Lavede spillefilm: Nu vil han gøre en forskel i Aalborg med Rusk

Skrevet af: Michael Qureshi

Han fylder noget i det lille lokale på Restaurant Rusk i Brandstrupsgade inde i hjertet af Aalborg.

Det lokale, der både husede Pingvins spæde start og senere Restaurant Mest, før det blev til Rusk.

Det var Mikael Valentin, der i september 2014 med Rusk førte restaurantdriften videre på den populære lokation. Med ideer og visioner som mange måske deler, men ikke kan eksekvere, fordi det ofte koster på bundlinjen.

Mikael Valentin har derimod ikke afveget fra strategien, siden han kastede alle kræfter ind i at få Restaurant Rusk til at gøre en forskel på restaurantfronten i Aalborg.

Mikael Valentin forsøger at gøre en forskel i restaurationsbranchen i Aalborg Foto: Louise Dybroe

Han går ifølge ham selv ikke på kompromis med frilandsgrisen. Eller medarbejdernes trivsel. Og så går han slet ikke på kompromis med prisen.

Deal-koncepter og klækkelige rabatter for at hente flere gæster ind virker til at være en slags bandeord i Rusk-regi.

”Jeg synes, der er for mange folk, der er så besatte af rabatter. Jeg plejer at sige, at hvis man står i en tøjbutik og vil have rabat på et par bukser, så kunne butikschefen godt være fræk og svare, at han lige går ud og spørger en af hans medarbejdere, om de vil gå 50 kroner ned i løn, for at kunden kan få rabat.

Eller hvis jeg skulle spørge en af mine tjenere eller kokke lige at arbejde en time gratis om dagen for at kunne give rabat,” siger Mikael Valentin.

Foto: Louise Dybroe

Han er klar over, at han sandsynligvis deler vandene, når han debatterer kulturen omkring tilbudsjagt fra forbrugernes side.

”Der er så mange absurditeter, jeg undrer mig over i det her felt. Der har siddet et slagteri, der valgte at fyre alle deres nordjyske medarbejdere. Så kørte de i stedet alle grisene ned til Polen og Tyskland, og slagtede dem. På den måde sparede slagteriet mange millioner i danske lønudgifter.

Foto: Louise Dybroe

Men hvem tabte egentlig? Slagterimedarbejderne. Staten Danmark som mistede skatteindtægter. Forbrugerne som fik dårligere kødkvalitet, fordi grisene udsender stresshormoner og adrenalin, når de står der stuvet sammen i en lastbil? Men slagteriet fik et bedre regnskab.”



”Det kunne jeg godt tænke mig at gøre opmærksom på i det her samfund. Hver gang man vil have rabat på noget, så betaler man prisen et andet sted. Oftest på kvalitet. Jeg har en drøm om at påvirke mennesker med min restaurant.

Når du kommer herind og spiser confiteret svinenakke fra en frilandsgris, og det smager eventyrligt. Så håber jeg, at du næste gang står i Føtex og vælger kød med kvalitet i stedet for det billigste,” lyder det fra Mikael Valentin.

“Hos Restaurant Rusk er vores fokus udelukkende på kvaliteten. Folk skal have en helhedsoplevelse på alle fronter, og så handler det ikke så meget om, hvad man kan spare,” supplerer han.

Valentin forsøger at sætte fokus på det obskure i, at udenlandsk kød er billigere end dansk.

”Helt grundlæggende så koster et kilo nordjysk kød det dobbelte af sydamerikansk kød, der er fragtet 5000 kilometer. Hvis jeg gik med på deals, så skulle jeg købe alle de billigste råvarer, og så er vi i hvert fald ikke bedre end mange andre.”

Han griner på spørgsmålet, om han ikke burde være politiker i stedet for restaurantejer.

”Så skulle jeg danne et parti, der hedder Sund Fornuft.”

Han elsker samtalerne med gæsterne på Restaurant Rusk, hvor han også ofte lufter sine holdninger til værdier han lægger vægt på.

