Lavede spillefilm: Nu vil han gøre en forskel i Aalborg med Rusk

Skrevet af: Michael Qureshi

Han fylder noget i det lille lokale på Restaurant Rusk i Brandstrupsgade inde i hjertet af Aalborg.

Det lokale, der både husede Pingvins spæde start og senere Restaurant Mest, før det blev til Rusk.

Det var Mikael Valentin, der i september 2014 med Rusk førte restaurantdriften videre på den populære lokation. Med ideer og visioner som mange måske deler, men ikke kan eksekvere, fordi det ofte koster på bundlinjen.

Mikael Valentin har derimod ikke afveget fra strategien, siden han kastede alle kræfter ind i at få Restaurant Rusk til at gøre en forskel på restaurantfronten i Aalborg.

Mikael Valentin forsøger at gøre en forskel i restaurationsbranchen i Aalborg Foto: Louise Dybroe

Han går ifølge ham selv ikke på kompromis med frilandsgrisen. Eller medarbejdernes trivsel. Og så går han slet ikke på kompromis med prisen.

Deal-koncepter og klækkelige rabatter for at hente flere gæster ind virker til at være en slags bandeord i Rusk-regi.

”Jeg synes, der er for mange folk, der er så besatte af rabatter. Jeg plejer at sige, at hvis man står i en tøjbutik og vil have rabat på et par bukser, så kunne butikschefen godt være fræk og svare, at han lige går ud og spørger en af hans medarbejdere, om de vil gå 50 kroner ned i løn, for at kunden kan få rabat.

Eller hvis jeg skulle spørge en af mine tjenere eller kokke lige at arbejde en time gratis om dagen for at kunne give rabat,” siger Mikael Valentin.

Foto: Louise Dybroe

Han er klar over, at han sandsynligvis deler vandene, når han debatterer kulturen omkring tilbudsjagt fra forbrugernes side.

”Der er så mange absurditeter, jeg undrer mig over i det her felt. Der har siddet et slagteri, der valgte at fyre alle deres nordjyske medarbejdere. Så kørte de i stedet alle grisene ned til Polen og Tyskland, og slagtede dem. På den måde sparede slagteriet mange millioner i danske lønudgifter.

Foto: Louise Dybroe

Men hvem tabte egentlig? Slagterimedarbejderne. Staten Danmark som mistede skatteindtægter. Forbrugerne som fik dårligere kødkvalitet, fordi grisene udsender stresshormoner og adrenalin, når de står der stuvet sammen i en lastbil? Men slagteriet fik et bedre regnskab.”



”Det kunne jeg godt tænke mig at gøre opmærksom på i det her samfund. Hver gang man vil have rabat på noget, så betaler man prisen et andet sted. Oftest på kvalitet. Jeg har en drøm om at påvirke mennesker med min restaurant.

Når du kommer herind og spiser confiteret svinenakke fra en frilandsgris, og det smager eventyrligt. Så håber jeg, at du næste gang står i Føtex og vælger kød med kvalitet i stedet for det billigste,” lyder det fra Mikael Valentin.

“Hos Restaurant Rusk er vores fokus udelukkende på kvaliteten. Folk skal have en helhedsoplevelse på alle fronter, og så handler det ikke så meget om, hvad man kan spare,” supplerer han.

Valentin forsøger at sætte fokus på det obskure i, at udenlandsk kød er billigere end dansk.

”Helt grundlæggende så koster et kilo nordjysk kød det dobbelte af sydamerikansk kød, der er fragtet 5000 kilometer. Hvis jeg gik med på deals, så skulle jeg købe alle de billigste råvarer, og så er vi i hvert fald ikke bedre end mange andre.”

Han griner på spørgsmålet, om han ikke burde være politiker i stedet for restaurantejer.

”Så skulle jeg danne et parti, der hedder Sund Fornuft.”

