En cool slagter: Meat n’Joy åbner 2019-version af slagterbutik i Aalborg

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I løbet af de sidste par år er slagterbutikker lukket på stribe overalt i landet.

En del af forklaringen er bl.a. det øgede fokus på klimaet, der har ledt til kødfrie dage, men også det store udbud af kød i supermarkeder.

Hvis man vil overleve i branchen, som den ser ud anno 2019, er det nødvendigt at forny sig og tænke det traditionelle erhverv anderledes.

Og det er netop, hvad 26-årige Haider Shahmorad og 21-årige Bashar Shahmorad har tænkt sig at gøre.

Brødreparret åbner en helt ny slagterforretning på Færøgade 47 med det catchy navn Meat n’Joy.

”Det bliver en moderne slagterforretning.

Vi vil gøre op med det kliniske udtryk de fleste slagtere har og gøre det til en god oplevelse at komme ind,” fortæller Haider Shahmorad til MigogAalborg.

Den store åbningsdag bliver på lørdag den 31. august fra 10.00 til 19.00, og det fejres med gode tilbud; bl.a. 25% på salte og krydderier fra Nicolas Vahé og 40% på alt kød lørdag.

Bashar Shahmorad foran butikken.

Naturtro omgivelser

Når man træder ind i Meat n’Joys lokaler, finder man lynhurtigt ud af, hvad Haider og Bashar mener, når de beskriver forretningens designkoncept som ”naturtro”.

Væggene ved indgangen er beklædt med trælameller, mens resten af lokalet er malet i samme grønne nuance som facaden.

Inventaret er rustikt, og man fristes til at sige cool, hvilket er et ord, der sjældent falder i samme sætning som slagter.

Der spilles endda afslappende lounge musik, og man kan hurtigt glemme om, man står i et slagteri eller en tjekket gourmetforretning nede i centrum.

”Vi vil gerne vise, at det kan være hyggeligt at købe et stykke kød, uden at omgivelserne er dødtriste,” siger Haider og slår på vigtigheden af at vide, hvor kødet kommer fra.

”Kød er blevet så tabubelagt, og det er rigtigt ærgerligt, fordi det er en naturlig ting.

Det er vigtigt for folk at vide, at dyret har trivedes – og det gør man her.”

Ulig supermarkeder, hvor du samler en pakke kød op fra disken uden at have noget forhold til producent eller dyrevelfærd, kan du hos Meat n’Joy direkte spørge ejerne om varerne.

Vegetarer også tilgodeset

På trods af deres unge alder er de nystartede slagteri-ejere ikke ubekendt med det at drive forretning.

Før Meat n’Joy havde de et arabisk supermarked på samme adresse, men ønsket om at prøve noget nyt trak i brødrene.

At det lige blev slagteribranchen er heller ikke tilfældigt.

Når familien skulle have kød, plejede farmand Shahmorad selv at tage ud og slagte får i selskab med børnene.

Vigtigheden af at vide, hvor kødet kommer fra, er dermed en lektion som Haider, Bashar og lillebror Zolfaqar har lært fra en meget tidlig alder.

”Vi har set, hvor dyrene kommer fra i en ung alder, og den oplevelse vil vi gerne give videre til kunderne,” forklarer Bashar og Haider.

Derfor kommer Meat n’Joy kun til at sælge kvalitetskød, som de unge butiksejere ved er behandlet godt – bl.a. fra Himmerlandskød, der er 100% dansk – og de stykker okse, kalv og lam du finder i disken, er også personligt skåret af brødrene.

Der skal dog også være plads til dem, der ikke spiser kød, og derfor vil butikken også tilbyde 100% vegansk plantefars (hjemmelavet selvfølgelig), som kan smides direkte på panden.

“Vi ønsker, at både vegetarer og veganere kan få oplevelsen af at gå til en specialforretning som en slagter og finde noget, de ønsker at tage med hjem.

Alle skal kunne komme herind og finde noget,” uddyber Bashar.

Følg med hos Meat n’Joy her.

