Afløser legenden: 35-årig er ny direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center

Skrevet af: Michael Qureshi
Den nye direktør for AKKC Nicolaj Holm sammen med Ernst Trillingsgaard
Foto: AKKC
Den nye direktør for AKKC Nicolaj Holm sammen med Ernst Trillingsgaard Foto: AKKC

I efteråret 2016 meddelte Ernst Trillingsgaard, at han stopper som direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center efter han har varetaget posten siden 1985.

Trillingsgaard er en levende kultur-legende i Aalborg, og derfor har der været brugt rigtig mange kræfter på at finde den helt rigtige afløser.

Den afløser er nu fundet. AKKC meddeler mandag, at det bliver den 35-årige Nicolaj Holm, der har fået jobbet. Han kommer fra en stilling som adm. direktør for MCVH Messecenter Vesthimmerland, hvor han har været direktør siden juli 2013.

Han er trods sin unge alder en erfaren aktør med en mangesidet profil, som også fortæller om poster som chefredaktør, iværksætter og strategisk rådgiver.

Han var stiftende direktør ved konference- og managementvirksomheden Danske Fagkonferencer, og har herunder skabt Børnekonferencen, hvor Benny Andersen Prisen også for nylig er blev uddelt af poeten og musikeren selv.

I sit job som messedirektør i Aars er det lykkedes Nicolaj Holm mere end at fordoble besøgstallet og skabe en succes omkring Messecenter Vesthimmerland.

Han har en kandidatuddannelse fra Aalborg Universitet og har i den forbindelse været medlem af bestyrelsen for Aalborg Universitet. Nicolaj Holm har samtidig været med ’i toppen’ af dansk politik bl.a. som storkredsformand for Radikale Venstre i Nordjylland og som medlem af Forretningsudvalget i Radikale Venstre under Margrethe Vestager.

Nicolaj Holm har nu definitivt lagt politikken på hylden og er klar til at bruge alle sine erfaringer i den nye stilling.

“At være med til at sikre Aalborg og Nordjylland en stærk plads inden for alle AKKC’s forretningsområder, var en stærk drivkraft for mig, da jeg søgte stillingen, og jeg er meget ydmyg overfor opgaven og den arv, der skal løftes efter Ernst Trillingsgaards mangeårige virke som en helt usædvanlig direktør,” siger Nicolaj Holm.

Ernst Trillingsgaard giver med ro i sindet styrepinden videre til Nicolaj Holm:

“Jeg er sikker på, at det er den rigtige mand, der er fundet blandt mange stærke ansøgere. Han har erfaringerne, visionerne og det udsyn, der er nødvendigt. Han vil komme til at bygge på AKKC’s stærke fundament, og køre videre med de traditionelle værdier, vi har, men også komme med nye visioner og videreudvikle husets forskellige aktiviteter,” siger han.

Ernst Trillingsgaard vil selvfølgelig i en periode overlevere AKKC på bedste vis, samtidig med at han forsat vil være kunstnerisk konsulent ved Cirkusrevyen.

Nicolaj Holm bor til daglig i Skørping med sin kone og to børn.

Fra Aalborgs Manhattan til Stigsborgs Havnefront: Fire projekter der vil ændre Aalborg

Østre Havn i Aalborg