Metropol Festival afslører hele programmet: Slutter med kæmpe fest

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I sidste måned kunne MigogAalborg afsløre, at Aalborgs store gadefest, Metropol Festival, får en helt central placering i år.

Det bliver nemlig Gammeltorv ved Budolfi Kirke, som danner rammen for en kæmpe gadefest, der samler byens festglade og danselystne mennesker med scener helt inde i Aalborg midtby, den 24. og 25. august. Det kan du læse mere om her.

Store navne som TooManyLeftHands og Emil Stabil er allerede blevet offentliggjort, og nu kan vi helt eksklusivt afsløre de sidste artister, som skal være med til at skabe en kæmpe fest i Aalborg.

Der er tilføjet 10 artister til det eksisterende lineup, og det er med nogle af landets mest interessante navne i blandt.

Den nye danske brigade

En genganger fra første udgave af Metropol er kommet på programmet: Trioen CHINAH har gjort deres for at redefinere lyden af moderne nordisk pop, og har siden deres show i Karolinelund kun sat farten op på deres udvikling.

Med minimalistiske synthflader, guitar og Fine Glindvads R&B-vokal har CHINAH fundet deres helt egen lyd, og har fra debuten ‘Away From Me’ i 2015 til den nye single ‘Yeah Right’ bekræftet igen og igen, at verden ligger for deres fødder.

CHINAH

Et andet navn, der deler genre med CHINAH, er unge Jada, der har fået sig lidt af et gennembrud i løbet af året.

Med en vokal som en diva, synthesizere som i 80’erne og en moderne R&B-lyd har Jada fundet en magisk balance i sit udtryk. Hun har kun to singler ude i ‘Sure’ og ‘Keep Cool’, men virker allerede som et etableret navn.

Den unge rapper K-phax optræder også til Metropol i år. Han har allerede fået international opmærksomhed for sin version af mumble rap, der bl.a. er inspireret af den amerikanske rapper Lil Yachty. Selv erklærer 19-årige Keith Birongo dog, at han laver ‘outsider anthems’ og ikke mumble rap, og at han ikke er rapper, men punker.

Efterfester af international kaliber

Begge festivaldagene under Metropol sluttes af med vilde efterfester, der matcher dagens udtryk.

Fredag er der fokus på hiphop og urbane genrer, og som et lille scoop er det lykkes festivalen at hente en af landets mest eftertragtede DJs ind til at lukke ballet: Simon Dokkedal fra Den Sorte Skole sørger for, at afterparty om fredagen bliver noget helt særligt.

I Den Sorte Skole har Simon Dokkedal siden starten af 00’erne skubbet til grænserne for, hvad et DJ set er og hvor mange obskure genrer, der kan pitches, blendes og samples.

Han har spillet på Orange Scene og for de kongelige – og nu lukker han altså fredagens efterfest til Metropol lige her i Aalborg.

Kæmpe final party

Fokus er lørdag på elektronisk musik i alle mulige former og hastigheder, og aftenen slutter helt oppe i det røde felt.

Med et lineup bestående af fire af de mest interessante kvindelige DJs lokalt, nationalt og internationalt er der lagt op til til det helt store brag:

Fra London kommer Monki, og festivalens internationale headliner er ikke hvem som helst: Som turnerende kæmpesucces er Lucy Monkman fast inventar på Ibiza og på verdens største klubber, men sidste lørdag i august kommer hun til Aalborg for at lukke Metropol ned.

Hun spiller sammen med bl.a. danske Courtesy, der ‘har gang i en international dj-karriere af MØ-dimensioner’, som et dansk musikblad skrev tidligere i år.

Hun har allerede krydset Berghain og andre af verdens mest prestigefyldte klubber af på listen, og Metropol Festival bliver det mest intime, hun har spillet i lang tid.

Udover de nye navne kan vi også se frem til store navne som Emil Stabil, TooManyLeftHands, rapperne ZK og Fouli, Nonsens og Snavs.

Gadefesterne til Metropol Festival er gratis, og det samme er fredagens efterfest.

Du kan læse mere og se hvordan du skaffer billetter til det store final party lørdag her.

