Lækkert alternativ til brunch: Nyd 9 retter for 155 kr. på Restaurant Struktur

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi kender vel alle den overvældende følelse, når vi en lørdag morgen har spist os mætte til bristepunktet i æg, bacon, pandekager og hvad der ellers hører med.

De seneste par år har morgenmaden dog gennemgået en renæssance, og byens mange spisesteder har gjort sig umage for at skabe innovative retter, der også kan give en anderledes madoplevelse i morgentimerne.

For nyligt åbnede Restaurant Struktur i Vesterå, og i forbindelse med åbningen fortalte Dennis Juhl, at de drømte om at blive et mangfoldigt døgnhus med plads til alle.

Dette kommer eksempelvis til udtryk i både åbningstider og menuen. I weekenderne åbner Struktur nemlig allerede 8.30 og holder åbent helt frem til kl. 3 om natten.

Det betyder, at du kan nyde alle døgnets måltider i restauranten – og især morgenmadsmenuen, har fanget aalborgensernes opmærksomhed.

Dennis har nemlig valgt at gå i en helt ny retning med et koncept, som vi ellers kender fra aftenmenuen.

9 serveringer med saft for 155 kr.

For bare 155 kr. kan du få hele 9 sæsonbetonede morgenmadsserveringer med tilhørende tre glas saft, der naturligvis er afstemt efter råvarerne.

“Vi vil gerne vise, at du sagtens kan få et lækkert morgenmåltid, hvor du kan få fyldt depoterne med andet end bare fedt, salt og sukker,” fortæller Dennis.

“En masse æg og et bjerg af bacon kan hurtigt blive lidt voldsomt, og personligt vil jeg hellere have flere forskellige smagsoplevelser, der fusionerer med hinanden.”

Retterne bliver serveret af tre omgange med et hjemmelavet glas saft til hver servering, som passer til madens smagsnuancer. De enkelte retter bliver udskiftet løbende efter sæsonen.

I april byder menuen på følgende serveringer:

Første servering byder på avocado & sprøde mandler, toast med tomat og urtepesto samt kryddersaltet laks, syrnet fløde & salat. Hertil et glas hjemmelavet saft, der er friskpresset fra morgenstunden, med hyldeblomst og kørvel.

Anden servering består af boghvedevaffel med fermenteret ramsløg & svampe, sprængt and & persille samt porcheret æg med kålpølse. Hertil et glas saft med rødbede og aronia.

Tredje servering har comté, tørret frugt & grøn the, frugtkompot & ristet hasselnøddemælk samt sprøde arme riddere & biodynamisk mælkeis på tallerkenerne. Hertil et glas sød saft med pære og ingefær.

Du får altså samlet set 9 serveringer inklusive 3 glas juice til bare 155 kr. – har du også brug for en kaffe on the side, kan dette tilkøbes fra 35 kr.

“Vi bruger rigtig meget energi på vores kaffe og får bønnerne fra Great Coffee i Århus. Vi vælger selv vores ristetype og sørger for, at bønnerne altid er friskkværnet, når du bestiller en kop.

Samtidigt vil vi også gerne støtte de lokale, så al vores the kommer fra Kronen i Algade,” siger Dennis.

Lokale råvarer og lækre detaljer

Den lokale og bæredygtige tilgang til tingene kommer også til udtryk andre steder i restauranten; eksempelvis kommer svampene fra Store Restrup, kålpølsen fra Rævhede, mens alle dekorationer stammer fra en lokal blomsterhandler, der leverer sine restbuketter til Struktur.

Der er altså tænkt på hver en detalje, du kan nyde, mens du guffer dig igennem en morgenmadsmenu, du sent vil glemme.

Vi har – selvfølgelig – smagt os igennem hele herligheden, og vi kan kun give Dennis ret i, at de var et meget positivt alternativ til de tunge brunch, man ellers får i byen.

De hjemmelavede safter havde alle en perfekt, afrundet smag, der blot fremhævede de fantastiske retters nuancer.

At eksempelvis boghvedevaffel, ramsløg og svampe skulle være et perfekt match, havde vi nok ikke forudset; men det understreger vist bare, at Dennis Juhl er en mand, der ved, hvad han laver.

På billedernes ses de ni retter samlet svarende til én person – du skal altså ikke være bange for at gå sulten derfra.

