Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

A-kasser: Se oversigten og find den bedste a-kasse her
Denne side er en annonce

A-kasse Pris/md.

502 kr

Åben for

Alle

Fagforening Pris/md.

-

✔ Gratis medlemskab til studerende
✔ 82.000 + humanister og scient.er
✔ Få rådgivning og sparring

A-kasse Pris/md.

498 kr

Åben for

Alle

Fagforening Pris/md.

69 kr

✔ Mulighed for lønsikring
✔ Professionel hjælp til jobsøgning
✔ Rabat på forsikringer

A-kasse Pris/md.

524 kr

Åben for

Alle

Fagforening Pris/md.

468 kr

✔ Danmarks mest lokale A-kasse
✔ Billig fritidsulykkesforsikring
✔ Danmarks stærkeste fagforening

A-kasse Pris/md.

487 kr

Åben for

Alle

Fagforening Pris/md.

69 kr

✔ Gratis fagforening i 3 måneder
✔ Spar mange penge om året
✔ Høj service

A-kasse Pris/md.

514 kr

Åben for

Alle

Fagforening Pris/md.

71 kr

✔ Billig og god fagforening
✔ Hjælp til at finde nyt job hurtigt
✔ Gratis webinarer og kurser

A-kasse Pris/md.

490 kr

Åben for

Salg og Marketing

Fagforening Pris/md.

167 kr

✔ Store rabatter på uddannelser
✔ Gratis karriere sparring og lønrådgivning
✔ Mulighed for lønsikring

A-kasse Pris/md.

480 kr

Åben for

Ledere

Fagforening Pris/md.

197 kr

✔ Inklusiv lønsikring
✔ God for selvstændige
✔ Få juridisk rådgivning

A-kasse Pris/md.

505 kr

Åben for

Alle

Fagforening Pris/md.

50 kr

✔ Høj medlemstilfredshed
✔ Ekstra lønsikringstilbud
✔ Gratis kurser for alle medlemmer

A-kasse Pris/md.

467 kr

Åben for

Akademikere

Fagforening Pris/md.

-

✔ Intern jobportal
✔ A-kassen der vil mest og koster mindst
✔ Adgang til online kurser
Størrelsen på vores provision har indflydelse på sorteringen - læs mere

A-kasse

Alle, som har en risiko for at blive arbejdsløs, har i bund og grund på for at være med i en A-kasse. En A-kasse står nemlig for arbejdsløshedskasse, og fungerer sådan, at du har en forsikring mod at blive arbejdsløs. Det betyder, at hvis du mister dit arbejde, så har du mulighed for at oprette holde en del af din indtægt ved at være med i A-kassen.

A-kassen sikrer nemlig dens medlemmer en fast indkomst, hvis de bliver arbejdsløse. Det er altid en god idé at melde sig ind i en A-kasse, for selvom man måske ikke tror, at man bliver arbejdsløs, så ved man aldrig om det kan ske for en. Samtidig skal man have været med i A-kassen i en periode før man har optjent sin ret til at få dagpenge, som den udbetaling, man får fra A-kassen hedder. Du skal have et års anciennitet, hvor du har haft en vis indtjening, før du har ret til at få udbetalt dagpenge fra A-kassen. De fleste A-kasser tilbyder desuden deres medlemmer andre fordele, når de er med i A-kassen.

Du opnår altså en økonomisk sikkerhed når du er med i en A-kasse, fordi du er sikker på, at du opretholder en indtjening, selvom du skulle være så uheldig at blive arbejdsløs-

Hvem kan være med i en A-kasse?

I bund og grund kan alle over 18 år være med i en A-kasse. Du skal have været medlem af A-kassen i 12 måneder, hvor du har haft en vis indtjening, for at få ret til dagpenge, og derfor giver det mening for dig, som er i arbejde at melde dig ind. Et fuldtidsstudie gælder på samme måde som et arbejde, og det betyder også, at det giver god mening at melde sig ind i A-kassen mens man studerer. De fleste A-kasser tilbyder endda, at det er gratis at være medlem, så længe man er studerende.

Når du skal optjene din dagpengeret, skal du opfylde et indkomstkrav, ligesom du skal opfylde et beskæftigelseskrav, som er et bestemt antal timer, du skal have arbejdet i perioden, for at få din ret til dagpenge. Samtidig er A-kasse kun for dem, som er interesseret i, som arbejdsløs at stå til rådighed for arbejdsmarkedet og sige ja til et job med blot en enkelt dags varsel.

