Skansespillet lover fest og farver: Oplev Alice i Eventyrland som musical

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Farverig. Fjollet. Vrøvlende. Skæv.

Ord er bestemt ikke fattige, når instruktøren bag dette års traditionsrige Skansespil, Louise Rømhild, skal beskrive sommerens store musicalopsætning på Hals Skanse.

Det er en nyfortolkning af Lewis Carrolls forunderlige børnebog, Alice i Eventyrland, som opføres under åben himmel i juli, og den 30-årige instruktør lover fest og farver til hele familien:

”Forestillingen er fyldt med dejligt store dansenumre, lækker musik som sætter stemningen, og så er den sjov,” understreger hun.

“Der er en masse komedie, en masse farce og en masse fald-på-halen humor til både børn og voksne. Det skal være sjovt for alle, fordi det er en familieforestilling.”

Premieren finder sted den 4. juli, og stykket løber til og med den 13. juli på det kulturelle samlingspunkt, som skansen er blevet over årene; ikke mindst takket være Skansespillet.

Kostumeparade i Hals: Alice som vi kender hende i blåt og hvidt.

Ikke rigtig voksne, ikke rigtig børn

Langt de fleste er nok bekendte med Alice i Eventyrland fra deres barndom; måske har du fået læst op af børnebøgerne eller set Disney klassikeren fra 1951.

For dem som endnu har det gakkede eventyr til gode, handler Alice i Eventyrland: Bag Spejlet om den unge pige Alice som, efter at have trådt igennem spejlet i dagligstuen, dukker op i en magisk verden indrettet som et stort skakspil, hvor hun bl.a. møder de mindeværdige karakterer Tweedle Dee og Tweedle Dum, den Røde Dronning og den Hvide Ridder.

Det altoverskyggende tema i eventyret er overgangen fra barn til voksen, og der berøres komplekse emner som identitetsdannelse, venskaber og død.

“Alice befinder sig det sted, hvor man – jeg citerer lige Bøllebob her – ikke rigtig er et barn, men heller ikke rigtig voksen.

Det kan nogle gange være svært at finde ud af, hvilket ben man skal stå på og finde ud af, hvem man er.

Det er netop den situation Alice står i. Hun er ved at finde ud af, hvem hun selv er som barn og som voksen,” fortæller Louise Rømhild.

Den skøre og fantastiske fortælling om Alice er kun blevet opført to gange tidligere i Danmark, og forestillingen følger dermed i tråd med Skansespillets ambition om at give sig i kast med forestillinger, du ikke oplever andre steder.

”Vi er modige i vores valg af forestillinger.

Vi har tidligere spillet en Europa-premiere på Jorden Rundt på 80 Dage og en Danmarkspremiere på Askepot i 2009, så på den måde har vi kastet os over noget, som man ikke kan opleve andre steder i Danmark,” istemmer Martin Kjeldgaard, kapelmester og næstformand i Skansespillets bestyrelse.

Kostumeparade i Hals: Den Røde Dronnings kostume beskrives som ”over the top” af Birgitte Randsted.

En stor familie

Sidste år var det Lene Kaaberbøls Skammerens Datter, som var under kærlig behandling af amatørteateret, og det med stor succes.

Ni ud af ti forestillinger var udsolgt, ventelisterne var lange og Lene Kaaberbøl selv roste forestillingen til skyerne:

”De er bare så dygtige, de skansespillere. Der er fuldt knald på de store kornumre, og også solisterne er stensikre, velsyngende ’professionelle’ amatører, der vist kun har det med kærligheden tilfælles med amatørbegrebet.”

Men hvordan er det lige at et teater drevet af frivillige kræfter i Hals af alle steder kan tiltrække så store folkemængder – og så meget ros?

Louise Rømhild og Martin Kjeldgaard er ikke i tvivl om, at det er “Skansefamiliens” fortjeneste; fællesskabet er nemlig i højsædet for foreningen og de 150 frivillige, og den boble af samhørighed gør, at folk kommer igen år efter år.

