Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

36-årig mistænkt: Stort antal iPhones meldt stjålet i Jomfru Ane gade

Af Stine Kjølby Christensen
Arkivfoto: Politiet
Arkivfoto: Politiet

Nordjyllands Politi har igennem de sidste par uger kunne konstatere, at der er sket en stor stigning i antallet af mobiltelefoner i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Det er særligt de dyre iPhones, som gerningspersonerne udser sig.

36-årig mistænkt mand er aktuelt anholdt og nu varetægtsfængslet.

Det oplyser politikommissær Ulf Munch Sørensen, der står i spidsen for efterforskningen af sagerne.

Politikommissæren fortæller, at der hen over de sidste to weekender er blevet anmeldt henholdsvis 14 og så 15 tilfælde af tyveri af nyere iPhones.

”Det fik os til at iværksætte en efterforskning, der koncentrerede sig omkring Jomfru Ane Gade, men også flere adresser i Aalborg,” siger Ulf Munch Sørensen.

Anholdt i sagen

Dette efterforskningsarbejde førte til, at betjente fra Berigelse Nordjyllands søndag morgen, d. 10. april 2022, kunne slå til og anholde en 36-årig mistænkt mand, der oprindeligt er fra Rumænien.

”Han er det, som vi i politiet betegner som en omrejsende kriminel – det vil sige en, der kun havde til formål at begå eller leve at kriminalitet under sit ophold i Danmark,” oplyser politikommissæren.

Flere telefoner fundet

I forbindelse med politiets ransagning af den 36-årige opholdssted – en adresse i Aalborg – blev der fundet flere stjålne iPhones, der var opbevaret eller gemt på adressen.

Disse fem telefoner er stjålet i Jomfru Ane Gade i løbet af natten mellem lørdag og søndag.

Den 36-årige anholdt mand er d. 10. april 2022 fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg sigtet for flere tilfælde af tyverier med krav om varetægtsfængsling.

Pas på din telefon

Ulf Munch Sørensen understreger, at politiets efterforskning i sagen fortsætter, og han opfordrer de unge, der går i byen til at passe på deres mobiltelefoner. Det er bedre helt at forhindre tyverierne ved at være årvågen.

”Samfundet er genåbnet, og festerne er godt i gang for de unge. Det er glædeligt, men desværre er de kriminelle også kommet lidt i gang igen, så vi opfordrer til, at man passe godt på sine ting, når man går i byen.”

De gode råd til at undgå tyveri i byen er:

* Gem din mobil eller pung i en lukket lomme – gerne inderlommen
* Læg ikke mobil eller pung synligt på bordet
* Sørg for, at din taske er lukket
* Stil din taske, hvor du kan se den
* Lad være med at have for mange kontanter på dig.