Velgørenheds-aften på Fusion samlede 140.000 ind til Red Barnet Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

I søndags kørte Red Barnet Aalborg en bus fuld af glade familier i Faarup Sommerland til en helt speciel dag for en masse familier, der i dagligdagen har større udfordringer.

Oplevelsesdagen i Faarup var blandt andet et konkret resultat af den galla-aften, som blev afholdt 16. marts på Restaurant Fusion. Et helt specielt arrangement der blev til i samarbejde med Red Barnet Aalborg, City-Ejendomme Aalborg og Restaurant Fusion.

Formålet med aftenen var at indsamle penge til Red Barnets familieoplevelsesklubber i Aalborg, som gør et stort stykke arbejde for byens udsatte børnefamilier.

Det blev en fantastisk aften i kombination af spændende retter, musikalske oplevelser af bl.a. Jokeren, amerikansk lotteri og en velgørenhedsauktion med Anne Kejser i spidsen.

Gode leverandører og engagerede gæster

Udgifterne til aftenen blev dækket af lokalforeningen for markedsføring, men selve middagen havde kun udgifter pr. tilmeldte. Det skyldtes en række fantastiske nordjyske leverandører, som ville give et bidrag i den gode sags tjeneste.

I alt deltog 200 gæster til velgørenhedsarrangementet, hvor en lang række store virksomheder var repræsenteret. Heriblandt Royal Greenland, EDC, Din Mægler, Nykredit, City-Ejendomme Aalborg, Magistrernes A-kasse m.fl. Flere af virksomhederne bookede bord og greb muligheden for en personale- eller kundeaften i helt specielle rammer.

Aftenens mål blev nået – og mere til

Målet for aftenen var at indsamle ca. 70.000 kr., hvilket svarer til et helt årsbudget for Red Barnets lokalforening. Et mål, som også var baseret på antal tilmeldte, da de allerede via kuvertprisen ville have et overskud på 30.000 kr. De resterende penge skulle altså findes ved det amerikanske lotteri og aftenens auktion.

Aftenens overskud endte med intet mindre end svimlende 140.000 kr., som altså var dobbelt så meget som det forventede og ønskede mål. Et sandt drømmescenarie for den ellers lille lokalforening, som med disse penge har sikret sig hele to års gode oplevelser for de udsatte familier.

Selvtilliden er boostet

Aftenens beløb endte vist med at overraske alle, men hos Red Barnet tæller hver en krone. Formanden for lokalforeningen, Sarah Nauer-Newstead, var især glad for at dele det flotte resultat med familierne fra oplevelsesklubberne, som altså i søndags havde en hyggelig dag i Fårup Sommerland.

Udover den økonomiske gevinst har Red Barnet Aalborg også fået et langt større netværk – noget, som også har meget stor betydning for deres fremtidige arbejde.

”Efter denne fantastiske aften er vores netværk i den grad blevet udvidet. Red Barnet har virkelig markeret sig i det aalborgensiske billede, og jeg er sikker på, at vi efterlod alle med et godt indtryk og en professionel tilgang til vores arbejde.

Der er flere virksomheder, der har tilkendegivet at ville støtte igen, hvis vi laver et lignende arrangement eller ellers skulle få brug for hjælp. Så det er helt fantastisk.” jubler Sarah, som fortæller at næste punkt på lokalforeningens dagsorden er at åbne en genbrugsbutik henover sommeren og ellers bare glæde sig over deres store succes.

”Derudover nyder vi bare den store sejr og er i gang med at evaluere hele arrangementet, så vi kan samle op på erfaringerne. Og så skal vi ellers se fremad. Vores selvtillid er boostet godt, og nu kan vi koncentrere os om at udvikle vores aktiviteter og styrke i det sociale fællesskab i lokalforeningen.” afslutter Sarah.

Wildebeest har ramt plet i Aalborg: Succesen handler ikke kun om mad

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.