Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe vinfestival: Smag så meget vin du vil i 4 timer

Af Aske Bisgaard Pedersen

Der var i fjor 10-års jubilæum, da Aalborg HK arrangerede deres årlige vinfestival.

Nu er de snart klar med 11. udgave, hvor en lang række udstillere vil være klar med smagsprøver ad libitum på vin og andre våde varer.

Og i år er der rekordmange udstillere, der vil være til stede og præsentere, hvad de har at byde på.

Mere end 100 forskellige vine

Vinfestivalen går løs i Idrætshallen hos Aalborg HK på Østre Allé lørdag d. 29. april kl. 13.00-17.00.

Har man ambitioner om at få smagt på samtlige af vinene på vinfestivalen, skal man være effektiv på de fire timer – og nok lade bilen blive hjemme.

“I år er har vi rekordstor tilslutning, hvor der vil være 15 producenter og importører, der vil stå klar til at dele ud af både vin og viden.

Så kan man i løbet af de fire timer gå rundt og smage på tingene og få en god snak med udstillerne, hvor der undervejs vil være stille livemusik,” fortæller Nicki Møller Larsen, der er formand for Aalborg HK og nu for 11. gang er arrangør af håndboldklubbens vinfestival.

Til sammen vil der være mere end 100 forskellige vine med på dagen, som man frit kan smage på i de mængder, man har lyst til.

Vinene kommer i alle afskygninger, så det er underordnet, om man hælder mest til rød-, hvid-, rosé- eller portvin.

Ud over druer på flaske vil der også være lidt andet, heriblandt mjød og anden spiritus samt delikatesseudstillere med forskellige ost- og slagtervarer.

Entré til Vinfestivalen koster 195 kr., og det kan være nødvendigt at sikre sig en billet allerede nu, som man kan købe her.

”Til de tidligere vinfestivaler har vi ligget mellem 400 og 600 gæster inklusive vores sponsorer, og nogle år har vi hurtigt måttet melde udsolgt,” fortæller Nicki Larsen.

Liste over udstillere

Hovedparten af de mange udstillere holder til i Nordjylland, og vi har her samlet alle dem, som du allerede nu kan begynde at glæde dig til at møde.

Vinudstillere:

– Vin & Vin
– Hyggevin
– Nordjysk Vinimport
– Vinho
– Douro Wine Bar
– Mollwitz Mjød
– VYP eksklusive nydelser
– Blome Vin
– Wine by Linde
– Vin til folket
– Casa de vinos
– Vintagewine.dk
– D’Ambrosio
– Olsson Wine
– Den Lille Quinta

Delikatesseudstillere:

– Nordjysk Kaffe
– Puks delikatesser
– Slagter Stiller
– SuperBrugsen Vejgaard
– Othello Bageriet
– Risskov ost

Man behøver ikke være en feihnschmecker, der ved alt om druesorter, vinhuse og de gode årgange for at lægge vejen forbi den populære Vinfestival.

”Nogle kommer for at smage en masse, mens andre kommer for at købe den gode vin til at tage med hjem.

Vi har besøgende helt fra 20 til 70 år, så det er et meget varierende publikum,” fortsætter Nicki Larsen.

Forening med stort F

Man kan spørge sig selv, hvorfor en håndboldklub holder en Vinfestival?

Formand Nicki Larsen fortæller, at Aalborg HK har store drømme og ambitioner om at videreudvikle de mange talenter i klubben.

”Vi holder arrangementer for at skabe indtægt til at videreudvikle vores klub endnu mere. Det skal være til gavn for både vores ungdoms- og seniorspillere.

Vi har en totalt spirende ungdomsafdeling og også en rigtig fin seniorafdeling, som vi selvfølgelig gerne vil videreudvikle på – og det kræver noget økonomi,” fortæller han.

”På dagen er der rigtig mange frivillige hjælpere fra vores klub, og det er en super god dag for alle parter. Men det er også tvingende nødvendigt med alle de frivillige kræfter, for at det hele kan køre,” forsætter han.

Ud over Vinfestivalen afholder Aalborg Håndboldklub hvert år to andre arrangementer i idrætshallen på Østre Alle: Kunstfestivalen Aalborg i Farver, som løb af stablen første weekend i marts og den populære Ølmesse, som fandt sted d. 11. februar.

Hvad: Vinfestival 2023
Hvor: Idrætshallen Østre Allé, Østre Alle 87
Hvornår: 29. april fra kl 13.00-17.00

Billetter til Vinfestivalen kan købes her.

Følg med for nyheder omkring dagen på Facebooksiden Aalborg HK’s Vinfestival, og hvis man vil følge med i andre arrangementer, kan man følge Aalborg HK’s Facebookside.

Del artikel

Andre læser også