”Mange kan godt lide den konstruktive snak og debat. Det er jo med udgangspunkt i den mad, de får serveret. Jeg vil dog sige, at jeg altid lige lurer stemningen på hvert bord. Er man her på sin bryllupsdage, så afbryder jeg ikke lige med at snakke griseslagtninger i Polen, haha.”

Mange vil sikkert skyde ham i skoene, at Mikael Valentin er for meget idealist og for lidt købmand.

”Vi kører lige til øllet. Vi tjener ikke store penge endnu. Jeg investerer i kvaliteten, og priserne er slet ikke sat for høje i forhold til råvarerprisen.

Jeg har valgt, at jeg aldrig bliver bitter, men hvis jeg ikke får lov til at drive den her virksomhed på de præmisser, så driver jeg ikke virksomhed mere. Hvis jeg skal arbejde 80 timer om ugen for 15.000 kr. mindre end en skolelærer, så skal jeg gøre det efter de idealismer.

Jeg skal da være helt ærlig og sige, at der er da så hårde dage, hvor man bare overvejer at smide håndklædet. Men det bliver stadig opvejet af de mange glade gæster, jeg oplever i restauranten,” lyder det fra Mikael Valentin.

Mikael Valentin har noget af en livserfaring som 47 årig. Han har boet det meste af sit voksne liv i København. Han er uddannet tv-fotograf i DR-regi. Uddannet filmfotograf på Filmskolen.

Har været skolelærer. Har arbejdet med socialt belastede børn. Haft sit eget vinfirma. Og så har han endda været leder af produktionen af gyserfilmen Kollegiet fra 2007. Derudover har han også produceret musikvideoer til blandt andre Saybia og Søs Fenger.

”Der er ikke den store forskel på at lede et filmhold og så et kokkehold. Måske man skal være mere hård i kokkebranchen, men ellers forsøger jeg som leder at gå forrest og være et forbillede,” forklarer Valentin.

Omkring maden og stilen på Restaurant Rusk fortæller Mikael Valentin;

”Jeg har altid selv været begejstret for det italienske og franske køkken. Rusk er meget fransk inspireret, og jeg syntes, der manglede noget i den her stil i Aalborg. Jeg synes, vi har fået bygget et stærkt fundament op hernede,” siger han, og kommer ind på de mange nye restauranter, der er kommet til Aalborg de seneste år.

”Det jeg oplever er, at opmærksomheden på kvalitet i byen er vokset. Jeg har lagt mærke til, at der oftere og oftere bliver skrevet om lokale råvarer, og det er noget, de andre restauratører er begyndt at have meget fokus på. Der kan jeg selvfølgelig kun være glad for, at det er noget, jeg har haft fokus på fra dag et siden 2014,” siger Mikael Valentin

Efter 38 år: Derfor lukker kendt slagterbutik

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 38 år er der blevet langet store bøffer over disken i slagterforretningen Slagter Ole på Skrågade 5 i Nørresundby.

Kundetilfredsheden, som blandt andet viser sig i anmeldelserne på butikkens Facebook-profil, taler sit tydelige sprog:

Slagterforretningen har indtil nu været kendt og elsket for sin høje kvalitet, sin kræsen om kødet samt det store udvalg både friskskåret kød, hjemmelavede færdigretter samt uforgængelig klassikere som ribeye, frikadeller, koteletter og grillpølser.

Alligevel måtte Slagter Ole i går, søndag d. 19. august, lukke forretningen ned én gang for alle.

“Jeg har drevet butik i Nørresundby i 38 år. Det er en veldrevet butik, men i 2017 var der en række udefrakommende begivenheder, som gjorde, at jeg kom ud med et underskud.” skriver Slagter Ole i et opslag på Facebook.

Et trist farvel

Desværre nåede butikken aldrig at vende skuden, før det var for sent.

“Det har ikke været muligt at rekonstruere butikken her i 2018, hvilket nu har fået den konsekvens, at jeg af økonomiske og helbredsmæssige årsager, må lukke Slagter Ole.”

Den triste nyhed blev modtaget med klagesang fra de mange stamkunder, der har haft sin gang i butikken:

“Katastrofe for Nørresundby og omegn. Hvor skal man nu køre hen efter de lækre varer man ikke kan købe i supermarkederne?” skriver en kunde blandt andet.