Nogle A-kasser er kun for personer, som er udannet indenfor et bestemt område, men langt de fleste A-kasser er åbne for alle.

Flere slags A-kasser

Der findes flere slags A-kasser, men ens for dem alle er, at de kan sikre dig en stabil indkomst selvom du skulle blive arbejdsløs. Rigtig mange danskere har brug for dette sikkerhedsnet, da hverdagen ikke kan hænge sammen, hvis man pludselig står helt uden indtjening. Dagpengene dækker i manges tilfælde ikke den fulde indkomst, men man får dækket så stor en del, at man stadig har mulighed for at opretholde sit liv. Mange danskere har eksempelvis huslån, penge til børnenes institutioner og generelle hverdagsomkostninger, som altså ikke ophører fordi man bliver arbejdsløs.

Der findes A-kasser, som er for bestemte faggrupper, og hvis man tilhører en af dem af de faggrupper som har sin egen A-kasse, kan det give rigtig god mening at være med i netop den A- kasse. Det kan det fordi man ofte også kan få andre fordele i en A-kasse, og fordi man tit kan spare penge hvis man er i A-kasse og fagforening det samme sted. De forskellige A-kasser er specialiseret i at hjælpe folk indenfor deres fagområde, mens der også er en lang række A-kasser, som favner bredt, og hvor alle kan være med.

Hvilken A-kasse skal man vælge?

Der er forskellige parametre, som man kan vælge sin A-kasse ud fra. Et er fagområde, da der som nævnt er A-kasser, som udelukkende er for personer indenfor bestemte fagområder. Et andet parameter kan være pris. Da man i bund og grund får det samme udbetalt uanset hvilken A-kasse, man er med i, så er der rigtig mange, som vælger deres A-kasse ud fra pris.

De fleste A-kasser koster ca. det samme, men man vil alligevel opleve, at der er en vis prisforskel, hvis man gennemgår priserne hos alle de A-kassetilbud, som der findes. En ting man selvfølgelig også altid bør tage højde for er, hvad andre personer har af oplevelser med A-kassen. Det kan være en rigtig god idé at lave lidt research på den kundetilfredshed der er hos de forskellige A- kasser, ligesom det kan være en god idé at tjekke ud, hvilke andre fordele man får hos den A- kasse, man overvejer. Her på siden finder du forskellige A-kasser, som alle kan hjælpe dig med at opretholde en indkomst, hvis du skulle blive arbejdsløs. I sidste ende bør du vælge ud fra din mavefornemmelse, for selvom en bestemt A-kasse er den rette for en, så kan det være en anden A-kasse, der er den rette for dig.

Stort udvalg af A-kasser

Der er som tidligere nævnt et stort udvalg af A-kasser i Danmark. Der er derfor rig mulighed for at sammenligne de forskellige A-kasser på parametre som service, pris og øvrige fordele. Der er dog også mange, som har svært ved at overskue, hvilken A-kasse man skal vælge. Generelt set, er der mange lighedstegn mellem alle A-kasser. Det er der fordi, det primære formål er at lave en økonomisk sikkerhed for medlemmerne, både ved ledighed og ved sygdom.

Det betyder altså, at du bør vælge A-kasse ud fra dine behov og din situation. En god A-kasse er en A-kasse, som støtter dig under din ledighed, og som kan rådgive dig i din situation. Derfor kan der måske også være svært at beslutte sig for hvilken A-kasse, da de alle sammen reklamerer med dette. Derfor kan du forhøre dig hos venner, familie eller kollegaer, som måske tidligere har haft oplevelser med én eller flere A-kasser, og dermed kan give dig nogle inputs med på vejen. Derudover kan du finde vores oversigt, ligesom du kan læse de enkelte A-kassers anmeldelser. På den måde får du en god indikation på, hvordan tilfredsheden er blandt A-kassens medlemmer.

Vil du gerne have rådgivning og vejledning under din ledighed, så giver det ofte rigtig god mening at vælge en A-kasse med speciale i dit fagområde. Vil du derimod udelukkende have en sikkerhed økonomisk, så kan det give god mening at vælge en af de tværfaglige A-kasser, som ofte også udbydes til en lidt billigere pris.

