Wildebeest har ramt plet i Aalborg: Succesen handler ikke kun om mad

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

For langt de fleste som besøger Wildebeest Gastropub for første gang, bliver det ikke sidste gang.

Wildebeest har virkelig lagt sig på et tørt sted i Aalborg og med deres exceptionelt lækre mad, rå lokaler og helt uformelle stemning er det svært ikke at lade sig tryllebinde.

Gastropubkonceptet var nyt i Aalborg, men er meget populært i de store vestlige kulturmekkaer – især på de Britiske øer. Kombinationen af lækker mad og de spændende drikkevarer gør konceptet rigtig interessant.

Læs også: Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro

Og historien bag Wildebeest Gastropub er faktisk lige så fascinerende som maden.

Et koncept med islandske rødder

Wildebeest er ejet og drevet af hele syv medlemmer fra den islandske familie: De fem Gudbergsson brødre og deres forældre.

Gudmundur er den ældste af brødrene og er overordnet ansvarlig for forretningen, imens han samtidigt passer sin stilling som officer i Forsvaret.

Hele idéen med at åbne gastropubben var også oprindeligt hans – men dengang var det ikke meningen, at hele hans familie skulle være en del af den.

”Det startede med, at mine officerskollegaer og jeg fik lyst til at lave noget ved siden af vores arbejde i Hæren. Men da det kom til stykket, havde alle meget at se til, og det blev derfor svært at følge til dørs.

Jeg ville dog ikke opgive muligheden af den grund, så hørte min familie ad, om de ville med ind i projektet i stedet. Heldigvis var de særdeles positive overfor idéen og ikke bange for at kaste sig ud i det.” forklarer Gudmundur til migogaalborg.dk.

Wildebeest er også kendt for deres atmosfære og helt unikke lokaler.

Og netop de islandske værdier blev hele grobunden for det koncept, som vi kender i dag. Familien, som har erfaring fra restaurationsbranchen på Island, var nemlig helt enige om, hvad de savnede og manglede fra deres hjemland.

”I Reykjavik er gastropubkonceptet allerede blevet meget populært de seneste år, så i bund og grund udviklede vi videre på dét, vi kendte derfra og kombinerede det med vores egne interesser og passion.

Læs også: Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner gastropub i Aalborg

Vi har længe været store burger- og slider fanatikere, og min bror Johann er især passioneret for øl, så det var oplagt for os at bygge konceptet op omkring disse kerneprodukter. Og aalborgenserne har heldigvis vist sig at være enige med os!”

Kan lidt af det hele

Generelt har de fem brødre været gode til at trække på de kompetencer, som de hver især har og derved har kunnet bidrage med til Wildebeests fordel.

Som mand af Hæren har Gudmundur været vant til at påtage sig lederansvaret og står med den strategiske planlægning for Wildebeests udvikling. Virksomheden er dog et demokratisk foretagende og alle større beslutninger træffes af familien samlet.

Johann er ph.d. studerende, men har samtidigt stor ekspertise indenfor specialøllene og står blandt andet for at Wildebeest med deres øl også er synlige i lokalsamfundet. Senest ved salg af netop specialøl til et støttearrangement for flygtningehjælpen i Nordkraft.

Specialøllene er én af Wildebeests kerneprodukter. Johann har hovedansvaret for arrangementer og leverancer.

Heimir bor til dagligt i Odense hvor han læser medicin, men er alligevel ansvarlig for cocktails og bardriften i det omfang, han kan nå, når han er i Aalborg.

Gunnar er uddannet mekaniker og står for det håndværksmæssige, imens yngste bror, Hanad, indtil videre er godt tilfreds med et studiejob i opvasken.

Læs også: Blandt Danmarks bedste kokke: Dennis forlader Ruths og åbner Aalborg-restaurant

Brødrenes forældre Sigrun og Gudbergur, står for den daglige drift og er som de eneste fuldtidsbeskæftigede i virksomheden. Noget som Gudmundur og brødrene er helt trygge ved, da begge er uddannede som hotel- og restaurationsmanagere.

Især forældrene har været drivkraften for Wildebeest, da brødrene længe har haft et ønske om at finde en familieprojekt, som kunne binde dem alle sammen sammen.

De ansatte er en del af familien

Udover de syv familiemedlemmer har restauranten omkring 20 ansatte i de enestående kælderlokaler. En samling af mennesker, som familien igennem tiden er stødt på og budt indenfor i Wildebeest-familien.

Wildebeests seneste personalearrangement foregik bl.a. i byens Funcenter, hvor kollegaerne kunne komme endnu tættere på hinanden.

Gudmundur fortæller selv, at de ansatte selvfølgelig er ansat på baggrund af deres kompetencer, men at deres personlighed er mindst ligeså vigtig.

