Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Online premiere blev kæmpe succes: Nu er Aalborg Teater klar med ny premiere

Af Michael Qureshi

Lørdag 23. januar 2021 havde Aalborg Teater premiere på Herman Bangs Tine og dermed også premiere på teatrets nye digitale scene – AAT Stream.

Mindst 7000 views blev til festen sluttede ved den streamede premiere på Tine lørdag 23. januar, og mindst 13.500 views var med undervejs.

Aalborg Teater anslår, at der i gennemsnit har været 2 seere pr. skærm, og ud fra det grundlag, så anslår de, at ca. 14.000 seere så hele forestillingen hjemmefra.

Det blev en sand ”Love-storm” på Aalborg Teater, og teatrets sociale medier strømmer over af reaktioner fra begejstrede publikummer, som har set med fra hele landet, ja sågar fra Frankrig er der blevet set med på premieren.

Ny gratis premiere

Nu inviterer Aalborg Teater igen til ”teaterfest”, når vi streamer Peter Handkes De skønne dage i Aranjuez” – denne gang direkte fra teatrets Lille Scene.

Det sker lørdag 30. januar 2021 kl. 19.00, når teatret inviterer hele Danmark med til en ny live-streaming premiere.

Man vil kunne læse mere om eventet i løbet af tirsdag 26. januar på teatrets hjemmeside.

AAT Stream

Aalborg Teater har længe haft et ønske om at etablere en digital scene til at supplere og udvide de eksisterende kunstneriske tilbud.

Målet er at skabe en anden udgave af interaktionen mellem scene og sal, end den vi kender fra en live teaterforestilling.

En digital scene vil fremtidssikre at teatrets kunstneriske tilbud når ud til publikum – også i situationer hvor det ikke kan lade sig gøre at besøge teatret, som f.eks. nu under en Corona nedlukning.

Indholdet på AAT Stream vil variere med alt fra live streamede forestillinger fra deres repertoire til digitale fortællinger forfattet af husdramatiker Julie Maj Jacobsen eller talkshows, hvor gæsterne også kan være fiktive figurer.

Når AAT Stream er fast etableret på Aalborg Teater, vil de også kunne bruge platformen til f.eks. impro-teater fra Aalborg Teaters improgruppe ”3. Stop fra Gug” – live streamet og med digital interaktion, reading af nyskrevne tekster f.eks. fra Den Danske Scenekunstuddannelse og meget mere.

Til at realisere AAT Stream har Aalborg Teater fået støtte fra Bikubefonden, Nordea Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansen Fond samt fra Region Nordjyllands Store Kulturpulje.