Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Wildebeest har ramt plet i Aalborg: Succesen handler ikke kun om mad

Af Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

For langt de fleste som besøger Wildebeest Gastropub for første gang, bliver det ikke sidste gang.

Wildebeest har virkelig lagt sig på et tørt sted i Aalborg og med deres exceptionelt lækre mad, rå lokaler og helt uformelle stemning er det svært ikke at lade sig tryllebinde.

Gastropubkonceptet var nyt i Aalborg, men er meget populært i de store vestlige kulturmekkaer – især på de Britiske øer. Kombinationen af lækker mad og de spændende drikkevarer gør konceptet rigtig interessant.

Læs også: Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro

Og historien bag Wildebeest Gastropub er faktisk lige så fascinerende som maden.

Et koncept med islandske rødder

Wildebeest er ejet og drevet af hele syv medlemmer fra den islandske familie: De fem Gudbergsson brødre og deres forældre.

Gudmundur er den ældste af brødrene og er overordnet ansvarlig for forretningen, imens han samtidigt passer sin stilling som officer i Forsvaret.

Hele idéen med at åbne gastropubben var også oprindeligt hans – men dengang var det ikke meningen, at hele hans familie skulle være en del af den.

”Det startede med, at mine officerskollegaer og jeg fik lyst til at lave noget ved siden af vores arbejde i Hæren. Men da det kom til stykket, havde alle meget at se til, og det blev derfor svært at følge til dørs.

Jeg ville dog ikke opgive muligheden af den grund, så hørte min familie ad, om de ville med ind i projektet i stedet. Heldigvis var de særdeles positive overfor idéen og ikke bange for at kaste sig ud i det.” forklarer Gudmundur til migogaalborg.dk.

Wildebeest er også kendt for deres atmosfære og helt unikke lokaler.

Og netop de islandske værdier blev hele grobunden for det koncept, som vi kender i dag. Familien, som har erfaring fra restaurationsbranchen på Island, var nemlig helt enige om, hvad de savnede og manglede fra deres hjemland.

”I Reykjavik er gastropubkonceptet allerede blevet meget populært de seneste år, så i bund og grund udviklede vi videre på dét, vi kendte derfra og kombinerede det med vores egne interesser og passion.

Læs også: Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner gastropub i Aalborg

Vi har længe været store burger- og slider fanatikere, og min bror Johann er især passioneret for øl, så det var oplagt for os at bygge konceptet op omkring disse kerneprodukter. Og aalborgenserne har heldigvis vist sig at være enige med os!”

Kan lidt af det hele

Generelt har de fem brødre været gode til at trække på de kompetencer, som de hver især har og derved har kunnet bidrage med til Wildebeests fordel.

Som mand af Hæren har Gudmundur været vant til at påtage sig lederansvaret og står med den strategiske planlægning for Wildebeests udvikling. Virksomheden er dog et demokratisk foretagende og alle større beslutninger træffes af familien samlet.

Johann er ph.d. studerende, men har samtidigt stor ekspertise indenfor specialøllene og står blandt andet for at Wildebeest med deres øl også er synlige i lokalsamfundet. Senest ved salg af netop specialøl til et støttearrangement for flygtningehjælpen i Nordkraft.

Specialøllene er én af Wildebeests kerneprodukter. Johann har hovedansvaret for arrangementer og leverancer.

Heimir bor til dagligt i Odense hvor han læser medicin, men er alligevel ansvarlig for cocktails og bardriften i det omfang, han kan nå, når han er i Aalborg.

Gunnar er uddannet mekaniker og står for det håndværksmæssige, imens yngste bror, Hanad, indtil videre er godt tilfreds med et studiejob i opvasken.

Læs også: Blandt Danmarks bedste kokke: Dennis forlader Ruths og åbner Aalborg-restaurant

Brødrenes forældre Sigrun og Gudbergur, står for den daglige drift og er som de eneste fuldtidsbeskæftigede i virksomheden. Noget som Gudmundur og brødrene er helt trygge ved, da begge er uddannede som hotel- og restaurationsmanagere.

Især forældrene har været drivkraften for Wildebeest, da brødrene længe har haft et ønske om at finde en familieprojekt, som kunne binde dem alle sammen sammen.

De ansatte er en del af familien

Udover de syv familiemedlemmer har restauranten omkring 20 ansatte i de enestående kælderlokaler. En samling af mennesker, som familien igennem tiden er stødt på og budt indenfor i Wildebeest-familien.

Wildebeests seneste personalearrangement foregik bl.a. i byens Funcenter, hvor kollegaerne kunne komme endnu tættere på hinanden.

Gudmundur fortæller selv, at de ansatte selvfølgelig er ansat på baggrund af deres kompetencer, men at deres personlighed er mindst ligeså vigtig.

”Man kan være nok så dygtig på papiret, men det er lige så vigtigt, at vi alle har en god kemi med hinanden.” forklarer han og uddyber:

”Det er meget vigtigt for os, at det skal være sjovt at behageligt at arbejde her. På den måde tror jeg også, at de ansatte bliver motiverede til at gøre deres bedste, hvis de er glade og trygge ved at være her. Og det håber jeg også, at gæsterne kan mærke.”

Arrangementet fortsatte i Wildebeests lokaler, hvor der blev skålet i øl og nydt en lækker middag.

For nylig blev der arrangeret et personalearrangement, hvor alle mødte op i kostumer. Dagen bød på en tur i Funcenter, vinsmagning og en god middag som afslutning – selvfølgelig bestilt udefra, så alle ansatte kunne tage del i arrangementet og fællesskabet.

Drømmer om at leve af Wildebeest

Med det gennemførte koncept, som Wildebeest kører, burde det ikke være svært at få penge i kassen.

Men det er faktisk ikke det primære for familien Gudbergsson. Drivkraften er tværtimod drømmen om, at alle i familien en dag kan give sig selv 100 % til gastropubben og blive ved med at videreudvikle på konceptet.

”Wildebeest er for os ikke et profitmaksimerende tiltag, men snarere et ønske om at kunne være lidt kreative og måske på sigt at kunne beskæftige sig med lige præcis dét, som hele familien har lyst til. Vi har mange planer for fremtiden og håber, at Aalborg fortsat vil støtte os i det.” afslutter Gudmundur.

Kan du heller ikke få nok af Wildebeest?
Som medlem af ClubAalborg får du i denne måned en lækker “Beer Dinner”-menu med 30% rabat, når du besøger gastropubben.
Find fordelen i din GoodiePack eller se hvordan du tilmelder dig her.