Shaping new tomorrow i nye klæder: Er det her Aalborgs vildeste kontor?

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Niklas Svendsen
Foto: Niklas Svendsen

Fashionbrandet Shaping new tomorrow står bag en af de vildeste iværksætterhistorier i Nordjylland.

Trioen fra Aalborg med flagship-butik på Boulevarden har erobret tøjbranchen, siden de optrådte i DR-programmet Løvens Hule og bl.a. fik Jesper Buch ind som investor.

Til Aalborg Awards vandt de hele to priser, hvor de løb med titlerne Årets Butik og Årets Iværksætter.

Tidligere i år leverede de et kanon regnskab, hvor de 45-doblede deres overskud på bundlinjen sammenlignet med året før.

Fredag flyttede de så officielt ind i et af vildeste kontorer, vi har set i byen, da der var reception i de nye lokaler.

Foto: Niklas Svendsen

Fra tre til 30 ansatte kræver mere plads

Shaping new tomorrow har tidligere holdt til i en lejlighed bag butikken på Boulevarden, men i takt med, at virksomheden bare vokser og vokser, har de fået brug for mere plads til de højtrækkende ambitioner og vilde salgstal.

“For under to år siden var vi jo nærmest kun os tre (Kasper Ulrich, Christian Aachmann og Christoffer Bak red.), men nu er vi næsten 30 ansatte i hele landet.

Det kræver lige lidt mere plads,” forklarer CEO og co-founder, Kasper Ulrich, til MigogAalborg.

Derfor er de nu flyttet ind på ovenpå McDonalds på Nytorv, nærmere bestemt på adressen Østerågade 17, 2. sal, hvor de kan boltre sig på hele 450 kvadratmeter.

Der har tidligere været stor dansesal i lokalerne, men fremover skal der i stedet danses med tal, nye designs og ambitiøse virksomhedsplaner i Shaping new tomorrows nye domicil i hjertet af Aalborg.

Foto: Niklas Svendsen
Foto: Niklas Svendsen

Klassisk og moderne udtryk i samme kontor

3. maj åbnede Shaping new tomorrow en butik i Pilestræde i København, men på trods af et voksende nationalt og internationalt marked, har det ikke været planen at forlade hjembyen Aalborg.

“Størstedelen af vores team er stadig i Aalborg, og vi synes det er meget vigtigt at bibeholde den unikke arbejdskultur, som vi har bygget op.

Vi har haft et ønske om at have et kontor, som er tæt på vores butik på Boulevarden, og som har en størrelse, så vi kan vokse yderligere de næste år. Det har vi virkelig fået her,” siger en begejstret Kasper.

Foto: Niklas Svendsen

Indretningen af de 450 kvadratmeter er foregået i et tæt samarbejde mellem Shaping new tomorrow og ejeren af bygningen, City-Ejendomme Aalborg.

“Vi designer tidløst, klassisk herretøj, som samtidig har et moderne touch, og det synes vi passer helt perfekt med de her lokaler, som både indeholder det klassiske og det moderne,” siger Kasper.

Unik arbejdskultur er nøglen

Kontoret er indrettet med åbne kontorpladser, hvor der skal være plads til mange kreative tanker, og – ikke mindst –det gode arbejdsmiljø.

“Vi går meget op i fællesskabet, og derfor har vi skabt et miljø i midten af kontoret, hvor vi har mødelokaler og samtalerum ‘nedenunder’, mens vi ovenpå har et hyggeligt lounge-område, hvor man kan sidde i mere uformelle rammer,” siger Kasper og fortsætter:

“Vi tilbringer virkelig mange timer på kontoret, fordi vi elsker vores arbejde, og derfor er det vigtigt at skabe nogle rammer, hvor det er sjovt og givende at gå på arbejde.”

Lounge-området “ovenpå” mødelokaler. Foto: Niklas Svendsen

Kontoret er også indrettet, så der er plads til et kreativt fotostudie, hvorfra content-afdelingen hurtigt kan fotografere nye produktbilleder, og derudover har kundeservice sin helt egen afdeling, hvor de i fred og ro kan vejlede de mange kunder i både ind – og udland.

Kunstner Simon Vejbæk Kinch ved det nyrenoverede maleri i Shaping new tomorrows nye kontor

Under den gennemgående renovering af det nye kontor, dukkede der også et hidtil skjult maleri op af området omkring Nytorv, som nu pryder de nye lokaler. Det kan du læse meget mere om her.

