Et af årets største events: Aalborg Regatta bliver vildt i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i 2012, at Aalborg Regatta for første gang blev afviklet på Havnefronten i Aalborg.

Skibene har altid været omdrejningspunktet suppleret med de store gratis koncerter, fyrværkeriet og de utrolig mange spændende aktiviteter.

I år ser det ud til at blive større end nogensinde. Programmet er netop offentliggjort, og der er virkelig meget at glæde sig til i år.

Regatta-dagene løber fra 14-17 juni.

Hvis vi hurtigt lige dykker ned i overskrifterne, så er de helt store begivenheder i år;

– Sejlskibene (inkl. Skoleskibet Danmark)
– F2 Powerboat World Championsships
– DM i Fyrværkeri
– Turboweekend
– Stine Bramsen
– Big Fat Snake
– Børnelegeland
– VM fodbold med Danmark-Peru på storskærm

Aalborg Havn

 

Det hele er gratis

Det er Aalborg Events under Aalborg Kommune, der har sammensat det omfattende program for Aalborg Regatta. Borgmester Thomas Kastrup-Larsen lægger ikke skjul på, at han tror, at Regatta atter vil trække tusinder af aalborgensere og nordjyder til Havnefronten.

“Programmet for Aalborg Regatta 2018 er vi virkelig stolte af. Det er lykkedes ved hjælp af samarbejdspartnere og sponsorer at sammensætte en bred vifte af tilbud, som henvender sig til børnefamilier, unge, voksne og seniorer.

Det store udbud af oplevelser er samtidig gratis. Alle kan være med. Denne bredde har tidligere vist sig at være en af Aalborg Regattas absolutte styrker,” siger Thomas Kastrup-Larsen.

Store navne på scenerne

Sløret er netop løftet for, hvem der optræder til de gratis koncerter alle dage ved Aalborg Regatta.

Således åbnes festdagene torsdag den 14. juni med populære Benal og så hitmagerne fra Turboweekend. Det er faktisk sidstnævntes allersidste koncert sammen, før de lukker ned for deres fælles projekt.

Fredag den 15. juni er Stine Bramsen så hovednavnet med koncert klokken 19.00, og derefter går Folkeklubben på.

Om lørdagen er det Rigtige Mænd og Big Fat Snake, der er på scenen. Musikprogrammet spænder derved bredt, lige fra det der henvender sig til det yngre segment til det mere nostalgiske.

Det hele slutter med Sigurd Barrett, der underholder børnene søndag eftermiddag på scenen.

Koncerter
Benal og Turboweekend (torsdag)
Stine Bramsen og Folkeklubben (fredag)
Big Fat Snake og Rigtige Mænd (lørdag)
Sigurd Barrett for børnene (søndag)

Her er andre ting du godt kan glæde dig til

Freestyle Show

Rapperne Kejser A. og Pelle laver freestyle Battle, hvor publikum er dommere. Der kommer helt sikkert noget megafedt ud af det.
Fredag kl. 18.05

Happy Moves

Få rørt kroppen eller se med fra sidelinjen, når der er Happy Moves med hockey, street tennis, gadefodbold, basket og lækker musik
Fredag kl. 17-19

F2 Powerboat World Championships

Fredag, lørdag og søndag afvikles en afdeling i det verdensomspændende race. Bådene er endnu vildere i år end sidste år, hvor der blev afholdt P1 Powerboat Weekend. Det bliver som at se et Formel 1 Race – bare på vandet.
Fredag, lørdag og søndag – se program

Mette Bjerknæs er med til Powerboat-race

Asian Culture Festival

Igen i år er der stort Asian Culture Festival på Toldbod Plads. Her er der asiatiske lækkerier fra hele Fjernøsten, som man kan smage på eller købe med hjem. Elsker man Østen, så skal man helt sikkert kigge forbi her.
Fredag, lørdag og søndag – se program

Ambulancer, politi og brandbiler for børnene

Udrykningskøretøjer samles nede ved havnen, og børnene får mulighed for at komme ind i de forskellige køretøjer. Den oplagte foto- og videomulighed for børnefamilierne.
Lørdag 12-14.

