Lavede spillefilm: Nu vil han gøre en forskel i Aalborg med Rusk

Skrevet af: Michael Qureshi

Han fylder noget i det lille lokale på Restaurant Rusk i Brandstrupsgade inde i hjertet af Aalborg.

Det lokale, der både husede Pingvins spæde start og senere Restaurant Mest, før det blev til Rusk.

Det var Mikael Valentin, der i september 2014 med Rusk førte restaurantdriften videre på den populære lokation. Med ideer og visioner som mange måske deler, men ikke kan eksekvere, fordi det ofte koster på bundlinjen.

Mikael Valentin har derimod ikke afveget fra strategien, siden han kastede alle kræfter ind i at få Restaurant Rusk til at gøre en forskel på restaurantfronten i Aalborg.

Mikael Valentin forsøger at gøre en forskel i restaurationsbranchen i Aalborg Foto: Louise Dybroe

Han går ifølge ham selv ikke på kompromis med frilandsgrisen. Eller medarbejdernes trivsel. Og så går han slet ikke på kompromis med prisen.

Deal-koncepter og klækkelige rabatter for at hente flere gæster ind virker til at være en slags bandeord i Rusk-regi.

”Jeg synes, der er for mange folk, der er så besatte af rabatter. Jeg plejer at sige, at hvis man står i en tøjbutik og vil have rabat på et par bukser, så kunne butikschefen godt være fræk og svare, at han lige går ud og spørger en af hans medarbejdere, om de vil gå 50 kroner ned i løn, for at kunden kan få rabat.

Eller hvis jeg skulle spørge en af mine tjenere eller kokke lige at arbejde en time gratis om dagen for at kunne give rabat,” siger Mikael Valentin.

Foto: Louise Dybroe

Han er klar over, at han sandsynligvis deler vandene, når han debatterer kulturen omkring tilbudsjagt fra forbrugernes side.

”Der er så mange absurditeter, jeg undrer mig over i det her felt. Der har siddet et slagteri, der valgte at fyre alle deres nordjyske medarbejdere. Så kørte de i stedet alle grisene ned til Polen og Tyskland, og slagtede dem. På den måde sparede slagteriet mange millioner i danske lønudgifter.

Foto: Louise Dybroe

Men hvem tabte egentlig? Slagterimedarbejderne. Staten Danmark som mistede skatteindtægter. Forbrugerne som fik dårligere kødkvalitet, fordi grisene udsender stresshormoner og adrenalin, når de står der stuvet sammen i en lastbil? Men slagteriet fik et bedre regnskab.”



”Det kunne jeg godt tænke mig at gøre opmærksom på i det her samfund. Hver gang man vil have rabat på noget, så betaler man prisen et andet sted. Oftest på kvalitet. Jeg har en drøm om at påvirke mennesker med min restaurant.

Når du kommer herind og spiser confiteret svinenakke fra en frilandsgris, og det smager eventyrligt. Så håber jeg, at du næste gang står i Føtex og vælger kød med kvalitet i stedet for det billigste,” lyder det fra Mikael Valentin.

“Hos Restaurant Rusk er vores fokus udelukkende på kvaliteten. Folk skal have en helhedsoplevelse på alle fronter, og så handler det ikke så meget om, hvad man kan spare,” supplerer han.

Valentin forsøger at sætte fokus på det obskure i, at udenlandsk kød er billigere end dansk.

”Helt grundlæggende så koster et kilo nordjysk kød det dobbelte af sydamerikansk kød, der er fragtet 5000 kilometer. Hvis jeg gik med på deals, så skulle jeg købe alle de billigste råvarer, og så er vi i hvert fald ikke bedre end mange andre.”

Han griner på spørgsmålet, om han ikke burde være politiker i stedet for restaurantejer.

”Så skulle jeg danne et parti, der hedder Sund Fornuft.”

Han elsker samtalerne med gæsterne på Restaurant Rusk, hvor han også ofte lufter sine holdninger til værdier han lægger vægt på.

”Mange kan godt lide den konstruktive snak og debat. Det er jo med udgangspunkt i den mad, de får serveret. Jeg vil dog sige, at jeg altid lige lurer stemningen på hvert bord. Er man her på sin bryllupsdage, så afbryder jeg ikke lige med at snakke griseslagtninger i Polen, haha.”