Om man er ansvarlig for teltene, tager to kaffevagter eller spiller hovedrollen i årets stykke er irrelevant – alle er en vigtig del af maskineriet og inviteres med til fællesspisninger og andre komsammen-arrangementer.

Endnu en ting, der også stiger år efter år, er niveauet af talent.

Faktisk ændrede teatret navn fra Amatørscenen til Skansespillet for at reflektere skuespillertruppens enormt høje kvalitet – for ikke at glemme det musikalske islæt, der er i en klasse for sig.

Musikken til forestillingen serveres af et live orkester bestående af ti professionelle musikere.

Sidste års Skansespil, Skammerens Datter, havde også et imponerende set-up.

Kostumer med et twist

Det enorme engagement og høje niveau gennemsyrer hele foreningen: fra skuespil og musik til bygning af kulisser og ikke mindst det store arbejde med kostumer.

På trods af at forestillingen først har premiere i juli, begynder planlægningen af kostumerne allerede i november, hvor kostumeholdet i fællesskab med instruktøren beslutter sig for, hvilke tidsperioder der skal inspirere tøjet.

”Vi har taget udgangspunkt i forskellige historiske tider som inspiration.

Vi har den ’virkelige verden’, hvor vi har valgt at lægge os tæt op ad noget victoriansk, mens vi i ’spejluniverset’ tager udgangspunkt i noget elizabethansk og tudor-inspireret,” fortæller Birgitte Randsted, der er kostumeansvarlig.

Når man tænker på Alice, kan man næsten ikke undgå at fremtrylle billedet af den lyshårede, unge pige i en blå og hvide kjole, som hun ser ud i Disney-versionen.

Selvom der er store forskelle mellem musicalen og tegnefilmen, vil der stadig være et kreativt nik til sidstnævnte.

“I forhold til Alices kostume er vi gået til det på den måde, at hun ikke skal ligne Disneys version fuldstændig, men dog stadig dele nogle overordnede fælles træk,” tilføjer Louise Rømhild.

Kostumeparade i Hals: Den Hvide Ridder udstyres med rustning.

Køb din billet nu

Billetterne til sommerens forestillinger er allerede til salg og kan købes her.

Det koster 125 kr for voksne online og 150 kr ved indgangen. Børn 4-11 år koster 75 kr online og 90 kr ved indgangen, mens børn under 4 år er gratis.

Vil du gerne have en smagsprøve på Skansespillet, kan du se dele af forestillingen den 5. juli kl. 15.00 til Tall Ships Race.

Læs mere om foreningen og forestillingen.

Fire dage med fuld smæk på: I morgen starter de store Drive-in events i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Så er det fra i morgen, at de store Drive-in events løber af stablen.

Det hele starter med Anders Matthesen show klokken 17.00 i morgen torsdag, og derfra kommer der fuld smæk på parkeringsområdet i Aalborg Lufthavn helt frem til søndag.

Det kommer til at vrimle med store navne, når Mads Langer, Anden, L.O.C., Phlake, Lars Lilholt, Ude af Kontrol og mange flere indtager Aalborg.

Der er stadig ledige billetter til alle shows, hvor der er plads til 600 biler. Men det begynder at tynde ud med pladser på de fleste events.

De fleste billetter koster omkring de 675 kr. per bil, som så giver 135 kr. per mand, hvis man fylder bilen op. Der er så nogle events der er billigere endnu, og andre som er lidt dyrere.

L.O.C imponerer stort

I København fik de store Drive-In events arrangeret af Københavns Lufthavn, Live Culture, Kulturaktører i Aalborg, MCH Herning og Live Nation Danmark debut i hovedstaden i sidste uge.

Siden har man så været i Aarhus og i Herning.

Her blev de helt særlige events taget godt imod. Blandt andet L.O.C leverede nogle helt vilde live-shows, hvor han var rigtig meget nede blandt publikum i bilerne.

Mads Langer på fredag bliver en skøn oplevelse, og her ventes der udsolgt lige om lidt. Det går så til gengæld helt amok, når Ude af Kontrol-drengene indtager scenen lørdag aften.

