Unikt samarbejde: Nordjyske organisationer skal hjælpe restaurationsbranchen ud af krisen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at restaurationsbranchen er en af de brancher, der lider allerhårdest i denne tid.

Den seneste uge har organisationen Nordjysk Mad og Turisme arbejdet på, hvordan de bedst kan hjælpe de hårdt ramte restauranter.

“Vi har fået samlet 9 stærke organisationer i en fælles indsats. Første step i indsatsen er at vidensdele og give restauranterne adgang til viden om alle de lokale tiltag, som kan hjælpe dem,” siger Sarah Kruse, som står bag Nordjysk Mad og Turisme.

De ni organisationer er BusinessAalborg, VisitAalborg, Aalborg Kommune, Miljø og Energiforvaltning, UCN Food College, Horesta, DRC, Aalborg Cityforening, Tech College og Nordjyske Mad Og Turisme.

”Vi er meget optaget af, hvordan vi sammen med andre organisationer i byen kan hjælpe restaurationerne i den store udfordring, de står i.

Det er vigtigt, vi får talt om, hvad der kan hjælpe restaurationerne på den korte og lange bane. Samarbejde og koordinering er vejen frem”, Tonny Thorup, Erhvervsdirektør Business Aalborg.

Sådan hjælper organisationerne hinanden

Gruppen har givet hinanden en hensigtserklæring om ”at løfte i flok”, så alle støtter op om vidensdeling af hinandens tiltag, så hver enkelt tiltag står stærkere og når ud til flest mulige restaurationer.

Alle tiltag samles i en liste, som løbende bliver opdateret og kan findes på Nordjysk Mad og Turismes Facebook-side.

“I Aalborg City er vi som detailorganisation meget optaget af, at shopping går hånd i hånd med food & beverage. I en meget digital tid er det vigtigt for os, i den fysiske detailhandel, at differentiere os på shopping oplevelsen.

Netop det, at tage på shopping , inkl. cafe & restaurant besøg , er for os et af de vigtigste parametre overfor vores konkurrenter, herunder nethandel. Så for os er det også utroligt vigtigt at  restaurationsbranchen kommer igennem denne krise med livet i behold.

Derfor er vi meget glade for det initiativ der er taget fra Sarah Kruse, i denne svære tid, så vi alle kan hjælpe hinanden i nødens stund men også være 100% klar, når der igen er ”fri leg”,” fortæller Aalborg Cityforening om inititativet.

Fælles indsats – også på længere sigt

Indsatsen har også fokus på længere sigt.

”Næste step er at koordinere de indsatser, som skal kickstarte branchen, så vi blot skal trykke på en knap og eksekvere, når der åbnes op for Danmark igen”, tilføjer Sarah Kruse.

Hvis en restaurant har brug for hjælp eller har ønsker til hvad indsatsen kan hjælpe restauranterne med, så ring til Sarah Kruse på 22 25 35 16 eller skriv på sarah@kruse-vask.

Azzurra runder et skarpt hjørne: Fejres med gratis kaffe to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Elsker du gratis fornøjelser? Elsker du god kaffe?

Så har vi en god nyhed til dig.

Azzurra er kendt og elsket af mange nordjyder, og i år kan de fejre hele 30 års-jubilæum her i byen.

Det fejrer de med en række tiltag i løbet af året, og det kan allerede komme dig tilgode på mandag, den 1. juni.

Gratis kaffe til folket

De første 300 mennesker, der kigger forbi restauranten på Jens Bangsgade 15 på mandag, kan nemlig få en helt gratis coffee to-go fra den italienske restaurant lækre espresso-maskine.

“Vi mener selv, at vi kan tilbyde noget af det bedste kaffe i Aalborg, og I skal være velkomne til at komme forbi og bedømme det selv,” skriver de blandt andet på Facebook.

Mandag er jo 2. pinsedag, og det betyder også specielle åbningstider. Du kan derfor hente din gratis kop kaffe fra klokken 17.00 – 21.00 på mandag.

Vejret bliver fuldstændig fremragende på mandag med 25 grader, så det ligner en oplagt mulighed for at tage en lækker kop kaffe med ud i aftensolen – eller tage den med, når du har spist lidt lækkert i restauranten.

