Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En cool slagter: Meat n’Joy åbner 2019-version af slagterbutik i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

I løbet af de sidste par år er slagterbutikker lukket på stribe overalt i landet.

En del af forklaringen er bl.a. det øgede fokus på klimaet, der har ledt til kødfrie dage, men også det store udbud af kød i supermarkeder.

Hvis man vil overleve i branchen, som den ser ud anno 2019, er det nødvendigt at forny sig og tænke det traditionelle erhverv anderledes.

Og det er netop, hvad 26-årige Haider Shahmorad og 21-årige Bashar Shahmorad har tænkt sig at gøre.

Brødreparret åbner en helt ny slagterforretning på Færøgade 47 med det catchy navn Meat n’Joy.

”Det bliver en moderne slagterforretning.

Vi vil gøre op med det kliniske udtryk de fleste slagtere har og gøre det til en god oplevelse at komme ind,” fortæller Haider Shahmorad til MigogAalborg.

Den store åbningsdag bliver på lørdag den 31. august fra 10.00 til 19.00, og det fejres med gode tilbud; bl.a. 25% på salte og krydderier fra Nicolas Vahé og 40% på alt kød lørdag.

En cool slagter: Meat n'Joy åbner 2019-version af slagterbutik i Aalborg
Bashar Shahmorad foran butikken.

Naturtro omgivelser

Når man træder ind i Meat n’Joys lokaler, finder man lynhurtigt ud af, hvad Haider og Bashar mener, når de beskriver forretningens designkoncept som ”naturtro”.

Væggene ved indgangen er beklædt med trælameller, mens resten af lokalet er malet i samme grønne nuance som facaden.

Inventaret er rustikt, og man fristes til at sige cool, hvilket er et ord, der sjældent falder i samme sætning som slagter.

Der spilles endda afslappende lounge musik, og man kan hurtigt glemme om, man står i et slagteri eller en tjekket gourmetforretning nede i centrum.

”Vi vil gerne vise, at det kan være hyggeligt at købe et stykke kød, uden at omgivelserne er dødtriste,” siger Haider og slår på vigtigheden af at vide, hvor kødet kommer fra.

”Kød er blevet så tabubelagt, og det er rigtigt ærgerligt, fordi det er en naturlig ting.

Det er vigtigt for folk at vide, at dyret har trivedes – og det gør man her.”

Ulig supermarkeder, hvor du samler en pakke kød op fra disken uden at have noget forhold til producent eller dyrevelfærd, kan du hos Meat n’Joy direkte spørge ejerne om varerne.

En cool slagter: Meat n'Joy åbner 2019-version af slagterbutik i Aalborg

En cool slagter: Meat n'Joy åbner 2019-version af slagterbutik i Aalborg

Vegetarer også tilgodeset

På trods af deres unge alder er de nystartede slagteri-ejere ikke ubekendt med det at drive forretning.

Før Meat n’Joy havde de et arabisk supermarked på samme adresse, men ønsket om at prøve noget nyt trak i brødrene.

At det lige blev slagteribranchen er heller ikke tilfældigt.

Når familien skulle have kød, plejede farmand Shahmorad selv at tage ud og slagte får i selskab med børnene.

Vigtigheden af at vide, hvor kødet kommer fra, er dermed en lektion som Haider, Bashar og lillebror Zolfaqar har lært fra en meget tidlig alder.

”Vi har set, hvor dyrene kommer fra i en ung alder, og den oplevelse vil vi gerne give videre til kunderne,” forklarer Bashar og Haider.

Derfor kommer Meat n’Joy kun til at sælge kvalitetskød, som de unge butiksejere ved er behandlet godt – bl.a. fra Himmerlandskød, der er 100% dansk – og de stykker okse, kalv og lam du finder i disken, er også personligt skåret af brødrene.

Der skal dog også være plads til dem, der ikke spiser kød, og derfor vil butikken også tilbyde 100% vegansk plantefars (hjemmelavet selvfølgelig), som kan smides direkte på panden.

“Vi ønsker, at både vegetarer og veganere kan få oplevelsen af at gå til en specialforretning som en slagter og finde noget, de ønsker at tage med hjem.

Alle skal kunne komme herind og finde noget,” uddyber Bashar.

Følg med hos Meat n’Joy her.

Hvad: Åbning af Meat n’Joy

Hvor: Færøgade 47

Hvornår: lørdag 31. august, 10.00 – 19.00

Del artikel

Andre læser også