Netto-Akari er kult i Aalborg: Hans bror er kendt fodboldstjerne

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Instagram -  Victor Ibara
Foto: Instagram - Victor Ibara

Af Kathrine Larsen

Aalborg er blandt Danmarks største byer.

Men byen er alligevel ikke større, end at der findes nogle enkelte personer, som bare skiller sig ud. Som bryder igennem den grå masse.

Måske siger navnet Akari Loliha Sisto dig ikke så meget, men du har med stor sandsynlighed stødt på manden bag navnet.

Han er kendt for sin store personlighed og glade ansigt, og så arbejder han i den lokale Netto. Nogle gange på Vesterbro, nogle gange ved Eternitten og andre gange i Danmarksgade.

Vi er flere gange stødt på folk, der har nævnt og omtalt ham. Endda spurgt om vi ikke nok vil interviewe ham.

Han er en mand, der bliver rost for sit glade humør, der trækker kunderne til. Han er ikke din gennemsnitlige kassemedarbejder, og han forsøger altid at skabe liv og glade dage i butikken, når han er på vagt.

Men du kender måske ikke manden bag det store smil, high fives og de hyggelige kommentarer.

34-årige Akari Loliha Sisto kom til Danmark i 1995 sammen med sin familie. Og faktisk er hans lillebror kendt i både Danmark samt internationalt.

Pione Sisto hedder brormand. Han spiller for den spanske fodboldklub Celta de Vigo, og har optrådt flere gange på det danske A-landshold samt U21 landshold.

Pione Sisto spillede nogle succesfulde sæsoner for FC Midtjylland, før han blev solgt i en stor millionhandel til Celta. Her har blandt andet scoret mod selveste FC Barcelona i efteråret.

+3 Point ! VAMOS! HALA CELTA ?

A photo posted by Pione Sisto (@sisto1995) on

Familien er oprindeligt fra Sydsudan, men grundet borgerkrig og store konflikter, som har hersket i området siden 1950’erne samt faderens store politiske engagement, måtte de flygte, og de søgte asyl i Danmark.

Akari er ud af en søskendeflok på ni, og sammen med sin familie er han integreret i det danske samfund.

Men når man kommer fra Sydsudan til Danmark, opstår der nogle kultursammenstød og nye ting, man ikke har oplevet før.

”Jeg tror, at det første, vi stod overfor, var vinteren”, fortæller Akari og griner.

”Og det andet var måden, man behandler de ældre generationer på. Måden den unge generation opfører sig overfor sine forældre, og den danske ungdomskultur. Unge kan i en meget tidlig alder gå ud og feste og nyde livet fuldt ud”, forklarer Akari om nogle af de kulturelle forskelligheder, han lagde mærke til i starten.

”Det er klart, når man ikke kender samfundet så godt, er der nogle ting, man lige er nødt til at observere, før man bedømmer, men mange af de ting, lærte vi, da vi begyndte i skole”, fortæller han videre.

Selvom Akari har integreret sig i det danske samfund og er dansk statsborger, betyder det ikke, han har glemt sin kultur, og hvor han kommer fra.

Det ligger ham meget på sinde at fortælle om de forfærdelige ting, der er foregået i Sydsudan og stadig gør.

Derfor har han også tidligere afholdt foredrag, hvor han har fortalt om sit liv og sine oplevelser.

Det er noget, han gerne vil fortsætte med at gøre, da han vil gøre en forskel. Men altså først, når han er færdig med sin uddannelse.

Uddannelse har altid været en vigtig ting for Akari.

Lige nu er han i gang med at uddanne sig til civilingeniør; specialet skal afleveres og forsvares til januar. Så der er fart på for den ambitiøse mand, som samtidig passer sit job i Netto.

Ambition kendetegner også resten af familien.

”Min ene søster er cand. IT, en anden søster er uddannet inden for social- og sundhedsområdet, og min ene lillebror har en professionsbachelor i økonomi. De andre er stadig under uddannelse”, fortæller han stolt om hans søskende.

Og så er der berømte lillebror Pione Sisto.

”Vi følger ham tæt. Ulempen er at jeg arbejder for det meste i weekenderne, så jeg kan ikke se hans kampe. Vi er meget tæt som familie, så vi støtter og er omkring ham hele tiden”, fortæller Akari om sin bror.

Akaris lillebror Pione Sisto. Foto: Pione Sistos fan-Facebookside.

Stuen i Akaris hjem bærer bestemt også præg af, at han er et familiemenneske. Her hænger og står billeder overalt af hans familie.

Særligt et betyder meget for Akari. Billedet af hans kone og to år gamle søn.

”De er tilbage i Uganda, så jeg ser dem ikke så ofte. Danmark har skærpet reglerne for familiesammenføring, så det er svært at få dem her til. Heldigvis er min kone en stærk kvinde, så jeg er sikker på, vi nok skal klare den”, fortæller Akari og smiler.

Akari vil rigtig gerne blive i Danmark og finde et arbejde, da det er her, han har taget sin uddannelse.

