Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Metropol Festival afslører hele programmet: Slutter med kæmpe fest

Af Emil Kjær Jørgensen

I sidste måned kunne MigogAalborg afsløre, at Aalborgs store gadefest, Metropol Festival, får en helt central placering i år.

Det bliver nemlig Gammeltorv ved Budolfi Kirke, som danner rammen for en kæmpe gadefest, der samler byens festglade og danselystne mennesker med scener helt inde i Aalborg midtby, den 24. og 25. august. Det kan du læse mere om her.

Store navne som TooManyLeftHands og Emil Stabil er allerede blevet offentliggjort, og nu kan vi helt eksklusivt afsløre de sidste artister, som skal være med til at skabe en kæmpe fest i Aalborg.

Der er tilføjet 10 artister til det eksisterende lineup, og det er med nogle af landets mest interessante navne i blandt.

Den nye danske brigade

En genganger fra første udgave af Metropol er kommet på programmet: Trioen CHINAH har gjort deres for at redefinere lyden af moderne nordisk pop, og har siden deres show i Karolinelund kun sat farten op på deres udvikling.

Med minimalistiske synthflader, guitar og Fine Glindvads R&B-vokal har CHINAH fundet deres helt egen lyd, og har fra debuten ‘Away From Me’ i 2015 til den nye single ‘Yeah Right’ bekræftet igen og igen, at verden ligger for deres fødder.

Metropol Festival afslører hele programmet: Slutter med kæmpe fest
CHINAH

Et andet navn, der deler genre med CHINAH, er unge Jada, der har fået sig lidt af et gennembrud i løbet af året.

Med en vokal som en diva, synthesizere som i 80’erne og en moderne R&B-lyd har Jada fundet en magisk balance i sit udtryk. Hun har kun to singler ude i ‘Sure’ og ‘Keep Cool’, men virker allerede som et etableret navn.

Den unge rapper K-phax optræder også til Metropol i år. Han har allerede fået international opmærksomhed for sin version af mumble rap, der bl.a. er inspireret af den amerikanske rapper Lil Yachty. Selv erklærer 19-årige Keith Birongo dog, at han laver ‘outsider anthems’ og ikke mumble rap, og at han ikke er rapper, men punker.

Efterfester af international kaliber

Begge festivaldagene under Metropol sluttes af med vilde efterfester, der matcher dagens udtryk.

Fredag er der fokus på hiphop og urbane genrer, og som et lille scoop er det lykkes festivalen at hente en af landets mest eftertragtede DJs ind til at lukke ballet: Simon Dokkedal fra Den Sorte Skole sørger for, at afterparty om fredagen bliver noget helt særligt.

I Den Sorte Skole har Simon Dokkedal siden starten af 00’erne skubbet til grænserne for, hvad et DJ set er og hvor mange obskure genrer, der kan pitches, blendes og samples.

Han har spillet på Orange Scene og for de kongelige – og nu lukker han altså fredagens efterfest til Metropol lige her i Aalborg.

Metropol Festival afslører hele programmet: Slutter med kæmpe fest

Kæmpe final party

Fokus er lørdag på elektronisk musik i alle mulige former og hastigheder, og aftenen slutter helt oppe i det røde felt.

Med et lineup bestående af fire af de mest interessante kvindelige DJs lokalt, nationalt og internationalt er der lagt op til til det helt store brag:

Fra London kommer Monki, og festivalens internationale headliner er ikke hvem som helst: Som turnerende kæmpesucces er Lucy Monkman fast inventar på Ibiza og på verdens største klubber, men sidste lørdag i august kommer hun til Aalborg for at lukke Metropol ned.

Hun spiller sammen med bl.a. danske Courtesy, der ‘har gang i en international dj-karriere af MØ-dimensioner’, som et dansk musikblad skrev tidligere i år.

Metropol Festival afslører hele programmet: Slutter med kæmpe festHun har allerede krydset Berghain og andre af verdens mest prestigefyldte klubber af på listen, og Metropol Festival bliver det mest intime, hun har spillet i lang tid.

Udover de nye navne kan vi også se frem til store navne som Emil Stabil, TooManyLeftHands, rapperne ZK og Fouli, Nonsens og Snavs.

Gadefesterne til Metropol Festival er gratis, og det samme er fredagens efterfest.

Du kan læse mere og se hvordan du skaffer billetter til det store final party lørdag her.

Du kan se hele festivalens lineup via hjemmesiden og blive løbende opdateret via begivenheden på Facebook her.

Del artikel