Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt tiltag i Vestre Fjordpark: Derfor står der beachflag ved skraldespande

Af Simone Vestergaard

MigogAalborg har tidligere skrevet om gadesvineriet i Aalborgs grønne parker. 

Aalborg Kommune fortsætter nu med at gøre skraldespandene tydeligere og håber, at byens borgere vil støtte endnu mere op omkring kampagnen og byens grønne omstilling.

D. 10. juni sidste år slog Aalborg Kommune dørene op for det nye friluftsbad Vestre Fjordpark.

Besøgstallet har allerede overskrevet forventningerne, og nu har Aalborg Kommune sørget for, at al skrald fra parkens gæster ender det rigtige sted: i skraldespandene.

”Sidste år var første sæson i Vestre Fjordpark, og vi gør os løbende en masse erfaringer, blandt andet at affaldscontainerne kan placeres bedre og mere synligt,” siger Anders Toft Hougaard, Bygningskonstruktør og projektleder i Aalborg Kommune.

I Vestre Fjordpark er der i alt opstillet ni store nedgravede affaldscontainere. Det er dem der også ses i Jomfru Ane Parken og ved Havnefronten.

Aalborg Kommune observerer løbende, og derfor er nogle af affaldscontainerne blevet flyttet, således at de er bedre tilgængelige og synlige for de besøgende gæster i Vestre Fjordpark.

Nyt tiltag i Vestre Fjordpark: Derfor står der beachflag ved skraldespandeContainerne er i dag blevet beklædt med ”Gør os alle grønnere” kampagnen for at skabe blikfang. Derudover er der sat beachflag op ved siden af dem, så de nu er endnu lettere at få øje på.

”Beachflagene er et forsøg på at skabe opmærksomhed her i starten. Det er ikke meningen at de skal blive ved med at være her, men det er simpelthen bare for, at folk bliver gjort opmærksom på hvor skraldespandene er, her i parkens første sæsoner,” siger Caroline Anker, Kommunikationskonsulent i By- og Landskabsforvaltningen til MigogAalborg.

Nyt tiltag i Vestre Fjordpark: Derfor står der beachflag ved skraldespande

Nyt tiltag i Vestre Fjordpark: Derfor står der beachflag ved skraldespande

”Vi har i år indkøbt fire ekstra affaldscontainere, som er blevet placeret tæt på livredderhuset og Salt Café, samt i nærheden af pælelegepladsen og beachvolleybanerne.

Ved børnelegepladsen og det grønne areal tæt på naturvejledernes hus har vi oplevet en del henkastet affald, og derfor er vi i gang med at lave tiltag der skal gøre det ”sjovere” at smide affald i containerne. Blandt andet fodspor, hinkebane og stubbe man kan gå på.

Vi har også bestilt fire posestativer, som vi forhåbentlig snart kan sætte op forskellige steder herude, så man kan tage en plasticpose med sig til sit flyvske affald som fx. ispapir, frugtskræller, og hvad man ellers selv tager med herover,” fortæller Caroline.

Et fælles projekt

”Gør os alle grønnere” skraldespandene er en del af en større kampagne, der går ud på at Aalborg skal være ét af de grønneste steder i verden – med stor fokus på bæredygtighed.

”Vi er klar over, at selvom der er rigtig mange der gerne vil være med til at gøre en forskel, så skal det være nemt.

Vi møder tit borgere som efterspørger flere skraldespande og muligheder for at sortere affald. Alt det har vi nu prøvet at imødekomme i Vestre Fjordpark, og vi håber at det bliver taget godt imod.

I det store billede handler det egentlig om, at vi kan gøre nok så meget i Aalborg Kommune, men den grønne omstilling er et fælles projekt, og vi kan ikke gøre det uden opbakning fra byens borgere,” afslutter Zacharias Brix Madsen, Grøn agent i Miljø- og Energiforvaltningen, til MigogAalborg.

Del artikel

Andre læser også