Stor uge venter i Aalborg: Så meget sker der i byen

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg Regatta
Aalborg Regatta

Juni plejer traditionelt at være en måned, hvor der sker mange ting og sager i Aalborg og omegn.

Men den kommende uge bliver alligevel helt ekstraordinær. Der venter en masse oplevelser både store og små, og mange mennesker kommer til at fylde gadebilledet i ugens løb.

Vi har kigget på nogle af de mest spændende events og aktiviteter i den kommende uge, hvor over 100.000 fra hele Aalborg-området ventes at strømme til.

Regatta

Årets traditionsrige Regatta åbner på torsdag den 14. juni og løber frem til søndag. Hver aften er der store gratis koncerter på Havnefronten ved Utzon Center. Benal og Turboweekend spiller torsdag, Stine Bramsen og Folkeklubben spiller fredag, Big Fat Snake og Rigtige mænd giver den gas lørdag og søndag er der Sigurd Barrett for børnene.

Derudover er der masser af flotte skibe, man kan komme ombord på. Der afvikles F2 Powerboat World Championships. Lørdag aften er der kvalifikation til DM i Fyrværkeri, som bliver en smuk oplevelse, når nogle af landets bedste fyrværkere giver den gas.

ALT er gratis

Læs mere og se det detaljerede program her 

VM starter på Gl. Torv

På Gl. Torv finder du Aalborgs største fodboldfest under hele VM. Som en af få byer i hele landet, så vises ALLE VM-kampe på storskærm på Gl. Torv. Det bliver omdannet til en stor fanzone, hvor Zwei Grosse står for barområdet, og sørger for, at vi får slukket tørsten.

MEAT sørger for den gode mad, og der er en masse aktiviteter og konkurrencer hver eneste dag. Det hele starter torsdag den 14. juni klokken 17.00 med åbningskampen mellem værtsnationen Rusland og Saudi Arabien. Fredag den 15. juni er der bl.a. braget Spanien-Portugal klokken 20.00.

Læs mere om VM på Gl. Torv her

Danmark-Peru på storskærm v. Musikkens Hus

Det bliver byens lækreste sted at se Danmarks vigtige VM-premiere mod Peru. Helt nede ved Havnefronten med Musikkens Hus, Aalborg Regatta og Coca Cola som arrangører vises kampen på storskærm.

Der deles gratis kolde Cola’er ud samt Coca Cola merchandise. Danmark spiller mod Peru klokken 18.00, og den efterfølgende kamp mellem Island-Argentina.

Asian Culture Festival

Igen i år er der stort Asian Culture Festival på Toldbod Plads. Her er der asiatiske lækkerier fra hele Fjernøsten, som man kan smage på eller købe med hjem. Elsker man Østen, så skal man helt sikkert kigge forbi her. Den kører fredag, lørdag og søndag.

Læs mere her

NM – nordjyske spisedage

De populære nordjyske spisedage, hvor 10 af Nordjyllands allerbedste restauranter er med. Vi opfordrer virkelig til, at man tager ud og spiser i den kommende uge, hvor NM-dagene er tirsdag den 12. juni og onsdag den 13. juni.

Her kan man bestille en gourmetoplevelse på en 5-retters menu for kun 500 kr. Alle retterne er lavet primært ud fra nordjyske råvarer hentet fra lokale producenter.

Der er udsolgt på Restaurant Tabu, men ellers er der stadig billetter i salg til de øvrige.

12 juni kl. 18.30: Tabu (UDSOLGT) – Strandhotellet Blokhus – Prinses Juliana – Abstrakt – Hjorts Hotel

13 juni kl. 18.30: Applaus, Rusk, Nam, Essens, La Locanda

Book billet her

NM – gourmetaften med 10 af Nordjyllands bedste

Torsdag den 14. juni kan du opleve noget, som aldrig er sket før i Aalborg på spisefronten.

Her samles 10 af Nordjyllands allerbedste restauranter, hvor de alle laver en ret hver, så gæsterne kan smage creme de la creme fra de bedste kokke.

Restauranterne er topnavne som Tabu, Strandhotellet Blokhus, Prinses Juliana, Abstrakt, Hjorts Hotel, Applaus, Rusk, Nam, Essens, La Locanda

Det bliver en eksklusiv spiseoplevelse, som man kan prale af de næste mange år.

Prisen er 1295 kr. Det er for en 10 retters menu fra restauranterne inklusiv 6 glas vin. Altså en ekstraordinær gourmetoplevelse til en fin pris i forhold til, hvad man får.