”Man kan være nok så dygtig på papiret, men det er lige så vigtigt, at vi alle har en god kemi med hinanden.” forklarer han og uddyber:

”Det er meget vigtigt for os, at det skal være sjovt at behageligt at arbejde her. På den måde tror jeg også, at de ansatte bliver motiverede til at gøre deres bedste, hvis de er glade og trygge ved at være her. Og det håber jeg også, at gæsterne kan mærke.”

Arrangementet fortsatte i Wildebeests lokaler, hvor der blev skålet i øl og nydt en lækker middag.

For nylig blev der arrangeret et personalearrangement, hvor alle mødte op i kostumer. Dagen bød på en tur i Funcenter, vinsmagning og en god middag som afslutning – selvfølgelig bestilt udefra, så alle ansatte kunne tage del i arrangementet og fællesskabet.

Drømmer om at leve af Wildebeest

Med det gennemførte koncept, som Wildebeest kører, burde det ikke være svært at få penge i kassen.

Men det er faktisk ikke det primære for familien Gudbergsson. Drivkraften er tværtimod drømmen om, at alle i familien en dag kan give sig selv 100 % til gastropubben og blive ved med at videreudvikle på konceptet.

”Wildebeest er for os ikke et profitmaksimerende tiltag, men snarere et ønske om at kunne være lidt kreative og måske på sigt at kunne beskæftige sig med lige præcis dét, som hele familien har lyst til. Vi har mange planer for fremtiden og håber, at Aalborg fortsat vil støtte os i det.” afslutter Gudmundur.

Kan du heller ikke få nok af Wildebeest?
Som medlem af ClubAalborg får du i denne måned en lækker “Beer Dinner”-menu med 30% rabat, når du besøger gastropubben.
Find fordelen i din GoodiePack eller se hvordan du tilmelder dig her.

Bliv under dynen: DMI varsler kraftigt blæsevejr i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er søndagen den oplagte dag til at hygge under dynen med uldne sokker, varm kakao og binge watching af din yndlingsserie.

Netop denne søndag bliver måske oplagt til formålet.

DMI har nemlig udsendt en varsel om blæsevejr, der siger spar to.

Fra kl. 12 til 23 i aften vil der være risiko for stormende kuling fra vest med vindstød af stormstyrke, og DMI advarer om, at både tog- og vejstrækninger kan blive spærret, mens broer kan risikeres at skulle lukkes for gennemkørende trafik.

Især Skagerrakkysten forventes at rammes hårdt med vindstød på op mod 25-28 meter i sekundet.

En blæsende dag i Aalborg

Aalborg bliver dog heldigvis ikke lige så hårdt ramt, hvor styrken sandsynligvis når op på 21 m/s allerede fra middagstid og resten af dagen.

“I Aalborg nærmer vinden sig kulinggrænsen, så ifølge den nuværende prognose er der ingen grund til at frygte stormstyrke,” siger vagtchef ved DMI, Martin Lindberg til MigogAalborg og fortsætter:

“Men det er første gang i lang tid, at vi har haft så kraftig en vind, så det er selvfølgelig et aspekt, man skal tage med.

Prognosen kan også nå at ændre sig løbende, så vi anbefaler, at man følger med for at holde sig opdateret på eventuelle ændringer.”

Det er et dybt lavtryk nord for Færøerne, som i løbet af søndagen bevæger sig mod øst til Mellemskandinavien. Samtidig ligger et højtryk næsten stille vest for den Engelske Kanal.

Den store trykforskel giver Danmark et blæsevejr om søndagen, og især syd for Norge, over Skagerrak og ind over nordligste Jylland bliver vinden kraftig.

Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen og om nødvendigt opgraderet til varsel eller justeret i risikomeldingen.

Følg med her.

Over 30 slags konditorkager: Scheelsminde inviterer til overdådig kagebuffet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Søndag d. 13. oktober kan du godt sætte et stort, fedt kryds i kalenderen.

Hotel Scheelsminde inviterer nemlig endnu engang til sit voldsomt populære kagebuffet-arrangement.

Her vil hotellets konditor trylle med lækkert bagværk, der vil kunne få selv den mest kagesultne nordjyde til at overgive sig … før eller siden.

For vi elsker jo kage. Hele året rundt. Men der sker nu alligevel noget særligt, når kalenderen skifter over til efterår og tanken om, hvorvidt bikinien passer, bliver pakket ligeså langt væk som den dårlige samvittighed.

Nu gælder det bare om at nyde synet af Aalborgs bronzefarvede landskaber, duften af nyfaldne blade og selvfølgelig smagen af din absolutte favoritkage.

Og det bliver der rig mulighed for.

Over 30 hjemmelavede kager

Netop denne kage-buffet består af mere end 30 forskellige hjemmelavede lækkerier: alt fra citrontærte, hindbærsnitter, gateau marcel, gulerodskage til den ikoniske Othellolagkage.