Kvalitet og pris hænger sammen

Men hvordan er det så liiiiige, at man kan tilbyde 9 serveringer inklusive saft til så god en pris?

“Det er ikke nogen hemmelighed, at råvarerne er billigst, når de er i sæson. De er i en virkelig høj kvalitet, men vi har samtidigt også sørget for, at portionerne er afstemt på forhånd, så gæsterne heller ikke får serveret mere, end de kan spise og modsat brunchbuffeter skal smide en masse mad ud og skabe større madspild end nødvendigt.

Det er klart, at man kan få større portioner til færre penge andre steder, men så er kvaliteten også derefter.”

Du kan selv smage Strukturs morgenmadsmenu fra fredag-søndag 8.30-10.30.

Book bord lige her

Bliver en kæmpe begivenhed: Forventer 25.000 til flytning af Rubjerg Knude Fyr

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Toppen af Danmark
Foto: Toppen af Danmark

Om godt en måned sker der noget helt usædvanligt i Nordjylland, som i den grad også tiltrækker enorm interesse fra aalborgensere og øvrige nordjyder.

Det 23 meter høje fyr Rubjerg Knude, en af Nordjyllands mest kendte attraktioner, skal nemlig flyttes 80 meter til en ny placering.

Dem der har set det i virkeligheden eller endda været oppe i fyret kan nok skrive under på, at det altså er ret stort.

Så det er svært at forestille sig, at man sådan fysisk lige skal flytte fyret.

Kan ryge i vandet

Rubjerg Knude Fyr er nemlig i overhængende fare for på et tidspunkt at ryge i vandet, hvis man ikke reagerer i tide.

Den lokale murerforening Lønstrup Murerforretning skal stå for den komplekse opgave med at rulle attraktionen et stykke væk.

Fyret skal nærmest have rulleskøjter på, og det vil kunne bevæge sig med cirka otte meter i timen.

Det ligger fast, at det sker i uge 43 men selve dagen afhænger af vind og vejr. Ikke desto mindre har man allerede indikationer hos Hjørring Kommune, at det bliver en kæmpe begivenhed.

Faktisk forventer man, at over 25.000 nysgerrige kigger forbi for at se fyret blive flyttet.

Det skriver TV 2 Nord.

Marker som p-pladser og shuttle busser

Man forventer også rigtig mange fra Aalborg, som tager turen op samt fra hele oplandet omkring det berømte fyr.

Flere marker inddrages til at være p-pladser i uge 43, hvor man har en kapacitet på 1500 biler. Derudover indsættes der shuttle busser fra Løkken og Hjørring, som skal køre i pendulfart mellem byerne og Rubjerg Knude Fyr.

“Vi skal hyre busser, vi skal leje telte til de aktiviteter, der skal foregå. Vi skal lave aftaler med rigtig mange mennesker. Vi skal jo have politi, hjemmeværn og beredskab på plads,” fortæller Leif Lund Jakobsen fra Hjørring Kommune til TV 2 Nord.

Beregninger siger, at det det ikoniske fyr med garanti vil skride i vandet, hvis man ikke gør noget.

Derfor tager man den store risiko med at flytte fyret, selv om der kan komme skader på det ved flytningen.

Dansk astronaut gæster Aalborg: Kom med Andreas Mogensen ud i rummet

Skrevet af: Michael Qureshi

I september 2015 blev Andreas Mogensen den første dansker i rummet, da han ombord på et russisk rumfartøj rejste op til Den Internationale Rumstation.

Her arbejdede han sammen med en europæisk delegation i otte dage, før han vendte sikkert retur til jorden.

Nu kan du komme helt tæt på den danske astronaut, når han om få uger gæster Aalborg med et foredrag. Det foregår torsdag d. 10. oktober på Create Aalborg Universitet, som ligger ud til Aalborgs Havnefront.

Det er i forbindelse med endnu et folkemøde med Aalborg som værtsby. Og alle kan deltage.

Flere prominente navne holder oplæg

I august havde vi IDRÆTSMØDET, og i oktober er det så tid til Videnskabsmødet. Ud over Andreas Mogensen kommer profiler som DR-vært Nikolaj Sonne og den kendte Youtuber Kristine Sloth til at holde oplæg.

Videnskabsmødet vil formidle ny viden på anderledes og mere tilgængelige måder og har som mål at gøre forskningen og dens betydning forståelig og let at relatere til for alle.

