Vildt syn: En af verdens største yachts er kommet til Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det er efterhånden ikke et sjældent syn, at de store krydstogtskibe lægger til kajs i Aalborg Havn, og denne sommer er bestemt ingen undtagelse.

Men i dag venter der alligevel forbipasserende noget af et særsyn i det område, hvor krydstogtsskibene normalt holder til.

Aalborg har nemlig fået besøg af en af de største private yachts i verden.

“Det er en meget stor dag for os, og vi er glade for, at de har valgt os frem for andre destinationer i Skandinavien og resten af Europa,” fortæller Michael Rosenkilde Lind, cruise-manager ved Aalborg Havn.

“I tæt samarbejde med Visit Aalborg forsøger vi at tiltrække de her super-yachts til byen, som er en del af vores krydstogt-strategi.”

Tidligere ejet af Roman Abramovich

Det luksuriøse skib måler hele 113 meter i længden og har plads til 20 gæster, 35 besætningsmedlemmer, swimmingpool, fire biler, et 22 meter langt sejlskib, en 21 meter lang speedbåd … og meget mere.

Det blev bygget i Bremen i Tyskland og havde sin jomfrutur tilbage i år 2000.

Dens første ejer var den amerikanske forretningsmand, John McCaw Jr., som dog solgte den videre til den russiske forretningsmand Roman Abramovich i 2002.

Han er nok mest kendt i Danmark som ejeren af den engelske Premier League-klub Chelsea FC.

Russeren skulle naturligvis lige finjustere designet da han blev ejer af vidunderet, og det betød blandt andet en tilføjelse af en fem meter lang svømme-platform.

 

Tabte skibet i et væddemål

Den store yacht har haft et vildt liv, og i 2006 tabte Abramovich Le Grand Bleu i et væddemål i vaskeægte James Bond stil.

Det var eftersigende i et pokerspil, at han måtte afgive Le Grand Bleu til den russiske milliardær, Eugene Schvidler, som er den nuværende ejer.

Vi kan kun gisne om, hvor vild yachten er indvendig, da det er meget hemmeligt. Men så må vi jo bare nyde det vilde ydre.

Honnørkajen er et hit

Michael fra Aalborg Havn oplyser, at de store yachts er meget svære at tiltrække, da de ikke sejler efter en fast sejlplan.

“Det er typisk kaptajnen på skibene, der kommer med et udspil til ejerne, og der har vi så sendt noget materiale om, hvad Aalborg og Nordjylland kan tilbyde af attraktioner, gastronomi osv.”

Michael kan også oplyse, at det er en første store private yacht, der er i Aalborg Havn siden  3. juli 2013, hvor Jamaica Bay lagde til kajs.

“Der er ingen tvivl om, at Honnørkajens centrale placering virkelig er noget, der tiltrækker ejerne, og vi håber at byde flere yachts velkommen i fremtiden.”

Forlader måske først Aalborg i morgen

Le Grand Bleu ankom kl. 08.00 tirsdag morgen, og forlader umiddelbart Aalborg igen kl. 22.00 i aften.

“Vi har tilbudt ejeren af komme ombord med en guide, som kan fortælle lidt om mulighederne i Aalborg, men vi afventer stadig svar.

De har dog lige forespurgt på at blive et døgn mere og først sejle videre i morgen, men vi ved endnu ikke, hvad planerne er,” ” forklarer Michael.

Opdatering kl. 17.05: Aalborg Havn oplyser, at yachten har forladt byen igen.

AALBORG AWARDS hylder byen: Natklubkonger spiller til Afterparty

Skrevet af: Michael Qureshi
TooManyLeftHands
TooManyLeftHands

Så kan I godt krydse datoen!

Fredag d. 3. april 2020 gentager vi succesen med AALBORG AWARDS. Denne gang større, vildere og bedre end både i 2018 og 2019, som var de første to år med den store fest.

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser.

AALBORG AWARDS starter med at hylde det bedste i Aalborg.

Årets Restaurant, burger, café, cocktails m.fl. skal kåres, hvor alle byens største restauratører, butikker, virksomheder håber på, at det er dem, som løber med priserne.

AALBORG AWARDS

TooManyLeftHands spiller til afterparty

Derefter er der kæmpe Afterparty. I år bliver det for alvor sparket i gang af nogen, der virkelig ved, hvordan man fyrer den af til en fest. Det er nemlig ingen ringere end natklubkongerne fra TooManyLeftHands.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Når de går fra scenen afløses de af andre stærke navne på DJ-fronten.