Mange vil sikkert skyde ham i skoene, at Mikael Valentin er for meget idealist og for lidt købmand.

”Vi kører lige til øllet. Vi tjener ikke store penge endnu. Jeg investerer i kvaliteten, og priserne er slet ikke sat for høje i forhold til råvarerprisen.

Jeg har valgt, at jeg aldrig bliver bitter, men hvis jeg ikke får lov til at drive den her virksomhed på de præmisser, så driver jeg ikke virksomhed mere. Hvis jeg skal arbejde 80 timer om ugen for 15.000 kr. mindre end en skolelærer, så skal jeg gøre det efter de idealismer.

Jeg skal da være helt ærlig og sige, at der er da så hårde dage, hvor man bare overvejer at smide håndklædet. Men det bliver stadig opvejet af de mange glade gæster, jeg oplever i restauranten,” lyder det fra Mikael Valentin.

Mikael Valentin har noget af en livserfaring som 47 årig. Han har boet det meste af sit voksne liv i København. Han er uddannet tv-fotograf i DR-regi. Uddannet filmfotograf på Filmskolen.

Har været skolelærer. Har arbejdet med socialt belastede børn. Haft sit eget vinfirma. Og så har han endda været leder af produktionen af gyserfilmen Kollegiet fra 2007. Derudover har han også produceret musikvideoer til blandt andre Saybia og Søs Fenger.

”Der er ikke den store forskel på at lede et filmhold og så et kokkehold. Måske man skal være mere hård i kokkebranchen, men ellers forsøger jeg som leder at gå forrest og være et forbillede,” forklarer Valentin.

Omkring maden og stilen på Restaurant Rusk fortæller Mikael Valentin;

”Jeg har altid selv været begejstret for det italienske og franske køkken. Rusk er meget fransk inspireret, og jeg syntes, der manglede noget i den her stil i Aalborg. Jeg synes, vi har fået bygget et stærkt fundament op hernede,” siger han, og kommer ind på de mange nye restauranter, der er kommet til Aalborg de seneste år.

”Det jeg oplever er, at opmærksomheden på kvalitet i byen er vokset. Jeg har lagt mærke til, at der oftere og oftere bliver skrevet om lokale råvarer, og det er noget, de andre restauratører er begyndt at have meget fokus på. Der kan jeg selvfølgelig kun være glad for, at det er noget, jeg har haft fokus på fra dag et siden 2014,” siger Mikael Valentin

Udsolgt hver gang: Delimarché har succes med deres brunch-event

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Annonce

Hvem elsker ikke brunch?

Konceptet er genialt og ligetil: Du kan få alle dine morgenmadslivretter og sove længe. Kan det blive meget bedre? Næppe.

På langt de fleste caféer og restauranter i Aalborg er der brunch på menukortet.

Alle har hver især gjort deres for at sætte deres eget præg på den populære spise – men samtidigt er det jo vigtigt at holde den velkendte og klassiske brunch-tråd, så ingen går skuffede fra bordet.

Der findes dog steder i byen, som gerne går dét stykke ekstra for at gøre brunchoplevelsen endnu mere fuldendt – og den første lørdag i hver måned byder Delimarché på noget helt ekstraordinært i Aalborg.

Konceptet med et brunch-event en gang om måneden er også så populært, at der er udsolgt hver gang, det afholdes.

Overdådig buffet

Vi har flere gange rost den store café på Eternitten, Delimarché, for deres høje kvalitet og sans for gode råvarer. Delimarché serverer både de klassiske retter, men er samtidigt ikke bange for at eksperimentere. Og det kan smages.

Den første lørdag i hver måned bliver der dog alligevel gjort lidt ekstra ud af både mad – og setup. Her forvandles caféen nemlig til et gastronomisk landskab i brunchens tegn.

Buffeten rummer både klassiske elementer, men også den mere nytænkende brunch. Der er naturligvis scrambled eggs, bacon og brunchpølser på menuen – men samtidigt kan du også dykke nysgerrigt ned i chiagrød, syltede svampe og hjemmelavet limonade.

Så medmindre du er det mest kræsne mennesker på denne jord, så er det vel alt, hvad man skal bruge for en succesfuld start på dagen.

