Et af årets største events: Aalborg Regatta bliver vildt i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i 2012, at Aalborg Regatta for første gang blev afviklet på Havnefronten i Aalborg.

Skibene har altid været omdrejningspunktet suppleret med de store gratis koncerter, fyrværkeriet og de utrolig mange spændende aktiviteter.

I år ser det ud til at blive større end nogensinde. Programmet er netop offentliggjort, og der er virkelig meget at glæde sig til i år.

Regatta-dagene løber fra 14-17 juni.

Hvis vi hurtigt lige dykker ned i overskrifterne, så er de helt store begivenheder i år;

– Sejlskibene (inkl. Skoleskibet Danmark)
– F2 Powerboat World Championsships
– DM i Fyrværkeri
– Turboweekend
– Stine Bramsen
– Big Fat Snake
– Børnelegeland
– VM fodbold med Danmark-Peru på storskærm

Aalborg Havn

 

Det hele er gratis

Det er Aalborg Events under Aalborg Kommune, der har sammensat det omfattende program for Aalborg Regatta. Borgmester Thomas Kastrup-Larsen lægger ikke skjul på, at han tror, at Regatta atter vil trække tusinder af aalborgensere og nordjyder til Havnefronten.

“Programmet for Aalborg Regatta 2018 er vi virkelig stolte af. Det er lykkedes ved hjælp af samarbejdspartnere og sponsorer at sammensætte en bred vifte af tilbud, som henvender sig til børnefamilier, unge, voksne og seniorer.

Det store udbud af oplevelser er samtidig gratis. Alle kan være med. Denne bredde har tidligere vist sig at være en af Aalborg Regattas absolutte styrker,” siger Thomas Kastrup-Larsen.

Store navne på scenerne

Sløret er netop løftet for, hvem der optræder til de gratis koncerter alle dage ved Aalborg Regatta.

Således åbnes festdagene torsdag den 14. juni med populære Benal og så hitmagerne fra Turboweekend. Det er faktisk sidstnævntes allersidste koncert sammen, før de lukker ned for deres fælles projekt.

Fredag den 15. juni er Stine Bramsen så hovednavnet med koncert klokken 19.00, og derefter går Folkeklubben på.

Om lørdagen er det Rigtige Mænd og Big Fat Snake, der er på scenen. Musikprogrammet spænder derved bredt, lige fra det der henvender sig til det yngre segment til det mere nostalgiske.

Det hele slutter med Sigurd Barrett, der underholder børnene søndag eftermiddag på scenen.

Koncerter
Benal og Turboweekend (torsdag)
Stine Bramsen og Folkeklubben (fredag)
Big Fat Snake og Rigtige Mænd (lørdag)
Sigurd Barrett for børnene (søndag)

Her er andre ting du godt kan glæde dig til

Freestyle Show

Rapperne Kejser A. og Pelle laver freestyle Battle, hvor publikum er dommere. Der kommer helt sikkert noget megafedt ud af det.
Fredag kl. 18.05

Happy Moves

Få rørt kroppen eller se med fra sidelinjen, når der er Happy Moves med hockey, street tennis, gadefodbold, basket og lækker musik
Fredag kl. 17-19

F2 Powerboat World Championships

Fredag, lørdag og søndag afvikles en afdeling i det verdensomspændende race. Bådene er endnu vildere i år end sidste år, hvor der blev afholdt P1 Powerboat Weekend. Det bliver som at se et Formel 1 Race – bare på vandet.
Fredag, lørdag og søndag – se program

Mette Bjerknæs er med til Powerboat-race

Asian Culture Festival

Igen i år er der stort Asian Culture Festival på Toldbod Plads. Her er der asiatiske lækkerier fra hele Fjernøsten, som man kan smage på eller købe med hjem. Elsker man Østen, så skal man helt sikkert kigge forbi her.
Fredag, lørdag og søndag – se program

Ambulancer, politi og brandbiler for børnene

Udrykningskøretøjer samles nede ved havnen, og børnene får mulighed for at komme ind i de forskellige køretøjer. Den oplagte foto- og videomulighed for børnefamilierne.
Lørdag 12-14.