Du kan se hele festivalens lineup via hjemmesiden og blive løbende opdateret via begivenheden på Facebook her.

Film-maraton: Oscar-film vises hele søndagen i Nordkraft

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: PR/A Star is born
Foto: PR/A Star is born

Hvis du elsker film og kan skrive filmnørd på visitkortet, så ved du nok allerede, at det er natten til mandag 25. februar, at Hollywood ruller den røde løber ud og uddeler de eftertragtede Oscar-statuetter.

Selvom showet indledes med verdens største modeshow med kjoler fra Dior, Chanel, Louis Vuitton og andre af de mest ikoniske modehuse, så er det jo filmene, det hele handler om.

Det ved man i Biffen i Nordkraft, og i den anledning inviterer de til et ekstraordinært filmmaraton søndag 24. februar.

Oscar-film til skarp pris

Her kan du se en lang række af de film, der er nomineret i de mange kategorier og tilmed til en favorabel pris på kun 70 kr. for en billet til en film.

Allerede fra kl. 11 kan du opleve den første film: A Star is Born – med Lady Gaga og Bradley Cooper i hovedrollerne.

Filmen er nomineret til hele otte statuetter: deriblandt Bedste film og Bedste sang – mens både Lady Gaga og Bradley Cooper er nomineret for deres skuespilspræstationer som henholdsvis tjeneren Ally og den alkoholiserede rockstjerne Jack.

Biffens filmprogram fortsætter med Bohemian Rhapsody, Kapernaum, Cold War, The Favourite, Roma, If Beale Street Could Talk, Green Book, og afsluttes med Free Solo kl. 20.50.

Alle er de nominerede i adskillelige kategorier.

De mange filmvisninger indledes naturligvis med et glas bobler til publikum, og de præsenteres af festklædte værter.

Du kan købe billetter til Oscar-filmene her.

Rød løber i Kennedy

Også hos Nordisk Films biograf i Kennedy Arkaden rulles den røde løber ud i anledning af det pailletbesatte awardshow.

Her begynder festen dog først søndag aften kl. 22, hvor filmen Green Book med danske Viggo Mortensen i hovedrollen, vises.

En rolle, som han er nomineret for, og som han senere på natten forhåbentlig kan tage Oscar’en med hjem for.

Efter Green Book stilles der om til den røde løber med alle kjolerne, og derefter kan du se selve showet direkte fra Dolby Theatre i Hollywood i LA helt frem til den lyse morgen.

Billetten koster 130 kr. og kan købes her.

Nordisk Film serverer i løbet af deres Oscar Night bobler og lækker oscar-inspireret kage til den søde tand og opfordrer desuden til, at du trækker i dit bedste Oscar-outfit: Uanset om det er galla eller pyjamas.

I løbet af natten vil der desuden være kaffe, så alle kan holde sig vågne, og der vil være lidt til de sultne at gå hjem på tidligt mandag morgen.

Aftenens program er som følgende:
Kl. 21:30: Vi åbner dørene til den røde løber
Kl. 22:00: Velkomst i salen
Kl. 22:15: Filmstart Green Book
Kl. 00:25: Filmen slutter
Kl. 00:30: Der stilles om til den røde løber i Hollywood
Kl. ca. 05:30-06:00: Godnat og tak for i aften

Læs mere om Oscar Night i Kennedy her.

Gå på banen med spillerne: Indløbsbørn til AaB-kampe skal findes i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

På onsdag d. 20. februar kan fodboldglade børnefamilier krydre vinterferien med et besøg i Magasin. Her har familiens yngste nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn.

For AaB’s superligaspillere er det hverdagskost at løbe ind på Danmarks mange stadioner foran mange mennesker på tilskuerpladserne samt på tv.

Det er dog en oplevelse, som unge, spirende fodboldtalenter stadig kun kan drømme om en dag at få.

Men nu har alle børn i Aalborg og øvrige Nordjylland chancen. Det kræver i første omgang, at børnene kommer et smut forbi Magasin med forældre her i vinterferien.

Vil skabe lokale oplevelser

Onsdag den 20. februar mellem 14.00-16.00 er der nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn.

