Ny sæson: Kendt sundhedscoach fra Aalborg med i Masterchef

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I denne uge er en helt ny sæson af Masterchef startet på TV3, hvor 40 deltagere kæmper om 100.000 kr. og titlen som Masterchef 2018.

Men for at komme igennem nåleøjet, er der først fire dages benhård audition, hvor madtalenter fra hele Danmark skal kæmpe om det eftertragtede hvide forklæde og muligheden for at gå videre i konkurrencen.

Tirsdag aften var det blevet Henriette Søvind fra Aalborgs tur til at dyste i en direkte duel om at blive blandt de 40 deltagere.

Vi har tidligere skrevet om Henriette, som har specialiseret sig i at hjælpe folk med at få en sund livsstil, der holder resten af livet. Læs mere her.

Finder inspiration i Aalborgs mange restauranter

Henriette trak sig sejrrigt ud af duellen, hvor dommerne roste hende for hendes tilberedning af kammusling, og i de kommende uger skal det vise sig om Henriette kan gå hele vejen i den eftertragtede madkonkurrence.

”Det har været en fantastisk oplevelse at være med, og jeg har virkelig lært meget om mig selv undervejs,” fortæller en glad Henriette til MigogAalborg.

Henriette har en stor kærlighed til god mad, og hun nyder at bruge Aalborgs mange muligheder når det kommer til gode spisesteder.

”Jeg finder stor inspiration i at spise på spændende steder som Fusion, Mortens Kro, Rositas osv., og den inspiration kan man forhåbentlig se i min madlavning i tv,” siger Henriette.

Pressefoto. De tre dommere.

En spændende og intens oplevelse

Henriette må selvfølgelig ikke røbe så meget om konkurrencen og hendes videre færd, men hun lover, at det bliver både nervepirrende og intenst at følge med i de kommende uger.

”Man bevæger sig nærmest ind i en hel anden verden, og selv om folkene bag programmet er utroligt venlige og professionelle, er det også utrolig hårdt og trættende at være en del af sådan en tv-produktion,” fortæller Henriette.

Men Henriette har lagt meget vægt på ikke at gå på kompromis med sine værdier undervejs, og da produktionsholdet eksempelvis bad hende om at iføre sig bukser, var det en bestemt Henriette de mødte.

”Jeg går i kjoler, og det har jeg altid gjort. Jeg er ikke jeans-typen, så hvorfor skulle jeg lave om på mig selv til et tv-program? Man får den sande Henriette at se i programmet,” fortæller hun.

Oplevelsen har vist Henriette, at hun arbejder mest i sit eget miljø og tempo.

”Jeg er nok bedst til at være min egen chef. Igen må jeg understrege, at de var super søde undervejs i programmet, men det har bare lært mig, at jeg i hverdagen har det bedst med at gøre tingene i mit eget tempo, og hvor mine værdier er i højsædet.”

Facebook glødede efter udsendelsen

Henriette har over 20.000 følgere på Facebook, og selvom hun i forvejen er yderst populær har hun for alvor mærket effekten af at være i tv.

”Min indbakke på Facebook eksploderede jo nærmest efter programmet, og det er bare skønt, hvis jeg kan inspirere folk til en ny livsstil ved at være med i Masterchef,” forklarer Henriette.

Foruden hendes nye rolle som Masterchef-deltager arbejder Henrette lige nu på en ny bog, som har fokus på livsdesign og skyggesider.

”Den kommer til at handle om at slutte fred med sine skygger, og budskaberne bliver nogle som hr. og fru. Danmark kan bruge helt konkret i hverdagen,” fortæller en spændt Henriette til MigogAalborg.

Bogen udkommer efter planen til oktober, og indtil da må tiden vise, hvor langt Henriette når i årets udgave af Masterchef.