Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Centralt i Aalborg: HTX flytter i Friis Shoppingcenter

Af Michael Qureshi

Aalborg Tekniske Gymnasium er med 815 elever en af Danmark største tekniske gymnasier.

Uddannelsen ligger i dag fordelt på C.A. Olesens Gade og Øster Uttrup Vej i Aalborg med 12-15 klasser pr. adresse, og nu flyttes samtlige aktiviteter fra C.A. Olesens Gade i Vestbyen til centrum af Aalborg, nemlig Friis på Nytorv.

Det skriver Aalborg Tekniske Gymnasium mandag morgen i en pressemeddelelse.

“Vi ved, at uddannelsesinstitutionens placering har en stor betydning for de unge, og nu har vi fået en unik mulighed for at flytte en stor del af vores HTX-aktiviteter ind til det absolutte centrum af Aalborg.

Det øger attraktiviteten og tiltrækningskraften, og det skulle gerne få endnu flere fra en ungdomsårgang til at vælge HTX,” forklarer rektor på Aalborg Tekniske Gymnasium, Rikke Palmgren.

Særdeles attraktiv placering for eleverne

Antallet af HTX-studerende i Nordjylland har været uafbrudt stigende i perioden fra 2007 til 2014. I denne periode er antallet af fuldførte HTX-studenter steget fra niveauet 300 om året til niveauet 600 om året – altså en fordobling.

Det er en af grundene til, at Aalborg Tekniske Gymnasium er vokset ud af lokalerne i C.A. Olesens Gade. I de nye lokaler i Friis får HTX både 1.200 kvadratmeter ekstra og en særdeles attraktiv placering:

“HTX udbydes kun i fem byer i Nordjylland: Frederikshavn, Hjørring, Thisted, Aalborg og Aars. Derfor har vi et stort antal elever, der har lang transporttid, og ikke mindst derfor betyder en central placering i Aalborg meget,” fortsætter hun.

“Vi bibeholder vores afdeling på Øster Uttrup Vej hvor ca. halvdelen af vores klasser holder til og har gjort det siden 1996,” siger Rikke Palmgren.

Flere HTX-studenter er ifølge rektoren netop det, som erhvervslivet efterspørger allermest.

Klar til sommeren 2018

Industrien og andre brancher efterspørger flere med en teknisk-naturvidenskabelig baggrund, og her kan HTX’erne noget helt særligt. En ny analyse fra Danske Regioner viser nemlig, at fire ud af ti med en HTX er i gang med en teknisk-naturvidenskabelig universitetsuddannelse allerede to år efter studentereksamen.

TECHCOLLEGE og Aalborg Tekniske Gymnasium har tegnet lejekontrakt på 4.643 kvadratmeter i Friis. Lokalerne ombygges, så der bliver 16 klasselokaler, 4 laboratorier, et træværksted, et tekstilværksted og et virtuelt laboratorium.

Ombygningen forventes færdig til sommer, så det står klar til de nye elever, der starter i august 2018.

HTX-uddannelsen bliver fremtidig genbo til flere af Aalborg Universitets uddannelser, nemlig både CREATE AAU i Rendsburgsgade og musikuddannelserne i Musikkens Hus.

Del artikel

Andre læser også