Løs uhyggelige mysterier og slip ud: To nye fede Escape Rooms åbner i Aalborgs midtby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Escape Rooms er virkelig blevet en populær aktivitet, der kan underholde både venner og familier, men også være en sjov, udfordrende og anderledes aktivitet til polterabender eller firmaarrangementer.

Nu kan vi her på MigogAalborg afsløre, at byen snart får to nye Escape Rooms, og i bunden af artiklen kan du helt eksklusivt få en særlig intro-pris, hvis du booker via denne artikel.

Nasha Pilgård, som har en kandidatgrad i historie, er nemlig ved at finpudse de sidste detaljer på Niels Ebbesens Gade 33A, hvor Zagadka Escape Games næste onsdag den 15. maj slår dørene op til løsning af mysterier og gåder.

Nasha har under sin uddannelse haft særligt fokus på russisk historie, og navnet Zagadka er det russiske ord for gåde, puzzle og enigma.

Derfor får de to Escape Rooms også et helt særligt fokus på at løse russiske mysterier og gåder.

“Jeg har altid haft en stor passion for russisk historie, og så kastede jeg mig bare ud i det.

Jeg har samarbejdet med en meget anerkendt amerikansk oplevelsesdesigner, hvor jeg har bidraget med min historiske viden, mens han har udført de mange idéer, som jeg har haft,” forklarer Nasha til MigogAalborg.

Nasha Pilgård Vej foran indgangen til det nye Escape Room i Niels Ebbesens Gade

Det kan vi se frem til

Her på MigogAalborg har vi allerede været forbi for at få et smugkig på de to Escape Rooms, og der ser virkelig ud til at vente folk en både autentisk, sjov og med en god portion uhygge.

Det første Escape Room er navngivet Djatlov mysteriet og beskrives således:

“I februar 1959 forsvandt ni unge erfarne bjergvandrere ved Kholat Syakhl i Uralbjergene, nu kendt som Djatlov passet, opkaldt efter lederen af ekspeditionen, Igor Djatlov.

Deres lejr blev fundet langt fra deres planlagte rute og deres lig spredt efter de formodentligt var flygtet fra deres lejr i blind rædsel.

Der er masser af teorier om hvad der skete den nat, nogle af dem vildere end andre, men vi har stadig ingen svar.

Året er 1975 og jeres informant ved det Sovjetiske Militær Arkiv har modvilligt givet jer adgang til bevismaterialet.

I har en time før beviserne låses væk for evigt, og enhver chance for svar med dem.”

Djatlov mysteriet har en tidsbegrænsning på 60 minutter, kan spilles for 2-5 spillere og har sværhedsgraden middel.

Djatlov Mysteriet

GULAG-flugten

Det andet Escape Room er navngivet GULAG-flugten, som Nasha skrev speciale om på universitetet.

Det helt specielle ved dette Escape Room er, at det er delt op i to, hvor man starter i en uhyggelig og mørk celle. GULAG-flugten beskrives således:

“Sibiriens hårde klima, lange afstande fra civilisation og jeres mangel på udstyr og rejsedokumenter har længe stoppet jer fra at flygte fra den tvangsarbejdslejr, hvori I er placeret for kontrarevolutionære forbrydelser, som i aldrig har deltaget i.

Men en nat hvisker en stemme udefra ind i barakken, og giver jer den første hint af håb om en mulig flugt …. Hvis I altså skynder jer!”

GULAG-flugten har en tidsbegrænsning på 60 minutter, kan spilles for 2-5 spillere og har sværhedsgraden udfordring.

GULAG Mysteriet

Alt er klar til åbningen

De seneste uger er blevet brugt til at finpudse mysterierne og ikke mindst udføre en masse prøve-spil i de nye Escape Rooms.

“Tilkendegivelserne fra folk har været meget positive, og de fortæller, at det både er sjovt og udfordrende,” forklarer Nasha.

Spillene i Zagadka Games er egnet fra 14 år.

