Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Miraklet udeblev: Aalborg Håndbold taber finalen i Champions League

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Håndbold
Foto: Aalborg Håndbold

Aalborg Håndbold havde allerede skrevet historie ved at spille sig i finalen i selveste Final 4 i Champions League, som er det største danske klubresultat i herrehåndbold nogensinde.

I dag klokken 18.00 skulle de så forsøge at lave endnu en sensation ved at slå mægtige FC Barcelona, men miraklet udeblev desværre i Køln.

Det spanske storhold var mildest talt kæmpefavoritter inden kampen, blandt andet fordi, at de på imponerende vis har vundet 60 kampe ud af 60 mulige denne sæson (Eneste tabte kamp var udskudte Champions League finale fra sidste sæson, der blev spillet midt i denne sæson pga. corona).

Spanierne var en for stor mundfuld for aalborgenserne i en kamp, der aldrig rigtig blev spændende.

En god start – men så …

Aalborg startede ellers kampen rigtig fint, hvor man både var foran 2-0 og 5-2, men resten af halvlegen stod der desværre Barcelona på de fleste gode ting.

Aalborgs spillere hang hele tiden bagefter de rappe spanske spillere, og det gav også udslag på måltavlen, og Barcelona kunne gå til pause med en føring på hele 16-11.

I anden halvleg kunne Aalborg Håndbold desværre ikke gøre så meget ved det resultat, og med 20 minutter igen var det bare et spørgsmål om, hvor stor sejren til FC Barcelona skulle være.

FC Barcolona spillede ganske enkelt fremragende og koncentreret hele kampen igennem og endte med at vinde finalen med hele 36-23.

Sæsonen er ikke ovre endnu

Resultatet ændrer dog ikke på, at hele håndbold-Danmark kan og bør være stolte af det aalborgensiske hold, der har repræsenteret dansk herrehåndbold på fornemmeste vis.

Dette resultat er forhåbentligt kun indledningen på en spændende årrække for Aalborg Håndbold, der klart og tydeligt har meldt ud at de storsatser på netop Champions League de kommende år, hvor der allerede er sikret yderligere forstærkninger til holdet fra allerøverste hylde ,bl.a i form af Aron Palmarsson og fra sommeren 2022 Mikkel Hansen.

Nu skal drengene skynde sig at få lidt hvilke til stængerne, for sæsonen er SLET ikke ovre endnu.

Allerede på onsdag har de tredje og afgørende finalekamp om DM-guldet mod BSH på hjemmebanen i Gigantium og den kommende weekend står den på en ny Final 4-turnering, denne gang om den danske pokaltitel.