Hvad: Gratis kaffe to-go
Hvor: Azzurra, Jens Bangsgade 15.
Hvornår: Mandag d. 1. juni kl. 17-21

Fra kimchi til kefir: Kom til fermenteringskursus i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Fermentering er blevet det helt hotte inden for kulinariske teknikker, hvor især Noma i København er kendt for at bruge det i stort set alle retter – bl.a også i den nye burger, som du kan læse mere om her.

Fermentering er en ældgammel teknik, og det betyder helt simpelt “at gære”.

Det skulle være noget så sundt, og nu har du selv mulighed for at lære den ædle kunst.

ByLykke, som bl.a. står bag Kefirbrus, står nemlig bag et 3-times kursus lige her i Aalborg.

Det foregår torsdag d. 11. juni (18.30-21.30) og igen lørdag d. 13. juni (09.30-12.30).

Det kan du se frem til

“Vi gennemgår hvorfor fermentering er sundt, hvilke typer du kan inddrage i din hverdagskost og hvad dine tarmbakterier elsker du spiser eller drikker.

Dette foregår mens vi spiser nybagt brød hævet på surdej med mælkesyrebakterier samt hjemmelavet smør lavet på fløde der er fermenteret,” skriver de om arrangementet.

Udover ny inspiration og en masse viden om fermentering kommer du også hjem med to glas fermenterede grøntsager.

“Mellem de to fermenteringsmetoder i køkkenet, smager vi på forskellige ting fra mit køleskab, så du kan få fornemmelsen af hvilke muligheder der findes,” skriver de.

Inkluderet i prisen er al smagning, kaffe, the og kefirbrus ad libitum samt grøntsager og 2 weck glas.

Kurset koster 495 kr.

Det hele foregår på Porsvej 2B 1. sal, Aalborg.

Du skal selv medbringe forklæde, knive til at snitte og skrælle med, et bræt til at skære og snitte på.

Med fordel kan du medbringe en pose eller lignende til hjembringelse af de glas du laver, da de kan afgive væske under transport. Ønsker du at notere undervejs medbringes notesblok og skriveredskaber.

Hvad: Fermenteringskursus
Hvor: Porsvej 2B, 1. sal
Hvornår: 11. og 13. juni

Du finder mere info her.

Fødselsdagskonkurrence: Vind brunch eller middag for 3 personer på Aktuel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det hele startede den 30. maj 2016.

Vi havde en drøm om, at Aalborg var klar til et stærkt digitalt bymedie, hvor man kunne holde sig informeret om nyheder på mad, events, business, kultur, og alt det andet man søger af information omkring sin by.

Drømmen blev til virkelighed. Det var starten på MigogAalborg. Siden er det gået over stok og sten, og vi har siden fået søstermedier i både Odense og København.

I dag kan MigogAalborg så fejre sin 4 års-fødselsdag, og det skal naturligvis komme JER, vores uundværlige læsere, til gode.

Vind lækkert mad på byens bedste terrasse

Sommervejret er virkelig kommet til Nordens Paris, og et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke er på caféen Aktuel, som åbnede på nye Plads tilbage i november.

De har en fuldstændig fabelagtig terrasse, hvor der er sol og lækkert mad hele dagen.

Aktuel har fra start haft et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Morgenmad/brunch-kortet kører fra 9.30 – 12.30, hvor du kan vælge mellem alt fra hjemmelavet koldskål med friske jordbær og kammerjunker, 2 små vafler med serrano og aioli dip, mini smørcroissant med hønsesalat, ristet surdejsbrød med scrambled eggs, cheddar, avocado og karse og MEGET mere.

Frokost/aften-kortet tager over fra kl. 12.30 – 21.00, og her er valgmulighederne også mange; lige fra bagt laks med sommersquash og limesmør, dybstegte pankorejer med marineret violetkål og chilimayo, rustikke fritter med parmesan, timian og aioli dip, kartoffelsalat med røget laks og radiser mm.

Sådan vinder du

I samarbejde med Aktuel vil vi i anledningen af vores fødselsdag forkæle hele 2 heldige læsere med lækkert mad.

Du kan enten vinde Morgenmad/brunch for 3 personer eller Frokost/Aften for 3 personer.

Du deltager i konkurrencen på følgende måde:

  • Synes godt om opslaget lagt på Facebook 18.15 d. 30. maj
  • Skriv hvor mange år MigogAalborg fylder og hvem du vil tage med på Aktuel
  • Skriv også gerne hvilken af mulighederne du gerne vil vinde
  • Vi trækker en vinder lørdag d. 6. juni