Sådan holder du en fed ferie i det nordjyske

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Vi danskere er blevet rigtig gode til at rejse udenlands med selskaber som Ryan Air, der kan tage dig til Spanien for samme pris, som DSB tager for at få dig til København. Det virker lige pludselig ikke så underligt.

Men det betyder ikke, vi skal glemme de smukke steder, vi har rundt omkring i eget land. Et af de steder er Nordjylland omkring Aalborg – den glemte jyske storby.

Men for at få en god ferie skal man lave god planlægning hjemmefra. Hvad skal man have med, og hvad kan man lave i det område, man tager til?

 

Sommerhus – gode fifs

Typisk ender man med at leje et sommerhus i området, og det kan kun anbefales i det nordjyske. Der er så mange smukke steder, man kan slå sig ned en uges tid.

Det er vigtigt, man tager en masse småfornødenheder med sig. Specielt gælder dette mad. Typisk er der en fryser i sommerhuset, så det er bare med at få den fyldt op, så man slipper udenom priserne i de dyre sommerhusområder.

Derudover skal man gøre sig klar over, om der er toiletsager i sommerhuset, eller om man selv skal tage det med. Det gælder håndsæbe, shampoo og toiletpapir. Det er ikke den fedeste oplevelse at spendere den første dag i sommerhuset uden disse ting.

Sommerhusområder ligger typisk tæt på forskellige seværdigheder. Derfor er det en god idé, f.eks. at scanne området med Google Maps for at finde ud af, hvad der lige ligger i nærheden. Derudover kan man også køre ind til Aalborg og finde noget at lave der. Der er kunstmuseer, restauranter, barer og meget andet.

 

Et kroophold eller lignende

Er det bare dig og kæresten, der skal afsted, er det måske mere oplagt at booke sig et kroophold i et par dage. Det vrimler med fantastisk hyggelige småkroer oppe i det Nordjyske, så der er mange at vælge imellem.

Kroophold er dog typisk en dyr fornøjelse, så hvis man er smart, leder man efter nogle tilbud. Tilbudene er der nok af, og man kan finde dem i aviser, magasiner, eller på internettet som her f.eks.: https://tilbudskongen.dk/.

På den måde kan man spare store mængder af penge, men stadig få den fede oplevelse ud af det hele.

Kroophold tilbyder typisk mad og vin i topklasse, samt andre former for underholdning i den korte periode man er der. Der er desuden også mulighed for at forlade kroen, og gå på opdagelse i de smukke omgivelser. Det ville i hvert fald være synd at lade være.

 

Sammenfatning

Der er altså mange gode måder at holde en fed ferie i det nordjyske på, og her er der blot givet to bud. Mulighederne er i realiteten endeløse, og kun din fantasi sætter grænsen. Så forhåbentligt har artiklen her fået dig til at genoverveje, hvor du skal holde din næste ferie. Er det Mallorca eller er det Aalborg? Begge steder har fede oplevelser. Ude er godt, men hjemme er bedst.

Nyt fra statsministeren: Indfører krav om mundbind i den kollektive transport

Skrevet af: Redaktionen

Efter flere måneder uden corona-pressemøder fra Statsministeriet, var der i dag klokken 11.00 indkaldt til pressemøde, hvor Mette Frederiksen meldte nyt ud.

Allerede i går aftes kunne flere medier skrive, at hovedbudskabet på pressemødet ville være et krav om, at passagerer ifører sig mundbind, når man bruger offentlige transportmidler.

Og det var netop også det første, som statsministeren udtalte sig om på pressemødet:

“Vi indfører nu et krav om, at man skal bære mundbind i den kollektive transport på alle tider af døgnet (…) Det har før været en anbefaling. Nu bliver det et krav.”

Tiltaget træder i kraft om en uge – altså lørdag den 22. august.

Det kan senere blive nødvendigt at indføre kravet andre steder, eksempelvis i supermarkedet eller ved lægen.

Det lokale fokus

Mette Fredriksen lagde også vægt på, at det nu er helt lokalt, at corona skal bekæmpes.

Smittekæderne skal brydes lokalt og den lokale indsats kan variere, så hvis der er smitte i ens kommune kan der komme specifikke regler lokalt.

Corona skal bekæmpes ud fra en såkaldt tretrinsraket: Test, opsporing og så isolation og karantæne.