Usikker fremtid for Dimsen

Det er ikke kun aalborgenserne, der har taget slagtervarer med hjem til middagsmaden. Også flere af byens populære spisesteder har benyttet Slagter Ole som fast leverandør.

Blandt andre Skovs Pølsevogn på Nytorv, som årligt får leveret  1,3 tons ribbenssteg  til sin fænomenale Aalborg-hitter, Dimsen. 

Men ikke engang steg i de mængder, var nok til at holde Slagter Ole ovenvande.

“Det er jo virkelig tragisk for manden, og jeg er meget ked af, at han lukker. Jeg har fået steg fra så mange forskellige steder, men kvaliteten har aldrig været så høj som den fra Slagter Ole.” siger Pia Skov, som er indehaver af pølseboden på Nytorv.

Lukningen har allerede fået konsekvenser for Dimsen fra i dag, da Pia ikke kunne få leveret sin steg. Heldigvis fandt hun en midlertidig leverandør, så aalborgenserne ikke skulle undvære deres daglige dims.

Men betyder det så, at det også kan blive et farvel til Dimsen?

“Nej, bestemt ikke! Så ville der jo blive ramaskrig og demonstration, det går virkelig ikke!” siger Pia med et grin, som nu er på jagt efter en ny leverandør.

Pia Skov har fået leveret steg fra Slagter Ole i flere år.

En situation, som Slagter Ole også beklager:

“Jeg vil gerne beklage over for de erhvervsdrivende, mine kollegaer, i Nørresundby.

Jeg er oprigtig ked af, at det skulle gå sådan med min butik. Tak allesammen – uden jer havde jeg ikke haft min fantastiske butik og alle de gode oplevelser.” slutter Slagter Ole sit Facebook-opslag.

Ejendomsmægler med helt nyt koncept: Fast billigt salær

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Digitalbolig.dk
Digitalbolig.dk

Salg af bolig kan være en jungle.

Hvilken ejendomsmægler skal man vælge, og hvilke ting ønsker man som sælger at lægge vægt på?

At sælge en bolig er noget, vi oftest kun gør et par gange i livet. Boligmarkedet kan være ugennemsigtig og ofte uoverskueligt, og hvis det er første gang, man skal sælge sin bolig, ved man ikke, hvor man skal starte. Samtidig kan det også være en dyr fornøjelse.

I postnummer 9000 er der lige nu 32 aktive ejendomsmæglere med adresse i Aalborg, og konkurrencen mellem mæglerne er hård, når aalborgenserne vil have solgt deres bolig.

Det vil DigitalBolig nu gøre op med, og med deres helt nye koncept ønsker mæglerfirmaet nemlig at lave et billigt fast salær på de forskellige boligtyper.

Personlig mægler i en digital verden

Selvom firmaet DigitalBolig lyder udelukkende digitalt, skal man ikke lade sig skræmme – det er altså et fysisk ejendomsmæglerfirma, der også har en fysisk butik.

”Selvom vi hedder DigitalBolig, er vi ligesom den gamle traditionelle mægler i fysisk butik i en digital verden. Det betyder, at vi stadig er en personlig mægler, som mødes med kunden og fremviser for en potentiel køber. Vi har også en fysisk butik på Frederikstorv i Aalborg,” fortæller Carina Bach Kristiansen, partner i DigitalBolig.

“Vi er en tidssvarende mægler, som tilbyder flere digitale løsninger, som gør det nemmere for sælger og køber at mødes,” supplerer Tue Klinggaard.

Digitalbolig.dk

Fast billig salær

Oftest vælger boligsælgere at få besøg af flere ejendomsmæglere for at undersøge de forskellige services, som tilbydes, og vi er jo trods alt i Nordjylland, så hvem kan yde den bedste service, til den billigste pris?

Digitalbolig.dk

“Det er et helt nyt koncept, vi lancerer. Der er stor forskel på kulturen i Aalborg og udkantsbyerne. I Aalborg by ønsker boligejerne at få solgt hurtigt til den billigste pris. Vi vil nu gøre det let for dem, og tilbyde en billig pris fra start,” fortæller Carina Bach Kristiansen, Partner i DigitalBolig.

