Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unikt design sælges: Kom til online Designers Market i morgen

Af Emil Kjær Jørgensen
Muleposer
Muleposer

Coasters af træ fra whiskytønder, luksus-muleposer, unikke glas og japansk-inspirerede lamper.

Det er blandt de lækre brugsgenstande, du kan shoppe, når Designers Market løber af stablen den 26. maj live på Facebook.

Alt er designet og produceret fra bunden på 10 dage af studerende på Industrielt Design på Aalborg Universitet.

Unikt design sælges: Kom til online Designers Market i morgen
Foto: Christian Tollestrup

”Det startede med, at jeg købte en whisky-tønde for at lave den om til et barskab,” fortæller Kristian Vrist Hansen, der studerer Industrielt Design på AAU.

Sammen med Frederik Kiersgaard Lund har han besluttet sig for at skabe coasters ud af brugte whiskytønder fra Stauning Whisky og sælge dem ved Designers Market.

”Vi elsker whisky, og vi har en passion for produktet og fortællingen om det. Derfor har vi taget noget essentielt fra whisky-produktionen og skabt noget, der bringer fortællingen videre, når man sidder sammen derhjemme og nyder et glas whisky, som man sætte fra sig på en af vores coastere,” fortæller de.

Unikt design sælges: Kom til online Designers Market i morgen
Lampe, Javier Pinedo

Genbrug og naturmaterialer trender

Kristian og Frederik er ikke de eneste studerende, der anvender brugte materialer eller naturmaterialer til at skabe nye produkter. Rundt omkring i værkstedet på AAU i Rendsburggade finder man nyslebet egetræ, asketræ og teaktræ. Andre har skaffet  sig genbrugsmaterialer.

Mette Clausen Nielsen og Maja Christensen har sat sig for at sy luksus-muleposer af sengetøj, de har købt i genbrugsbutikker. De quilter og syr sengetøjet om til muleposer, hvor de fremhæver særlige detaljer fra sengetøjet med hank og lommer.

”Genbrug er vigtigt for os. Samtidig vil vi skabe et luksusprodukt, der holder. Hver taske er desuden helt unik,” fortæller Mette og Maja.

Unikt design sælges: Kom til online Designers Market i morgen
Muleposer

Unikt design sælges: Kom til online Designers Market i morgen

10 dage fra idé til salg

Konceptet er enkelt. De studerende har ti dage til at definere, designe, producere og sælge 20 stykker af et produkt. De må selv vælge produktet, og de skal minimum selv producere 50% af det.

Men de må gerne ringe til andre virksomheder, familiemedlemmer eller andre, der kan hjælpe dem på vej.

”Jeg vil have dem ud af deres hoveder og få dem til at tænke som iværksættere. Så er det op til dem at beslutte, hvor meget de vil satse. Men de skal være bevidste om, at de til slut skal se køberne i øjnene og bede om penge for det, de har produceret,” fortæller Christian Tollestrup, der er lektor på Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi har skabt rammen om Designers Market.

Du kan deltage i eventet her.