Hvad: Åbning af Meat n’Joy

Hvor: Færøgade 47

Hvornår: lørdag 31. august, 10.00 – 19.00

Mere kø: Stort kryds i Aalborg indsnævres de næste to uger

Skrevet af: Redaktionen

Det ligner en ond cirkel for tiden.

Hvis du hader at sidde i kø, så bør du overveje en anden vej, hvis du normalt kører omkring Universitetsboulevarden/Th. Sauers.

I sidste uge var den gal med signalanlægget, der styrer trafiklyset i det store kryds på Universitetsboulevarden/Th. Sauers vej ved Sohngårdsholmsvej.

Nu venter der nye udfordringer, som allerede blev igangsat i går tirsdag.

Flere vognbaner spærres

Således meddeler Aalborg Kommune, at et vejarbejde vil spærre flere vognbaner samt cykelsti omkring krydset.

“Vi roder desværre igen ved krydset Th. Sauers Vej – Universitetsboulevarden – Sohngårdsholmsvej.

I dag begynder arbejdet med at omlægge en fjernvarmeledning i krydset og derfor bliver to vognbaner, samt cykelsti, på Universitetsboulevarden spærret.

Den manøvre kan desværre ikke løses uden at genere trafikken, så der forventes kø i krydset fra øst / Universitetsboulevarden mod Th. Sauers Vej og mod Sohngårdsholmsvej.

Vi skynder os alt hvad vi kan, men kom afsted i god tid og bær over med os i de to uger arbejdet står på.”

Så et godt råd herfra er at undgå krydset i myldretiden de kommende 14 dage.

Kæmpe nyhed: Aalborg Zoo tænder 100.000 julelys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og mange lokale virksomheder er allerede i fuld gang med den helt store planlægning.

Især i Aalborg Zoo bliver julen i år noget helt særligt.

Der venter nemlig gæsterne en helt enestående oplevelse i haven denne jul.

JUL I ZOO og fejrer julen med en gigantisk lysfest, hvor haven illumineres med 100.000-vis af lys, der fører gæsterne på en stemningsfuld julerejse verden rundt.

JUL I ZOO giver gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af haven og dyrene.

Her tændes lys i vintermørket og sætter særligt fokus på dyrenes tilpasning i den mørke tid og de kolde egne.

Lysvandring gennem haven

Med udgangspunkt i havens dyr, deres særkende, adfærd og de verdensdele de oprindeligt kommer fra inviteres gæsterne på en lysvandring gennem haven.

Fra Grønland i nord til Afrika i syd oplever gæsterne julens atmosfære og traditioner.

Ruten gennem Zoo er designet sådan at lys og stemninger skifter, og der hele tiden venter nye overraskelser på vejen.

Den eventyrlige oplevelse begynder allerede ved Bjørnemanden, Aalborg Zoos vartegn, der byder velkommen smukt oplyst af et stort rødt hjerte.

Herfra leder lyset gæsterne gennem haven: På bygninger og på telte, i hytter og på træer og i et stort juletræ på plænen.

På deres vej gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter.

De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, alternative juletræer og grønlandsk streetfood, og i den julepyntede afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver.

Hyggelige juleaktiviteter

Det er selvfølgelig ikke en rigtig jul uden julemanden. Hans hytte ligger lige ved siden af rensdyrenes stald, og her kan alle artige børn komme og hviske deres største ønske i julemandens øre.

I løbet af november og december vil der desuden være en lang række arrangementer og events, der fejrer julen med blandt andet sang, gudstjeneste, og hyggelige workshops.

JUL I ZOO er udviklet i tæt dialog med Aalborg City, City Syd og Aalborg Storcenter, Aalborg Events og Visit Aalborg og bidrager til at styrke Aalborgs position som Nordjyllands jule- og handelsby nummer ét.

Aalborg Zoo vil således også aktivt være til stede på julemarkedet på Gammeltorv med en julehytte.

JUL I ZOO kan opleves fra fredag den 15. november.

Åbningstider:

15.-17. november, 22.-24. november samt 29.-30 november kl. 16-21

Alle dage i december kl. 16-21 (dog undtaget 24. og 31. december)

25 år med Fast Eddie’s Pool Hall: Fejres med tilbud og stor fødselsdagsfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

De seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder lukket.