Danmark-Peru på storskærm

Danmarks første VM-kamp i Rusland vises på storskærm. Det sker på Musikkens Plads foran Musikkens Hus.
Lørdag fra kl. 17.00

DM i fyrværkeri

En afdeling i DM i fyrværkeri afvikles på Nørresundby-siden, hvor man på Havnefronten og hele vejen rundt om Limfjordsbroen kan se magien.
Lørdag 23-23.30

Aalborg Halvmarathon

Søndag morgen starter med mellem 5000-8000 løbere sendes ud på en 10 km rute eller halvmarathon, hvor deltagerne løber igennem tunnellen.
Søndag fra kl. 9.00

Du kan læse hele det vilde program lige her

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Film-maraton: Oscar-film vises hele søndagen i Nordkraft

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: PR/A Star is born
Foto: PR/A Star is born

Hvis du elsker film og kan skrive filmnørd på visitkortet, så ved du nok allerede, at det er natten til mandag 25. februar, at Hollywood ruller den røde løber ud og uddeler de eftertragtede Oscar-statuetter.

Selvom showet indledes med verdens største modeshow med kjoler fra Dior, Chanel, Louis Vuitton og andre af de mest ikoniske modehuse, så er det jo filmene, det hele handler om.

Det ved man i Biffen i Nordkraft, og i den anledning inviterer de til et ekstraordinært filmmaraton søndag 24. februar.

Oscar-film til skarp pris

Her kan du se en lang række af de film, der er nomineret i de mange kategorier og tilmed til en favorabel pris på kun 70 kr. for en billet til en film.

Allerede fra kl. 11 kan du opleve den første film: A Star is Born – med Lady Gaga og Bradley Cooper i hovedrollerne.

Filmen er nomineret til hele otte statuetter: deriblandt Bedste film og Bedste sang – mens både Lady Gaga og Bradley Cooper er nomineret for deres skuespilspræstationer som henholdsvis tjeneren Ally og den alkoholiserede rockstjerne Jack.

Biffens filmprogram fortsætter med Bohemian Rhapsody, Kapernaum, Cold War, The Favourite, Roma, If Beale Street Could Talk, Green Book, og afsluttes med Free Solo kl. 20.50.

Alle er de nominerede i adskillelige kategorier.

De mange filmvisninger indledes naturligvis med et glas bobler til publikum, og de præsenteres af festklædte værter.

Du kan købe billetter til Oscar-filmene her.

Rød løber i Kennedy

Også hos Nordisk Films biograf i Kennedy Arkaden rulles den røde løber ud i anledning af det pailletbesatte awardshow.

Her begynder festen dog først søndag aften kl. 22, hvor filmen Green Book med danske Viggo Mortensen i hovedrollen, vises.

En rolle, som han er nomineret for, og som han senere på natten forhåbentlig kan tage Oscar’en med hjem for.

Efter Green Book stilles der om til den røde løber med alle kjolerne, og derefter kan du se selve showet direkte fra Dolby Theatre i Hollywood i LA helt frem til den lyse morgen.

Billetten koster 130 kr. og kan købes her.

Nordisk Film serverer i løbet af deres Oscar Night bobler og lækker oscar-inspireret kage til den søde tand og opfordrer desuden til, at du trækker i dit bedste Oscar-outfit: Uanset om det er galla eller pyjamas.

I løbet af natten vil der desuden være kaffe, så alle kan holde sig vågne, og der vil være lidt til de sultne at gå hjem på tidligt mandag morgen.

Aftenens program er som følgende:
Kl. 21:30: Vi åbner dørene til den røde løber
Kl. 22:00: Velkomst i salen
Kl. 22:15: Filmstart Green Book
Kl. 00:25: Filmen slutter
Kl. 00:30: Der stilles om til den røde løber i Hollywood
Kl. ca. 05:30-06:00: Godnat og tak for i aften

Læs mere om Oscar Night i Kennedy her.

Gå på banen med spillerne: Indløbsbørn til AaB-kampe skal findes i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

På onsdag d. 20. februar kan fodboldglade børnefamilier krydre vinterferien med et besøg i Magasin. Her har familiens yngste nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn.

For AaB’s superligaspillere er det hverdagskost at løbe ind på Danmarks mange stadioner foran mange mennesker på tilskuerpladserne samt på tv.

Det er dog en oplevelse, som unge, spirende fodboldtalenter stadig kun kan drømme om en dag at få.

Men nu har alle børn i Aalborg og øvrige Nordjylland chancen. Det kræver i første omgang, at børnene kommer et smut forbi Magasin med forældre her i vinterferien.