Se hvad andre mener om A-kassen

Når du skal vælge A-kasse er, det som sagt, en god idé at finde ud af hvad andre mener om de forskellige A-kasser. Det kan man finde ud af ved at læse anmeldelser af A-kasserne, og dem finder man på forskellige sider, som eksempelvis Trustpilot. Derudover er ens eget netværk altid den bedste måde at få de helt ærlige og reelle meninger om A-kasserne. Dine venner, din familie, dine kollegaer eller dine studiekammerater vil helt sikkert gerne dele deres oplevelser med én eller flere A-kasser.

Ved at spørge andre til råds, samt søge information om A-kasserne på nettet, kan du bedre danne dig et indtryk af, hvilken A-kasse, der passer til dine behov. I sidste ende er de fleste A-kasser en god mulighed, da de giver dig en økonomisk sikkerhed hvis du bliver ledig, og samtidig opfylder indkomst- og beskæftigelseskravet.

Spar penge ved at vælge en billig A-kasse

En af de parametre, som rigtig mange vælger deres A-kasse ud fra er pris. Det giver også rigtig god mening, da alle A-kasser jo sikrer dig økonomisk, og du vil få det samme i udbetaling uanset hvilken A-kasse du vælger. Priserne på A-kassemarkedet er ikke milevidt fra hinanden, men du vil dog alligevel opdage, at der er en vis prisforskel på de mange A-kasser.

Vælger man A-kasse udelukkende på pris, vil man opdage, at det oftest er de tværfaglige A-kasser, der er billigst. Her er hovedformålet ofte blot at sikre medlemmerne økonomisk, hvor der ved nogle af de mere fagspecifikke A-kasser også følger kompetent rådgivning og lignende med, som altså koster ekstra.

A-kasse indenfor dit erhverv

Det kan også være en god tryghed at vælge en A-kasse, som har en relation til dit erhverv. De A- kasser, som beskæftiger sig med bestemte erhverv, er ofte A-kasser, som også har kompetente mennesker indenfor fagområdet til at rådgive og vejlede deres medlemmer i forbindelse med deres ledighed.

Der kan altså være en ekstra bonus ved at være med i en A-kasse, som beskæftiger sig med dit fagområde. Inden du vælger A-kasse, kan du altså gøre op med dig selv om du får brug for disse specifikke formål, eller om du blot skal bruge A-kassen, som en økonomisk forsikring.

Få A-kasse gennem din fagforening

Ofte har folk A-kasse og fagforening det samme sted. Det giver ofte også rigtig god mening, men der er også rigtig mange mennesker, som ikke ved, at det er to forskellige ting. Når du er med i en A-kasse gennem din fagforening, vil du ofte spare penge på enten fagforeningen eller A-kassen, da du får en samlerabat, ved at have begge ting hos den samme udbyder.

Der findes dog også mange mennesker, som udelukkende er med i en A-kasse, da de ikke har brug for de tilbud, som fagforeningen giver. Men er du allerede med i en fagforening, så bør du undersøge, om du kan spare penge ved også at være med i A-kassen gennem dem.

De bedste A-kasser

Hvilken A-kasse der er den bedste i Danmark, kan være meget svært at sige. Når man laver en opgørelse over hvilken A-kasse der er den bedste, kan man jo måle på mange forskellige ting. Man kan eksempelvis måle på antallet af medlemmer, men her vil de mere fagspecifikke ofte være placeret lavt på listen, da de jo ikke når du til et lige så bredt publikum.

Man kan også vurdere en A-kasse på hvilke fordele man får, ligesom det vil give rigtig god mening at afgøre hvilken A-kasse, der er den bedste, ud fra hvor tilfredse kunderne er. Da der er så mange måder at afgøre hvilken A-kasse der er den bedste på, så bør man altså være opmærksom på, hvad der er målt på, hvis en A-kasse slår sig op på netop dette. For det er vigtigt, at den A-kasse du vælger, er den bedste indenfor det, som du har brug for, at den er god til.

Hvad betaler man til A-kassen?

Når man er med i A-kassen, betaler man et fast beløb, som enten trækkes månedligt, hvert kvartal eller årligt. Priserne varierer som ofte ikke så meget fra A-kasse til A-kasse, men da man ofte også vil være med i fagforeningen, er det vigtigt at se på den samlede pris for de to ting.

