Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så er det finale-tid: Aalborg Håndbold i DM-finalen efter gyserafslutning

Af Michael Qureshi

Aalborg Håndbold er i DM-finalen for første gang siden 2014. Modstanderen bliver Skjern Håndbold med Daniel Svensson i truppen.

Der var lagt op til en nervepirrende tredje og afgørende semifinale-kamp mod Bjerringbro-Silkeborg, men Aalborg-holdet klarede skærene.

De befriende sejrs-cifre lød på 31-23 . Et par hurtige mål i midten af anden halvleg knækkede for alvor Bjerringbro-Silkeborg.

Det var i sandhed afgørelsens time for Aalborg Håndbold i semifinale-braget mod Bjerringbro-Silkeborg. Først vandt Aalborg Håndbold i sidste uge med 28-26. Dernæst sejrede Bjerringbro-Silkeborg på deres hjemmebane i weekenden med cifrene 29-27.

Så det blev den tredje kamp, der afgjorde slaget, og heldigvis faldt det ud til Aalborg Håndbolds fordel i en komplet udsolgt Jutlander Bank Arena. Det var nærmest som om, at taget løftede sig i Gigantium i den sidste fase af kampen.

Helt som ventet blev den afgørende kamp tæt. I hvert fald i første halvleg. Holdene gik til pause med stillingen 11-9 til hjemmeholdet, hvor især Sander Sagosen var iøjnefaldende.

Starten på anden halvleg var stærkt af Aalborg Håndbold, der øgede føringen til 16-13, og dermed var udeholdet hele tiden i baghjul.

Der var drama og underholdning for alle pengene, men heldigvis gik hjemmebane-profiler som Simon Hald, Mikael Aggefors og Sander Sagosen forrest, da der var brug for dem.

Sagosen har i øvrigt mulighed for at slutte af på toppen i Aalborg, da han efter sæsonen skifter til den franske storklub Paris St. Germain.

Aalborg Håndbold vandt senest det danske mesterskab i 2013, men i år er der gode chancer for en ny titel til et af byens største sports-fyrtårne.

De to DM-finaler mod Skjern Håndbold spilles 25. maj i Aalborg og så returopgør i Skjern søndag 28. maj.

Hold øje med billetsalget til hjemmebane-kampen her

Asiatisk trend rammer Aalborg: Stor åbningsfest på nyt Asian Gourmet Take Away-sted