Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se de første billeder: Nu åbner Keramikcaféen snart

Af Nathalia Hentze Nielsen

Lørdag den 6. april slår Keramikcaféen på Samsøgade 17 dørene op og inviterer aalborgenserne inden for til kreativ fordybelse.

Vi har haft fornøjelsen at være forbi før åbningen for at få en lille forsmag på oplevelsen.

Hos Keramikcaféen kan du vælge mellem forskellige aktiviteter: Du kan både lave dit eget keramik fra bunden eller male og dekorere lertøj, der er forglødet.

Mens jeg fik stukket noget ler i hånd, valgte min kollega en kop fra hylden, som hun gik i gang med at male.

Se de første billeder: Nu åbner Keramikcaféen snart

Verden forsvinder gradvist

Det store lokale i caféen, hvor man sidder og laver sine små kreationer, er meget lyst og luftigt, og der er god plads mellem bordene.

Du sidder ikke og slår dine albuer ind i andre gæster, og der er god plads til at bevæge sig rundt.

Med tanke på at du får lov til at sidde med leret i tre timer, skal rammerne også være behagelige, og det er de i Randi Gjerløv Winther og Lotte Legarths keramikcafé.

Jeg fik en kop kaffe, tog nogle redskaber og en ordentlig klump ler, og så gik jeg ellers i gang med min første kreation: En meget grim kop, som til slut blev en okay-udseendet vase.

Se de første billeder: Nu åbner Keramikcaféen snart

Randi og Lotte stod klar til at hjælpe alt det de kunne. Heldigvis lærer man ret hurtigt, hvordan man skal arbejde med leret (til de simple kreationer), og jeg kan skrive under på, at du bestemt ikke behøver være hverken erfaren eller talentfuld for at få nogle timers sjov ud af besøget.

Min kop/vase var det første, jeg sad med, og mens den tørrede brugte jeg resten af leret til at forme en sød lille skildpadde.

At rulle ler ud til skjold, fødder og hoved og dernæst at udskære små mønstre krævede koncentration, og det er netop i den koncentration at verden forsvinder omkring en, og pulsen virkelig sænker sig.

At formgive ler er en afslappende øvelse, og min kollega kom også helt i zen, mens hun malede små bier på sin kop.

Se de første billeder: Nu åbner Keramikcaféen snart

Workshops og hold på vej

Når man sidder med en kollega, veninde eller et familiemedlem i tre timers tid og hygger med ler og maling, er det jo ret ligegyldigt, hvordan resultatet bliver.

Men ønsker du faktisk at lære nogle teknikker og udvikle dine evner, tilbyder Keramikcaféen hold og workshops for både børn, unge og voksne. Det kan du læse meget mere om her.

Er de tre timer rigeligt til en start, kan du booke en plads her.

Se de første billeder: Nu åbner Keramikcaféen snart

Sådan fungerer konceptet

Du kan vælge mellem tre forskellige aktiviteter i tre forskellige prisklasser.

Laver du dit eget keramik med instruktion, hvor du får hjælp til forskellige teknikker, har du pladsen i tre timer. Du kan nå at lave 2-3 fine ting, som du kan male på med det samme, hvis du har lyst. Det koster 399 kroner.

Hvis du allerede har erfaring med at arbejde med ler og er ret selvkørende, kan du få lov til at sidde for dig selv. Her får du stadig adgang til alle materialerne og værktøjet, og her kan du også male på leret med det samme. Prisen er også 399 kroner for denne aktivitet.

Sidst, men ikke mindst kan du male på keramik. Hvis du vil dekorere dit eget keramik, skal det forglødes (brændes første gang), og herefter kan du glasere det i to timer til 299 kroner.

Vælger du noget af Keramikcaféens egen keramik til at dekorere, starter prisen ved 99 kroner. Dette er eksempelvis krus, skåle, tallerkener, platter, figurer og meget andet.

Læs mere om Keramikcaféen her.

Del artikel

Andre læser også