Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter fire års vejarbejde: I dag åbnede PlusBus officielt med stor fest

Af Michael Qureshi
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Det blev en historisk dag og ikke festlig ikke mindst, da Aalborgs borgmester Lasse Frimand Jensen sammen med andre toppolitikere klippede den røde snor til PlusBussen.

Åbningen markeres flere steder i Aalborg, hvor der helt frem til klokken 15.00 sker masser af ting eksempelvis på Gammeltorv.

Det blev altså i dag, at byens nye hurtigbusrute efter godt fire år med anlægsarbejde fik officiel indvielse for kørsel med passagerer.

“Plusbussen er et topmoderne transportmiddel, som vil give et markant løft til den kollektive trafik og gavne fremkommeligheden i Aalborg – allerede fra dag ét.

Med plads til 153 passagerer i hver bus vil den reducere trængslen på den travle linje 2 markant, og det bliver nemt og hurtigt at rejse tværs gennem Aalborg.

Jeg er sikker på, at rigtig mange mennesker fremover vil få glæde af Aalborgs nye Plusbus,” siger Rådmand for By- og Land Jan Thaysen.

Efter fire års vejarbejde: I dag åbnede PlusBus officielt med stor fest
Foto: Simone Kjølby Christensen
Efter fire års vejarbejde: I dag åbnede PlusBus officielt med stor fest
Foto: Simone Kjølby Christensen

Gratis kørsel hele dagen

MigogAalborg kunne konstatere, at rigtig mange aalborgensere var mødt nysgerrigt op for at opleve festivitas samt at se den 25 meter lange PlusBus.

Der er på hele åbningsdagen gratis kørsel for alle passagerer på den 11 km lange rute fra Aalborg Vestby til AAU Busterminal i det østlige Aalborg.

Når Aalborg Universitetshospital senere står klar, flyttes endestationen dertil, hvilket tilføjer yderligere to stationer og ca. 1 km til ruten mod sydøst.

Efter fire års vejarbejde: I dag åbnede PlusBus officielt med stor fest
Foto: Simone Kjølby Christensen

17 kameraer hjælper chauffør

De kommende passagerer kan se frem til en behagelig tur igennem Aalborg, hvor hele 17 kameraer hjælper chaufføren med at navigere bussen trygt igennem byen.

“Plusbussen er et helt ekstraordinært køretøj, der har en længde på hele 24,8 meter og en totalvægt på omkring 39 tons, hvilket er cirka dobbelt så stort og tungt som en almindelig bybus.

Derudover kører bussen på 704 kilowatt litiumbatterier, hvilket også er omkring dobbelt så meget sammenlignet med batteriet i en elbus,” siger Vagn Erik Hvid, adm. direktør i Solaris, der har leveret de i alt 14 Plusbusser.

Bliv klogere på Plusbussen

Plusbussen har egen busbane igennem Aalborg

Plusbussen kører ved åbningen i efteråret mellem Aalborg Vestby og AAU Busterminal i det østlige Aalborg, indtil Aalborg Universitetshospital står færdig, som derefter bliver endestation

Ruten fra Væddeløbsbanen i vest til AAU Busterminal i øst kommer til at tage 27 minutter, og der er cirka 7,5 minutter mellem bussernes afgange

Plusbussen har plads til 153 passagerer

Fire brede døre giver nem ind- og udstigning

Plusbussen kører på 704 kilowatt litiumbatterier, hvilket er omkring dobbelt så meget, som hvad en almindelig elbus kører på

De eldrevne bybusser bliver ladet op om natten på et depot i Gistrup, hvor der i alt installeres 14 ladestandere.

På den måde kan samtlige Plusbusser oplades samtidig, og alle batterier er således fuldt opladte, inden Plusbusserne tages i brug.

Efter fire års vejarbejde: I dag åbnede PlusBus officielt med stor fest
Foto: Simone Kjølby Christensen

Indføres frit flow

Der er derfor ikke behov for at lade busserne op i løbet af dagen, hvilket sikrer et kontinuerligt flow af Plusbusser på vejene, som kører med cirka 7,5 minutters mellemrum.

Fra i dag den 23. september 2023 indføres frit flow i Plusbussen og alle øvrige bybusser (linje 1-19) i Aalborg.

Dette initiativ giver passagererne mulighed for at stige af og på busserne ved alle døre, hvilket resulterer i en mere effektiv rejse og en mere kundevenlig transportoplevelse.

For passagerer i Plusbussen er det nu muligt at checke ind og ud på plusbusstationerne.

Dog skal bemærkes, at det kun er muligt at checke ind i Plusbussen.

Billetter til Plusbussen kan købes via NT Billet appen eller billetautomaten på plusbusstationen, og det vil ikke længere være muligt at købe billetter om bord i Plusbussen.

Betaling ved billetautomaten accepteres kun med betalingskort og ikke kontanter.

Del artikel

Andre læser også