Når du betaler det faste beløb til A-kassen, så har du en garanti for, at du fortsat har en indtægt, hvis du skulle blive arbejdsløs. Det er let at finde priserne på de forskellige A-kasser på deres hjemmesider, ligesom du altid kan finde ud af, hvad du vil få udbetalt, hvis du bliver arbejdsløs.

Prisen for at være medlem af en A-kasse er ikke den samme ved alle A-kasser, og prisen kan også variere fra år til år. De fleste A-kasser koster mellem 450 og 600 kroner om måneden.

Kan man være gratis i A-kassen

Det virker underligt tænker du nok, men jo det kan man faktisk. Rigtig mange A-kasser tilbyder, at man kan være medlem hos dem gratis, mens man er under uddannelse. Samtidig har man som nyuddannet ret til en dimittendsats, hvis man ikke kommer direkte i arbejde. Denne dimittendsats er lidt lavere end det fulde dagpengebeløb, men ved at melde dig ind i A-kassen, mens du stadig er studerende, er du sikret en indkomst efter endt studie.

Det er en god tryghed for de studerende, og når man samtidig kan være med i A-kassen gratis under uddannelse, behøver man ikke at opveje, om man har råd til det, mens man udelukkende lever af sin SU og/eller sit studiejob.

A-kassen sikrer dig dagpenge

Hovedformålet med en A-kasse er i bund og grund at sikre dig rette til dagpenge. Dagpenge er de penge, som du får udbetalt, når du som medlem af en A-kasse, er arbejdsløs. Dagpenge er en ordning, som alle danskere har mulighed for at få glæde af, og som man kan få udbetalt i op til 2 år hver gang man har optjent sin dagpengeret.

Ledighed kan ramme alle, og som ledig, der ikke er medlem af en A-kasse, har du altså ikke ret til dagpenge. Det er A-kassen der sikrer dig retten, og hvis du ikke er med i en A-kasse, har du som arbejdsløs kun andre og dårligere alternativer. Som arbejdsløs har du ret til at søge kontanthjælp, ledighedsydelse eller uddannelseshjælp, men kravene til disse udbetalinger er store, og samtidig er de beløb, som du får, langt lavere end det, som du får i dagpenge.

Sygedagpenge er ikke det samme

Dagpenge og sygedagpenge er ikke helt det samme. Dagpenge er noget, som du får, når du er ledig og samtidig er medlem af en A-kasse, hvor du opfylder anciennitets-, indkomst- og beskæftigelseskravet. Omvendt er sygedagpenge noget du kan få når du er syg, og er medlem af en A-kasse, men også noget som du kan få, selvom du ikke er med i en A-kasse. Her skal du opfylde nogle krav, og ansøge kommunen om sygedagpengene.

Få supplerende dagpenge i A-kassen

Er du ledig, men får mulighed for at komme delvist i job, så har du som medlem af A-kassen mulighed for at få supplerende dagpenge. Det betyder, at hvis du når du er ledig finder et deltidsjob, så kan du få suppleret op, så du også får indtjening tilsvarende, hvis du var fuldtidsledig, og dermed fik det fulde dagpengebeløb.

Den ordning, hvor man får supplerende dagpenge, kan være en rigtig god løsning for mange. Ofte er det lettere at få et deltidsjob i en periode. Det kan være, at man får et vikariat eller lignende, og for, at man kan sige ja til dette, har A-kasserne lavet det sådan, at man kan få supplerende dagpenge.

Find de forskellige A-kasser hos os

Her på siden har du mulighed for at danne dig et godt overblik over, hvilke A-kasser der er på markedet. På den måde kan du let finde de forskellige A-kasser, og danne dig et overblik over fordele, priser og lignende.

Der er rigtig mange A-kasser, og det kan være en god idé at tage sig tid til at lave lidt research inden man melder sig ind i A-kassen. Det er vigtigt, at man vælger den A-kasse, som passer bedst til ens behov og situation.

Sortering

Listen viser et bredt udsnit af a-kasse markedet, men inkluderer ikke alle a-kasser. Vi samarbejder med flere af a-kasser på listen, hvilket betyder, vi kan modtage provision fra udbyderen. Størrelsen på denne provision har indflydelse på, hvordan listen er sorteret. Oplysningerne om a-kasserne kommer fra a-kasser, og vi tager forbehold for fejl.