Shopping og boliger: Nyt højhus skal kunne ses i det meste af Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Bygge-og anlægsvirksomheden MT Højgaard er i gang med et ambitiøst byggeprojekt på en af Aalborgs højeste byggegrunde.

På toppen af Sohngårdsholmsvej skal der opføres et nyt lokalcenter på 5.000 kvadratmeter, som blandt andet skal huse butikker, boliger og erhverv.

I bygningens nederste del bliver der butikker og erhvervsområder, og fra 1. etage og opefter, bliver der skabt 48 lejligheder. Lejlighederne kommer til at være fra 56 kvadratmeter helt op til 118 kvadratmeter. Alle lejligheder får vestvendte altaner.

Lejlighederne, som bliver lejeboliger, er primært tiltænkt børnefamilier, som ønsker at være tæt på universitetet, daginstitutioner, skoler, byen og butikker, og seniorer som kan nyde den flotte udsigt udover byen og fjorden.

Byggeprojektets højeste ende bliver syv etager, hvilket kommer til at svare til 24,5 meters højde. Til sammenligning er Hotel Hvide Hus 53 meter høj, men fordi det nye lokalcenter bliver placeret på en af byens højeste punkter, bliver det altså en bygning, man vil kunne se fra lang afstand.

Samtidig får bygningens beboere en fantastisk udsigt.

”Bygningen bliver områdets største med sit højeste punkt på 24,5 meter. Når man står på den øverste altan vil man være 23 meter oppe og have en fantastisk udsigt over byen. Stort set alle beboere får dog en helt fantastisk udsigt over Aalborg”, fortæller Carsten Nielsen, afdelingsdirektør i MT Højggard Aalborg.

Med placeringen af det nye lokalcenter forsøger man at skabe et kontaktpunkt mellem Aalborg Universitet i øst og Aalborg midtby, og man forsøger dermed også at skabe mere liv og styrke bydelen.

Planen var egentlig, at det nye lokalcenter skulle være tilknyttet den nye letbane, men selvom letbanen ikke længere kommer til Aalborg, fortsætter byggeriet, og det nye center bliver i stedet tilknyttet de nye busruter.

Det planlagte stoppested uden for centeret skal gøre det lettere for folk at komme til og fra stedet og dermed mere attraktivt.

”Stedet bliver et knudepunkt med direkte tilknytning til den kollektive trafik med det planlagte stoppested på Sohngårdsholmsvej. Der er derfor gode forudsætninger for at skabe yderligere byliv”, fortæller afdelingsdirektøren.

Det første spadestik til byggeriet bliver efter planen taget i januar i 2017, og bygningen forventes at stå klar d. 1. maj 2018.

Fik du læst?

Lavede spillefilm og musikvideoer: Nu vil han gøre en forskel i Aalborg med Rusk