Fik vi sagt, at det hele er hjemmelavet?

Hotellets konditor bager for eksempel selv lagkagebundene og koger selv kagecremerne.

”Alt er lavet fra bunden – som i virkelig alt!” har hotellets konditor, Mia Bragenholt, tidligere fortalt om det overdådige kagebord.

Du skal være hurtig

Scheelsminde introducerede for første gang konceptet i februar sidste år, hvilket viste sig at være en massiv succes.

Faktisk så stor en succes, at alle pladser lynhurtigt blev udsolgt.

Derfor er det altså en god idé at tjekke sin kalender allerede nu, så du kan nå at sikre dig en plads til en drøm af et kagebord.

Efter kageædegildet har du sandsynligvis brug for lidt frisk luft … Her kan man passende tage en tur i Scheelsmindes dejlige park, hvor efteråret tager sig allerbedst og smukkest ud, i takt med at de gyldne blade daler ned fra træerne.

En plads til årets mest syndige arrangement koster 148 kr. og kan sikres lige her.

Hvad: Kagebuffet
Hvor: Hotel Scheelsminde
Hvornår: 13. oktober 2019

Farvel til Eatlow: Plantebaseret takeaway tager over

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I øjeblikket løber Aalborg Bæredygtighedsfestival af stablen i midtbyen, og hundredevis af aalborgensere har kigget forbi til en sludder om, hvordan vi hver især kan være med til at gøre Aalborg til en endnu grønnere by.

I Utzonparken har hele 70 standholdere stået klar til at berette om bæredygtige initiativer, der hver dag er med til at gøre en forskel for kloden.

Én af dem er PLA:NT: en 100 % plantebaseret takeaway og tilmed den første af sin slags i Aalborg.

Som enhvert anden plantefrø er PLA:NT lidt pludseligt skudt op af jorden uden at gøre nogen særlig stor opmærksomhed af sig.

Men det skulle vise sig, at PLA:NT ikke har valgt et tilfældigt sted at slå sine grønne folder ud.

Dette er nemlig sket i Reberbansgade 20, hvor Eatlow ellers har holdt til siden 2013.

Fra Eatlow til PLA:NT

Eatlow var kendt for blandt andet at tilgodese de aalborgensere, der gik ekstra op i sund kost med de rigtige næringsværdier – uden at gå på kompromis med smagen.

I september 2018 blev Eatlow tilbagekøbt af folkene bag SushiMania, der også oprindeligt startede konceptet op.

Siden har koncernen arbejdet på videreudvikling af det stærke Aalborg-brand, og det er altså nu blevet til PLA:NT.

Vi har taget en snak med nuværende indehaver samt COO i SushiMania Aalborg, Nathalie Ina Kühl:

“Det nye sted hedder Plant og bliver 100 % plantebaseret takeaway.

Det er noget, vi har arbejdet på i meget lang tid, da vi ville være sikre på, at vi kunne lancere noget mad, der smager minimum lige så godt som ikke-plantebaseret mad. Ellers gav det ikke mening for os,” fortæller Nathalie.

Mange ting på menukortet vil være velkendt af inkarnerede Eatlow-kunder, og blandt andet er shakes, burgere og wraps stadig at finde – bare uden dyr.

Rødbedebøf, socialt ansvar og verdensmål

Du kan for eksempel nyde godt af en no-hamburger med plantebøf, iceberg, tomater, pickles, løg, ketchup, sennep, mayo eller en signature burger med rødbedebøf, plante mozarella, avocado, salatmix, tomater og pickles.

PLA:NT har også tilføjet en proteinburger på menukortet, der i følge Nathalie indeholder mere protein end alle Eatlow’s kødbjerge.

“Vores koncept er skabt ud fra de beslutninger og erfaringer, vi har draget i vores andre virksomheder, gode som dårlige, sådan at vi i dag står med en sluttet cirkel af bæredygtighed.

Det betyder, at vi tager socialt ansvar, bruger bæredygtig emballage og samarbejder med Jysk Energi sådan, at vi kan udnytte strøm og el på den bedst tænkelige måde,” fortæller Nathalie, der slet ikke er i tvivl om, at fremtiden indbyder til, at endnu flere skal tage ansvar for den grønne udvikling.

“Klimasnakken kan jo blive lang, men faktum er, at kød bruger nogle ressourcer, som vi er ved at slippe op for. Det betyder også, at vi må begynde at tænke i andre baner, og derfor er blandt andet verdensmålene vigtige for os.

Personligt elsker jeg bøffer; og jeg kan sagtens spise en rød bøf om lørdagen og få frokost fra Plant om mandagen. Det ene behøver jo ikke at udelukke det andet,” fortæller hun.

PLA:NT bliver altså god, veltilberedt mad med god samvittighed – for både din krop, miljøet … og alt andet.

Du kan se hele menukortet her.