Rød løber, drinks og fedt show

Vi tør godt at love, at det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

Her kan du feste med alle dem, der står bag byens bedste restauranter, butikker, caféer, virksomheder og naturligvis flere prominente navne i alt lige fra sport til politik.

I løbet af de næste dage åbner afstemningen til finalisterne til AALBORG AWARDS. Se sidste års vindere her

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Book lige her

Fed oplevelse for børnene: Kom til gratis ishockey-træning i vinterferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen

Vinterferien er netop startet for de fleste børn i Nordjylland, men vejrudsigten lover ikke ligefrem fantastisk vejr de næste dage.

Derfor er det jo oplagt at gå på jagt efter indendørsaktiviteter, som kan underholde de mindste i familien.

Og her i vinterferien kan børnene både få rørt kroppen, mærke følelsen af vintervejr og være sikker på tørvejr, når AaB Ishockey inviterer til rekruttering for alle piger og drenge i alderen 3-7 år.

Det foregår på onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00 i Gigantium, og det er ganske gratis at møde op og prøve kræfter med en af Danmarks mest populære sportsgrene.

Bliv den næste store ishockey-stjerne

Flere profiler fra Aalborg Pirates har været en del af AaB Ishockeys talentafdeling, så drømmer dit barn om at blive den næste store Ishockey-stjerne, er det oplagt at lægge vejen forbi rekrutterings-dagen.

Men træningen handler først og fremmest om at have det sjovt.

“Vi har mange trænere på isen begge dage, så alle børn kan få en hjælpende hånd, når det nødvendigt.

Vi har også nogle specielle vogne, som de kan støtte sig opad, hvis ikke de er helt trygge ved at stå på skøjter endnu,” fortæller formand sportsudvalget i AaB Ishockey, Søren Vestergaard.

Derudover tilrettelægger man træningen efter det enkelte barns niveau, så alle får en god oplevelse.

Det anbefales, at man kommer 30-45 minutter før for at få hjælp til at finde det rette udstyr – som man i øvrigt også kan låne helt gratis på dagen.

Søren Vestergaard oplyser, at AaB Ishockey også afholder begyndertræning hver onsdag (kl. 17-18) og lørdag ( kl. 10-11.15) i perioden august-april, hvor man også kan prøve kræfter med ishockey.

Hvad: Gratis ishockey-træning for 3-7 årige
Hvor: Gigantium (indgang i kælderen på samme side som svømmehallen, omklædning 4, midt på gangen)
Hvornår: Onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00

Du kan finde mere info her.

Subway lancerer nyhed: Børn under 12 år spiser gratis fremover

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vinterferien er netop skudt i gang, og det er naturligvis ensbetydende med, at de nordjyske forældre er i fuld gang med at lægge program for den næste uge.

Nu er der ikke børnehave- eller skolekammerater, der kan aktivere energibomben i løbet af dagen … og så må (bedste)forældre jo træde til.

Heldigvis findes der mange lokale tilbud til familier, der ønsker en ferie fyldt med gode oplevelser.

Blandt andet Subway, der netop har lanceret deres nyeste tiltag: Børn spiser gratis.

“Sikke et godt vinterferietilbud!” tænker du nok – men faktisk varer glæden helt udover denne uge…

Tilbuddet gælder nemlig for evigt!

Subway understreger dog over for MigogAalborg, at det er et barn per betalende voksen, der spiser gratis.

Sammensæt din egen børnesandwich

Med i det generøse tilbud er en valgfri børnesandwich, håndlavet i bedste Subway-ånd, hvor dagens heldige hovedperson kan vælge mellem en variant med enten kylling, kalkun eller skinke.

Derudover er der selvfølgelig hundredevis af kombinationsmuligheder både med hensyn til brød, fyld og tilberedning.

Et andet nyt tiltag fra Subway er også, at du fremover kan tilvælge alt fra cheddar, revet mozzarella, majs, feta, ristede løg til ristede kerner – helt uden merpris.

Barnet får selv lov at udpege det hele ved disken og er dermed også selv med til at sammensætte lige præcis sin yndlingssandwich.

“Subway er andet end et oplagt bud på en omgang hurtig take away – vi er også en familierestaurant, hvor der er plads til både store og små, uanset smag og behag,” fortæller Rasmus H. Millfors, som er medejer af Subway i Aalborg.

Er appetitten til mere end blot en sandwich, er der mulighed for at tilkøbe en sodavand og cookie for kun 20 kr. – det er dog ikke et krav for at indløse tilbuddet om et gratis måltid, så dette skal udelukkende ses som en billig måde at opgradere til en menu.

Tilbuddet er gældende i både restauranten i Urbansgade samt Østerågade.