Teamet på Delimarché

Lækre omgivelser

Caféen er foruden unge og forretningsfolk, især populær hos familier, mødre på barsel og også bare dem, som bare har brug for et pusterum fra det pulserende og til tider stressende byliv, som man ofte kan opleve i midtbyen.

Den overdådige brunch-buffet er også netop oplagt at springe i, hvis man er en familie, hvor kræsenhed og kompromisser ofte ikke går hånd i hånd, og dermed kan afbryde de ellers gode intentioner om en god morgen med familien.

Et besøg værd

Vores blogger, Camilla Framnes, som om nogen er kendt for at være en overskudsagtig familiemor, besøgte for nyligt brunch-buffeten på Delimarché. Med tre børn med hver sin smag kunne et café-besøg ellers nemt være endt i én stor diskussion. Sådan gik det dog ikke denne gang.

”Børnene elskede det. Men der blev også gjort meget ud af, at de skulle have en god oplevelse. Der var alverdens brætspil og malebøger, som de kunne tage med hjem bagefter. Det gjorde, at os voksne havde tid til at spise færdigt i ro og mag, fordi børnene ikke kedede sig,” fortæller Camilla.

Den gode familieoplevelse var dermed sikret. Men hvad så med maden?

”Det var virkelig lækkert! Spændende ting til de modige – måske mest forældrene – men også en masse klassisk til børnene. Ingen gik sultne derfra,” siger Camilla med et grin.

Delimarché brunch-buffet er (ikke overraskende) meget populær – så hvis du vil sikre dig en plads, gælder det om at få booket i god tid.

Du kan læse om Delimarché lige her.

I dag åbnede julemarkedet: Her er 5 boder vi allerede elsker

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen er lig med traditioner, og i Aalborg bliver det jo nærmest ikke jul, før man har besøgt det hyggelige julemarked på det historiske Gammeltorv.

I dag klokken 12 åbnede de mange boder, og selvom sneen endnu ikke knasede under vinterstøvlerne, kunne julestemningen alligevel mærkes hele vejen op i det hyggelige Pariserhjul.

Igen i år er der igen et stort udvalg af boder fra hele verden, hvor du kan besøge alt fra en hollandsk ostebod til en slagter fra Hobro.

Julemarkedet byder både på et glædeligt gensyn med gamle kendinge, men samtidigt er der mulighed for at stifte bekendtskab med en lang række nye boder.

I år kan du blandt andet besøge Det sunde slik, Alpaca Uld, Tupperware, Romeriet, men også mere klassiske og julede boder som Wafler, Æbleskiver/kakao, børnekarussel , Gavehytte, Julemandens Hus og meget, meget mere.

Og når den lille (eller store) julesult skal stilles, og de lækre smagsprøver ikke er nok, er der heldigvis masser af hyggelige steder, hvor man kan få et afbræk fra det ellers til tider stressende julegaveræs.

Her på redaktionen har vi fundet fem favoritter, som vi allerede elsker:

Brændte mandler

Noget af det første der møder én, når man træder ind på Gammeltorv, er den velkendte duft af brændte mandler – som også er det ret opfindsomme navn på boden, der sælger dem. Og selvom duften næsten er nok i sig selv, for at få stillet sin lækkersult, så er der altså masser af knasende valgmuligheder, hvis den søde tand også skal tilfredsstilles.

Det sunde Slik

Her på redaktionen elsker vi alle de klassiske julefristelser. Dem er der heldigvis rig mulighed for at få på julemarkedet. Men indimellem kan man også godt have brug for at få et (meget) lille afbræk.
Her er boden Det Sunde Slik et ret godt bud på nogle anderledes julegodter.
Her finder du et stort udvalg af alverdens tørret frugt, såsom mango, ananas/jordbær, ingefær, kokos og meget, meget mere.

Julecaféen

Den hyggelige Julecafe ligner allerede et sikkert hit på årets julemarked. Man kan sidde på den overdækkede terrasse og nyde udsigten udover torvet og samtidig mæske sig i lune æbleskiver, eller varme sig lidt på Gluhwein og varm kakao. Ægte julestemning på en rigtig julecafe.

Bitten Slagter

Bitten Slagter fra Hobro byder på en lang række lækre kødspecialiteter og der er rig mulighed for at få smagsprøver, før man køber. De har masser af forskellige salami og vi kan især anbefale den med hvidløgssmag, mhm.

