Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal repræsentere Danmark: Unge elever skal deltage i anerkendt robotkonkurrence

Af TECHCOLLEGE

Det bliver ikke et helt almindeligt efterår for et hold af elever på Aalborg Tekniske Gymnasium. De fem elever Rasmus Iversen, Elias Andersen, Mikkel Kuhlwein, Christian Søndergaard og Rasmus Krag skal nemlig en tur til Singapore, hvor de skal deltage i den internationale robotkonkurrence FIRST Global 2023.

Tidligere i år vandt de den danske konkurrence Robotoplympiaden på Aarhus Universitet, som kvalificerede dem til den internationale konkurrence i Singapore.

Hold fra mere end 190 forskellige lande møder hinanden, når konkurrencen løber af stablen den 7. til 10. oktober i Singapore EXPO.

Intensiv træning er begyndt

Som altid ved de årlige FIRST Global-konkurrencer handler det om at løse nogle af de udfordringer, som vores planet står over for, med hjælp fra robotter. Årets udfordring kan ses i videoen her.

Robotsættet, som eleverne skal bygge og programmere, blev leveret i sommerferien, og nu er syv ugers intensiv træning begyndt. De får heldigvis god hjælp og opbakning fra underviser og træner Kasper Winther, som også tager med holdet til Singapore.

– Drengene kommer til at arbejde i døgndrift, op til at vi tager afsted den 4. oktober, siger Kasper Winther.

– Ja, vi har endda talt om at låne en campingvogn, som vi kan sætte ude foran skolen, lyder det med et grin fra holdet.

Konkurrenceholdet fra Aalborg Tekniske Gymnasium er støttet af Aarhus Universitet, Børne- og Undervisningsministeriet samt William Demant Fonden. 

Du kan følge holdets rejse på Instagram-profilen Team Denmark – FIRST Global 2023. 

Se videoen om årets FIRST Global-konkurrence herunder 

Udgiver

TECHCOLLEGE er en af de største erhvervsskoler i Danmark. Vi udbyder en bred vifte af erhvervsuddannelser (EUD) for unge mennesker, som ønsker at kvalificere sig til alt fra mekaniker eller frisør til it-supporter. Samtidig har vi en stribe EUX-uddannelser til dem, der vil have både en håndværksfaglig uddannelse og studiekompetencer, ligesom vi står bag Aalborg Tekniske Gymnasium (HTX).

Vi tilbyder desuden efteruddannelse og kurser for både ledige og ansatte i den private og offentlige sektor.

Se mere om os på techcollege.dk

Mere fra TECHCOLLEGE