Hele Escape Games-genren fik et ordentligt hak i populariteten, da flere mennesker på tragisk vis mistede livet i et Escape Room i Polen, da de ikke kunne komme ud under en brand.

Men Nasha fortæller, at der er fuldstændigt styr på sikkerheden.

“Alt er videoovervåget, og dørene er aldrig rigtig låst, så man kan altid komme ud, hvis der opstår en nødssituation, eller hvis man bliver utryg.”

Få en særlig rabat med MigogAalborg

Helt eksklusivt kan du booke til en særlig intropris via dette link – Book i billet-linket her

Du kan kun booke introprisen frem til torsdag d. 16. maj ved midnat, og der er et begrænset antal intro-billetter i salg.

OBS! Når du først har booket intro-tilbuddet bestemmer du selv, hvilken dato du ønsker at benytte pladserne på. Gælder resten af 2019.

Hvis I eksempelvis er to personer, så bliver prisen 200 kr. per person (normalpris 250 kr. per person).

Det er vigtigt, at når I har booket billetterne, så skal man kontakte Zagadka Escape Games og aftale dato og tidspunkt.

 

Uhyggelig udstilling indtager Kunsten: Oplev gigantiske edderkopper i tusmørke

Skrevet af: Michael Qureshi

Forestil dig du står i mørke omgivelser og kan se en gigantisk skikkelse rejse sig foran dig.

Du ser den har mange tynde ben og en kæmpe krop. Kan du alene ved tanken mærke, hvordan det løber koldt ned af ryggen på dig?

Sådan bliver det i hvert fald for dem, der hader edderkopper.

For det er et par gigantiske af slagsen, der flytter ind på Kunsten i Aalborg til efteråret. Heldigvis er de ikke levende men skabt som kunstværk til en udstilling.

Til efteråret præsenterer Kunsten i Aalborg udstillingen Twilight Zone med ikoniske værker fra Louisiana, blandt andet Louise Bourgeois gigantiske edderkoppe-par.

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

Udstillingen er anden – og mest ambitiøse del – af et tre-årigt samarbejde mellem de to kunstmuseer. Et samarbejde, der generøst er muliggjort af støtte fra Augustinus Fonden.

Udstillingen iscenesættes i museets underetage, hvor Ny Sals omsluttende mørke står i skærende kontrast til Alvar Aaltos ikoniske lysfyldte udstillingssale i museets øvre niveau.

Hudløs i skumringstiden

I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Spiller på efterårets skumringstid

Andre dele af udstillingen er knap så figurative og eksplicitte, men alle værker bevæger sig i tusmørke-temaet, hvor lys, mørke, mystik, forundring, melankoli og fremmedgørelse hersker inden i mennesker og i naturen.

For eksempel i Thomas Demands drømmeagtige Lichtung, et eksempel på Demands kunstneriske produktion, hvor store naturscener omhyggeligt opbygges som skulpturer af pap, plast, flamingo, tape og andet – for dernæst at blive fotograferet således, at næsten alle spor af fiktion forsvinder.

“Når efterårets skumringstider og eftertænksomhed igen tager over, så lukker vi tusmørket ind på Kunsten og lader store, internationale stjerner lyse vores kunsthimmel op.

Vi kommer til at vise nogle helt exceptionelle og ikoniske værker –  takket være vores samarbejde med Louisiana,” siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Hun fortsætter;

“I kunsthistorien har skumringstidens særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber de mest tankevækkende scenarier.”

I stedet for at vise idyl, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individets splittelse, fremmedgørelse og et irrationelt mørke kan forføre udstillingsgæsten.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne kunst og samtidskunst. Den er sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.

Poolområde og fitnessrum: Her er den dyreste villa til salg i Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Det er på en af byens absolut bedste beliggenheder, at den dyreste villa på markedet i Aalborg netop er sat til salg.

Forleden skrev vi om en one-of-a-kind penthouse-lejlighed midt i Aalborgs midtby – den kan du tjekke ud her.