Book her

Champagne-aften på Mortens Kro

På torsdag den 14. juni arrangerer Restaurant Mortens Kro en stor champagne-aften. Der serveres en fem retters menu med tilhørende forskellige glas champagne i høj kvalitet. Mark Brevot fra en af verdens mest kendte champagne-brands Möet & Chandon kigger forbi og gør alle gæsterne klogere på de gyldne dråber.

Du kan læse mere her

Njord Gin Event på Nam

Restaurant Nam inviterer torsdag den 14. juni til Spiritsmaker dinner i selskab med Njord Gin. De har vundet flere priser for deres gin, bl.a. guld og sølv ved den anerkendte Berlin International Spirit Competition.

Nam vil skabe en aften hvor gin og maden er i centrum og spiller sammen som en symfoni. Derfor bliver aftenen med 10 lækre serveringer suppleret med en lækker cocktailmenu på fem cocktails alle med gin som omdrejningspunktet. Prisen er 795 kr.

Du kan booke plads her

Grisefest på CANBlau

De fleste associerer nok grisefest med halvdårlig mad og billig rødvin på Mallorca, men det bliver der ikke noget af, når CANblau åbner dørene d. 14 juni fra kl. 18.00 – 22.00 til et brag af en aften.

Det er en ClubAalborg-aften, men alle kan tilmelde sig. Det bliver lækre retter fra det bedste fra grisen og sangria ad libitum.

Smag et stort udvalg af klassiske spanske skinker. Helstegte rygge med puffede svær. Ribs, der er tilberedt sous vide og glaseret op med en sød barbecue. Det er langtidstilberedninger tilberedt over grill og masser af lækkert tilbehør. Og hertil rigelige mængder af den spanske nationaldrik sangria – som kun kommer i kander selvfølgelig!

Du kan booke billet her

Solen er retur – og Vestre Fjordpark er åben for badegæster igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter en regnvåd weekend har solen og de lune temperaturer igen meldt sin ankomst.

Timingen er således ret god for det populære Vestre Fjordpark, der netop er blevet genåbnet for badegæster efter fund af colibakterier i fredags.

Vandprøver havde påvist, at der var for høje tal på blandt andet ekolier i det ene hjørne af Vestre Fjordpark. Tallet skal normalt være under 500, og prøverne viste 1100.

Resultatet fra prøver ser fine ud

Men nu melder Aalborg Kommune, at badevandet er åbnet igen.

“Vi har modtaget resultatet af den supplerende analyse af badevandet, som blev taget i fredags, og det ser fint ud,” skriver Aalborg Kommune på Facebook.

Det bekræfter bademester Kaj Bjerregaard Jensen over for MigogAalborg.

 

Forleden havde Badevandet en fantastisk temperatur på 17 grader, så mange benytter sig stadig af det lækre anlæg.

I fredags lød det således fra bademester Kaj Bjerregaard Jensen.

“Det kan sagtens være, at alt er ude igen, fordi der som sagt kommer nyt vand ind, men vi tager ingen chancer. Det er rigtig fint at mærke, at vores sikkerhedssystem med konstante vandprøver fungerer,” forklarer bademesteren.

Har ikke oplevet det her før

Han har efterhånden stået i spidsen for Vestre Fjordpark (også da det var Friluftsbadet) i en menneskealder, og han understreger, at det aldrig er oplevet før.

“Det eneste tilfælde jeg kan huske er, at vi engang fandt en død ræv i det ene hjørne. Men ellers har jeg ikke oplevet det her før. Jeg synes, det er drønærgerligt, fordi det her normalt aldrig sker, men det kan være grundet stormen i weekenden, at der er kommet det her,” forklarer Kaj Bjerregaard Jensen.

Shopping: Kom hele spektret rundt med disse 3 modebutikker i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Bylivet i Aalborg bugner med lækre butikker, og der åbnes konstant flere og flere.

Det betyder derfor også, at der findes en lang række butikker med noget for enhver smag.

Har du dog ikke tid til at besøge de mange fede aalborgensiske tøjbutikker på én shoppingtur, guider vi dig her til tre butikker i midtbyen, som sammen rammer et bredt spektrum, hvad angår stil og prisklasse.

Strøyer – dansk design med feminine undertoner

Når du besøger butikken i Gravensgade, træder du ind i et feminint univers bestående af forunderlige prints, skønne pastelfarver, florlette materialer og glimtende detaljer. Denne unikke stemning bliver skabt af eksklusive danske brands som Julie Fagerholt Heartmade, Stine Goya og Pieszak.

Besøg butikken her: Gravensgade 21, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 11 03 90 / stroyer@stroyer.net

Online: https://www.facebook.com/stroyeraalborg/

Streetammo – cool streetwear til mænd og kvinder

 

Hos Streetammo er det urbant streetwear, nørdet nostalgi og sporty minimalisme, der er på spil. Her finder du casual items som T-shirts, hoodies, caps og ikke mindst sneakers fra fede brands som adidas Originals, Wood Wood og Obey.

