Wildebeest har ramt plet i Aalborg: Succesen handler ikke kun om mad

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

For langt de fleste som besøger Wildebeest Gastropub for første gang, bliver det ikke sidste gang.

Wildebeest har virkelig lagt sig på et tørt sted i Aalborg og med deres exceptionelt lækre mad, rå lokaler og helt uformelle stemning er det svært ikke at lade sig tryllebinde.

Gastropubkonceptet var nyt i Aalborg, men er meget populært i de store vestlige kulturmekkaer – især på de Britiske øer. Kombinationen af lækker mad og de spændende drikkevarer gør konceptet rigtig interessant.

Læs også: Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro

Og historien bag Wildebeest Gastropub er faktisk lige så fascinerende som maden.

Et koncept med islandske rødder

Wildebeest er ejet og drevet af hele syv medlemmer fra den islandske familie: De fem Gudbergsson brødre og deres forældre.

Gudmundur er den ældste af brødrene og er overordnet ansvarlig for forretningen, imens han samtidigt passer sin stilling som officer i Forsvaret.

Hele idéen med at åbne gastropubben var også oprindeligt hans – men dengang var det ikke meningen, at hele hans familie skulle være en del af den.

”Det startede med, at mine officerskollegaer og jeg fik lyst til at lave noget ved siden af vores arbejde i Hæren. Men da det kom til stykket, havde alle meget at se til, og det blev derfor svært at følge til dørs.

Jeg ville dog ikke opgive muligheden af den grund, så hørte min familie ad, om de ville med ind i projektet i stedet. Heldigvis var de særdeles positive overfor idéen og ikke bange for at kaste sig ud i det.” forklarer Gudmundur til migogaalborg.dk.

Wildebeest er også kendt for deres atmosfære og helt unikke lokaler.

Og netop de islandske værdier blev hele grobunden for det koncept, som vi kender i dag. Familien, som har erfaring fra restaurationsbranchen på Island, var nemlig helt enige om, hvad de savnede og manglede fra deres hjemland.

”I Reykjavik er gastropubkonceptet allerede blevet meget populært de seneste år, så i bund og grund udviklede vi videre på dét, vi kendte derfra og kombinerede det med vores egne interesser og passion.

Læs også: Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner gastropub i Aalborg

Vi har længe været store burger- og slider fanatikere, og min bror Johann er især passioneret for øl, så det var oplagt for os at bygge konceptet op omkring disse kerneprodukter. Og aalborgenserne har heldigvis vist sig at være enige med os!”

Kan lidt af det hele

Generelt har de fem brødre været gode til at trække på de kompetencer, som de hver især har og derved har kunnet bidrage med til Wildebeests fordel.

Som mand af Hæren har Gudmundur været vant til at påtage sig lederansvaret og står med den strategiske planlægning for Wildebeests udvikling. Virksomheden er dog et demokratisk foretagende og alle større beslutninger træffes af familien samlet.

Johann er ph.d. studerende, men har samtidigt stor ekspertise indenfor specialøllene og står blandt andet for at Wildebeest med deres øl også er synlige i lokalsamfundet. Senest ved salg af netop specialøl til et støttearrangement for flygtningehjælpen i Nordkraft.

Specialøllene er én af Wildebeests kerneprodukter. Johann har hovedansvaret for arrangementer og leverancer.

Heimir bor til dagligt i Odense hvor han læser medicin, men er alligevel ansvarlig for cocktails og bardriften i det omfang, han kan nå, når han er i Aalborg.

Gunnar er uddannet mekaniker og står for det håndværksmæssige, imens yngste bror, Hanad, indtil videre er godt tilfreds med et studiejob i opvasken.

Læs også: Blandt Danmarks bedste kokke: Dennis forlader Ruths og åbner Aalborg-restaurant

Brødrenes forældre Sigrun og Gudbergur, står for den daglige drift og er som de eneste fuldtidsbeskæftigede i virksomheden. Noget som Gudmundur og brødrene er helt trygge ved, da begge er uddannede som hotel- og restaurationsmanagere.

Især forældrene har været drivkraften for Wildebeest, da brødrene længe har haft et ønske om at finde en familieprojekt, som kunne binde dem alle sammen sammen.

De ansatte er en del af familien

Udover de syv familiemedlemmer har restauranten omkring 20 ansatte i de enestående kælderlokaler. En samling af mennesker, som familien igennem tiden er stødt på og budt indenfor i Wildebeest-familien.

Wildebeests seneste personalearrangement foregik bl.a. i byens Funcenter, hvor kollegaerne kunne komme endnu tættere på hinanden.

Gudmundur fortæller selv, at de ansatte selvfølgelig er ansat på baggrund af deres kompetencer, men at deres personlighed er mindst ligeså vigtig.

”Man kan være nok så dygtig på papiret, men det er lige så vigtigt, at vi alle har en god kemi med hinanden.” forklarer han og uddyber:

”Det er meget vigtigt for os, at det skal være sjovt at behageligt at arbejde her. På den måde tror jeg også, at de ansatte bliver motiverede til at gøre deres bedste, hvis de er glade og trygge ved at være her. Og det håber jeg også, at gæsterne kan mærke.”

Arrangementet fortsatte i Wildebeests lokaler, hvor der blev skålet i øl og nydt en lækker middag.

For nylig blev der arrangeret et personalearrangement, hvor alle mødte op i kostumer. Dagen bød på en tur i Funcenter, vinsmagning og en god middag som afslutning – selvfølgelig bestilt udefra, så alle ansatte kunne tage del i arrangementet og fællesskabet.

Drømmer om at leve af Wildebeest

Med det gennemførte koncept, som Wildebeest kører, burde det ikke være svært at få penge i kassen.

Men det er faktisk ikke det primære for familien Gudbergsson. Drivkraften er tværtimod drømmen om, at alle i familien en dag kan give sig selv 100 % til gastropubben og blive ved med at videreudvikle på konceptet.

”Wildebeest er for os ikke et profitmaksimerende tiltag, men snarere et ønske om at kunne være lidt kreative og måske på sigt at kunne beskæftige sig med lige præcis dét, som hele familien har lyst til. Vi har mange planer for fremtiden og håber, at Aalborg fortsat vil støtte os i det.” afslutter Gudmundur.

Kan du heller ikke få nok af Wildebeest?
Som medlem af ClubAalborg får du i denne måned en lækker “Beer Dinner”-menu med 30% rabat, når du besøger gastropubben.
Find fordelen i din GoodiePack eller se hvordan du tilmelder dig her.

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

  • Formel 1 simulator
  • Cigarer
  • Rom
  • Hudpleje
  • Herreure
  • Brætspil
  • Biler
  • Motorcykler
  • Fjernstyrede biler
  • Metaldetektor
  • 3D-printere
  • E-sport
  • Droner
  • Custom Bikes
  • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.