Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Står klar til sommer: Aalborg Zoo får nyt dyreanlæg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der er spændende nyt fra Aalborg Zoo.

Gæster i Zoo kan snart komme helt tæt på Madagaskars forunderlige dyreliv.

I et stort område i haven præsenteres både pattedyr og fugle fra den tropiske ø, og der bliver særligt fokus på lemurer.

Det skriver Aalborg Zoo i en pressemeddelelse.

I et nyindrettet anlæg, der skal huse flere forskellige lemur-arter, kan publikum endda gå indenfor, så de kan opleve dyrene på nærmeste hold.

Dyrene får naturtro miljø

I det nye lemuranlæg får de livlige aber optimale betingelser for naturlig adfærd.

Der bliver rigelige klatremuligheder og steder, hvor de kan søge i højden, og anlægget indrettes, så lemurerne kan søge både læ og skygge, men også med gode solpladser, for lemurer elsker at solbade.

“Vores dyr fungerer som ambassadører for deres vilde slægtninge i naturen, og det nye Madagaskarområde skal medvirke til formidling af det spændende dyreliv på øen såvel som de trusler øens dyr er udsatte for.

Derfor er det vigtigt, at dyrene har et naturtro miljø, der giver publikum et indblik i deres adfærd og levevis i naturen,” siger Henrik Vesterskov Johansen, direktør i Aalborg Zoo.

Anlægget opføres med støtte fra Melsen Fonden, der som et af sine fire overordnede formål støtter forbedring af dyrs forhold. Fonden har bevilget fire millioner kroner til projektet og dermed gjort det muligt for Aalborg Zoo at opføre det nye anlæg.

“Melsen Fonden har ved sin bevilling lagt vægt på, at projektet har høj fokus på dyrenes naturlige adfærd og deres generelle velfærd samt Aalborg Zoo’s deltagelse i anerkendte og etablerede netværk,” udtaler Anker Laden-Andersen.

Madagaskars dyre- og planteliv ligner intet andet

For omkring 88 millioner år siden blev øen adskilt fra det afrikanske kontinent, og den efterfølgende isolation har betydet, at 80% af Madagaskars pattedyr kun findes her, det samme gælder for øens planteliv.

“Arbejdet med naturbevaring er vores vigtigste og fornemste opgave i Aalborg Zoo, og derfor har det længe været et ønske at kunne præsentere et samlet område med dyr fra dette helt særlige sted på jorden.

Madagaskar er et hotspot for biodiversitet – og det vil vi gerne afspejle i haven, siger Henrik Vesterskov Johansen.

Projekteringen af Madagaskarområdet er i fuld gang, og efter planen står det klar til publikum i sommeren 2023.

Udover flere lemurarter som sort lemur, kattalemur og den lille bambuslemur, der alle er truede arter, vil man i en stor voliere kunne opleve en del af Madagaskars spændende fuglearter.

Del artikel

Andre læser også