Studentertriumf: Så lækker er den nye læsesal i centrum blevet

Skrevet af: Michael Qureshi
Den nye læsesal i Studenterhuset i Aalborg blev indviet i eftermiddag
Den nye læsesal i Studenterhuset i Aalborg blev indviet i eftermiddag

Det har været et punkt øverst på dagsordenen for de mange studerende i Aalborg i rigtig mange år.

Der var behov for en moderne læsesal placeret centralt i byen. Og nu er de mange bønner fra de studerende i byen hørt.

Det har været undervejs længe, men i dag blev en ny flot læsesal indviet på en tilbygget etage i Studenterhuset i hjertet af Aalborg.

Rådmand for Kultur- og Sundhedsforvaltning Mads Duedahl og borgmester Thomas Kastrup Larsen samt Prorektor fra Aalborg Universitet Inger Askehave holdt taler, før de var fælles om at klippe snoren om.

Lokalet er lyst og rummeligt med et flot møblement, hvor den kendte møbelbutik Brdr. Sørensen bl.a. har assisteret, ligesom Spar Nord har været med til at sponsorere interiør-delen.

Læs også: Netto-Akari kult i Aalborg: Hans bror er kendt fodboldstjerne

Det har i hvert fald skabt moderne faciliteter, som er lidt et slaraffenland for unge studerende inde i byen.

Læsesal AalborgLæsesal AalborgLæsesal Aalborg

For Mads Duedahl var det en stolt dag, da han blandt andet gik til valg på at få etableret en ny læsesal til de unge studerende.

“Det er en dag, jeg virkelig har set frem til. Mange har efterspurgt en læsesal i midtbyen, og det her viser, at der også er nogen, der lytter i den anden ende. Vi i byrådet er enige om, at vi ønsker at være den bedste ungdomsby i Danmark og skabe de bedst mulige rammer for de studerende.

Det handler også om, at man får bedre muligheder for at arbejde på tværs i grupper på projekter, hvor det ellers har knebet med alternativer tidligere,” siger Mads Duedahl, Rådmand for Sundhed- og Kulturforvaltningen.

Studenterhuset Aalborg
Der var selvfølgelig studenterbrød til receptionen i Studenterhuset

Borgmester Thomas Kastrup Larsen var også glad på vegne af både Aalborg og ikke mindst de studerende.

“Vi ønsker at være en stærk uddannelsesby, og så handler det i høj grad om, at vi er med til at skabe forhold som disse. Vi skal være i stand til at bidrage med nye ting. Vi har også en drøm om, at vores mange studerende bliver i byen efter endt uddannelse.Vi vil gerne være den kommune i landet, hvor man lettest realiserer sine drømme, og det her har været en drøm for mange i byen. Så vi er stolte over at kunne opfylde den med åbningen af denne nye læsesal,” forklarer Thomas Kastrup Larsen.

Her tæller man ikke kalorier: Henriettes kostvejlederskole i Aalborg er en megasucces

Henriette Søvind Aalborg