ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Misbrugere får hjælp

Af Annoncør

https://cdn.pixabay.com/photo/2016/11/08/05/20/adventure-1807524_960_720.jpg

 

Efter mange forsøg på at hjælpe en misbruger, kan man godt begynde at miste modet og tro på, at der ikke findes nogen løsning. Men noget af det vigtigst er, at ikke give op. Der er flere muligheder for at hjælpe en misbruger ud af sit misbrug, og en god behandling kan ofte være det rette valg.

Brug tid på at finde den rette behandling

Nogle gange virker en behandling ikke. Misbrugeren kommer ud af behandlingen, der går måske en uge, og så er de tilbage i deres misbrug. Dette kan selvfølgelig være enormt demotiverende for både de pårørende og misbrugeren selv, men noget af det vigtigste er at lade være med at give op. Forskellige behandlinger bruger forskellige metoder, og det gælder om at finde en misbrugsbehandling der virker. Ved at have tålmodighed både med misbrugeren og behandlingerne, kan det være muligt at finde en løsning, der er permanent. Det kan godt komme til at tage lang tid, men hvis det i sidste ende ender med at redde misbrugerens liv eller i det mindste give deres liv værdi igen, ville de fleste nok mene, at det er det værd.

Den rette hjælp kan være vejen ud

Misbrugere har brug for hjælp, men som med alle andre mennesker, er det forskelligt, hvad der virker for dem. Nogle har måske behov for, at de hårde beslutninger bliver taget af andre, mens nogle er nødt til selv at komme til den realisation, at de har brug for hjælp og at tage i behandling. Hvis man gerne vil hjælpe en misbruger, er det dog vigtigt, at man ikke giver op. I nogle tilfælde kan et ultimatum godt være vejen frem, men det skal stadig være med det formål, at det skal få misbrugeren til at søge hjælp, så de kan få det bedre. Misbrug er enormt hårdt for de pårørende, men det vigtigste er at huske på, at misbrugeren ikke selv vælger sit misbrug. De skal skubbes ud af afhængigheden, og det kræver nogle gange, at det skub kommer fra andre.

Del artikel