Forkæl garderoben med moderigtige styles, der tilmed er komfortable at have på.

Besøg butikken her: Boulevarden 32, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 53 37 85 50 / aalborg@streetammo.dk

Online: https://www.streetammo.dk/

Fandango – budgetvenlig highstreet og nye trends

 

Er du blandt de mange mennesker, der elsker highstreet brands for deres evne til at opfange tidens trends og omsætte dem til prisvenlige styles? Så er Fandango et sandt paradis for dig. Her finder du nemlig mærker som Moves by minimum, Ichi og Pieces, der alle producerer trendy og budgetvenlig mode.

Besøg butikken her: Bredegade 5, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 78 00 38 / shop@fandangoaalborg.dk

Online: https://www.fandangoaalborg.dk/

Hvis du ikke har mulighed for at lægge vejen forbi hjertet af Aalborg lige foreløbig, kan du finde mange af de nævnte brands online, eksempelvis hos Katoni.dk

De samler nemlig en lang række webshops ét sted, og derfor kan du finde alle de nævnte modebrands her – lige fra Pieszak til Saint Tropez. Mange af de repræsenterede shops har fri fragt og sender naturligvis de fine varer afsted til Aalborg og omegn.

Er du mere til streetwear, finder du også et fedt udvalg hos webshoppen Skatepro. Her kan du tilmed finde udstyr som longboards og rulleskøjter, hvis du vil gennemføre den urbane livsstil. Besøg eventuelt skateparken på Saurs Plads og vis dit fede tøj og tricks frem.

Med online shopping har du et fint alternativ til de dage, du er forhindret i at shoppe i de hyggelige aalborgensiske gader.

Stor ændring før cykelløb: Tvunget til ny rute i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På fredag er der traditionen tro stort gadeløb i Aalborgs gader.

Store cykelstjerner som Michael Valgren, Jesper Hansen, Søren Kragh Andersen og Matti Breschel stiller alle til start i gadeløbet Spilnu.dk Grand Prix.

Men nu er der lige pludselig opstået en noget stresset situation. Ruten i midtbyen er nemlig nødt til at blive ændret i sidste øjeblik.

Normalt har rundstrækningen haft start og mål på Nytorv ved Gammel Torv, hvorefter man kørte forbi Friis Shoppingcenter, til højre ad Lykkegade, til højre af Danmarksgade, til højre ad Boulevarden og så ned til mål.

Ny rundstrækning – stadig i midtbyen

En fejl ved Aalborg Kommune har gjort, at den planlagte rute er nødt til at blive skrottet.

“De (Kommunen red.) har desværre gravet Danmarksgade op, som ellers var en del af den oprindelige rute. Der er blevet arbejdet på at få den lappet, så der kan køres cykelløb på den, men det kan ikke nå at blive færdigt, før løbet på fredag,” afslører Jonas W. Mikkelsen, arrangør for Spilnu.dk Grand Prix, overfor MigogAalborg

Det har naturligvis skabt ekstra travlhed, men cykelglade aalborgensere, kommune og ikke mindst arrangørerne bag, kan heldigvis ånde lettede op.

Rundstrækningen kommer i stedet til at have start/mål ved Gabels Torv, hvorefter rytterne skal køre via Nytorv, forbi Havnefronten og tilbage til Gabels Torv. Det indebærer, at det ene rør ved Nyhavnsgade bliver afspærret.

“Det er lidt held i uheld, for i mine øjne er det en meget federe rute, end den oprindelige. Nu får ryttere og publikum mulighed for at nyde den flotte havnefront i Aalborg, og dermed tager løbet sig ud fra sin allerbedste side,” siger Jonas og fortsætter:

“Vi er selvfølgelig noget stressede af, at vi først har fået afklaring i dag, men Aalborg Kommune har været rigtig gode til at finde en løsning på problematikken.  Det er dermed kun geografien, som flytter sig lidt. Tidspunkterne for alle begivenhederne i løbet af dagen forbliver de samme.”

Husk børneløbet før de professionelle

De begivenheder tæller blandt andet foredrag med Rolf&Ritter, autografskrivning, børneløb og ikke mindst hovedbegivenheden – Spilnu.dk Grand Prix 2018 med start 18.45.

Ruten er den samme, som blev kørt, da Alberto Contador stillede til start i 2015. Der var det en ung Michael Valgren, som spurtede sig til sejren i Aalborg.

“Michael Valgren stiller jo også til start i år, så mon ikke han kommer med en god portion selvtillid i år,” afslutter Jonas til MigogAalborg.