Jul, jul og atter jul

Julemarkedet holder åbent helt frem til den 23. december, så bliver rig mulighed for at tage en hyggelig gåtur langs de mange boder.

I denne måned har alle ClubAalborg-medlemmer også mulighed for at få en juleøl fra Gourmetbryggeriet helt gratis. Det får du inde på Cafeen, som ligger ideelt placeret lige i hjertet af julemarkedet. Fordelen gælder alle dage fra kl. 15.

Du kan se hvordan du bliver medlem af ClubAalborg lige her.

Denne weekend byder faktisk på endnu mere jul. I morgen kan du både tage imod Julemanden på Honnørkajen og senere tændes lyset på det store juletræ på Nytorv.

Hjælp Daniel i Vild med Dans-finalen: Jeg håber på mange Aalborg-sms’er

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er blevet semifinale-tid i TV 2 programmet Vild med Dans.

Her er vores helt egen Daniel Svensson stadig med blandt de tre tilbageværende danse-par.

De to øvrige par er Sofie Lassen-Kahlke og partneren Michael Olesen. Så er det skuespillerinden Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard.

Repræsenterer Aalborg

Daniel Svensson bor som bekendt i Aalborg og repræsenterer det nordjyske på bedste vis med gode dans og en sympatisk figur i selskab med dansepartnere Karina Frimodt.

MigogAalborg talte tidligere på dagen med en spændt Daniel Svensson, der drømmer om en finaleplads.

“Jeg tror, de færreste, inklusiv mig selv, havde troet, at en 100 kg tung eks-håndboldspiller ville have en chance for at danse sig i Vild med Dans-finalen. At nå finalen vil være lige så stort for mig som de finaler, jeg nåede i min håndboldkarriere,” siger Daniel Svensson til MigogAalborg.

Håber på støtte fra “hjembyen”

Han håber på masser af støtte fra “hjembyen” Aalborg, hvor han siden 2005 har boet med kæresten Julie.

“Der er ingen tvivl om, at det bliver rigtig svært, og jeg får brug for en masse sms-stemmer. Jeg har simpelthen fået så mange flotte tilkendegivelser fra aalborgensere og nordjyder, mens jeg har været med i programmet.

Jeg har virkelig følt en kæmpe opbakning fra Nordjylland. Nu har jeg brug for alle de stemmer, jeg kan få. Jeg håber, at folk vil hjælpe mig det sidste stykke af vejen,” siger Daniel Svensson.

Vild med Dans-semifinalen danses i gang i aften fra klokken 20.00

Du kan stemme på Daniel og Karina med at sende en sms;

Skriv DK og send til 1234

Ikonisk bygning på Havnefronten: Næste år kan du bo i “Siloen”

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

Her på MigogAalborg holder vi et vågent øje med alle nye spændende byggeprojekter, som kommer til at forme Aalborg som en moderne storby med internationalt snit.

Et af de projekter, som helt sikkert vil give genlyd i resten af landet, er byggeriet af det gamle DLG-tårn, som fremover får navnet ”Siloen”.

Her bliver der lavet 34 eksklusive ejerlejligheder, som forventes indflytningsklare i løbet af 2018. Det er ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen, der står for salget på projektet.

Lejlighederne ligger ned til første parket til Limfjorden i Musikhuskvarteret med udsigt over både vandet og det pulserende byliv.

Siloens krop genopbygges i fri fortolkning

Det oprindelige DLG-tårn var ikke muligt at bevare, men arkitektfirmaet C.F. Møller, som har tegnet Siloen, har alligevel formået at skabe en forbindelse til den ikoniske bygning.

”Det har været vigtigt for os at genfortolke områdets industrielle fortid og den oprindelige silo i vores arbejde med den nye bygning. Tørretårnet bygges derfor i samme højde som den oprindelige silo, og hovedudseendet er det samme – blot i en moderne fortolkning.

Siloens krop genopbygges dog i en friere fortolkning, men stadig inden for de oprindelige dimensioner” fortæller Christian Pihlmark Gadegaard fra C.F. Møller.

Per Severinsen fra Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen fortæller;

”Der arbejdes med fire lejlighedstyper: liebhaverlejligheder på 166 kvadratmeter, toværelses egoistlejligheder og to typer af eksklusive treværelses lejligheder. Fælles for dem alle er, at de har en stemning af rå New-Yorker-loft, som er inspireret af de oprindelige industrielle omgivelser.