Det hele kører fra d. 4. juni og frem til d. 7. juni, som byder på arrangementer fra din egen bil.

Hør bl.a. Mads Langer, Anders Matthesen, L.O.C., Mads & Monopolet, Malk de Koijn, Annika Aakjær, Lars Lilholt, Onkel Reje, Claus Hempler og Teitur og mange flere.

Arrangementerne er designet til at overholde alle officielle anbefalinger, så publikum roligt kan nyde de mange koncerter, comedyshows og familieoplevelser.

Scenen bygget ekstra høj, så udsynet bliver bedst muligt for alle, ligesom 3 storskærme vil gøre oplevelsen ekstra god.

Det bliver en kæmpe fest og jo flere I er i bilen – jo billigere bliver det. Man køber nemlig billet til bilen.

Hvad: Drive-in koncerter med Live Nation

Hvor: Aalborg Lufthavn Parkering P3

Hvornår: Fra d. 4. juni og helt frem til d. 7. juni 2020

Hvor meget: Fra 395 kr. pr. bil med op til 5 personer

Hvordan: Køb din bils billet lige her 

Nuværende arrangementsoversigt til Drive In – Live i Aalborg

Torsdag

4/6 Anden

4/6 Malk De Koijn

Fredag

5/6 Phlake

5/6 Annika Aakjær

5/6 Mads Langer (få billetter)

Lørdag

6/6 Onkel Reje

6/6 Claus Hempler/ Teitur

6/6 Ude af kontrol

6/6 L.O.C

Søndag

7/6 Lars Lilholt

7/6 Drive-In med Mads & Monopolet

 

Jeg vil meget mere sydpå: Vinbar i midtbyen frister igen med Sangria Buffet

Skrevet af: Michael Qureshi

De færreste danskere kommer på sommerferie sydpå i år og kan nyde lange aftener med iskold sangria.

Men hvis vi ikke kan komme til det sydlige Europa, så må det jo komme til os i stedet.

Douro Wine Bar i Danmarksgade er som de fleste andre spisesteder og barer genåbnet, og nu introducerer de igen deres vildt populære koncept med Sangria Buffet for 290 kr.

Det betyder, at du kan drikke alt den Sangria du vil i tre timer for prisen.

Kører alle torsdage

Sangria-festen starter fra i morgen torsdag d. 4. juni og fortsætter alle torsdage i løbet af sommeren. Det skriver Douro Wine Bar på Facebook.

Har du været på ferie i Spanien eller nabolandene, kender du nok alt for godt den kølende og beroligende effekt, som et iskoldt glas Sangria kan have på både krop og sind.

De sidste par dage har solen da også skinnet ufortrødent over byen, så i morgen er en oplagt mulighed for at nyde godt af sommerens bedste kombinationer – og måske drømme sig væk til de spanske himmelstrøg.

Douro Wine Bar råder over en lækker udeservering ud til Frederikstorv, hvor den flydende buffet også vil stå til rådighed hele aftenen.

Man kan også få tapas og andre let anretninger på Douro Winebar.

Læs mere her.

Tæt på Aalborg: Her får du en villa med egen gildesal og fitnessrum

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Home
Foto: Home

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

25 minutters kørsel fra Aalborg har en helt særlig villa fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser. Og så kan man endda få den for under 5 mio. kr.

Foto: Home
Foto: Boliga/Home

Underjordisk tunnel fra gildesalen

Ejendomsmægleren Home skriver videre om den noget vilde villa;

“Her får du en fantastisk gildesal, som er indrettet med hvælvinger, bar og gulvvarme. Der er lavet en underjordisk tunnel, som går tørskoet fra gildesalen og op i husets baggang!

Husets have er heller ikke en man ser hver dag. Du får her både skov, et muret orangeri, en stor grillhytte og masser af solkroge.”

Du kan se mere af boligen lige her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Tidligere præstegård på Fyn med grotter og vandfald

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en opulent bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her