Laver nogle af Aalborgs lækreste kager: La Bonta er åbnet i nye omgivelser

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Det lille specialbageri i Gravensgade 7 har lukket og slukket.

La Bonta har forladt de små, charmerende lokaler og drejet nøglen om.

Så skulle man måske tro, at det er gået dem, som så mange andre bagerier rundt om i landet. Men det er ikke tilfældet.

Fortsætter man bare 50 meter længere ned ad den hyggelige gade, så finder man igen La Bonta – i en større og endnu mere indbydende udgave end før.

Det har været undervejs længe

Niels Rynkeby og Christian Hansen er de stolte ejere af det unikke La Bonta, som i dag rummer tre caféer og et enkelt bageri, hvorfra alt produktion af brød og kager foregår.

Det blev dog sværere og sværere for de små lokaler i Gravensgade 7 at rumme de flere og flere gæster, som gerne ville have en bid af blandt andet de uimodståelige kager, som LaBonta tilbyder.

”Især i weekenderne kneb det med at få nok siddepladser til gæsterne. Og vi ved, at det kun ville blive endnu sværere henover sommeren.

Vi har derfor planlagt en udvidelse siden september, hvor vi også åbnede bageriet i Svenstrup, som fremover skulle stå for hele produktionen af vores sortiment.” fortæller Niels til migogaalborg.dk.

Vi vil skille os ud

De nye lokaler betyder, at La Bonta har udvidet med cirka 20 siddepladser. Da alt produktion nu foregår i Svenstrup, har lokalerne i Gravensgade udelukkende til formål at fungere som en café, hvor gæsterne kan nyde alt fra de uimodståelige kager, klassisk brunch, spændende tapas eller bare en god kop kaffe.

Det lyder måske som noget, man har hørt før – men La Bonta er meget opmærksomme på, at de gerne vil skille sig ud fra lignende caféer i byen.

”Vi vil gerne tilbyde noget, som ingen andre tilbyder i byen. Derfor vil vi gerne satse endnu mere på konditoriet og har udvidet caféen med et konditorskab,” fortæller Niels om den cirkulerende montre af fristelser, der kan hypnotisere selv den mest kræsne gæst.

Vil udvikle videre på sortiment

Som det ser ud nu, er der ingen planer om at udvide med endnu flere afdelinger. Men det betyder ikke, at Christian og Niels ikke har lagt planer for fremtiden.

”Vi fortsætter med at videreudvikle vores sortiment, så vi hele tiden har noget nyt at tilbyde vores gæster. Derudover vil vi gerne have flere hyldevarer og udvikle opskrifter, som gæsterne kan tage med sig og lave deres eget lille La Bonta-bageri derhjemme.” forklarer Niels og fortsætter:

”Vi har også tidligere arrangeret bagekurser for både private og firmaer, som vi også forventer at tilbyde igen. Så vi har masser af planer for fremtiden.”

Konceptet bag La Bonta bygger på en overbevisning om, at ”smag tager tid”, hvor alt bliver lavet helt fra bunden.

Alt fra de koldhævede brød, som bages uden fedtstof og sukker til konditorkagerne, hvor selv den mindste mandel bliver ristet i bageriet og herefter forvandlet til en lækker marcipan.

La Bonta har afdelinger i hhv. Aalborg, Svenstrup og Hjørring.

Stor nyhed afsløret: Aalborg Lufthavn åbner billig sommerrute til Bornholm

Nu kan man komme til Bornholm på 1 time og 15 minutter fra Aalborg