Skansespillet lover fest og farver: Oplev Alice i Eventyrland som musical

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Farverig. Fjollet. Vrøvlende. Skæv.

Ord er bestemt ikke fattige, når instruktøren bag dette års traditionsrige Skansespil, Louise Rømhild, skal beskrive sommerens store musicalopsætning på Hals Skanse.

Det er en nyfortolkning af Lewis Carrolls forunderlige børnebog, Alice i Eventyrland, som opføres under åben himmel i juli, og den 30-årige instruktør lover fest og farver til hele familien:

”Forestillingen er fyldt med dejligt store dansenumre, lækker musik som sætter stemningen, og så er den sjov,” understreger hun.

“Der er en masse komedie, en masse farce og en masse fald-på-halen humor til både børn og voksne. Det skal være sjovt for alle, fordi det er en familieforestilling.”

Premieren finder sted den 4. juli, og stykket løber til og med den 13. juli på det kulturelle samlingspunkt, som skansen er blevet over årene; ikke mindst takket være Skansespillet.

Kostumeparade i Hals: Alice som vi kender hende i blåt og hvidt.

Ikke rigtig voksne, ikke rigtig børn

Langt de fleste er nok bekendte med Alice i Eventyrland fra deres barndom; måske har du fået læst op af børnebøgerne eller set Disney klassikeren fra 1951.

For dem som endnu har det gakkede eventyr til gode, handler Alice i Eventyrland: Bag Spejlet om den unge pige Alice som, efter at have trådt igennem spejlet i dagligstuen, dukker op i en magisk verden indrettet som et stort skakspil, hvor hun bl.a. møder de mindeværdige karakterer Tweedle Dee og Tweedle Dum, den Røde Dronning og den Hvide Ridder.

Det altoverskyggende tema i eventyret er overgangen fra barn til voksen, og der berøres komplekse emner som identitetsdannelse, venskaber og død.

“Alice befinder sig det sted, hvor man – jeg citerer lige Bøllebob her – ikke rigtig er et barn, men heller ikke rigtig voksen.

Det kan nogle gange være svært at finde ud af, hvilket ben man skal stå på og finde ud af, hvem man er.

Det er netop den situation Alice står i. Hun er ved at finde ud af, hvem hun selv er som barn og som voksen,” fortæller Louise Rømhild.

Den skøre og fantastiske fortælling om Alice er kun blevet opført to gange tidligere i Danmark, og forestillingen følger dermed i tråd med Skansespillets ambition om at give sig i kast med forestillinger, du ikke oplever andre steder.

”Vi er modige i vores valg af forestillinger.

Vi har tidligere spillet en Europa-premiere på Jorden Rundt på 80 Dage og en Danmarkspremiere på Askepot i 2009, så på den måde har vi kastet os over noget, som man ikke kan opleve andre steder i Danmark,” istemmer Martin Kjeldgaard, kapelmester og næstformand i Skansespillets bestyrelse.

Kostumeparade i Hals: Den Røde Dronnings kostume beskrives som ”over the top” af Birgitte Randsted.

En stor familie

Sidste år var det Lene Kaaberbøls Skammerens Datter, som var under kærlig behandling af amatørteateret, og det med stor succes.

Ni ud af ti forestillinger var udsolgt, ventelisterne var lange og Lene Kaaberbøl selv roste forestillingen til skyerne:

”De er bare så dygtige, de skansespillere. Der er fuldt knald på de store kornumre, og også solisterne er stensikre, velsyngende ’professionelle’ amatører, der vist kun har det med kærligheden tilfælles med amatørbegrebet.”

Men hvordan er det lige at et teater drevet af frivillige kræfter i Hals af alle steder kan tiltrække så store folkemængder – og så meget ros?

Louise Rømhild og Martin Kjeldgaard er ikke i tvivl om, at det er “Skansefamiliens” fortjeneste; fællesskabet er nemlig i højsædet for foreningen og de 150 frivillige, og den boble af samhørighed gør, at folk kommer igen år efter år.

Om man er ansvarlig for teltene, tager to kaffevagter eller spiller hovedrollen i årets stykke er irrelevant – alle er en vigtig del af maskineriet og inviteres med til fællesspisninger og andre komsammen-arrangementer.

Endnu en ting, der også stiger år efter år, er niveauet af talent.

Faktisk ændrede teatret navn fra Amatørscenen til Skansespillet for at reflektere skuespillertruppens enormt høje kvalitet – for ikke at glemme det musikalske islæt, der er i en klasse for sig.

