Misbrugere får hjælp

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

https://cdn.pixabay.com/photo/2016/11/08/05/20/adventure-1807524_960_720.jpg

 

Efter mange forsøg på at hjælpe en misbruger, kan man godt begynde at miste modet og tro på, at der ikke findes nogen løsning. Men noget af det vigtigst er, at ikke give op. Der er flere muligheder for at hjælpe en misbruger ud af sit misbrug, og en god behandling kan ofte være det rette valg.

Brug tid på at finde den rette behandling

Nogle gange virker en behandling ikke. Misbrugeren kommer ud af behandlingen, der går måske en uge, og så er de tilbage i deres misbrug. Dette kan selvfølgelig være enormt demotiverende for både de pårørende og misbrugeren selv, men noget af det vigtigste er at lade være med at give op. Forskellige behandlinger bruger forskellige metoder, og det gælder om at finde en misbrugsbehandling der virker. Ved at have tålmodighed både med misbrugeren og behandlingerne, kan det være muligt at finde en løsning, der er permanent. Det kan godt komme til at tage lang tid, men hvis det i sidste ende ender med at redde misbrugerens liv eller i det mindste give deres liv værdi igen, ville de fleste nok mene, at det er det værd.

Den rette hjælp kan være vejen ud

Misbrugere har brug for hjælp, men som med alle andre mennesker, er det forskelligt, hvad der virker for dem. Nogle har måske behov for, at de hårde beslutninger bliver taget af andre, mens nogle er nødt til selv at komme til den realisation, at de har brug for hjælp og at tage i behandling. Hvis man gerne vil hjælpe en misbruger, er det dog vigtigt, at man ikke giver op. I nogle tilfælde kan et ultimatum godt være vejen frem, men det skal stadig være med det formål, at det skal få misbrugeren til at søge hjælp, så de kan få det bedre. Misbrug er enormt hårdt for de pårørende, men det vigtigste er at huske på, at misbrugeren ikke selv vælger sit misbrug. De skal skubbes ud af afhængigheden, og det kræver nogle gange, at det skub kommer fra andre.

Legendarisk quiz går online: Dyst med i sofaen og støt et godt formål

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

The Wharf er kendt (og elsket) for deres store udvalg af drikkevarer, og ikke mindst de legendariske pub-quizzer, hvor man i hold skal svare på 40 spørgsmål inden for alt mellem himmel og jord.

Men gaderne (og barerne … og øl-glassene) står tomme lige i øjeblikket, og derfor må vi nøjes med at hygge os #sammenhverforsig.

Det bliver der også rig mulighed for tirsdag den 14. april, hvor The Wharf traditionen tro afholder Pub Quiz, men denne gang i en online version.

Men det er ikke kun deltagelsesformen, der er anderledes.

Støt et godt formål

I stedet for at betale et beløb for at deltage i quizzen, opfordrer The Wharf i stedet til, at man donerer pengene til Røde Kors og deres arbejde for at bekæmpe COVID-19 over hele verden.

De har oprettet en indsamling her, som man kan støtte – også selvom man ikke deltager i quizzen.

Derfor er der heller ingen kontante præmier til denne særudgave af quizzen, men hvad gør det også, når man støtter et godt formål og samtidig kan få håneretten over de andre deltagere.

Quizzen består som altid af 40 spørgsmål, som man kan svare på i god ro og orden i sofaen.

Man dyster i Zoom-app’en, og nærmere detaljer vil følge på begivenheden på Facebook, når quizzen nærmer sig.

Hvad: Pub Quiz Online
Hvor: Lige hvor du har lyst
Hvornår: Tirsdag den 14. april kl. 19.00

Du finder mere info her.

Du støtter indsamlingen lige her.

Helt genialt: Populær isbutik i Aalborg lancerer træstamme-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, som vi virkelig har brug for i disse Corona-tider, så er det i den grad selvforkælelse.

Solen skinner i dag, og man får lyst til is.

Derfor er vi bare nødt til at bukke og løfte hatten i respekt for seneste initiativ fra Paradis i Aalborg.

Hvis der er noget de fleste danskere elsker, så er det en god is eller en træstamme fra bageren.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem de to elementer?

Klar med kold nyhed

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Paradis Is i Aalborg selvfølgelig er klar med endnu en kold nyhed.

Denne gang har de produceret en træstamme-is. Prøv lige at hør hvor lækker den lyder;

Is med chokolade, marcipan, chokolade stykker og romsmag.

Det lyder som HIMLEN for is- og kageelskere.

Det bedste af det hele? Paradis er i Corona-tider for første gang nogensinde begyndt at bringe ud, så du kan få træstamme-is leveret direkte til din hoveddør.

Åbner på havnen

Her i Aalborg finder du både Paradis i Aalborg Storcenter og i Algade og Reberbansgade.

Sidste år åbnede de deres fjerde butik i Aalborg nede på havnefronten, og den genåbner her i påsken.

Det sker på søndag, hvor du kan købe masser af lækkerier – men husk nu at holde god afstand til de andre ishungrende nordjyder.

Stor politiaktion i Aalborg i morges: 26-årig anholdt i verserende terrorsag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I forlængelse af den fortsatte efterforskning i en større sag om planlægning af terror har Københavns Politi tidligt i morges anholdt en 26-årig mand i Aalborg. Det er sket i tæt koordination med Nordjyllands Politi.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen af den 26-årige har relation til den store politi-aktion den 11. december 2019, hvor en række personer, heriblandt den 26-årige, blev anholdt flere steder i landet i en tæt koordineret aktion mellem Københavns Politi, flere andre politikredse og PET.

”Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi. Af hensyn til efterforskningen, kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den 26-årige vil blive fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret fredag kl. ca. 13. Her vil Københavns Politi begære om lukkede døre.