Han elsker samtalerne med gæsterne på Restaurant Rusk, hvor han også ofte lufter sine holdninger til værdier han lægger vægt på.

”Mange kan godt lide den konstruktive snak og debat. Det er jo med udgangspunkt i den mad, de får serveret. Jeg vil dog sige, at jeg altid lige lurer stemningen på hvert bord. Er man her på sin bryllupsdage, så afbryder jeg ikke lige med at snakke griseslagtninger i Polen, haha.”

Mange vil sikkert skyde ham i skoene, at Mikael Valentin er for meget idealist og for lidt købmand.

”Vi kører lige til øllet. Vi tjener ikke store penge endnu. Jeg investerer i kvaliteten, og priserne er slet ikke sat for høje i forhold til råvarerprisen.

Jeg har valgt, at jeg aldrig bliver bitter, men hvis jeg ikke får lov til at drive den her virksomhed på de præmisser, så driver jeg ikke virksomhed mere. Hvis jeg skal arbejde 80 timer om ugen for 15.000 kr. mindre end en skolelærer, så skal jeg gøre det efter de idealismer.

Jeg skal da være helt ærlig og sige, at der er da så hårde dage, hvor man bare overvejer at smide håndklædet. Men det bliver stadig opvejet af de mange glade gæster, jeg oplever i restauranten,” lyder det fra Mikael Valentin.

Mikael Valentin har noget af en livserfaring som 47 årig. Han har boet det meste af sit voksne liv i København. Han er uddannet tv-fotograf i DR-regi. Uddannet filmfotograf på Filmskolen.

Har været skolelærer. Har arbejdet med socialt belastede børn. Haft sit eget vinfirma. Og så har han endda været leder af produktionen af gyserfilmen Kollegiet fra 2007. Derudover har han også produceret musikvideoer til blandt andre Saybia og Søs Fenger.

”Der er ikke den store forskel på at lede et filmhold og så et kokkehold. Måske man skal være mere hård i kokkebranchen, men ellers forsøger jeg som leder at gå forrest og være et forbillede,” forklarer Valentin.

Omkring maden og stilen på Restaurant Rusk fortæller Mikael Valentin;

”Jeg har altid selv været begejstret for det italienske og franske køkken. Rusk er meget fransk inspireret, og jeg syntes, der manglede noget i den her stil i Aalborg. Jeg synes, vi har fået bygget et stærkt fundament op hernede,” siger han, og kommer ind på de mange nye restauranter, der er kommet til Aalborg de seneste år.

”Det jeg oplever er, at opmærksomheden på kvalitet i byen er vokset. Jeg har lagt mærke til, at der oftere og oftere bliver skrevet om lokale råvarer, og det er noget, de andre restauratører er begyndt at have meget fokus på. Der kan jeg selvfølgelig kun være glad for, at det er noget, jeg har haft fokus på fra dag et siden 2014,” siger Mikael Valentin

Er slet ikke til at kende: Eternitten er Aalborgs nye attraktive område

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Eternitten har været rigtig meget i fokus det seneste år med bydelens eksplosive udvikling.

På få år har det store areal tæt på Aalborgs midtby gennemgået en opløftende udvikling og fået sig en bemærkelsesværdig forandring.

Fra et gråt industriområde, med den store eternitfabrik som omdrejningspunkt, til et smukt og farverigt byområde med alt i hverdagens fornødenheder.

Kort sagt, så er Eternitten blevet et bydelskvarter, der rummer kultur, diversitet, hjem og en bydel for alle.

Flere af de historiske bygninger på grunden er blevet omdannet til lejligheder, som Gavlhusene og Kedelhuset.

Eternitten rummer en masse ejerlejligheder, lejeboliger, smukke kunstneriske gavlmalerier, supermarkeder bygninger med sportsbaner på toppen og langt mere – alt sammen medvirkende til, at Eternitten er blevet en særdeles populær bydel.

Spørgsmålet er så hvorfor?