”Danmark har investeret så mange penge i mig og min uddannelse, så vil jeg gerne betale tilbage, da jeg føler, jeg skylder Danmark noget. Men hvis det ikke lykkes, finder jeg måske et job i Sverige eller noget for at få min familie herop. Det må vi se til den tid”, fortæller han.

Læs også: Aalborgs egen Pub-crawl: Her tester vi Aalborg Beerwalk

Han har ikke tænkt sig at blive ved med at arbejde i Netto.

Akari startede sin karriere i Netto i Odense i 2008. Også her blev han hurtigt et kendt ansigt blandt kunderne, som blev rigtig glade for ham. Fyens Stiftstidende har blandt andet også skrevet et portræt af ham.

”Jeg kendte næsten 90% af kunderne, så det var rigtig hårdt at stoppe. Jeg har planer om at besøge dem igen, når jeg er færdig med min uddannelse”, fortæller han om sin tid i Odense.

Da Akari flyttede til Aalborg på grund af starten på en ny uddannelse, kendte han ingen heroppe. Det var svært for den sociale og snaksaglige mand, og derfor måtte han ud og finde sig et arbejde.

”Jeg sendte min ansøgning til Netto på Vesterbro og fortalte dem, at hvis de ønskede at få flere kunder, skulle de bare ansætte mig”, fortæller Akari og griner.

Han blev senere ringet op af chefen og ansat.

Det Akari allerbedst kan lide ved arbejdet i Netto er den personlige kontakt, han får med folk.

”Jeg vil ikke have den nøgle. Jeg vil meget hellere stå ved kassen. Uanset hvilken person der kommer, viser jeg respekt over for vedkommende, lige meget hvordan han opfører sig. Så får vi en dialog, og den er vigtig.

Døgnnetto i Aalborg

Mennesker skal have det godt. Der er ikke noget bedre end at se et andet menneske grine”, fortæller Akari og smiler.

Akari er bevidst om den store opmærksomhed, han får på de sociale medier såsom Facebook, men det er han bare glad for.

”Jeg er taknemmelig overfor alle, der har sendt deres bemærkninger på Facebook og mundtligt. Men det er også lige så meget dem, der bidrager til stemningen”, fortæller han.

Den positivitet Akari udstråler, er ikke noget, der er påtaget. Det er bare sådan han er, forklarer han. Det er faktisk sådan de er i hele familien.

”Min familie er meget speciel. Det vil sige, hvor end vi befinder os, vil vi blive bemærket. Nogle har måske en høj IQ, og så er der andre, der skal kæmpe lidt hårdere. Min familie og jeg har det nemt rent socialt og skiller os ud på den måde”, slutter Akari af.

Fik du læst?

Fuld fart på madfronten: Her er de nye steder du skal prøve

Holy Cow

 

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.

Perfekt til sommervarmen: Café Peace er klar med drinks to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Solen har skinnet ufortrødent fra en skyfri himmel de sidste mange dage, og det ser ikke ud til, at resten af pinsevejret skuffer.

Det har fået mange til at krybe ud af corona-hulerne og nyde byen under åben himmel – naturligvis med behørig afstand, som skrevet står.

Af samme årsag kunne det næsten heller ikke være mere belejligt, at Café Peace på Boulevarden nu er klar med lanceringen af deres nye sommerkoncept: Drinks to-go.

Café Peace er i forvejen kendt og elsket for deres drinksmenu, men nu kan du altså også tage dem med på farten.

For vores kære læseres skyld, testede vi naturligvis konceptet i dag, pinsesøndag, hvor vejret var fuldstændig perfekt til en drink (eller to, eller tre) ved havnen.

Drinksene bliver leveret i to-go krus, men der er ikke sparet på hverken pynt, finesse, friske råvarer … og heller ikke alkoholen; alle drinks er med 4 cl alkohol.

Vi bestilte klassikeren Strawberry Daiquiri med Absolut vodka, frosne jordbær, limesirup, rørsukker og friske jordbær, en Gin Hass med Beefeater London dry gin, mango sirup, Lemon sodavand, frisk lime, en Københavner Stang med Absolut vodka, friskpresset appelsinjuice, vanilje, ananassirup og flødeskum og en Mojito med Havana club 3 års, mynte, frisk lime, rørsukker, danskvand.

To for éns pris torsdag – lørdag

Fire drinks var nok til, at mindst én af os blev godt bedugget, og alle drinksene var perfekt afstemt – hverken for søde eller for stærke i smagen. Københavnerstangen var især helt genial, og smagte FARLIGT godt.

Derudover kan du vælge mellem alt fra Dark ‘N Stormy, White Russian, Espresso Martini, Pina Colada, Tom Collins og bloggerdrinken over dem alle: Aperol Spritz.

Prisen for drinksene starter på 85 kr.

Drinksene kan bestilles to-go hele dagen, og kigger du forbi efter kl. 21 (torsdag-lørdag), så får du endda 2 for éns pris.

