Stor uge venter i Aalborg: Så meget sker der i byen

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg Regatta
Aalborg Regatta

Juni plejer traditionelt at være en måned, hvor der sker mange ting og sager i Aalborg og omegn.

Men den kommende uge bliver alligevel helt ekstraordinær. Der venter en masse oplevelser både store og små, og mange mennesker kommer til at fylde gadebilledet i ugens løb.

Vi har kigget på nogle af de mest spændende events og aktiviteter i den kommende uge, hvor over 100.000 fra hele Aalborg-området ventes at strømme til.

Regatta

Årets traditionsrige Regatta åbner på torsdag den 14. juni og løber frem til søndag. Hver aften er der store gratis koncerter på Havnefronten ved Utzon Center. Benal og Turboweekend spiller torsdag, Stine Bramsen og Folkeklubben spiller fredag, Big Fat Snake og Rigtige mænd giver den gas lørdag og søndag er der Sigurd Barrett for børnene.

Derudover er der masser af flotte skibe, man kan komme ombord på. Der afvikles F2 Powerboat World Championships. Lørdag aften er der kvalifikation til DM i Fyrværkeri, som bliver en smuk oplevelse, når nogle af landets bedste fyrværkere giver den gas.

ALT er gratis

Læs mere og se det detaljerede program her 

VM starter på Gl. Torv

På Gl. Torv finder du Aalborgs største fodboldfest under hele VM. Som en af få byer i hele landet, så vises ALLE VM-kampe på storskærm på Gl. Torv. Det bliver omdannet til en stor fanzone, hvor Zwei Grosse står for barområdet, og sørger for, at vi får slukket tørsten.

MEAT sørger for den gode mad, og der er en masse aktiviteter og konkurrencer hver eneste dag. Det hele starter torsdag den 14. juni klokken 17.00 med åbningskampen mellem værtsnationen Rusland og Saudi Arabien. Fredag den 15. juni er der bl.a. braget Spanien-Portugal klokken 20.00.

Læs mere om VM på Gl. Torv her

Danmark-Peru på storskærm v. Musikkens Hus

Det bliver byens lækreste sted at se Danmarks vigtige VM-premiere mod Peru. Helt nede ved Havnefronten med Musikkens Hus, Aalborg Regatta og Coca Cola som arrangører vises kampen på storskærm.

Der deles gratis kolde Cola’er ud samt Coca Cola merchandise. Danmark spiller mod Peru klokken 18.00, og den efterfølgende kamp mellem Island-Argentina.

Asian Culture Festival

Igen i år er der stort Asian Culture Festival på Toldbod Plads. Her er der asiatiske lækkerier fra hele Fjernøsten, som man kan smage på eller købe med hjem. Elsker man Østen, så skal man helt sikkert kigge forbi her. Den kører fredag, lørdag og søndag.

Læs mere her

NM – nordjyske spisedage

De populære nordjyske spisedage, hvor 10 af Nordjyllands allerbedste restauranter er med. Vi opfordrer virkelig til, at man tager ud og spiser i den kommende uge, hvor NM-dagene er tirsdag den 12. juni og onsdag den 13. juni.

Her kan man bestille en gourmetoplevelse på en 5-retters menu for kun 500 kr. Alle retterne er lavet primært ud fra nordjyske råvarer hentet fra lokale producenter.

Der er udsolgt på Restaurant Tabu, men ellers er der stadig billetter i salg til de øvrige.

12 juni kl. 18.30: Tabu (UDSOLGT) – Strandhotellet Blokhus – Prinses Juliana – Abstrakt – Hjorts Hotel

13 juni kl. 18.30: Applaus, Rusk, Nam, Essens, La Locanda

Book billet her

NM – gourmetaften med 10 af Nordjyllands bedste

Torsdag den 14. juni kan du opleve noget, som aldrig er sket før i Aalborg på spisefronten.

Her samles 10 af Nordjyllands allerbedste restauranter, hvor de alle laver en ret hver, så gæsterne kan smage creme de la creme fra de bedste kokke.

Restauranterne er topnavne som Tabu, Strandhotellet Blokhus, Prinses Juliana, Abstrakt, Hjorts Hotel, Applaus, Rusk, Nam, Essens, La Locanda

Det bliver en eksklusiv spiseoplevelse, som man kan prale af de næste mange år.

Prisen er 1295 kr. Det er for en 10 retters menu fra restauranterne inklusiv 6 glas vin. Altså en ekstraordinær gourmetoplevelse til en fin pris i forhold til, hvad man får.

Book her

Champagne-aften på Mortens Kro

På torsdag den 14. juni arrangerer Restaurant Mortens Kro en stor champagne-aften. Der serveres en fem retters menu med tilhørende forskellige glas champagne i høj kvalitet. Mark Brevot fra en af verdens mest kendte champagne-brands Möet & Chandon kigger forbi og gør alle gæsterne klogere på de gyldne dråber.

Du kan læse mere her

Njord Gin Event på Nam

Restaurant Nam inviterer torsdag den 14. juni til Spiritsmaker dinner i selskab med Njord Gin. De har vundet flere priser for deres gin, bl.a. guld og sølv ved den anerkendte Berlin International Spirit Competition.

Nam vil skabe en aften hvor gin og maden er i centrum og spiller sammen som en symfoni. Derfor bliver aftenen med 10 lækre serveringer suppleret med en lækker cocktailmenu på fem cocktails alle med gin som omdrejningspunktet. Prisen er 795 kr.

Du kan booke plads her

Grisefest på CANBlau

De fleste associerer nok grisefest med halvdårlig mad og billig rødvin på Mallorca, men det bliver der ikke noget af, når CANblau åbner dørene d. 14 juni fra kl. 18.00 – 22.00 til et brag af en aften.

Det er en ClubAalborg-aften, men alle kan tilmelde sig. Det bliver lækre retter fra det bedste fra grisen og sangria ad libitum.

Smag et stort udvalg af klassiske spanske skinker. Helstegte rygge med puffede svær. Ribs, der er tilberedt sous vide og glaseret op med en sød barbecue. Det er langtidstilberedninger tilberedt over grill og masser af lækkert tilbehør. Og hertil rigelige mængder af den spanske nationaldrik sangria – som kun kommer i kander selvfølgelig!

Du kan booke billet her