Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplev den helt nye ID.3: Kom til Åbent Hus hos Volkswagen i Aalborg i weekenden

Af Michael Qureshi

ID.3 er navnet på Volkswagens største satsning nogensinde inden for e-mobilitet, der skal gøre elbilen tilgængelig for alle danskere.

Nu er den nye store satsning kommet til Aalborg, og i weekenden kan du opleve den til Åbent Hus hos Volkswagen på Ny Kærvej 47.

Volkswagen står på tærsklen til en ny epoke, når den banebrydende ID.3 ruller ud på de danske veje.

Aldrig før har den tyske bilproducent investeret så stort i at skabe fremtidens mobilitet, der skal realisere mærkets vision om på sigt at tilbyde mulighed for emissionsfri mobilitet til alle.

ID.3 har skabt stor efterspørgsel blandt danskerne og interesse for at forudbestille bilen.

Også i Aalborg har der været rift om fremtidens elbil, selvom det hidtil ikke har været muligt hverken at have set eller siddet i en ID.3.

“Fremtiden tilhører elektrisk kørsel. For os er lanceringen af ID.3 startskuddet til en bredere tilgang til elbilen i Danmark med lang rækkevidde, høj produktionskvalitet og høj anvendelighed.

Vi har gentænkt bilen, som vi hidtil har kendt den, og bygget fremtidens 0-emissions mobilitet,” siger Mads Lauvring, direktør for Volkswagen Danmark.

Interesserede kan hos deres lokale Volkswagen-forhandler se nærmere på den helt nye ID.3, der kommer i seks udstyrsvarianter og introduceres med et 58 kWh-batteri og en rækkevidde på 420 km.

Undersøgelse i Region Nordjylland: Grøn fremtid i vente

Ifølge Mads Lauvring er ambitionen, at ID.3 startskuddet skal give langt flere danskere mulighed for at sætte sig bag rettet i en 100 pct. elektrisk bil, der bidrager effektfuldt til den grønne dagsorden.

Hvis det skal lykkes at indfri det ambitiøse klimamål om en 70 pct. reduktion i 2030, skal der langt flere elbiler på de danske veje.

Og den voksende interesse for elbiler og grønnere alternativer mærker de hos forhandlernettet i Volkswagen.

I en ny undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Volkswagen Danmark, svarer 72 procent af de adspurgte i Region Nordjylland desuden, at de er helt eller delvist enige i, at det er vigtigt, at biler udleder mindst muligt CO2.

Volkswagens håb er, at ID.3 vil være første skridt i en ny elektrisk æra for rigtig mange mennesker, der ønsker at mindske deres klimaaftryk – også i forhold til aftrykket fra deres transport. Den aktuelle undersøgelse vidner også om, at danskerne ønsker en bæredygtig forandring.

Fakta om ID.3

Den nye ID.3 er kun den første del af Volkswagens store investering i at gentænke bilen fra den konventionelle med brændingsmotor til en 100 procent elektrisk.

I 2050 vil bilproducenten være CO2-neutrale, og fra 2025 er målet at producere mere end 1. million elbiler pr. år.

ID.3 er den første elbil baseret på Volkswagen-koncernens nyudviklede MEB-platform, der er designet specifikt til elbiler. Det betyder, at Volkswagen i udviklingen til fulde har kunnet udnytte potentialet ved en elektrisk drivlinje.

Batteriet er integreret i gulvet mellem akslerne, og en kompakt elmotor trækker på bagakslen, hvilket har gjort det muligt at designe en ID.3, der er kompakt som en Golf udenpå, men rummelig som en Passat i kabinen.

ID.3 introduceres med 58 kWh-batteri og en rækkevidde på 420 km.

Kunderne kan vælge mellem seks udstyrsvarianter til priser fra 324.995 kr.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført i perioden den 13. juli – 15. juli 2020 via internettet med udgangspunkt i YouGov Panelet. Der er i alt gennemført 1012 interview med danskere.

Hvad: Åbent Hus hos Volkswagen
Hvornår: Weekenden 26.-27. september fra 11-16
Hvor: Ny Kærvej 47

Del artikel

Andre læser også