Der findes heldigvis stadig de berømte etablissementer, der lever i bedste velgående, og ét af dem kan nu fejre 25-års jubilæum.

Fast Eddie’s Pool Hall har eksisteret siden 1994 og bærer titlen som Aalborgs ældste  pool hall.

De 25 år skal fejres med stil, og Eddie’s inviterer alle til en stor jubilæumsfejring i deres nyrenoverede lokaler lørdag den 21. september på 1. sal af Maren Turis Gade 9. 

Festlighederne starter om eftermiddagen med en reception fra kl. 12.00 til 15.00 og fortsætter fra kl. 21.00 til 24.00 om aftenen med live musik fra bandet Upstairs og masser af god stemning.

Er du frisk på et udfordrende spil pool, vil der også være mulighed for at prøve kræfter med nogle af Fast Eddie’s Pool Hall turneringsspillere i løbet af aftenen.

Hvis du vinder over en af de erfarne spillere, har Eddie’s en gratis øl klar til dig i baren.

Fast Eddie's Poolhall

Old-school charme

Når man tager trappen op til Fast Eddie’s Pool Hall – eller bare Eddie’s som det hedder i folkemunde – er det som at træde ind i en anden tidsalder.

Mørkbejdset træ dominerer lokalerne og skaber en hyggelig, omfavnende atmosfære, hvor det virker som det mest naturlige i verden at lade sig sænke ned i de brune lædersæder i en af de mange båse og nyde en drink.

Renoveringen af lokalerne er sket i tråd med poolhallens sjæl, og der er både blevet plads til et lounge-område med ekstra siddepladser og storskærm samt en “ny” rustik bar, hvor du kan bestille øl fra en af 10 haner eller få dig en drink fra det ekstra store udvalg af spiritus.

Havde Eddie’s være placeret i USA og ikke Aalborg, kunne man snildt forestille sig, at den old-school poolhall med al sin charme ville have været et perfekt stamsted for pool-legenden Fast Eddie, som lægger navn til stedet – og som blev portrætteret af Paul Newman i The Hustler og The Color of Money.

Men man skal endelig ikke tage fejl; poolhallen er i høj grad også gearet til unge mennesker.

Man kan bl.a. udfordre ens venner i et spil bordfodbold eller dart, slå sig ned i sæderne og se fodbold på storskærm, spille brætspil i loungen eller prøve chancen på spilleautomaterne i spillehallen, hvor der er 88% udbetaling.

Og selvfølgelig er der poolborde – masser af poolborde.

Hele ni for at være eksakt, hvor man ikke er tvunget til at betale for en hel time, men derimod kan betale 0.75 kr i minuttet om dagen og 1.17 kr i minuttet om aftenen i hverdage eller 1.33 kr i minuttet fra fredag til lørdag.

Fast Eddie's Poolhall

En uge med gode tilbud

Hvis du ikke kan nå med til festlighederne om lørdagen, er der heldigvis masser af gode tilbud at benytte sig af i hele denne uge.

Du kan bl.a. spille pool til kun 25 kr hele ugen i én time mellem 12.00 og 18.00.

Udover at kunne spille pool til billige penge, vil der også være masser af gode tilbud på øl og sjusser i uge 38.

Du kan bl.a. købe en Classic Tuborg fad til 25 kr fra mandag til torsdag, sjusser til 25 kr fredag og lørdag, og 0,5 l sodavand til 25 kr om søndagen.

Kan du generelt ikke få nok af pool, kan du for 250 kr om måneden spille alt det pool, du vil – bortset fra når der er fuldt hus.

Fast Eddie’s er også med i ClubAalborg, og du kan hele september få 1 times pool samt 2 fadøl (0,4 l) eller 2 sodavand (0,5 l) til kun 100 kr.

Hvad: Fast Eddie’s Pool Hall jubilæumsfest

Hvor: 1. sal, Maren Turis Gade 9

Hvornår: 21. september, reception 12.00 – 15.00 og live musik 21.00 – 24.00

Gode tilbud hele denne uge