Det har MigogAalborg Bolig spurgt ProDomus’ direktør, Britta Jespergaard, om:

“Eternitten er en oase midt i byen.

Det er et område med masser af attraktive lejligheder i bynært miljø, kulmineret med grønne områder.

Bydelen er udviklet med respekt for det gamle Eternitten. Det har ramt helt plet,” fortæller Britta Jespergaard fra ProDomus, og fortsætter:

“Eternitten er en fantastisk oase midt i byen.

Det er et område med masser af attraktive lejligheder i bynært miljø, kulmineret med grønne områder som netop nu fornemmes i takt med, at byggerierne står færdige.

Bydelen er udviklet med respekt for det gamle Eternitten.

Det har ramt helt plet – den gamle eternitfabrik er jo en del af Aalborgs DNA og ikke mindst aalborgensernes identitet” fortæller Britta Jespergaard.

Mange mennesker er allerede flyttet ind på Eternitten i de nybyggerier, der er skudt op de sidste par år.

Men der er særdeles en ting, der får Eternitten til udmærke sig over andre nybyggerier i Aalborg.

Som bilejende beboer i lejlighed i Aalborg kan det være svært at finde en bolig med gode parkeringsmuligheder, og det bliver der brudt med på Eternitten.

“Der er lavet supergode parkeringsløsninger til stort set alle lejligheder i området.

Til nogle tilhører parkeringen lejligheden, hvor der andre steder er mulighed for at leje en.

Det er en helt perfekt løsning for beboerne med biler. Bilen kan holde i nærheden af, hvor man har sin lejlighed. I et miljø hvor der er trygt, godt og rart midt i byen,” fortæller Britta Jespergaard.

Udover de lækre bolig- og parkeringsfaciliteter, så er der flere opholdssteder omkring boligblokkene, der rummer grønne og rekreative områder.

Ved Kildevældet ligger oplevelsestrappen op til Vandværksparken, der giver dig en af Aalborgs bedste udsigter udover byen.

Foto: Christine, MigogAalborg

“Man kan gå en tur på Eternitten, og opleve hvordan det allerede er lykkedes at implementere et lækkert og tiltrækkende miljø for udeliv for beboerne i de grønne områder mellem bygningerne,” fortæller Britta Jespersgaard.

Eternitten er blevet en lille by inde i byen med supermarkeder som Føtex, Netto, Fakta og for nyligt flyttede Victors Madhus også ind på grunden.

Ruller igen på fredag: 15 km på rulleskøjter i Aalborgs gader

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var en stor succes, da Friday Night Skate åbnede sæsonen tidligere på måneden.

Det hyggelige rulleskøjte-fællesskab har virkelig fået godt fat i aalborgenserne, og på fredag d. 24. maj rulles der igen.

Ruten på fredag går bl.a. igennem Kærby, Skalborg og Hasseris, og tempoet er så alle kan være med på den 15 km lange rute.

Det hele starter ved Jomfru Ane Parken ved Havnefronten, og så ruller man ellers i samlet flok afsted på ruten. Det er ganske gratis at deltage, og man møder bare op.

Der er en pause undervejs, hvor man får frugt og væske sponsoreret af Rema1000.

Helt særlig træning til nybegyndere

På fredag har man også et helt særligt tilbud til nybegyndere.

“Den 24. maj har du mulighed for at lære de mest basale teknikker.

Et hold af erfarne rulleskøjteløbere står klar til at hjælpe dig igang.

Dette sker på Aalborg havn foran Jomfru Ane Park fra kl 18 – Altså en time før Friday Night Skate starter.

Begyndertræningen er gratis, og kræver ingen forhåndstilmelding. Du skal blot møde op på skøjterne for at deltage,” skriver arrangørerne på Facebook.

Dermed sættes der virkelig en streg under, at Friday Night Skate er for alle.

Sidste år i løbet af den brandvarme sommer nåede man op på rigtig mange deltagere ved flere af arrangementerne.

