Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store oplevelser i vente: Så fedt bliver IDRÆTSMØDET i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
DGI Landsstævne 2017
Vester Fjordpark
Dato: 01.07.17
Foto:  Lars Horn / Baghuset
DGI Landsstævne 2017 Vester Fjordpark Dato: 01.07.17 Foto: Lars Horn / Baghuset

Corona-nedlukningen har været skyld i mange aflysninger og frustrationer rundt omkring i hele Danmark.

Et af de events, der blev ramt af corona her i Aalborg var IDRÆTSMØDET, der skulle have været et stort trækplaster i juni, men rammerne var ikke tilfredsstillende for at kunne holde et både spændende, sjovt og lærerigt idrætsmøde.

Men bare rolig. IDRÆTSMØDET er ikke aflyst, men blot udskudt til 27.-29. august, hvor vi kan se frem til en række fede events og aktiviteter på Aalborgs Havnefront og rundt omkring i byen.

Byen kommer til at summe af liv

Hvis du endnu ikke er helt med på, hvad IDRÆTSMØDET går ud på, kan det bedst beskrives som et slags ‘Folkemøde’ for alle aspekter af idræt og bevægelse med offentlig adgang til foredrag, diskussioner, debatter og masser af idrætsaktiviteter.

“Vi er naturligvis stadig nødt til at tage forbehold for, at der kan komme nye restriktioner, som vi må indordne os efter, men vi håber, at vi kan lave et rigtig spændende idrætsmøde med masser af fede aktiviteter,” forklarer koordinator for IDRÆTSMØDET Morten Arvidsson, til MigogAalborg.

Morten og co. har optimeret tilskuerfaciliteterne endnu mere i år, så man i år kan skabe det fedeste idrætsmøde nogensinde.

Udover en masse sjove idrætsaktiviteter vil der også være forskellige madboder ved havnefronten, så man kan få stillet den lille (eller store) sult, inden den næste aktivitet venter.

Store oplevelser i vente: Så fedt bliver IDRÆTSMØDET i Aalborg
Foto: Idrætsmødet

Prøv kræfter med mange typer idrætsgrene

I år satser man ekstra meget på publikumsvenlige aktiviteter, der kommer til at centrere sig på havnefronten centralt i Aalborg.

Der bliver både plads til publikumsvenlige shows, og så andre aktiviteter hvor man selv aktivt kan deltage.

“Vi har eksempelvis en stor dansefestival undervejs, hvor hele 14 forskellige aktører kommer til at vise dans – og så får publikum mulighed for at prøve det bagefter,” siger Morten.

Udover en masse dans bugner havnen med sjove aktiviteter – lige fra en kombineret kampsport/gymnastik arena til masser af aktivitet på Limfjorden i form af vandski, kajak, supboards mv., som man både kan se på, men også selv prøve kræfter med.

Man kan også stifte bekendtskab med Street Idræt – eksempelvis street basket, parkour, street håndbold mv.

“I år har vi lavet det sådan, så mange af aktiviteterne er inden for kort gåafstand. Dermed håber vi at skabe masser af liv og få folk til at få øjnene op for nogle sportsgrene, som de måske ikke kendte i forvejen,” siger Morten.

IDRÆTSMØDET skal være for alle aldre, og derfor etablerer man også en særlig børnezone, hvor børn kan lege i hoppeborge og meget andet.

I Østre Havn er det desuden planen, at man vil afholde den altid populære Waater Festival undervejs.

Store oplevelser i vente: Så fedt bliver IDRÆTSMØDET i Aalborg

Prøv kræfter med udspring fra broen eller ZIP-line fra Aalborgtårnet

Udover en masse forskellige sportsgrene, er det også muligt at prøve de såkaldte signatur-events, der virkelig kommer bliver nogle vilde oplevelser.

I den samme weekend er der både Tri ved Havnen og det populære Fjordmarathon med mange forskellige distancer.

Men det er ikke alt.

Under IDRÆTSMØDET finder to helt vilde begivenheder sted i Aalborg.

Store oplevelser i vente: Så fedt bliver IDRÆTSMØDET i Aalborg

Du kan prøve en zipline ned af selveste Aalborgtårnet fra 55 meters højde og så ned i Kunstens baghave (fra torsdag d. 26/8- mandag 30/8).

Aldrig før, og måske aldrig igen, har der været mulighed for at kravle op i Aalborg Tårnet, for at tage en svævebane ned i Kunstens flotte have. Udsigten og turen vil være enestående og aldrig set lignende.

Den 28 august 2021 får du desuden chancen for at prøve det, der aldrig tidligere har været mulighed for – at springe de 14 meter ned, der er fra midten af Limfjordsbroen.

“Der har været rigtig stor interesse for de her to events, men vi har stadig ganske få billetter til salg, som man stadig kan få fingrene i,” afslører Morten.

Du finder billetinfo her.

Store oplevelser i vente: Så fedt bliver IDRÆTSMØDET i Aalborg

Har du en god idé? – så kontakt IDRÆTSMØDET

IDRÆTSMØDET er stadig i gang med at lægge sidste hånd på programmet, og du kan løbende følge med på deres hjemmeside. Om ganske kort tid kommer der også en APP, hvor man kan finde programmet og holde sig opdateret.

“Man er stadig mere end velkommen til at kontakte os, hvis man har en god idé til noget, som kunne være fedt at have med på IDRÆTSMØDET,” slutter Morten.

Interesserede kan skrive til idratsmodet@aalborg.dk.

Del artikel

Andre læser også