Danmark-Peru på storskærm

Danmarks første VM-kamp i Rusland vises på storskærm. Det sker på Musikkens Plads foran Musikkens Hus.
Lørdag fra kl. 17.00

DM i fyrværkeri

En afdeling i DM i fyrværkeri afvikles på Nørresundby-siden, hvor man på Havnefronten og hele vejen rundt om Limfjordsbroen kan se magien.
Lørdag 23-23.30

Aalborg Halvmarathon

Søndag morgen starter med mellem 5000-8000 løbere sendes ud på en 10 km rute eller halvmarathon, hvor deltagerne løber igennem tunnellen.
Søndag fra kl. 9.00

Du kan læse hele det vilde program lige her

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Solen er retur – og Vestre Fjordpark er åben for badegæster igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter en regnvåd weekend har solen og de lune temperaturer igen meldt sin ankomst.

Timingen er således ret god for det populære Vestre Fjordpark, der netop er blevet genåbnet for badegæster efter fund af colibakterier i fredags.

Vandprøver havde påvist, at der var for høje tal på blandt andet ekolier i det ene hjørne af Vestre Fjordpark. Tallet skal normalt være under 500, og prøverne viste 1100.

Resultatet fra prøver ser fine ud

Men nu melder Aalborg Kommune, at badevandet er åbnet igen.

“Vi har modtaget resultatet af den supplerende analyse af badevandet, som blev taget i fredags, og det ser fint ud,” skriver Aalborg Kommune på Facebook.

Det bekræfter bademester Kaj Bjerregaard Jensen over for MigogAalborg.

 

Forleden havde Badevandet en fantastisk temperatur på 17 grader, så mange benytter sig stadig af det lækre anlæg.

I fredags lød det således fra bademester Kaj Bjerregaard Jensen.

“Det kan sagtens være, at alt er ude igen, fordi der som sagt kommer nyt vand ind, men vi tager ingen chancer. Det er rigtig fint at mærke, at vores sikkerhedssystem med konstante vandprøver fungerer,” forklarer bademesteren.

Har ikke oplevet det her før

Han har efterhånden stået i spidsen for Vestre Fjordpark (også da det var Friluftsbadet) i en menneskealder, og han understreger, at det aldrig er oplevet før.

“Det eneste tilfælde jeg kan huske er, at vi engang fandt en død ræv i det ene hjørne. Men ellers har jeg ikke oplevet det her før. Jeg synes, det er drønærgerligt, fordi det her normalt aldrig sker, men det kan være grundet stormen i weekenden, at der er kommet det her,” forklarer Kaj Bjerregaard Jensen.

Shopping: Kom hele spektret rundt med disse 3 modebutikker i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Bylivet i Aalborg bugner med lækre butikker, og der åbnes konstant flere og flere.

Det betyder derfor også, at der findes en lang række butikker med noget for enhver smag.

Har du dog ikke tid til at besøge de mange fede aalborgensiske tøjbutikker på én shoppingtur, guider vi dig her til tre butikker i midtbyen, som sammen rammer et bredt spektrum, hvad angår stil og prisklasse.

Strøyer – dansk design med feminine undertoner

Når du besøger butikken i Gravensgade, træder du ind i et feminint univers bestående af forunderlige prints, skønne pastelfarver, florlette materialer og glimtende detaljer. Denne unikke stemning bliver skabt af eksklusive danske brands som Julie Fagerholt Heartmade, Stine Goya og Pieszak.

Besøg butikken her: Gravensgade 21, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 11 03 90 / stroyer@stroyer.net

Online: https://www.facebook.com/stroyeraalborg/

Streetammo – cool streetwear til mænd og kvinder

 

Hos Streetammo er det urbant streetwear, nørdet nostalgi og sporty minimalisme, der er på spil. Her finder du casual items som T-shirts, hoodies, caps og ikke mindst sneakers fra fede brands som adidas Originals, Wood Wood og Obey.

Forkæl garderoben med moderigtige styles, der tilmed er komfortable at have på.