Fem datoer er fastsat

Der er resten af året fem Friday Night Skate arrangementer.

Datoerne er følgende;

fredag den 24. maj
fredag den 14. juni
fredag den 2. august
fredag den 30. august
fredag den 20. september

De sidste 12-15 år har der blandt andet været Friday Night Skate i København, og der er årligt Friday Night Skates i flere store byer verden over bl.a. London, Paris og San Francisco.

I 2013 afholdte man den første Friday Night Skate her i Aalborg, og det er siden blevet en fast del af sommeren.

Hvad: Friday Night Skate
Hvornår: Fredag d. 24. maj kl. 19.00
Hvor: Start ved Jomfru Ane Parken ved siden af Fusion
Læs mere her

Sommeren er reddet: Bubble Waffles er vendt tilbage til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I juli 2018 kunne vi her på MigogAalborg med glæde meddele, at den megapopulære Bubble Waffle havde meldt sin ankomst i byen.

Det var Pico Bello i Østerågade, der havde fået fingrene i den luftige og lækre isvaffel.

Desværre lukkede Pico Bello ned senere på året, hvilket også betød farvel til Bubble Waffle’s her i Aalborg.

… indtil nu.

Det er nemlig med boblende glæde, at vi nu kan afsløre, at en aalborgensisk café nu har taget vaflen til sig.

Et sted, der ellers specialiserer sig i den mere flade udgave.

Det er selvfølgelig Pandekagehuset, der holder til ved Aalborg Lystbådehavn, der fremover bliver Aalborgs (foreløbigt) eneste leverandør af den uimodståelige sommersnack.

Fra og med i dag.

“Jeg var i forvejen kunde ved Vaffelbilen, som kom og sagde, at han havde noget pissegodt til os,” fortæller Rasmus Winther Jørgensen, der er medejer af Pandekagehuset.

“Vi havde snakket om det mange gange – fx at få belgiske vafler, men vi har altså ikke så meget plads at arbejde på i forvejen.

Det endte dog med at lykkes ved at sætte nogle hylder på væggene, så der kunne blive plads til maskinen.”

Prisen på en Bubble Waffle bliver 69 kr. og inkluderer – foruden vaflen – to kugler valgfri is (16 valgmuligheder), softice, drys (9 valgmuligheder), guf, flødeskum og sauce (5 valgmuligheder).

Vaflen kan både bestilles to go og to stay. Bestiller man den to go bliver det i et paprør, der er tilpasset vaflens form, så den kan fungere som et kræmmerhus.

“Produktionstiden på selve vaflen bliver cirka to minutter, som jo så kan bruges på at udvælge hvilken is, man vil have i,” forklarer Rasmus, der altså ikke frygter en ekstra lang kø i det populære is-hus, når sæsonen for alvor kommer i gang.

“Det bliver så godt!”

Gennemført koncept med særlig opskrift

Bubble Waffle-konceptet kommer oprindeligt fra streetfood-miljøet i Hong Kong, hvor man i stedet for de søde sager, fylder vaflen med fødevarer som pølse og ost.

Siden blev vaflerne adopteret til USA, hvor man besluttede at gå all in på et fuldbyrdet sukkerchok.

I Danmark er det Vaffelbaronerne, der gennem et par år har været med til at brede budskabet om den insta-venlige vaffel. Dette er bl.a. sket via forskellige pop-ups i storbyerne.

Vaflerne i Pandekagehuset bliver også produceret på baggrund af deres opskrift, der er udviklet i samarbejde med en række gode ishuse fra hele landet med henblik på at lave den lækreste og sprødeste Bubble Waffle.

Pandekagehuset har dog valgt at pifte opskriften op med lidt appelsin, så den får en mere syrlig undertone.

Du kan bestille din Bubble Waffle fra og med i dag i hele Pandekagehusets åbningstid (kl. 11.00-21.00).