Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tre dage med gratis events: Det skal du opleve til Videnskabsmødet i byen

Af Michael Qureshi
Musikkens Hus har tidligere afviklet spændende arrangementer - fra torsdag gælder det Videnskabsmødet 2019
Musikkens Hus har tidligere afviklet spændende arrangementer - fra torsdag gælder det Videnskabsmødet 2019

Umiddelbart kan et videnskabsmøde på papiret godt fremstå lidt tørt og usexet.

Men det er alt andet end det, når DR Viden i samarbejde med Aalborg Universitet spreder en masse fede events og arrangementer for alle aldre over tre dage i byen.

Over tre dage fra i morgen torsdag d. 10. oktober frem til 12. oktober kan du opleve spændende debatter, aktiviteter, workshops og live-radioudsendelser med særlig fokus på videnskaben, den nyeste forskning og teknologiske fremskridt.

Få den nyeste viden sat i perspektiv, du kan opleve alt fra en astronaut, hjerneforsker, youtubere, teknologieksperter, bæredygtighedsspecialister til radioværter.

Der sker en hel masse for børn, unge og voksne, og især lørdag er spændende for børnefamilierne, som kan skyde efterårsferien godt i gang med sjove gratis aktiviteter.

Især den danske astronaut Andreas Mogensens oplæg om sin tur i rummet, som den første dansker kommer helt sikkert til at tiltrække mange mennesker og stor opmærksomhed.

Der er over 60 aktiviteter fordelt på fem forskellige steder i byen; Musikkens Hus, Nordkraft, Create på Aalborg Universitet ved Havnefronten Utzon Center og Aalborg Hovedbibliotek.

Derfor giver det ikke mening at smide hele programmet ind i en lang artikel. I stedet har vi udvalgt fem virkelig spændende arrangementer, som vi helt sikkert skal deltage i.

Den første dansker i rummet – foredrag

Torsdag d. 10. oktober kl. 14-16 på Create Aalborg Universitet

I september 2015 blev Andreas Mogensen den første dansker i rummet, da han ombord på et russisk rumfartøj rejste op til Den Internationale Rumstation.

Ombord på rumstationen ISS er der udkig til hele 16 solnedgange i døgnet – til gengæld lugter der bestemt ikke af roser og violer.

Få svaret på hvorfor og bliv klogere på alt fra livet i vægtløshed til tonstunge sovjetiske rumraketter, når Danmarks første og eneste astronaut Andreas Mogensen lægger vejen forbi Creates lokaler under Videnskabsmødet i Aalborg og øser ud af sine erfaringer fra ti dages ophold ombord på den internationale rumstation ISS.

Tre dage med gratis events: Det skal du opleve til Videnskabsmødet i byen

Videnskabsjagten – skattejagt for hele familien

Lørdag d. 12. oktober i tidsrummet 10.00-15.00 på alle fem lokationer

Gå på Videnskabsjagten og dyst med din familie.

Hvad er videnskab, og hvor kan man finde den henne?

Tag dine forældre under armen og gå på opdagelse i videnskabens verden.

Hyggeligt og lærerigt løb for hele familien, hvor I kan løse små sjove opgaver rundt på alle Videnskabsmødets lokationer og være med i konkurrencen om fede præmier!

Din mobil og overvågning – foredrag med DR-vært Nikolaj Sonne

Fredag d. 11. oktober kl. 12.00-13.00 i Nordkraft

Apps, hjemmesider og styresystemer lover dig øget service og anvendelighed, mens de samtidig høster al din data.

Wifi’en kan være tændt, selvom den ser slukket ud, Google og Apple ved alt om dig, og Facebook kan læse dine SMS’er.

Men hvad er det egentlig vores data, handlinger, bevægelse, beskeder og tale, opdateringer og indkøbsoplysninger bliver brugt til?

Journalist og tech-ekspert Nikolaj Sonne gør dig i dette foredrag klogere på, hvad du i virkeligheden sagde ja til, da du trykkede accepter til “terms and conditions”.

Sociale medier – online fællesskaber – mød bl.a. youtuber Rebecca Charlotte Dahl

Fredag d. 11. oktober kl. 14.00-15.00 i Nordkraft

Sportsstjerner, popmusikere og skuespillere har fået selskab på børneværelserne af en helt ny slags idoler: Youtubere.

Men for mange unge mennesker er youtuberne ikke bare idoler, men snarere en slags digitale venner, som de kan spørge om gode råd, spejle sig i og hænge ud med.

Mød en af den digitale tidsalders nye idoler, youtuberen Rebecca Charlotte Dahl, i samtale med Malene Charlotte Larsen, forsker og ekspert i digital ungdomskultur, om youtubernes betydning for unge mennesker og den digitale tidsalders nye onlinefællesskaber.

DR sender Live med P1 programmet Sygt Nok

Fredag d. 11. oktober kl. 10.00-11.00 i Musikkens Hus i Intimsalen

Oplev P1 programmet “Sygt nok” live med vært Maja Thiele, læge og forsker, der får besøg af Troels W. Kjær, hjerneforsker og professor ved Københavns Universitet til en snak om unges hjerner.

Det var som nævnt blot nogle af de mange sjove og spændende arrangementer rundt omkring i Aalborg fra i morgen torsdag og frem til lørdag aften.

Du kan selv dykke ned i programmet og se hvad der kunne være af spændende ting for dig eller hele familien.

Se det fulde program her

Del artikel

Andre læser også