Derudover har alle lejligheder udgang til en stor altan – nogle af lejlighederne har endda tre altaner.”

Levende og dynamisk miljø

Målet er at skabe et levende og dynamisk miljø, hvor aalborgensere i alle aldre mødes. Den tidligere korn- og foderstofsilo vil i fremtiden rumme 13 ejerlejligheder i både et og to plan.

Den øvrige del af Siloen kommer til at bestå af 21 ejerlejligheder og 80 lejeboliger som bliver fordelt på 18 familieboliger og 62 ungdomsboliger.

Oplev boligen gennem virtual reality-briller

Byggeriet af den 10.000 kvadratmeter silo forventes færdig i løbet af 2018. Men allerede nu er der mulighed for at få et indtryk af de kommende boliger med virtual reality-briller, som skaber et virtuelt synsfelt hele vejen rundt om boligen gennem 3D, så lejlighederne kan opleves realistiske og livagtige.

Dette kan opleves ved det første til åbent hus-arrangement søndag den 19. November klokken 13-14.

Du kan læse mere om Åbent Hus arrangementet  her: http://siloen-aalborg.dk/

For yderligere info kontakt Per Severinsen fra Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen på tlf.: 96 31 60 00, mobil: 20 40 90 75 eller på e-mail: ps@thorkildkristensen.dk

Julemarkedet åbner: Det kan du lave i Aalborg i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Denne weekend i Aalborg bærer præg af, at julen for alvor nærmer sig. Der er masser af hyggelige juleaktiviteter på programmet, og så er det også i dag fredag 17. november kl. 12.00, at julemarkedet på Gammeltorv åbner.

Er du medlem af ClubAalborg, er der en ekstra god grund til at besøge det hyggelige marked. Her kan du nemlig få en juleøl fra Gourmetbryggeriet hos Caféen – helt gratis!

Her kan du se hele listen for aktiviteter i Aalborg i weekenden:

Events

18/11: Julestue på Aalborg Historiske Museum fra kl. 10
18-19/11: Vær Street art-kunstner for en dag i Utzon Center kl. 10-16.30
18-19/11: Julemarked i Håndværkerhuset kl. 11-16
18/11: Stupid Questions pub quiz på Platform 4 kl. 19.30
19/11: Lopper på Street Food kl. 11.30
19/11: Regionalt valgtræf i Nordkraft kl. 13
19/11: Sunday Matinee: The Last Man On Earth på 1000Fryd kl. 16

Musik

17/11: The Savage Rose på Skråen kl. 20
17/11: Dicte og Claus Hempler i Musikkens Hus kl. 20
17/11: Esben Kronborg på Skråen kl. 22.30
18/11: The Lauritz Melchior International Singing Competition 2017 i Musikkens Hus kl. 19.30
18/11: Carpark North i AKKC kl. 20
18/11: Die Herren på Skråen kl. 20
18/11: The Haven på Huset kl. 20
18/11: Perlefar på Susan Himmelblå kl. 22
18/11: One Horse Town på Skråen kl. 22.30
19/11: Herbie Hancock i AKKC kl. 20

Opsætninger
17-19/11: Rockulven på Aalborg Teater
17-18/11: Aftenlandet på Aalborg Teater
17-18/11: Aalborg Vinterrevy i AKKC kl. 18
17/11: Rasmus Bjerg i Musikkens Hus kl. 19
18-19/11: Ida og Rumpenisserne i AKKC

Sport
18/11: Aalborg Pirates – Rødovre Mighty Bulls i Gigantium kl. 19

For børnefamilierne

18/11: Juletræet tændes på Nytorv kl. 14.30
18/11: Julemandens ankomst på Honnørkajen kl. 10.45
18/11: Rock for Børn på Aalborgbibliotekterne kl. 13
18/11: Dekorere julekugler i Aalborg Storcenter kl. 11
18-19/11: Mars City: Design i Logo i Utzon Center kl. 11-17

Hvis du ikke har besluttet, hvad I skal bestille af mad til nytårsaften eller hvor I skal tage hen, så har vi netop udgivet guiden med Aalborgs bedste nytårsmenuer samlet – lige her

Har du set hvor mange lækre tilbud der er i november med ClubAalborg?

Få adgang til over 30 tilbud lige her