Leverer til Aalborgs bedste restauranter: Rosenbeck Frilandskød rykker ind i midtbyen

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Nu er der godt nyt til kødelskere, der vægter kvalitet og dyrevelfærd højt.

Vi kan nemlig afsløre en to(r)vlig god nyhed, når grøntmarkedet på Frederikstorv bliver en delikat og lokal biks rigere.

Det sker, når Rosenbeck Frilandskød allerede fra i morgen indtager Grønttorvet i deres salgsbil fyldt med appetitvækkende kød i alle afskygninger.

 

Smag, kvalitet og dyrevelfærd

Rosenbeck Frilandskød har fersk kød af frilandskvæg, frilandsgrise og frilandskyllinger fra egne dyr hjemme på gården. Op til jul byder udvalget også på frilandsænder.

De leverer kød til flere Aalborg-restauranter, heriblandt Restaurant Tabu og Nam og har desuden i flere år været at finde på Nørresundby Torv hver fredag fra klokken 9-15.

Det vil den stadig være, men manden bag, Peter Rosenbeck, er glad for nu også at kunne rykke ind i hjertet af Aalborg hver onsdag og lørdag fra 8-14.

“Vi har været så heldige at få en plads på Grønttorvet de her to dage om ugen og ligesom kunne afdække det område med kvalitetskød og stort fokus på dyrevelfærd”. fortæller, Peter Rosenbeck.

Peter Rosenbeck

Netop dyrevelfærd er nemlig det helt store omdrejningspunkt for Peter Rosenbeck, der mener, at der er sammenhæng mellem netop dyrevelfærd og velsmag i kødet.

“Vi kalder vores koncept fra jord til bord. Vi har selv dyrene på marken på vores gård i Dronninglund. Her har vi dyrene på marken under gode forhold.

Det giver simpelthen et skidegodt produkt, der smager bedre og af kvalitet”, forklarer Peter Rosenbeck.

På Gården i Dronninglund har alle dyr store arealer at boltre sig på i så naturlige rammer som muligt. Der er eksempelvis blandet pil i grisemarkerne, da de trives bedst med noget, de kan rode og gnave i.

Alt er hjemmelavet i eget slagteri

Høj kvalitet behøver ikke altid være ensbetydende med høje priser – i hvert fald ikke hos Rosenbeck Frilandskød, der både producerer og sælger alt selv.

“Vi har været i gang i seks år, og vi kører jo egentlig en lidt gammeldags forretning, hvor vi selv står for hele produktet, og hvor vi også selv sælger varen direkte til kunden.

Vi opdrætter selv dyrene, og så har vi eget slagteri med slagtere ansat. Alt er hjemmelavet – lige fra leverpostej til spegepølser”, fortæller Peter Rosenbeck.

Den nye salgsbil på Grønttorvet byder på kød i alle afskygninger: hjemmelavede grillpølser, spegepølser, leverpostej, rullepølse, hamburgerryg, tørsaltet bacon, lufttørret skinke, tapas-retter og en hel masse andet.

Kom forbi Grønttorvet onsdage og lørdage

Grønttorvet er at finde på Frederikstorv alle onsdage og lørdage i tidsrummet 8-14.

Der er kun endnu mere grund til at komme forbi, når Rosenbeck Frilandskød bliver en fast del af Grønttorvet, hvor også Ostemanden fra Vindblæs, Fiskemanden fra Hals, De Glade Gartnere grønthandlere og andre er at finde.

Er munden allerede løbet i vand, men du har ikke mulighed for at komme forbi Peter Rosenbeck på Grønttorvet?

Man kan også købe pålæg, pølser, bøffer, steg, kødkasser og meget andet online på Rosenbeck Frilandskøds hjemmeside.

Udvider zonerne og indsætter mange flere: Nu får Aalborg 150 ekstra el-løbehjul

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto. VOI
Foto. VOI

I november 2019 fik Aalborg endelig de populære/berygtede elektriske løbehjul i bybilledet, hvor 100 af slagsen blev sat op i centrum af byen.

Nordjyderne har fra start taget rigtig godt imod den nye transportform og i de første seks måneder er der blevet kørt omkring 50.000 ture og over 100.000 km på el-løbehjul i Aalborg.

Mandag godkendte et flertal af partierne i Aalborg Byråd, at man udvider antallet af løbehjulene fra 100 stk og helt op til 250 stk.

Det fremgår af referatet fra byrådsmødet mandag.