Nyt menukort betyder også nye cocktails på vores drinkskort🥂✨ Bl.a har vi fået Lillet – den tidsløse aperitif, som er…

Slået op af Cafe PeaceOnsdag den 4. marts 2020

 

Hvad: Drinks to-go
Hvor: Café Peace, Boulevarden
Hvornår: Hele sommeren

Du kan selv dykke ned i drinkskortet her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Masser af lækkerier: Fem ting du skal smage på Aalborg Streetfood

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

18. maj genåbnede Aalborg Streetfood med masser af nyheder – både i form af nye madboder, men også nye tiltag med fokus på oplevelser som eksempelvis en arkadehal, brætspilslounge og meget mere.

På madfronten kan vi nu nyde gensynet med flere af de populære “gamle” street food-boder. Eksempelvis Desserten og Duck It …men der er også plads til flere nyheder.

Der er blandt andet kommet en bod med srilankansk street food med navnet The Dosa Spot, en ny pasta-bod, jamaikansk street food i boden On Fyah og så ikke mindst Stegt Flæsk-boden.

Pinsevejret har været fuldstændig forrygende i Nordjylland, og det kunne også ses hos Aalborg Streetfood, da vi besluttede at lægge vejen forbi i dag, søndag eftermiddag.

Der var masser af mennesker, masser af højt humør, og selvfølgelig masser af håndsprit.

Det her SKAL du smage

Der er hele 16 boder at vælge imellem, og det geniale ved streetfood-konceptet er jo netop, at man kan vælge lige den ret, man ønsker og dele den med familie og venner – både inde og ude i det gode vejr.

De mange valgmuligheder gør det naturligvis også meget (MEGET!) svært at udpege yndlingsretter.

Vi valgte helt simpelt at gå et par omgange blandt boderne, og udvalgte de fem retter, som vi blev mest fristet af i dag.

Vi startede naturligvis med en omgang fisk (vi er vel tæt på vandet) i to varianter. Første ret var en klassisk omgang Fish & Chips fra The Fish Project til 95 kr.

Noget andet, som vi elsker ved streetfood-køkkenerne er, at man kan observere de dygtige kokke lave maden. Her var det for eksempel betryggende at se, at fisken var helt frisk og blev paneret og friteret til bestilling.

Det kunne bestemt også smages, og den obligatoriske tartarsauce løftede den op til én af vores absolutte favoritter i dag.

Og apropos fisk …

Sushi er jo altid et sikkert hit, og det kan du også stadig få på Streetfood i boden Street Sushi – Sushi & Wagyu burger.

Til 125 kr. fik vi 8 stk. Sushi Salmon Teriyaki med Gyoz.

Det tog cirka 10 minutter fra bestiling til de frisklavede stykker stod foran os. Smagen sad lige i øjet, og risene var dejligt luftige og tilpas sur/søde. Gyozen var helt suveræn!

Fra frisk fisk til fed and

Duck it er stadig en af de mest populære boder på Streetfood, og det forstår man godt, når man smager deres Duck And Chips, hvor fritter (friteret i andefedt!) møder det møreste andekød og en lækker sauce.

Prisen er høj (80 kr.), men smagen er stadig fuldstændig forrygende.

Vi elsker gris i det her land, og du kan så sandelig få tilfredsstillet din trang på det nye Streetfood. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at bestille en Flæskestegsburger fra boden Flæskesteg til 75 kr.

Du bestiller naturligvis brun sauce til din burger (+ 10 kr.), som du kan hælde ud over din burger ved bordet (husk at optage det til Instagram!).

Kan du ikke få gris nok, kan du lægge vejen forbi den helt nye bod Stegt Flæsk, hvor du kan bestille helt tre slags forskellige slags stegt flæsk (almindelig, BBQ eller chili).

Vi bestilte en omgang BBQ flæsk med rødbeder til 95 kr.  – som naturligvis også bestod af masser af kartofler og tyk persillesovs.

BBQ-smagen kunne godt have været lidt mere powerfuld til vores smag, og persillesovsen var lidt for tyk, men det stegte flæsk var til gengæld stegt til perfektion.

Alt i alt et positivt gensyn med Aalborg Streetfood, hvor der igen er fuld af liv og mad fra alle verdenshjørner.

Følgende madboder står klar på det nye Aalborg Streetfood

Fish & Chips

Pizzeria de Amicis

Stegt flæsk

Spyd & Pita

Burgers & Shakes

Pulled Duck

Flæskesteg

On Fyah – Jamaican Street food

Bangkok Thai Kitchen

Indisk

Street Sushi – Sushi & Wagyu burger

The Dosa Spot

Dim Sum

Confusion Street Food – Sandwich & Wrap

Marrakech Street Food

Desserten

Arkadehal, brætspil og stort lounge-område

Ud over nye madboder i Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken er der også sket en helt masse med de omkringliggende arealer.

Som vi skrev tilbage i marts, har de nye ejere store planer med Street Food-området, hvor fokus er på oplevelsesøkonomi.

Der er blandt andet blevet plads til et loungeområde med fokus på brætspil, hvor man kan mødes med familie og venner .

Derudover er der også det populære Shuffleboard, som allerede er populært i andre storbyer som København og Oslo.

Vi kan også se frem til et stort koncertomåde, to karaoke-rum og en arkade-hal, hvor væggene allerede er blevet udsmykket med diverse spilfigurer som Mario og Sonic.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her