ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Trængsel i subways: Aalborg-firma skal hjælpe New Yorks undergrund

Af Nathalia Hentze Nielsen

Hvis du nogensinde har været i New York, har du med garanti oplevet de ikoniske “subways”, som er en af byens mest kendte varetegn.

Det underjordiske netværk har kørt i over et århundrede og transporterer næsten seks millioner mennesker hver dag.

Vækst i passagerantal, kombineret med forældet teknologi, har dog betydet stigende forsinkelser og trængsel på platformene.

I en by med intet færre end 8.6 millioner mennesker kan det lede til store problemer (DSB, go home) – problemer som en nordjysk virksomhed nu skal hjælpe amerikanerne med at løse.

Veovo, som ligger i Vester Hassing lige udenfor Aalborg, blev for et halvt år siden valgt til at måle køer og vise ventetider i sikkerhedskontrollerne og taxikøerne i New Yorks JFK, Newark, LaGuardia og Stewart lufthavne.

Nu har de taget endnu et kæmpe skridt fremad, da det amerikanske firma Transit Tech Lab har valgt at benytte sig af deres avancerede BlipTrack teknologi til at løse problemer med overfyldte platforme.

Modernisering af undergrundsbanen

Mere end 100 virksomheder havde tilmeldt sig en tech-accelerator for at byde ind på projektet, men kun seks finalister gik videre; heriblandt nordjyske Veovo.

”Efter en vellykket prøveperiode, er vi glade for, at MTA har besluttet at fortsætte samarbejdet med os.

Anvendelsen af den enorme mængde data der indsamles, gør det muligt for MTA at lære af fortiden, forudsige fremtiden, og dermed foretage informerede beslutninger.

Vi er overbeviste om, at det vil give dem en unik mulighed for at styre driften bedre og sikre, at pendlere får en god transitoplevelse,” udtaler Peter Knudsen, ansvarlig chef for Veovos danske afdeling.

I det etårige pilotprojekt vil løsningen blive rullet ud på L-linien, og det er spændende at se, om Veovos globale satsning bliver lige så stor en succes, som det har været på banegårde i Holland, Italien og New Zealand. 

Læs mere om Veovo her.

Del artikel