Besøg butikken her: Boulevarden 32, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 53 37 85 50 / aalborg@streetammo.dk

Online: https://www.streetammo.dk/

Fandango – budgetvenlig highstreet og nye trends

 

Er du blandt de mange mennesker, der elsker highstreet brands for deres evne til at opfange tidens trends og omsætte dem til prisvenlige styles? Så er Fandango et sandt paradis for dig. Her finder du nemlig mærker som Moves by minimum, Ichi og Pieces, der alle producerer trendy og budgetvenlig mode.

Besøg butikken her: Bredegade 5, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 78 00 38 / shop@fandangoaalborg.dk

Online: https://www.fandangoaalborg.dk/

Hvis du ikke har mulighed for at lægge vejen forbi hjertet af Aalborg lige foreløbig, kan du finde mange af de nævnte brands online, eksempelvis hos Katoni.dk

De samler nemlig en lang række webshops ét sted, og derfor kan du finde alle de nævnte modebrands her – lige fra Pieszak til Saint Tropez. Mange af de repræsenterede shops har fri fragt og sender naturligvis de fine varer afsted til Aalborg og omegn.

Er du mere til streetwear, finder du også et fedt udvalg hos webshoppen Skatepro. Her kan du tilmed finde udstyr som longboards og rulleskøjter, hvis du vil gennemføre den urbane livsstil. Besøg eventuelt skateparken på Saurs Plads og vis dit fede tøj og tricks frem.

Med online shopping har du et fint alternativ til de dage, du er forhindret i at shoppe i de hyggelige aalborgensiske gader.

Stor ændring før cykelløb: Tvunget til ny rute i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På fredag er der traditionen tro stort gadeløb i Aalborgs gader.

Store cykelstjerner som Michael Valgren, Jesper Hansen, Søren Kragh Andersen og Matti Breschel stiller alle til start i gadeløbet Spilnu.dk Grand Prix.

Men nu er der lige pludselig opstået en noget stresset situation. Ruten i midtbyen er nemlig nødt til at blive ændret i sidste øjeblik.

Normalt har rundstrækningen haft start og mål på Nytorv ved Gammel Torv, hvorefter man kørte forbi Friis Shoppingcenter, til højre ad Lykkegade, til højre af Danmarksgade, til højre ad Boulevarden og så ned til mål.

Ny rundstrækning – stadig i midtbyen

En fejl ved Aalborg Kommune har gjort, at den planlagte rute er nødt til at blive skrottet.

“De (Kommunen red.) har desværre gravet Danmarksgade op, som ellers var en del af den oprindelige rute. Der er blevet arbejdet på at få den lappet, så der kan køres cykelløb på den, men det kan ikke nå at blive færdigt, før løbet på fredag,” afslører Jonas W. Mikkelsen, arrangør for Spilnu.dk Grand Prix, overfor MigogAalborg

Det har naturligvis skabt ekstra travlhed, men cykelglade aalborgensere, kommune og ikke mindst arrangørerne bag, kan heldigvis ånde lettede op.

Rundstrækningen kommer i stedet til at have start/mål ved Gabels Torv, hvorefter rytterne skal køre via Nytorv, forbi Havnefronten og tilbage til Gabels Torv. Det indebærer, at det ene rør ved Nyhavnsgade bliver afspærret.

“Det er lidt held i uheld, for i mine øjne er det en meget federe rute, end den oprindelige. Nu får ryttere og publikum mulighed for at nyde den flotte havnefront i Aalborg, og dermed tager løbet sig ud fra sin allerbedste side,” siger Jonas og fortsætter:

“Vi er selvfølgelig noget stressede af, at vi først har fået afklaring i dag, men Aalborg Kommune har været rigtig gode til at finde en løsning på problematikken.  Det er dermed kun geografien, som flytter sig lidt. Tidspunkterne for alle begivenhederne i løbet af dagen forbliver de samme.”

Husk børneløbet før de professionelle

De begivenheder tæller blandt andet foredrag med Rolf&Ritter, autografskrivning, børneløb og ikke mindst hovedbegivenheden – Spilnu.dk Grand Prix 2018 med start 18.45.

Ruten er den samme, som blev kørt, da Alberto Contador stillede til start i 2015. Der var det en ung Michael Valgren, som spurtede sig til sejren i Aalborg.

“Michael Valgren stiller jo også til start i år, så mon ikke han kommer med en god portion selvtillid i år,” afslutter Jonas til MigogAalborg.