Priserne vil være forskellige, alt fra om det er en ejerlejlighed, et rækkehus eller en villa som skal sælges.

“Tilbuddet er for alle kunder. Det gælder også uden for Aalborg By. Hos os får man fast billigt salær og markedsføring – uden at gå på kompromis,” fortæller Tue Klinggaard, Partner i DigitalBolig.

Med et fortsat brandvarmt marked kan det som boligsælger betale sig at sondere terrænet for både at finde den bedste og billigste løsning, inden man sætter sin bolig til salg.

100% salg af ejerlejligheder

Med 32 aktive ejendomsmæglere i Aalborg, kræver det, at man som mægler skiller sig ud, og det gør DigitalBolig på et helt bestemt marked.

På Boligsidens “Find Mægler” viser en statistik pr. dags dato, at DigitalBolig har solgt 100% af de ejerlejligheder, som de har taget ind i kommissionær.

Det betyder på godt nordjysk, at alle de ejerlejligheder som DigitalBolig har sat til salg, også er blevet solgt.

Står du med overvejelser om at sælge din bolig, men gerne vil have et overblik over eventuelle udgifter forbundet med et salg?

Så kan du med fordel tage et kig på DigitalBoligs hjemmeside – der kan du læse mere om, hvad det koster at sætte en bolig til salg.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Totalt gennemført: Kom med til årets største oktoberfest i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Hvis nu vi siger lederhosen, dirndl, gebrokkent tysk, store fadøl, og tyske slagerhits, så ved vi hvis allesammen godt, hvad klokken har slået.

Mottoet “Bier, Möse und Hornmusik” skal sætte rammen for aftenen i Hallen på Østre Allé i Aalborg, når årets Oktoberfest finder sted.

De eneste krav er, at man skal have det gode humør klar og ja-hatten, eller allerhelst tyrolerhatten på.

Stor mulighed efter 20 år

Klaus Anton Lundgaard, medarrangør på Oktoberfest, har længe haft lyst til at arrangere sin egen tyrolerfest, og i år kom muligheden så:

”Jeg er forsanger i bandet Vejgaard Tårnblæserlaug, og vi har faktisk været i gang med vores egen tyrolerstil i godt og vel 20 år nu. Vi har spillet til rigtig mange fester, og oplevet lidt af hvert.

Nu synes jeg så, at tiden var til at prøve kræfter med vores eget event, baseret på egne krav og erfaringer. Og vi synes selv, at vi har samlet den perfekte aften.

Der er både noget af drikke, noget at spise, noget at grine af og noget at danse til.

Derudover så har vi Erdinger, Madbixen, DJ Dalgaard og ja, Vejgaard Tårnblæserlaug der sammen sørger for at aftenen bliver helt unik.

Vores mål er at levere Danmarks sjoveste og mest gennemførte Oktoberfest.”

Hallen skal fyldes

Oktoberfesten d. 29. september favner bredt, og alle generationer er velkomne, så længe man er klar på en hyggelig aften i godt selskab.

Folkefesten bliver, som tidligere nævnt, afholdt i hallen på Østre Allé, og Klaus Anton håber at hallen bliver fyldt.

”Vi håber på at folk vil støtte op om arrangementet, og se det som en god mulighed for, at holde en firmafest, eller en god aften med vennerne.

Jeg kan sige så meget at der er plads til en god slat mennesker, så vi satser på, at hallen bliver godt fyldt.” afslutter Klaus Anton.

Tyrolerfesten er et samarbejde mellem Vejgaard Tårnblæserlaug, Jetset Show Production og Aalborg Håndbold Klub.

Deres KÆMPE Oktoberfest Buffet byder på

  • Ølmarinert Svinefilet
  • Texas Marineret Short Rib
  • Krydderet Flank Steaks 
  • Frankfurter med tilbehør
  • Råstegte kartofler
  • Sommersalat med pasta og bær
  • Kold kartoffelsalat
  • Hjemmelavet Urtedressing
  • Kryddersmør
  • Kuvert brød med flagesalt

Billetter til arrangementet kan købes her.