Efter Corona-kaos på landsholdet: AaBs Lucas Andersen udtaget

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: AaB Sport
Foto: AaB Sport

Danmarks landstræner Kasper Hjulmand har i al hast udtaget hele ni nye spillere til landsholdet, der skal møde Sverige på onsdag.

Heriblandt er AaBs store profil Lucas Andersen blevet udtaget til landsholdet.

Det er han blandt andet Lucas Andersens stærke præstationer, der lige nu har AaB med i toppen af Superligaen. Senest med en sejr over Randers i fredags og sidste weekend slog man Brøndby.

Corona-restriktioner rammer landsholdet

Der hersker lige nu kaos omkring landsholdet, fordi Danmarks nye situation med mink-mutation af Corona i Nordjylland har skabt strengere rejserestriktioner.

Det betyder blandt andet, at de engelske klubber ikke vil frigive deres danske landsholdsspillere, da de ellers skal i længere karantæne, når de skal ind i England igen.

Følgende spillere er derfor udtaget til onsdagens landskamp mod Sverige:

Jesper Hansen, Oliver Christensen, Alexander Scholz, Anders Dreyer, Jens Stryger Larsen, Lukas Lerager, Rasmus Falk, Victor Nelsson og Lucas Andersen.

Kampen på onsdag mod Sverige er en testkamp, og i mellemtiden arbejder DBU på en løsning for at stille stærkeste landshold i de to sidste Nations League-kampe mod Island og Belgien.

Voldsom beslutning

Hos DBU forstår man ikke så meget af de engelske myndigheders reaktion, men man er tvunget til at reagere hurtigt. Derfor skal Lucas Andersen blandt andet møde i landsholdslejren hurtigst muligt.

“Vi oplever de engelske myndigheders beslutning som for voldsom og vidtgående, da hele setuppet omkring landsholdet netop minimerer en eventuel risiko.

Vi arbejder kraftigt for og håber, at situationen bliver løst så hurtigt som muligt, så vi kan stille med vores stærkeste landshold i de resterende kampe,” siger DBU’s direktør, Jakob Jensen.