Musikken til forestillingen serveres af et live orkester bestående af ti professionelle musikere.

Sidste års Skansespil, Skammerens Datter, havde også et imponerende set-up.

Kostumer med et twist

Det enorme engagement og høje niveau gennemsyrer hele foreningen: fra skuespil og musik til bygning af kulisser og ikke mindst det store arbejde med kostumer.

På trods af at forestillingen først har premiere i juli, begynder planlægningen af kostumerne allerede i november, hvor kostumeholdet i fællesskab med instruktøren beslutter sig for, hvilke tidsperioder der skal inspirere tøjet.

”Vi har taget udgangspunkt i forskellige historiske tider som inspiration.

Vi har den ’virkelige verden’, hvor vi har valgt at lægge os tæt op ad noget victoriansk, mens vi i ’spejluniverset’ tager udgangspunkt i noget elizabethansk og tudor-inspireret,” fortæller Birgitte Randsted, der er kostumeansvarlig.

Når man tænker på Alice, kan man næsten ikke undgå at fremtrylle billedet af den lyshårede, unge pige i en blå og hvide kjole, som hun ser ud i Disney-versionen.

Selvom der er store forskelle mellem musicalen og tegnefilmen, vil der stadig være et kreativt nik til sidstnævnte.

“I forhold til Alices kostume er vi gået til det på den måde, at hun ikke skal ligne Disneys version fuldstændig, men dog stadig dele nogle overordnede fælles træk,” tilføjer Louise Rømhild.

Kostumeparade i Hals: Den Hvide Ridder udstyres med rustning.

Køb din billet nu

Billetterne til sommerens forestillinger er allerede til salg og kan købes her.

Det koster 125 kr for voksne online og 150 kr ved indgangen. Børn 4-11 år koster 75 kr online og 90 kr ved indgangen, mens børn under 4 år er gratis.

Vil du gerne have en smagsprøve på Skansespillet, kan du se dele af forestillingen den 5. juli kl. 15.00 til Tall Ships Race.

Læs mere om foreningen og forestillingen.

Ligger helt perfekt i Aalborg: Unik liebhaverbolig er kommet på markedet

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Thorkildkristensen.dk
Foto: Thorkildkristensen.dk

På en af Aalborg mest attraktive adresser er der en smuk og unik liebhaverejendom til salg, som prydes af en spændende indretning på flere forskellige niveauer.

Beliggenheden er særligt attraktiv for dem, der både søger at bo ved smuk natur med en vild udsigt – og samtidig tæt på byens liv.

En af Aalborgs dyreste villaer

Ejendommen er til salg ved Thorkild Kristensen, og er blandt en af Aalborgs dyreste villaer. Ejendommen koster nemlig 11.495.000 kroner.

Boligen er indrettet i hele fem forskudte -og åbne plan. Det giver et helt enestående lysindfald i hele boligen.

Ejendommen er indrettet familievenligt med tre badeværelser, hvor forældre-afdelingen har eget badeværelse med spabad og tilhørende stilfulde Corian-bordplader.

Boligen har åben forbindelse mellem køkken-alrum og spisestue, og har derudover to lyse opholdsstuer med udgang til hver sin terrasse.

Foto: Thorkildkristensen.dk
Foto: Thorkildkristensen.dk

Udover en skøn bolig, der byder på alt der kan drømmes om, er der tilhørende en integreret garage med direkte adgang til den 145 kvm. store kælder.

“Man kan køre ind i garagen og gå direkte op i boligen. På den måde skal man ikke bekymre sig om det regner, hvis man eksempelvis skal tømme bilen efter en handletur,” fortæller sælgeren til MigogAalborg.

Foto: Thorkildkristensen.dk

Kælderen er dejlig lys, og meget anvendelig. Den nuværende indretning i kælderen byder både på disponible rum, bar og badeværelse.

Den nuværende ejer har renoveret boligen.

“Det meste er ombygget i år 2000,” fortæller sælgeren.

Foto: Thorkildkristensen.dk
Foto: Thorkildkristensen.dk

Kridtgraven er i baghaven

Boligen har både udsigt over Kridtgraven, samt byen og Limfjorden i horisonten.

Fra haven kan man gå direkte ud til de grønne områder, hvor der om sommeren er badende gæster og mange, der anvender området til skønne gåture.

Foto: Thorkildkristensen.dk

Fra adressen er der en kilometer til Hasseris Bymidte, og to kilometer til den centrale del af Aalborg, og flere skoler ligger i cykelafstand.

