ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu går Aalborg helt Street Food-amok: Nyt tiltag åbner på fire centrale pladser

Af Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Det stikker helt af med Street Food-initiativer i Aalborg.

I mandags kunne vi som de første fortælle om det ambitiøse projekt Aalborg Street Food The Lighthouse, der åbner 25. maj på Skudehavnsvej i Vestbyen.

Læs her: Åbningsdatoen er klar: Aalborgs største Street Food marked åbner i Vestbyen

Derudover har BoxTown bebudet, at de når at åbne et Street Food Marked før de andre ude på Spritten, og Aarhus Street Food-stifteren rykker også sit koncept nordpå.

Onsdag eftermiddag meddeler Aalborg Kommune så i en pressemeddelelse, at de i et nyt tiltag åbner for salg fra Food Trucks på fire centrale pladser i både Aalborg og Nørresundby.

Så nu bliver Aalborg uden sammenligning den by i Danmark med flest Street Food-koncepter.

Prøveperiode på et år

Aalborg Kommune forklarer, at de åbner for det i en prøveperiode på et år.

Fra d. 1. maj 2017 og frem til udgangen af september 2018 vil der på fire udvalgte offentlige pladser være mulighed for salg af måltider fra food trucks.

Det drejer sig om henholdsvis Frederikstorv, Gabels Torv, brostenspladsen i Jomfru Ane Parken og pladsen ved Nørresundby Sejlklub på Nørresundby Havnefront.

Food trucks defineres i projektet som mobile enheder på hjul, som dagligt kan transporteres væk, da de ikke må overnatte på pladserne.

“Vi har fået en mængde henvendelser fra interesserede potentielle food trucksælgere, og vi har derfor besluttet at gennemføre en testperiode på et år. Testperioden vil give os mulighed for at høste en masse erfaringer, og hvis resultaterne viser sig gavnlige for byen, vil vi arbejde på en permanent ordning.

Det er vores ønske, at gøre byens rum mere interessante for besøgende og beboere, og samtidig vil vi gerne give byens nuværende og kommende restauratører mulighed for at ”komme ud” i byrummet”, udtaler rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

Efterspurgt hos Business Aalborg

I Business Aalborg, Aalborg Kommunes erhvervsafdeling, som årligt rådgiver over 500 iværksættere inden for alle slags brancher, har de også mærket interessen for salg af måltider fra food trucks:

“Vi står klar til at hjælpe de iværksættere godt på vej, som gerne vil benytte sig af den nye mulighed for food trucks. Én ting er at få adgang til en plads, hvor man kan have en food truck, en anden ting er at få en bæredygtig forretningsplan strikket sammen, så det at have en food truck skaber forretning.

Det er her, vi kan bruges som sparringspartnere. Når vi mødes med iværksættere, tager vi altid udgangspunkt i den enkeltes idé. Sammen går vi igennem forretningsplanen og får vendt emner som salg, produktion, markedsføring og finansiering”, fortæller erhvervschef Tonny Thorup.

Den 6. april kl. 16 – 17 vil der på Frederikstorv i Aalborg blive afholdt et informationsmøde for de, der er interesserede i at høre mere om mulighederne for drift af en food truck i Aalborg og Nørresundby.

Amerikansk fænomen hitter: Bo har Aalborgs første Foodtruck

CheerUp Foodtruck Morgenmad
Morgenmadstallerken med økologisk brød, biodynamiske æg, sprøde pølser og stegt grønt!

Del artikel