Stor uge venter i Aalborg: Så meget sker der i byen

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg Regatta
Aalborg Regatta

Juni plejer traditionelt at være en måned, hvor der sker mange ting og sager i Aalborg og omegn.

Men den kommende uge bliver alligevel helt ekstraordinær. Der venter en masse oplevelser både store og små, og mange mennesker kommer til at fylde gadebilledet i ugens løb.

Vi har kigget på nogle af de mest spændende events og aktiviteter i den kommende uge, hvor over 100.000 fra hele Aalborg-området ventes at strømme til.

Regatta

Årets traditionsrige Regatta åbner på torsdag den 14. juni og løber frem til søndag. Hver aften er der store gratis koncerter på Havnefronten ved Utzon Center. Benal og Turboweekend spiller torsdag, Stine Bramsen og Folkeklubben spiller fredag, Big Fat Snake og Rigtige mænd giver den gas lørdag og søndag er der Sigurd Barrett for børnene.

Derudover er der masser af flotte skibe, man kan komme ombord på. Der afvikles F2 Powerboat World Championships. Lørdag aften er der kvalifikation til DM i Fyrværkeri, som bliver en smuk oplevelse, når nogle af landets bedste fyrværkere giver den gas.

ALT er gratis

Læs mere og se det detaljerede program her 

VM starter på Gl. Torv

På Gl. Torv finder du Aalborgs største fodboldfest under hele VM. Som en af få byer i hele landet, så vises ALLE VM-kampe på storskærm på Gl. Torv. Det bliver omdannet til en stor fanzone, hvor Zwei Grosse står for barområdet, og sørger for, at vi får slukket tørsten.

MEAT sørger for den gode mad, og der er en masse aktiviteter og konkurrencer hver eneste dag. Det hele starter torsdag den 14. juni klokken 17.00 med åbningskampen mellem værtsnationen Rusland og Saudi Arabien. Fredag den 15. juni er der bl.a. braget Spanien-Portugal klokken 20.00.

Læs mere om VM på Gl. Torv her

Danmark-Peru på storskærm v. Musikkens Hus

Det bliver byens lækreste sted at se Danmarks vigtige VM-premiere mod Peru. Helt nede ved Havnefronten med Musikkens Hus, Aalborg Regatta og Coca Cola som arrangører vises kampen på storskærm.

Der deles gratis kolde Cola’er ud samt Coca Cola merchandise. Danmark spiller mod Peru klokken 18.00, og den efterfølgende kamp mellem Island-Argentina.

Asian Culture Festival

Igen i år er der stort Asian Culture Festival på Toldbod Plads. Her er der asiatiske lækkerier fra hele Fjernøsten, som man kan smage på eller købe med hjem. Elsker man Østen, så skal man helt sikkert kigge forbi her. Den kører fredag, lørdag og søndag.

Læs mere her

NM – nordjyske spisedage

De populære nordjyske spisedage, hvor 10 af Nordjyllands allerbedste restauranter er med. Vi opfordrer virkelig til, at man tager ud og spiser i den kommende uge, hvor NM-dagene er tirsdag den 12. juni og onsdag den 13. juni.

Her kan man bestille en gourmetoplevelse på en 5-retters menu for kun 500 kr. Alle retterne er lavet primært ud fra nordjyske råvarer hentet fra lokale producenter.

Der er udsolgt på Restaurant Tabu, men ellers er der stadig billetter i salg til de øvrige.

12 juni kl. 18.30: Tabu (UDSOLGT) – Strandhotellet Blokhus – Prinses Juliana – Abstrakt – Hjorts Hotel

13 juni kl. 18.30: Applaus, Rusk, Nam, Essens, La Locanda

Book billet her

NM – gourmetaften med 10 af Nordjyllands bedste

Torsdag den 14. juni kan du opleve noget, som aldrig er sket før i Aalborg på spisefronten.

Her samles 10 af Nordjyllands allerbedste restauranter, hvor de alle laver en ret hver, så gæsterne kan smage creme de la creme fra de bedste kokke.

Restauranterne er topnavne som Tabu, Strandhotellet Blokhus, Prinses Juliana, Abstrakt, Hjorts Hotel, Applaus, Rusk, Nam, Essens, La Locanda

Det bliver en eksklusiv spiseoplevelse, som man kan prale af de næste mange år.

Prisen er 1295 kr. Det er for en 10 retters menu fra restauranterne inklusiv 6 glas vin. Altså en ekstraordinær gourmetoplevelse til en fin pris i forhold til, hvad man får.

Book her

Champagne-aften på Mortens Kro

På torsdag den 14. juni arrangerer Restaurant Mortens Kro en stor champagne-aften. Der serveres en fem retters menu med tilhørende forskellige glas champagne i høj kvalitet. Mark Brevot fra en af verdens mest kendte champagne-brands Möet & Chandon kigger forbi og gør alle gæsterne klogere på de gyldne dråber.

Du kan læse mere her

Njord Gin Event på Nam

Restaurant Nam inviterer torsdag den 14. juni til Spiritsmaker dinner i selskab med Njord Gin. De har vundet flere priser for deres gin, bl.a. guld og sølv ved den anerkendte Berlin International Spirit Competition.

Nam vil skabe en aften hvor gin og maden er i centrum og spiller sammen som en symfoni. Derfor bliver aftenen med 10 lækre serveringer suppleret med en lækker cocktailmenu på fem cocktails alle med gin som omdrejningspunktet. Prisen er 795 kr.

Du kan booke plads her

Grisefest på CANBlau

De fleste associerer nok grisefest med halvdårlig mad og billig rødvin på Mallorca, men det bliver der ikke noget af, når CANblau åbner dørene d. 14 juni fra kl. 18.00 – 22.00 til et brag af en aften.

Det er en ClubAalborg-aften, men alle kan tilmelde sig. Det bliver lækre retter fra det bedste fra grisen og sangria ad libitum.

Smag et stort udvalg af klassiske spanske skinker. Helstegte rygge med puffede svær. Ribs, der er tilberedt sous vide og glaseret op med en sød barbecue. Det er langtidstilberedninger tilberedt over grill og masser af lækkert tilbehør. Og hertil rigelige mængder af den spanske nationaldrik sangria – som kun kommer i kander selvfølgelig!

Du kan booke billet her

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.