“Placeringen ér den bedste i Aalborg. Der er tæt på supermarkeder, tæt på Hasseris bymidte og har en lækker udsigt ud over Limfjorden. Så kan man næsten ikke forlange mere,” fortæller sælgeren til MigogAalborg.

Det er uden tvivl en smuk liebhavervilla i Indre Hasseris, der ligger i et af Aalborgs smukkeste områder tæt på alt, hvad der er behov for.

Du kan læse og se mange flere billeder af liebhavervillaen ved at klikke her. 

Vilde med Musikkens Hus: TV 2 optager igen Alletiders Juleshow i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto fra tidligere Alletiders Juleshow
Foto: TV 2
Arkivfoto fra tidligere Alletiders Juleshow Foto: TV 2

TV 2 har base i Odense og København.

Men selv om begge byer kan mønstre store og smukke koncertsale, så vender TV 2 alligevel for femte år i træk retur til Aalborg med deres to store tv-shows, Alletiders Juleshow og Nytårsplaylisten.

Optagelserne til begge store tv-produktioner finder allerede sted tidligt i december, og der er rift om billetterne til især Alletiders Juleshow, som samler året 2019 i smukke og hyggelige omgivelser.

Således melder Musikkens Hus om udsolgt på den sene forestilling, men de oplyser til MigogAalborg, at der stadig er gode chancer for at få en billet, hvis man skriver sig på en venteliste.

Der er nemlig god sandsynlighed for, at man frigiver ekstra billetter i samråd med TV 2.

Mange store stjerner kigger forbi

Koncertsalen i Musikkens Hus vil med sine snehvide vægge og julerøde stole danne rammerne om årets smukkeste juleshow, hvor en række af musikkens største navne spiller de mest elskede og kendte julemelodier med Aalborg Symfoniorkester.

Sidste år kiggede Burhan G blandt andet forbi med sit store hit om Tinkas Jul.

Selve showet vises så på TV 2 i løbet af december.

Hverken værter eller kunstnere er endnu meldt ud, så der er ingen tvivl om, at aalborgenserne er vant til en god oplevelse med Alletiders Juleshow, siden billetsalget allerede er brandvarmt.

Optagelserne finder sted over to omgange d. 4. december kl. 17.30 og kl. 20.00. På den måde sikrer TV 2, at man har de bedste optagelser i kassen fordelt på to shows.

Du kan se mere om showet 17.30 her

Du kan se mere om showet 20.00 her 

Sidste års værter til Alletiders Juleshow
Mikkel Kryger og Louise Wolff

Den fedeste fest med de største hits

Fortvivl ikke hvis du glipper billetter til Alletiders Juleshow. Der er nemlig stadig en del billetter i salg til det andet store TV 2 Show – Nytårsplaylisten.

Her er der en helt anden stemning under optagelserne. For det handler om fest og farver og årets største hits.

Showet vises selve nytårsaften, og har de seneste år været det perfekte startskud til en kæmpe nytårsfest for dem der lige har set nytårsklokkerne ringe ind.

Sidste år havde man stor succes med at gøre det mere intimt, så man kan danse og feste, mens de største danske kunstnere optræder på scenen live.

Her er det heller ikke samtlige navne, der er meldt ud endnu.

Vild med Dans vært

Det er dog sikkert, at det bliver Vild med Dans værtinden Sarah Grünewald, som skal være vært denne aften.

Derudover kommer følgende kunstnere med sikkerhed forbi Musikkens Hus;

Nicklas Sahl
Citybois
Bro
Oh Land
Thomas Buttenschøn
Djämes Braun
Aura Dione
Chief 1

Der vil løbende blive meldt navne ud, men der er ingen tvivl, at det bliver en fed oplevelse. Billetterne koster også kun 200 kr. for at se en stjerneparade af hitmagere.

Det optages også over to omgange d. 5. december klokken 19.00 og klokken 21.30.

For billetter til klokken 19.00 – klik her

For billetter til klokken 21.30 – klik her

Åbningsfest med gratis whisky: Aalborgs første ægte whiskybar åbner i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs udvikling på den gastronomiske del fortsætter med lynets hast.

Derfor er det helt naturligt, at Nordens Paris også skal have en vaskeægte whiskybar af høj kvalitet. Det legendariske værtshus Kahytten er lukket, og i næste uge åbner man i selvsamme lokaler “Whiskybaren Kahytten”.

Hvis man tænker værtshus og billige sjusser, så skal man tro om igen.

