigsk vinmesse med smagning og -præsentation for restauratører og vinhandlere fra hele landet i netop Nordjylland.

Alle kan booke bord til gallamiddag på Mortens Kro

Fagbegivenheden ”austriaTaste Aalborg” foregår tirsdag og onsdag den 4. og 5. juni i Restaurant Fusions store, flotte atrium ved Limfjorden og åbnes af den østrigske ambassadør til Danmark, Fru Maria Rotheiser-Scott.

I øvrigt med tilhørende østrigsk inspireret gallamiddag – åben for alle, der reserverer bord – tirsdag aften den 4. juni på Restaurant Mortens Kro – naturligvis med vinmenu fra producenterne.

”Danskere er generelt kendt for at vælge og også ville betale for kvalitetsvin.

Vi er overbeviste om, at Nordjylland og Aalborg med sin imponerende byudvikling er det helt rette sted for sådan et event,” forklarer lederen og talsmanden for de østrigske vinhuse’s besøg og eventet Thomas Bacher med base i Wien.

Specifik vinmesse giver mening

Restauratør Morten Kok Nielsen fra Mortens Kro vurderer, at store lukkede begivenheder for kun et lands vinproducenter giver særlig mening for fagfolk som ham selv:

”Så kan vi netop vurdere de små men vigtige østrigske nuanceforskelle op imod vores personlige køkken.

Sådanne muligheder har vi ikke tidligere oplevet i Nordjylland, hvor mange restauranter gasser niveaumæssigt op hele tiden,” forklarer Morten Nielsen.

Også hos Restaurant Fusion glæder man sig over den østrigske vinmesse.

”Sådan en erhvervsbegivenhed kan Fusion og Mortens Kro kun være med til at bakke op om.

Min vintjener glæder sig også meget,” tilføjer Vinh Q. Du restauratør på Fusion.

Hos en af landets større vinimportører, Sigurd Müller Vinhandel i Aalborg, fortæller direktør Ib Bergkjær, at man oplever en stadig mere positiv stemning i.f.m, østrigsk vin, hvis smagsnuancer han mener passer særligt godt til sarte retter i nordisk orienterede gourmetkøkkener:

”Austriataste Aalborg lyder som et supergodt initiativ og en ideel lejlighed, som vi selvfølgelig heller ikke vil lade gå fra os for at vurdere, om vi har det helt rigtige brede østrigske kvalitetsudvalg på vores lager.

Vi repræsenterer i forvejen en stribe vinhuse fra Østrig,” siger han.

Fornemmer stor opmærksomhed

Praktisk dansk koordinator af det østrigske besøg er Better Travel and Events, hvor den ene af partnerne har base i Blokhus.

Lisbeth Anthon har 16 års erfaring med det tysktalende marked som tidligere beskæftiget med erhvervsturisme fra Bayern.

Det tre år gamle erhvervsrejsebureau beskæftiger sig med skræddersyede events og rejser i både ind- og udland

”Jeg tror, at matchet og timingen er helt rigtigt.

Vi fornemmer stor opmærksomhed også fra VisitAalborg, Aalborg Kommune og GastroNorth.

Lignende interesse tror jeg ikke, at vi kunne have opnået i eksempelvis København,” siger Lisbeth Anthon, der forventer, at flere hundrede restauratører, vinhandlere og importører fra hele landet deltager i austriaTaste Aalborg.

Del artikel