ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg Tekniske Gymnasium åbnede på en fantastisk beliggenhed

Af Christine Luca Hornemann

Det blev i slutningen af 2017 offentliggjort, at Danmarks største tekniske gymnasium, Aalborg Tekniske Gymnasium, ville flytte ind ovenpå shoppingcenteret Friis.

Den 15. august var så første skoledag for en række nye spændte elever, som fik lov til at indvie de nye lokaler.

Selvom det ville være synd at kalde C.A. Olesens Gade for en placering ude af byen, så må man alligevel sige, at Aalborg Tekniske Gymnasium er rykket helt ind i hjertet af Aalborg.

Studie midt i centrum

Når de nye (og tilbagevendende) elever møder på studiet igen, er det nemlig ikke længere med spritfabrikken som nabo, men i stedet med et shoppingcenter som underbo.

Aalborg Tekniske Gymnasium har slået dørene op for de nye lokaler i Friis, hvor gymnasiet for eftertiden vil have adresse.

Aalborg Tekniske Gymnasium åbnede på en fantastisk beliggenhed

“Vi er rigtigt glade for nu at være kommet ind til byen. Ikke fordi C.A. Olesens Gade lå langt væk, men det bliver nemmere at blive en del af byens liv herinde,” fortæller uddannelsesdirektør Rikke Palmgren.

Hun supplerer;

“Både beliggenheden og det at vi får meget mere plads, giver os mulighed for at åbne mere op for byen og folkene i den, invitere dem ind og se, hvad det er, vi laver herinde, og på den måde skabe noget mere nærvær med især byens unge mennesker.”

Fedt studiemiljø til de studerende

Aalborg Tekniske Gymnasium i FRIIS har fået en kæmpe opgradering, og de nye lokaler er fordelt ud på cirka 4600 kvadratmeter i tre etager.

Lokalerne blevet bygget om, så der nu er 16 klasselokaler, 4 laboratorier, et træværksted, et tekstilværksted og et virtuelt laboratorium. Det inkluderer også flere store fællesområder, bibliotek og en lækker tagterrasse med boldbane.

Det større areal gør også, at der er blevet mere plads til et bedre studiemiljø for eleverne. Aalborgs Borgmester Thomas Kastrup-Larsen klippede den røde snor over på åbningsdagen, og ønskede de nye elever tillykke med deres nye studiemiljø.

Aalborg Tekniske Gymnasium åbnede på en fantastisk beliggenhed

“Vi har indrettet flere små studieområder, hvor eleverne kan sidde i mindre grupper i rolige omgivelser og arbejde, når de ikke er i en fælles klasse. Og så er der samtidigt plads til både flere og større klasselokaler, laboratorier og så videre, så vi er i det hele taget meget tilfredse,” siger Rikke Palmgren.

Blandt de nye lokaler er der også blevet plads til en stor fællessal. Her er der mulighed for store fælles forelæsninger, hvor teknikken også er på plads til at streame forelæsninger – både ind i og ud af huset.

Det vil der også blive inviteret til allerede i løbet af efteråret for både skolens egne elever og andre, der måtte have lyst til at melde sig til.

Del artikel