Blandt andet kan man prale med Danmarks og en af Europas største samlinger af Johnnie Walker Whisky.

Der bliver noget for enhver smag og pengepung, når whiskyentusiasten Rune Holm’s livsværk åbner på Hadsundvej i næste uge.

Der er blandt andet også indgået et samarbejde med Vendia Bryghus, så man kan supplere de gyldne dråber med kvalitetsøl herfra.

Gratis whisky til alle både fredag og lørdag

Åbningsfesten markeres med gratis whisky til alle, der møder op på de to åbningsdage fredag og lørdag den 25. og 26. oktober fra kl. 15.

Man får skænket et enkelt glas, og så er man ellers velkommen selv til at udforske det spændende sortiment.

Der er dog et glas whisky til alle begge dage, forklarer indehaver Rune Holm.

“Gæsten der møder op begge dage kan både opleve at få en spændende Johnnie Walker-oplevelse om fredagen samt en god single malt-oplevelse om lørdagen,” siger han.

Rune og hans medbartenderes whiskymål pr. glas bliver i øvrigt også 50% større end sædvanligt – 3 cl.

Tidligere underviser får opfyldt livslang drøm

Den tidligere TECH COLLEGE-underviser slår sortimentsmæssigt dørene op til sin livsdrøm ”WhiskyBaren Kahytten” på baggrund af hele sin egen dyrt indsamlede samling.

Mindst 120 forskellige blandt hans privatsamlings over 800 specialflasker, lover Rune altid vil stå til skue og udskænkning på hylderne – til priser fra 40 til over 4.000 kr. pr. glas.

10 særligt kostbare og sjældne med flaskepriser på godt over 10.000 kr. får desuden deres egen særlige aflåste VIP-glashylde bag det lille loungemiljø med nyanskaffede lænestole og pejs i det ene hjørne.

Her opsættes også skærm, hvor whiskyproduktionsfilm med mere kan nydes.

De øvrige 120 whiskyer vil på tre hylder i to rækker fylde hele spejlhyldearrangementet bag selve baren.

Der bliver rigeligt også for øjet. Rundt om på de nymalede vægge hænger gamle whiskyreklamer og andet whiskysoires, ligesom der bliver masser af Whisky-lekture at bladre i.

“På åbningsfredagen har jeg planlagt at tilbyde vores gæster valget mellem en Johnny Walker’s Green Label eller en Johnnie Walker’s Double Black Label.

Og lørdag kan alle så vælge mellem en særlig 16 års Famous Grouse, en 12 års Benrinnes eller en 12 års Highland Park,” fortæller 49-årige Rune, der de seneste måneder har knoklet for at være klar.

Opfylder et behov i Aalborg

Positive reaktioner på sociale medier og fagfora har kunnet tælles i hundredevis oven på nyheden, så Rune forventer stort rykind.

Og han har da også til åbningen hyret passende livemusik.

“Det her bliver bestemt ikke et job på almindelige 37 timers arbejdsuge, kan jeg mærke. Det gør heller ikke noget. Selv om jeg har været glad for mine hidtidige undervisningsjob, så er det her jo et slags livsværk.”

Blandt de mange aftaler, som på det seneste er indgået, lægger Rune særligt vægt på aftalen med Vendia Bryghus i Hjørring, som bliver hovedleverandør af det øl (4 slags), som whiskyerne kan skylles ned med.

Bryghuset driver også Bistro V på Aalborgs havnefront, og restauranten dér skal samtidig ind i mellem levere mad ved de særlige lukkede smagsarrangementer, som WhiskyBaren også satser på at holde for grupper.

 Whiskybaren Kahytten får – indtil videre – åbningstid efter almindelig arbejdstid fra kl. 15 fra onsdag til lørdag.

På hverdagene til kl. 23 og fredag-lørdag med mulighed helt til kl. 03.00.

“Først og fremmest fornemmer jeg bl.a. fra de internetfora, jeg deltager i, at der blandt mange både yngre og midaldrende findes et uopfyldt behov i Aalborg for at kunne mødes et sted med kvalitetswhisky i centrum.

Forhåndsinteressen blandt kendere har som nævnt i hvert fald været enorm også på vores Facebook-side,” slår Rune Holm fast.

Hvad: Åbningsfest Whiskybaren Kahytten
Hvor: Hadsundvej 11A, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 25. oktober samt lørdag d. 26. oktober
Læs mere her

Har du set de nye ikoniske Aalborg plakater?

Tjek dem ud her