“Evalueringen viser, at el-løbehjulene er blevet taget godt i mod. Et flertal af de adspurgte er positive over, at Aalborg har fået el-løbehjul, og en væsentlig del af de adspurgte forventer, at el-løbehjulene er kommet for at blive,” skriver man i sagsbeskrivelsen.

Kørezonen udvides markant

Indtil nu har man udelukkende kunne bruge løbehjulene i en zone, der omfatter det centrale Aalborg inden for Østre Allé samt det centrale Nørresundby helt ud til de to kridtgrave.

Den zone udvides nu, så den nu inkluderer en større del af Aalborg og Nørresundby inklusive en rute til Aalborg Universitet samt en rute til Aalborg Lufthavn

“Den nye zone vil total være ca. 30 km2 . Det formodes, at med en udvidelse vil løbehjulene blive et mere attraktivt supplement til kollektiv trafik samt en mulig erstatning for bilture.

For bedst muligt at kunne servicere den udvidede zone forslås det at øge antallet af el-løbehjul til maks. 250, samt samtidig at øge antallet parkeringshubs til mellem 100 og 150,” skrives der i referatet.

Den Blå zone er det nye udvidede område

Her er tidsplanen

Det er endnu ikke besluttet, hvor de forskellige parkeringshubs skal placeres. De ekstra løbehjul i Aalborg vil gradvist blive indfaset i byen.

“Udvidelsen af zonen i det centrale Aalborg og centrale Nørresundby kan finde sted inden sommerferien, mens udvidelsen til Aalborg Universitet samt Aalborg Lufthavn først vil ske, når aktiviteten er forøget på de to destinationer,” melder kommunen.

22 stemte for udvidelse af el-løbehjulsordningen i Aalborg, mens 6 (Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten) stemte imod.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Nordjyllands Politi melder ud: Stor del af Havnefronten bliver hotspot

Skrevet af: Michael Qureshi

Nordjyllands Politi gør med virkning fra idag tirsdag den 11. august 2020 kl. 14:00 en stor del af Aalborgs populære havnefront til et hotspot.

Et klart signal til borgerne om at huske at holde afstand for at reducere risikoen for coronasmitte.

Fra i dag tirsdag den 11. august 2020 kl. 14:00 er en stor del af Aalborg havnefront et såkaldt hotspot og får dermed ekstra stor opmærksomhed fra Nordjyllands Politis patruljer.

“Aalborg havnefront er et populært sted at samles i godt vejr. Det kan vi tydeligt se, og med smitteudviklingen i Aarhus in mente vurderer vi, at der er behov for at gøre havnefronten til et hotspot.

Det er et udtryk for rettidig omhu og samtidig et klart signal til borgerne om at holde afstand til hinanden, så vi mindsker risikoen for smitte med coronavirus,” fastslår politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, Nordjyllands Politi.

Større del af Havnefronten inddrages

Jomfru Ane Parken ved havnen har tidligere været et hotspot, men denne gang strækker hotspottet sig fra krydset Strandvejen/Toldbodgade og hele vejen langs havnefronten hen til Honnørkajen – og inkluderer dermed også Jomfru Ane Parken.

Der vil være skilte i området, som gør borgere opmærksomme på, at de befinder sig i et hotspot.

Kilde: Nordjyllands Politi

Opholdsforbud om nødvendigt

Hvis politiet vurderer, at folk ikke holder tilstrækkelig afstand ved havnefronten, og der derved danner sig større grupper end de tilladte 100 personer, er politiet klar til næste træk:

“Så udskriver vi bøder og indfører om nødvendigt et opholdsforbud,” siger Anne Marie Roum Svendsen uden tøven.

Hun minder om, at vi alle har aktier i fremtiden:

“Vi har alle sammen et ansvar og er med til at afgøre, hvor meget smitten skal have lov at sprede sig her i Nordjylland.

Og det er langt bedre for alle, hvis vi formår at holde afstand, husker den gode hygiejne og alvoren bag – sådan at vi undgår smittekæder og bevarer mest mulig frihed,” opfordrer politidirektøren.

Status: to hotspots og fortsat ekstra patruljer

Siden foråret har Nordjyllands Politi haft ekstra patruljer på gaden i alle dele af regionen for at skabe tryghed, vejlede og sikre, at såvel private borgere som erhvervsdrivende overholder de gældende retningslinjer og restriktioner relateret til coronavirus/covid-19.

Den øgede patruljering i alle politikredsens kommuner fortsætter. Fra 11. august 2020 er der to hotspots i Nordjylland: Aalborg havnefront og Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Alle landets aktuelle hotspots og opholdsforbud er samlet her 

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her