Nu er der en nyhed på husfronten, der i den grad vækker opsigt i Aalborg.

Det er indehaver Jette Gudiksen fra Thorkild Kristensen, som har udbudt boligen til salg til kr. 17.995.000 kroner.

Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen beskriver selv denne unikke liebhavervilla på deres hjemmeside;

“Denne ejendom er næsten for god til at være sand, og den skal opleves med egne øjne og sanser!”.

Denne arkitekttegnet liebhaver-ejendom ligger på Vossvej, og har panoramaudsigt udover hele byen. Derudover rummer boligen eget fitnessrum med sauna, og poolområde med jacuzzi.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Villaen er på 511 kvadratmeter

Boligen ligger på en grund på 1.182 kvadratmeter, og selve villaen er i alt 511 kvadratmeter.

Liebhaver-villaen er indelt i to niveauer, hvor beboelsen rummer 292 kvadratmeter med yderligere 219 kvadratmeter kælder.

Indvendigt består boligen af eksklusive materialer, hvor køkken-alrummet prydes med lækre materialer.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Boligen har intet mindre end 3 værelser og 3 stuer, walk-in closet, et stort køkken alrum, to badeværelser, et toilet, et bryggers og masser af disponible rum.

Villaen er en udsigtsvilla, hvor flere af rummene har en fantastisk udsigt udover Aalborg og til Limfjorden – selv fra kælderniveau.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Fitnessrum med sauna

Som tidligere nævnt er noget helt exceptionelt, at boligen har fitnessrum med sauna og et stort poolområde med jacuzzi – også med et helt fantastisk udsigt.

Udearealerne mangler – ligesom boligen – heller ikke noget. Der er to altaner og en stor terrasse.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Du kan se hele salgsopstillingen ved Thorkild Kristensen lige her.

Denne unikke liebhavervilla slår dog ikke Aalborgs dyreste ejerlejlighed, der er til salg lige nu – den koster hele 22,9 mio. kr. – den kan du se her

Kalder alle Liverpool-fans: Legenden Jan Mølby besøger Aalborg-pub på mandag

Skrevet af: Redaktionen

Fodboldfeberen raser blandt de mange danske Liverpool-fans efter en glimrende sæson, hvor man var snublende tæt på mesterskabet.

Nu venter Champions League-finale mod Tottenham lørdag d. 1. juni, men allerede på mandag d. 27. maj kan der varmes op til det store titelbrag.

Her kigger Liverpool-legenden Jan Mølby nemlig John Bull Pub i Aalborgs midtby. Den populære Aalborg-bar har udviklet sig til det foretrukne mødested for  fans af fodboldklubben Liverpool FC.

Hver gang heltene fra Beatlesbyen  skal i aktion, samles et stort antal af trofaste LFC-fans i et hyggeligt  fællesskab foran skærmen på John Bull Pub.

Med kvalifikationen til Champions League finalen den 1. juni er  stemningen i den lokale udgave af LFC-support på sit højeste, og der  forventes stort rykind på John Bull Pub lørdag den 1. juni.

Men allerede på mandag venter der en stor oplevelse.

Jan Mølby kigger forbi

Jan Mølby, der i mere end 10 år optrådte for Liverpool  FC, og nu optræder som ekspertkommentator for TV3 Sport, har sagt ja til at besøge John Bull Pub efter hans foredrag i Musikkens Hus.

Et foredrag som i øvrigt er totalt udsolgt.

Jan Mølby ankommer til John Bull Pub ca. kl. 21.45, hvorefter der bliver et kort talkshow med et kig bagom Mølbys imponerende karriere i  Liverpool FC.

Afslutningsvis vil de fremmødte have mulighed for at stille spørgsmål til Mølby, inden besøget glider over i en mere uformel og hyggelig rolle på John Bull Pub i Aalborg, hvor der nok også bliver tid til et billede med legenden.

Der er gratis adgang til John Bull Pub efter ”først til Mølby” princippet.