Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt samarbejde: Pop-up surdejsbageri åbner i La Bottega

Af Redaktionen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Det skal vist ikke være nogen hemmelighed, at surdejskonceptet går som varmt brød i disse tider.

Ikke nok med, at vi har fået mere tid hjemme – og dermed tid til flere projekter – så smager det jo også bare formidabelt.

Det ved man hos La Bottega, Adelgade 4, der i øjeblikket kæmper mod nedlukningen af sine restauranter. Derfor har Carlo Liberati taget fat i én af sine samarbejdspartnere – der netop har forstand på bagværk og surdej.

Det er William Kærup, der står bag BreadByKaerup, hvor han lige nu tilbyder online surdejskurser, der i resten af februar bliver en endnu tættere partner for italienske Carlo.

Det nye samarbejde betyder nemlig, at du alle lørdage i februar kan kigge forbi La Bottegas delikatessebutik, der til daglig sælger italienske specialiteter, og købe nybagt morgenbrød fra 7-12.

“Carlo og jeg har allerede et godt samarbejde, hvor han blandt andet har hjulpet mig med at få importeret fantastisk mel direkte fra Italien,” fortæller William Kærup og fortsætter:

“I sidste uge tog han så fat i mig for at snakke om at lave et pop-up-bageri sammen, hvor vi kunne fusionere vores koncepter. Måske endda arbejde lidt sammen og udvikle nogle helt nye opskrifter i fællesskab.”

Starten på surdejseventyret

Pop-up-bageriet bliver foreløbig hver lørdag i februar, men på sigt drømmer William også om et permanent mikrobageri.

“Jeg er nok mest kendt for mine surdejskurser indtil videre, så er det er også en rigtig god mulighed for mig at vise, at BreadByKaerup også kan andet.

Der er helt sikkert i mikrobageri med i mine drømme for fremtiden, så det her er en rigtig god start,” forklarer han.

Carlo Liberati har for nyligt fået at vide, at han tidligst kan forvente en genåbning af sine restauranter d. 28. februar. Derfor har det også været tiden til at tænke i nye baner.

“Udover at det er et spændende skridt for mig, så er det samtidig også en måde, hvor vi kan bidrage til at gøre endnu en måned med restriktioner lidt mere tålelig.” slutter William.