“Vi gør meget ud af at skabe oplevelser og støtte lokale aktiviteter.

Derfor har vi tilrettelagt eventen onsdag i fællesskab med hele Nordjyllands fodboldklub AaB, som vi desuden har indgået et tre-årigt sponsorsamarbejde med.

Sammen leder vi efter 44 indløbsbørn til to af AaB’s forårskampe,” fortæller Tina Mikkelsen, som er Store Manager i Magasin Aalborg.

Mød to AaB-profiler

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med i konkurrencen om at blive indløbsbarn for AaB, bare man er en dreng eller pige i alderen 6-12 år.

For at deltage skal man fotograferes af en professionel fotograf i stormagasinet.

Billedet kan man efterfølgende få lov til at få med hjem.

Uanset om man er blandt de heldige indløbsbørn eller ej, har alle fremmødte mulighed for at møde to af AaB’s spillere helt tæt på i Magasin.

Forsvarsspillerne Kristoffer Pallesen og Jores Okore er nemlig til stede, og de står klar til at skrive autografer og tage selfies med børnene.

“I Magasin arbejder vi hele tiden på at lave events, overraskelser, konkurrencer, optrædener og andre impulser, som giver liv i byen og skaber glæde og inspiration.

AaB er uden tvivl en af Aalborgs stoltheder, og derfor vil vi gerne være med til at give byens borgere muligheden for at komme helt tæt på klubben og dens spillere,” fortæller Tina Mikkelsen.

De første 50 fremmødte deltagere får desuden en gratis Hummel-cap i ”Goodie”-appen.

Magasins Goodie App har løbende opdateringer om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver. Den kan downloades hvor du normalt henter apps.

Skaber glæde: Kendt hotel donerer møbler til udsatte borgere

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Himmerland Golf & Spa
Foto: Himmerland Golf & Spa

Mens håndværkere arbejder på højttryk for at modernisere alle værelser på Himmerland Golf & Spa Resort, får en lang række mennesker gavn af de brugte møbler

I forbindelse med ombygningen af alle værelser på Himmerland Golf & Spa Resort bliver en lang række af de møbler, der hidtil har stået på værelserne, overflødige.

Derfor har Administrerende Direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering, indgået en aftale med Anette Rolighed Nielsen, der står bag Mor Roligs mad – og hjælpe team, der blandt andet støtter udsatte mennesker i Himmerland.

Dermed sikres det, at de brugte møbler blandt andet bliver brugt til at hjælpe mennesker, der bliver udskrevet fra eksempelvis behandlingsinstitutioner og skal flytte i egen bolig.

“Vi hjælper mange borgere i Vesthimmerlands Kommune. Blandt andre dem, der bliver udskrevet fra misbrugscentret og skal flytte i egen bolig.

Så står de ofte uden penge og uden bolig, og så er det fantastisk, at vi kan hjælpe dem med at møblere deres nye lejlighed,” fortæller Anette Rolighed Nielsen.

Fra venstre: Kim Jensen (Anettes mand), Anette Rolighed Nielsen og Mark Bering

Senge gør en kæmpe forskel

Ikke mindst sengene fra Himmerland Golf & Spa Resort gør derfor en stor forskel.

“Senge er faktisk noget af det, der er sværest at få fat i, fordi mange først smider dem ud, når de er slidt helt op.

Sengene fra hotellet er stadig dejlige at sove i, så det gør en stor forskel. Vi har også fået en del lænestole, som folk er glade for,” siger Anette Rolighed Nielsen.

Glad for at hjælpe

Administrerende direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering er glad for at kunne hjælpe.

“Da vi både moderniserer og ommøblerer værelserne, er vi nødt til at skille os af med en del rigtig fine møbler.

Derfor er jeg rigtig glad for at vi gennem samarbejdet med Annette sikrer, at møblerne ikke bliver smidt ud, men i stedet bliver brugt til at hjælpe nogle mennesker, som virkelig har brug for det,” siger Mark Bering.

Blandt de møbler som Himmerland Golf & Spa Resort giver væk er blandt andet 60 senge, 120 lænestole og 120 lamper og ca. 100 borde.