Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra 0 til 3 lærlinge: FLAIRMO er Årets Læreplads 2022

Af TECHCOLLEGE

Der er måske ikke mange, der kender til virksomheden, der fra beskedne lokaler i Aalborg Øst både selv producerer og også distribuerer kompressorer og vakuumpumper, men mandag 3. oktober skrev FLAIRMO ApS sig ind i historiebøgerne som Årets Læreplads 2022.

En mindre delegation fra TECHCOLLEGE var taget ud for at overrække nyheden om kåringen til virksomheden, og det var en tydeligt overrasket teknisk direktør, der tog imod de uindbudte gæster.

– Det havde jeg overhovedet ikke set komme. Det var da noget af en overraskelse, lød det fra Flemming Petersen, medejer og teknisk direktør i Flairmo.

Det var uddannelseschef Jakob Pilgaard Tønsberg, der stod for at overrække titlen og de medfølgende blomster og gaver, og som han også lagde vægt på i sin korte tale under overrækkelsen, så var det både virksomhedens hensynstagen til individet og opmærksomhed på vigtigheden af at tage lærlinge, der gjorde udslaget i udvælgelsen.

– For to år siden havde I nul lærlinge, og i dag har I tre – og jeg går ud fra, at det er fordi, at I også har oplevet og opdaget værdien i at hjælpe med at uddanne, lød det fra uddannelseschefen.

– Og så kan vi jo mærke i ikke bare den ene, men faktisk de to indstillinger, I har fået, at I ikke bare går op i selvfølgelig at have et højt fagligt niveau, men også prioriterer det menneskelig aspekt højt, og det er også noget af det, vi vægter rigtigt højt på TECHCOLLEGE.

Fra 0 til 3 lærlinge: FLAIRMO er Årets Læreplads 2022

Kåringen kommer på baggrund af en indstilling fra automatikteknikerlærlingen Julie Rasmussen, der i sin indstilling udtrykte sin glæde over den behandling, hun fik i både sin ansøgningsproces og efterfølgende også under sin læretid i virksomheden. For Flairmo og Flemming Steen Pedersen så det slet ikke som noget problem, da hun i sin ansøgning var åben omkring at have Aspergers syndrom. Og da hun fik tildelt en psykiatrisk servicehund, var det heller ikke noget problem at få lov at tage den med på arbejde.

Som hun afslutter sin indstilling:

FLAIRMO er en lille virksomhed, som ser muligheder frem for problemer. De har skabt et trygt arbejdsmiljø for alle medarbejdere, uanset deres individuelle udfordringer, og derfor er FLAIRMO årets læreplads.

Udover Julie Rasmussen havde også Oliver Berry, en anden af virksomhedens automatikteknikerlærlinge, indstillet Flairmo ApS til Årets Læreplads. Han kunne desværre ikke være med til overrækkelsen af titlen som Årets Læreplads, men det var til gengæld Ronnie Filipsen, der er Flairmos første lærling – en plads han fik ved uopfordret at søge en læreplads hos virksomheden, der dog ikke vidste meget om at have lærlinge.

– Vi havde måske nok talt om, at vi kunne tage elever af en slags ind, men vi kendte ikke rigtigt til automatikteknikere. Men da vi så læste om dem, kunne vi godt se, at det da kunne passe godt ind her, lyder det fra Flemming Petersen.

– Og så hjalp det også lidt, at Ronnies profil passede godt ind. Han var ikke for ung og havde allerede erfaring fra arbejdsmarkedet, så vi skulle ikke starte helt fra nul med vores første lærling, tilføjer Morten Nielsen, der er medejer og salgsdirektør i Flairmo.

På den måde slog Ronnie altså den dør ind, som siden Julie og Oliver nu også er trådt ind ad – og det til store glæde for Flemming Petersen.

– De unge mennesker kommer både med en masse ny viden og også en masse nye spørgsmål. Før kunne jeg altid svare på alt, men det kan jeg altså ikke længere, og det er også med til at holde os oppe på tæerne, fortæller den tekniske direktør.

– Og så giver det en helt anden dynamik i hverdagen. Vi har en pensionist, der kommer forbi fra tid til anden og hjælper på værkstedet; han er 72 år. Så spændet fra lærling til ham er ret stort, men det er kun med til at gøre os stærkere.

Udgiver

TECHCOLLEGE er en af de største erhvervsskoler i Danmark. Vi udbyder en bred vifte af erhvervsuddannelser (EUD) for unge mennesker, som ønsker at kvalificere sig til alt fra mekaniker eller frisør til it-supporter. Samtidig har vi en stribe EUX-uddannelser til dem, der vil have både en håndværksfaglig uddannelse og studiekompetencer, ligesom vi står bag Aalborg Tekniske Gymnasium (HTX).

Vi tilbyder desuden efteruddannelse og kurser for både ledige og ansatte i den private og offentlige sektor.

Se mere om os på techcollege.dk

Mere fra TECHCOLLEGE