Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Eksklusive vine og tapas: Her åbner Aalborgs største vinbar

Af Nathalia Hentze Nielsen

Er du tørstig efter et godt glas vin, har Aalborg flere forskellige vinbarer, der kan friste.

Der er blandt andet den franske Ma Petit France på Nørregade (som faktisk er til salg), italienske Quist Wine på Budolfi Pl., spanske D’Wine Bar på Algade og portugisiske Douro Wine Bar på Danmarksgade.

Nu melder endnu et europæisk vinland sig ind i kampen om aalborgenseres gunst, og geografisk skal vi skal lidt mere østpå.

7773 Vinbar, som er navnet på byens nyeste vinbar, har sine rødder i Ungarn, og indehaver Erik Kovacs ønsker at dele sit hjemlands kultur med byen.

Åbningen bliver tirsdag den 11. april klokken 16.00 i store, nyrenoverede lokaler på Strandvejen 11 – mellem Fri BikeShop og Esaan.

Et par dage efter, lørdag den 15. april fra klokken 18.00 til 22.00, holder de åbningsfest med fælles vinsmagning, tapas, livemusik og snak om ungarsk vinkultur. Her skal der købes billet til.

Eksklusive vine og tapas: Her åbner Aalborgs største vinbar
7773 Vinbar ligger på Strandvejen 11 og er snart klar til åbningen.

Et land med stolte vintraditioner

Med over 200 kvm at boltre sig i, bliver 7773 Vinbar Aalborgs absolut største vinbar, og drømmen om at åbne sit eget har længe rumsteret hos indehaveren, der til dagligt arbejder som speciallæge i Hjørring.

“Jeg åbnede en webshop med vin i 2018, og da jeg var rundt på forskellige vinfestivaler, spurgte folk mig altid om to ting: Findes der vinproduktion i Ungarn? Og hvor kan man finde en fysik butik med ungarsk vin?

Der var bestemt et hul i markedet, så jeg fandt en samarbejdspartner, og nu glæder jeg mig meget til at åbne vinbaren og dele en ny vinkultur i Aalborg,” fortæller Erik.

Eksklusive vine og tapas: Her åbner Aalborgs største vinbar
Ungarn er et stort vinland med stolte traditioner.
Eksklusive vine og tapas: Her åbner Aalborgs største vinbar
Du kan sætte dig og drikke et glas vin i baren eller købe en flaske med hjem.

Hvis du heller ikke var klar over, at Ungarn er kendt for vin af høj kvalitet, bebrejder vi dig ikke; i Danmark er det primært de italienske, franske og spanske vine, der dominerer markedet.

Men, som vi fandt ud af, er Ungarn et af de få lande, der dækker hele udvalget af klassiske vine, fra hvidvin til fyldige rødvine og dessertvine, og de har en meget stolt vintradition.

Er du frisk på at udforske en ny type vin, er der dermed rig mulighed for det nu.

“Vi har nogle spændende vine, som man måske aldrig har smagt. Der er også vindruer, som kun findes i Ungarn,” forklarer Erik, som kører vinbaren sammen med sin søn, Andor, og et team af medarbejdere.

Få tapas til vinen

Når man skal hygge sig i Ungarn, sker det over et glas vin og tapas på bordet, og den hygge vil Erik gerne give videre til aalborgenserne.

“Jeg vil gerne vise, hvordan det ser ud, når man taler om vin- og festkultur i Ungarn. Vi kommer blandt andet til at arrangere events med ungarsk musik,” siger indehaveren og tilføjer, at det også bliver muligt at købe mad.

Eksklusive vine og tapas: Her åbner Aalborgs største vinbar
På bordene kan du udfylde et stykke papir med, hvilke smagsnuancer du kan lide i vin – herefter hjælper personalet dig med at finde den rette smagsoplevelse.

I første omgang er det tapas i form af ost, skinke og andre mundrette bidder, men senere vil han også gerne introducere ungarsk gastronomi.

“Men det kommer til at ske stille og roligt. Lige nu starter vi som en vinbar,” tilføjer han.

Konceptet bliver som de fleste andre vinbarer, hvor du kan sætte dig og drikke et glas vin eller købe flasker med hjem. Der vil også tilbydes kaffe til dem, der ikke ønsker alkohol.

Vinene varierer meget i pris, men hvis du vil prøve en af de helt dyre flasker til over 1000 kroner, bliver det også muligt at købe bare ét enkelt glas.

Eksklusive vine og tapas: Her åbner Aalborgs største vinbar
‘Bock’ er et populært vinmærke fra Ungarn.

Vin fra de bedste områder i Ungarn

Det kendetegner udvalget hos 7773 Vinbar, at det er vin fra de bedste områder i Ungarn.

Erik har et stort kendskab til de forskellige vinproducenter, og han har valgt at fylde hylderne med det allerbedste af, hvad Ungarn kan tilbyde.

“På vinfestivaler får jeg altid at vide, at det smager godt, så jeg håber, at aalborgenserne også vil kunne lide det,” fortæller han afslutningsvis.

Vinbaren åbner tirsdag den 11. april klokken 16.00 på Strandvejen 11.

De normale åbningstider er tirsdag til torsdag klokken 16.00 til 23.00 og 16.00 til 00.00 fredag til søndag. Mandag er lukket.

Læs mere om 7773 Vinbar her og følg dem på Facebook her.

Del artikel

Andre læser også