Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lav dine egne smykker: Hyggelig ny café slår dørene op i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

Butiksfacaden på Østerbro 61 har ikke ændret sig meget gennem de seneste par årtier.

Det blå skilt “Frisør Johnsen Klip” har været en fast del af bybilledet nærmest lige så længe, vi kan huske, men nu blæser nye vinde i Ø-gadekvarteret.

Frisørstole og vaskepladser skiftes nemlig ud med cafémøbler og perler i lange rækker for at gøre plads til en helt ny café – eller rettere sagt en helt ny smykkecafé!

Navnet er Du er Smyk, og konceptet er en “hyggelig og uformel café, hvor du kan komme ind og lave smykker sammen med familie og venner,” forklarer Karina Suhr Holm, der starter caféen med sin veninde Jeanette Kaae Storm Christensen.

Virksomheden gik kun i luften for én uge siden, og nu arbejdes der intensivt for at blive klar til den officielle åbning lørdag den 29. januar 2022.

Alle kan finde ud af det

At det hele er gået ret hurtigt, kan Karina kun være enig i, da MigogAalborg rækker ud til hende.

De to veninder var begge ansat ved Great Dane Airlines, der gik konkurs i oktober i år, og efter at have ledt efter nye jobs et stykke tid, begyndte de at snakke om at starte deres eget.

“Vi har været veninder i 10 år og har altid talt om at åbne noget sammen. Efter vi begge mistede vores arbejde, tænkte vi, at det er nu, at vi skal gøre det.

Vi diskuterede forskellige idéer og kom frem til en smykkecafé, fordi vi har fem døtre i alderen 14 til 18 år, der godt kan lide at lave smykker sammen. Det er vanvittigt hyggeligt, når de sidder og laver det, og det vil vi gerne bringe med os i caféen,” forklarer Karina.

Lav dine egne smykker: Hyggelig ny café slår dørene op i Aalborg
Karina Suhr Holm og Jeanette Kaae Storm Christensen har været veninder i 10 år og starter nu en smykkecafé sammen.

Det er dermed ikke en speciel interesse eller kendskab til smykker, der driver værket, men derimod lysten til at prøve noget nyt og tilbyde aalborgenserne et hyggeligt samlepunkt.

“Det er ikke så svært at lave smykker, har vi fundet ud af,” fortæller Karina grinende og tilføjer:

“Alle kan finde ud af det.”

Lav smykker med perler

Uanset om du er helt nybegynder – akkurat som de nye iværksættere – eller en mere erfaren smykkemager, vil du kunne komme ind hos Du er Smyk og få nogle timer til at gå med kreative sysler.

Når caféen åbner sidst i januar kommer det til at foregå således, at du booker en tid, og når du ankommer får du udleveret et smykkekit med alt, hvad du skal bruge til at lave dit nye armbånd, halskæde eller øreringe.

Der vil være perler i alverdens smukke farver, og der kan tilkøbes ferskvandsperler, vedhæng, glasperler og andre unikke perler.

Man får bordet i to timer, og priser varierer fra 149 kroner for øreringe, armbånd og ankelkæder til 199 kroner for halskæder.

Bliver man lidt småsulten eller tørstig undervejs, vil man få mulighed for at købe kaffe, te, saft og lidt sødt til ganen.

Perlerne til smykkerne leveres af Uniq Perler, der er en ny butik, der er åbnet i Gistrup, og her understreger Karina, at det er vigtigt for hende at samarbejde og støtte lokalt. Derfor kigger de også lige nu på lokale leverandører til kageudbuddet, der kommer til at være i caféen.

Lav dine egne smykker: Hyggelig ny café slår dørene op i Aalborg

Aldrig for sent

At det aldrig er for sent at kaste sig ud i nye eventyr, er Karina og Jeanette det perfekte eksempel på, og hvis der er et budskab, de gerne vil ud med i forbindelse med åbningen af caféen, er det, at alle kan blive iværksættere.

“Vi er helt normale mennesker, der har været lønmodtagere hele livet, og som prøver noget nyt, og vi er simpelthen blevet taget så godt imod alle steder.

Alle steder vi har henvendt os, er vi blevet taget godt hånd om, og alt vi har været nervøse omkring, har løst sig,” siger Karina.

Det er bl.a. StartUp Café Aalborg, der har været en stor støtte i udviklingen af caféen. Ejerduoen har bl.a. fået rådgivning af både revisor og advokat, og det var faktisk et foredrag gennem kommunens iværksættertilbud som inspirerede dem til at starte.

Du er Smyk åbner den 29. januar, men du kan allerede den 28. januar komme forbi til åbningsreception og lure lokalerne.

Læs mere om Du er Smyk her.

Følg dem på Facebook.

Følg dem på Instagram.

Del artikel

Andre læser også