Vil skabe lokale oplevelser

Onsdag den 20. februar mellem 14.00-16.00 er der nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn.

“Vi gør meget ud af at skabe oplevelser og støtte lokale aktiviteter.

Derfor har vi tilrettelagt eventen onsdag i fællesskab med hele Nordjyllands fodboldklub AaB, som vi desuden har indgået et tre-årigt sponsorsamarbejde med.

Sammen leder vi efter 44 indløbsbørn til to af AaB’s forårskampe,” fortæller Tina Mikkelsen, som er Store Manager i Magasin Aalborg.

Mød to AaB-profiler

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med i konkurrencen om at blive indløbsbarn for AaB, bare man er en dreng eller pige i alderen 6-12 år.

For at deltage skal man fotograferes af en professionel fotograf i stormagasinet.

Billedet kan man efterfølgende få lov til at få med hjem.

Uanset om man er blandt de heldige indløbsbørn eller ej, har alle fremmødte mulighed for at møde to af AaB’s spillere helt tæt på i Magasin.

Forsvarsspillerne Kristoffer Pallesen og Jores Okore er nemlig til stede, og de står klar til at skrive autografer og tage selfies med børnene.

“I Magasin arbejder vi hele tiden på at lave events, overraskelser, konkurrencer, optrædener og andre impulser, som giver liv i byen og skaber glæde og inspiration.

AaB er uden tvivl en af Aalborgs stoltheder, og derfor vil vi gerne være med til at give byens borgere muligheden for at komme helt tæt på klubben og dens spillere,” fortæller Tina Mikkelsen.

De første 50 fremmødte deltagere får desuden en gratis Hummel-cap i ”Goodie”-appen.

Magasins Goodie App har løbende opdateringer om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver. Den kan downloades hvor du normalt henter apps.

Skaber glæde: Kendt hotel donerer møbler til udsatte borgere

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Himmerland Golf & Spa
Foto: Himmerland Golf & Spa

Mens håndværkere arbejder på højttryk for at modernisere alle værelser på Himmerland Golf & Spa Resort, får en lang række mennesker gavn af de brugte møbler

I forbindelse med ombygningen af alle værelser på Himmerland Golf & Spa Resort bliver en lang række af de møbler, der hidtil har stået på værelserne, overflødige.

Derfor har Administrerende Direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering, indgået en aftale med Anette Rolighed Nielsen, der står bag Mor Roligs mad – og hjælpe team, der blandt andet støtter udsatte mennesker i Himmerland.

Dermed sikres det, at de brugte møbler blandt andet bliver brugt til at hjælpe mennesker, der bliver udskrevet fra eksempelvis behandlingsinstitutioner og skal flytte i egen bolig.

“Vi hjælper mange borgere i Vesthimmerlands Kommune. Blandt andre dem, der bliver udskrevet fra misbrugscentret og skal flytte i egen bolig.

Så står de ofte uden penge og uden bolig, og så er det fantastisk, at vi kan hjælpe dem med at møblere deres nye lejlighed,” fortæller Anette Rolighed Nielsen.

Fra venstre: Kim Jensen (Anettes mand), Anette Rolighed Nielsen og Mark Bering

Senge gør en kæmpe forskel

Ikke mindst sengene fra Himmerland Golf & Spa Resort gør derfor en stor forskel.

“Senge er faktisk noget af det, der er sværest at få fat i, fordi mange først smider dem ud, når de er slidt helt op.

Sengene fra hotellet er stadig dejlige at sove i, så det gør en stor forskel. Vi har også fået en del lænestole, som folk er glade for,” siger Anette Rolighed Nielsen.

Glad for at hjælpe

Administrerende direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering er glad for at kunne hjælpe.

“Da vi både moderniserer og ommøblerer værelserne, er vi nødt til at skille os af med en del rigtig fine møbler.

Derfor er jeg rigtig glad for at vi gennem samarbejdet med Annette sikrer, at møblerne ikke bliver smidt ud, men i stedet bliver brugt til at hjælpe nogle mennesker, som virkelig har brug for det,” siger Mark Bering.

Blandt de møbler som Himmerland Golf & Spa Resort giver væk er blandt andet 60 senge, 120 lænestole og 120 lamper og ca. 100 borde.