… Opdateres

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4 – det kan du læse mere om her.

Starter i morgen: Skagen Fiskerestaurant introducerer det store søndags frokostbord

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs nye fiskerestaurant har fået en flyvende start med deres flotte indretning og strandsand på gulvene og ikke mindst den store udendørs terrasse, der flittigt bruges i disse skønne sommerdage.

Nu er Skagen Fiskerestaurant på Budolfi Plads klar med endnu en nyhed. Fra i morgen og hver søndag fremover kører de med et helt nyt koncept.

De kalder det for det store Søndags frokostbord, og man får ærlig talt mundvand, når man læser, hvad der findes af lækkerier på menuen.

Lækre favoritter i buffet

Det bliver med adskillige af restaurantens favoritter på menukortet serveret i en lækker buffet og selvfølgelig med særligt fokus på alle forholdsregler omkring Covid-19.

På buffeten er der blandt andet retter som;

Marineret sild med Karry Salat, kapers og løg.
Pandestegte rødspætter med remoulade og tyttebær
Pandestegte fiskefrikadeller med løgkompot og citron

Du kan allerede nu booke bord til i morgen søndag d. 16. august, eller en af de kommende søndage her.

Skulle du være så heldig at vinde nedenstående konkurrence, og du allerede har reserveret bord til en specifik søndag, så får du naturligvis den frokost betalt med ledsager.

KONKURRENCE

Lige nu kører MigogAalborg en konkurrence i samarbejde med Skagen Fiskerestaurant.

Vind en Søndags frokost for 2 personer på Skagen Fiskerestaurant inkl. 2 fadøl/sodavand. Vi udlodder 4 x 2 blandt deltagerne i konkurrencen.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogAalborgs Facebook-side lørdag d. 15. august 9.30
Skriv hvem du vil invitere med på en hyggelig frokost på Skagen Fiskerestaurant i Aalborg

Aftale for Fase 4 er på plads: Her er de nye tiltag

Skrevet af: Michael Qureshi

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4.

De stigende smittetal har ændret i de oprindelige planer for fase 4, hvor man havde regnet med at genåbne diskoteker og natklubber samt blandt andet hæve forsamlingsforbuddet.

Men i den nye aftale har man forsøgt at finde et kompromis på flere ting, men sikkert er det, at nattelivet som sådan skal forblive lukket til 31. oktober.

Til gengæld får restauranter, caféer og barer lov til at holde åbent helt frem til klokken 02.00 forudsat, at de ikke lukker nye gæster ind fra klokken 23.00.

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde i dag klokken 11.00, hvor hun vil komme med yderligere nyt.

Det er med i aftalen

Herunder kan du se væsentlige punkter i den nye aftale meldt ud af Justitsministeriet i aftes.

  • Steder, hvor der drives natklub, diskotek eller lignende (dvs. steder med få siddepladser, dansegulv osv.), skal holde lukket til og med den 31. oktober 2020.
  • Hvis steder, der har været drevet som natklub mv., inden for de regler, der gælder på det pågældende område, kan ændre deres indretning og aktiviteter i overensstemmelse med de retningslinjer, der gælder for restauranter, barer og lignende, kan de åbne på samme vilkår som disse.
  • Den tilladte åbningstid for restauranter, barer, caféer og lign. med bevilling hertil udvides til kl. 02.00, forudsat at man ikke lukker nye gæster ind efter kl. 23.00.
  • Forsamlingsforbuddet på 100 personer forlænges til og med den 31. oktober 2020, men aftaleparterne vil ved udgangen af september 2020 vurdere, om der er grundlag for at lempe forbuddet tidligere.
  • Forsamlingsforbuddet på 500 personer til siddende arrangementer forlænges til og med den 31. oktober 2020.
  • Udendørs begravelser og bisættelser omfattes af et forsamlingsforbud på 200 personer.
  • Det undersøges, om der kan afvikles koncerter med flere end 500 personer på samme vilkår som Superliga-fodbold. På samme måde undersøges det, om reglerne kan udvides til andet professionel idræt.
  • Reglen om, at turister skal have booket seks overnatninger for at måtte rejse ind, ophæves.
  • Testsvar skal ligge klar inden 24 timer for 80 procent af de testede – skal ske via øget laboratoriefacilitet i Vestdanmark.