Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Travlhed hos bagerne: Vi spiser meget mere kage under lockdown

Af Stine Kjølby Christensen

Den ekstra tid derhjemme har ikke motiveret danskerne til hverken at detoxe eller gå på slankekur – tværtimod forlyder det.

Den landsdækkende bagerkæde KonditorBager fortæller nu ifølge Ritzau, at salget derimod er strøget direkte i vejret.

“Kagesalget går stærkt for tiden. Folk har mere hjemmetid end før corona og har vænnet sig til at hygge sig med en kage eller noget andet lækkert bagværk.

Der var lidt usikkerhed at spore i foråret, da corona var nyt, men nu er folk trygge ved at komme i butikkerne, og det kan i høj grad mærkes på salget, siger Morten Lapholm, der er direktør i den landsdækkende konditor- og bagerkæde KonditorBager.

Danskerne tyr til kager

De samme toner lyder fra brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark.

“Når vi taler med vores medlemmer over en bred kam, så er der sket en stor stigning i danskernes køb af kager.

Både de kager, der kan nydes, mens man går en kaffetur i sikker corona-afstand med en ven eller veninde og de kager, der kan tages med hjem og deles i familien.

I en træls tid som nu, så tyr danskerne til kage, og det kan vi mærke,” siger John Jønsson, formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.

Også smæk på i Aalborg

Men kan det være, at aalborgensere er lidt bedre til at holde igen, når det kommer til kager? Niks!

MigogAalborg har forhørt sig rundt omkring hos byens lokale bagerier og også her taler tallene sine tydelige sprog.

“Vi havde regnet med en rolig januar efter en virkelig travl december. Men det er endt med at blive lige omvendt,” fortæller Surdejsbageren.

“Det er primært fastelavnsboller og kardemommesnurrer, vi storsælger af lige nu. Ellers er det vores brød, snegle og alle de andre kager.” siger Henrik Bruse Skougaard, der i øjeblikket bager mange gange om dagen for at imødekomme kage-behovet.

Også hos Penny Lane på Boulevarden er der ekstra mange kager på menuen i øjeblikket.

“Op til weekenderne er vores kagemontre fuldstændig ryddede for især vores store kager. Her er det blandt andet vores Gateau Marcel og Karma Cheesecake, vi må rende og lave ekstra af,” fortæller Jonas fra Penny Lane.