Mange anser videnskab som noget uforståeligt og måske endda usexet, og det vil man forsøge at bygge en bro imellem med over 60 aktiviteter rundt omkring i Aalborg i to dage.

Det nye folkemøde foregår 10.-12. oktober i Aalborg og er arrangeret i et samarbejde mellem DR Viden og Aalborg Universitet.

”Viden giver indsigt, og vi har som universitet et ansvar for at dele den forskningsbaserede viden med resten af verdenen.

Videnskab er kommet i toppen af den politiske dagsorden, fordi det skal være med til at tackle de store udfordringer, vi som samfund står overfor.

Derfor er det nu det helt rigtige tidspunkt at etablere Danmarks største folkemøde med viden og den seneste forskning i fokus”, siger Per Michael Johansen, rektor på Aalborg Universitet.

Debatter og live-udsendelser

I løbet af de tre dage, som Videnskabsmødet varer, vil prominente oplægsholdere som astronaut Andreas Mogensen, tv-vært Nikolaj Sonne, hjerneforsker Troels W. Kjær og youtuber Kristine Sloth præsentere involverende eksperimenter, åbne debatter, live-radioudsendelser, workshops og oplæg for publikum.

En workshop med DR’s teknologiprojekt ultra:bit, hvor skoleelever skal afprøve ideer til at løse klimaproblemer, må allerede nu melde udsolgt.

”Det er en ambition for DR at samarbejde og indgå partnerskaber i bestræbelserne på at give vores indhold et liv uden for radio- og tv-programmernes formater.

Videnskabsmødet er et godt eksempel på lige netop det. Vi arbejder hver dag med at formidle viden på nye og spændende måder, og et folkemøde som Videnskabsmødet er en fantastisk platform.

Her er tid og plads til at tale videnskab og digital innovation, og publikum får bragt alle sanser i spil”, siger Henrik Bo Nielsen, direktør for DR Kultur, Børn og Unge.

Startede som et mindre pilotprojekt

Videnskabsmødet blev afholdt for første gang i 2018 som et mindre pilotprojekt, hvor cirka 400 besøgende i løbet af en dag var med i live-radioudsendelser og besøgte stande med ny teknologi.

Tilbagemeldinger fra både publikum og forskere var så positive, at ambitionen om at vende tilbage i 2019 med et stort, reelt folkemøde om videnskab mere eller mindre blev født på dagen.

Alle arrangementerne på Videnskabsmødet er gratis, og hele programmet kan ses her

Aalborgs nye All You Can Eat sushi-restaurant: Frister med flere friske tilbud

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Siden åbningen af Panda Sushi på Boulevarden i juni, er det gået stærkt for Aalborgs nyeste sushi-restaurant.

Panda Sushi’s all-you-can-eat koncept er blevet varmt omfavnet af aalborgenserne, som især fremhæver det høje service niveau, den friske sushi og gode priser.

Successen betyder, at der nu kommer forstærkninger på køkken-fronten, så restauranten kan følge med den store efterspørgsel.

Det er kokken Weihe Gao, der har 8-års erfaring i at lave sushi samt kinesiske retter, som er blevet hvervet til at forkæle gæsterne.

Med tilføjelsen af den nye kok, er der nu tre kokke, der står på spring til at servere sushi hele dagen.

For at fejre den gode opstart, lancerer Panda Sushi hele to nye tilbud, som taler lige ind i aalborgensernes mad- og tilbuds-glade hjerter:

Et fødselsdagstilbud, hvor du spiser for kun 8 kr samt et nyt tilbud på drikkevarer ad libitum for kun 100 kr.

Spis for kun 8 kr på din fødselsdag

Når du sætter dig til bords på Panda Sushi, behøver du ikke være beskeden med dine madønsker; restauranten serverer nemlig sushi og kinesiske forretter ad libitum.

Du udfylder en seddel med dine ønsker og får serveret helt frisklavet sushi lige til bordet – og der er meget at vælge mellem.

Fra de traditionelle sushi ruller som uramaki, hosomaki og maki til varme kinesiske retter som paneret andebryst og wokretter, kan du hurtigt spise dig mæt i frisk, farverig fisk og grøntsager.

Som noget nyt kan du fejre din fødselsdag i restauranten og spise al den sushi dit hjerte begærer til blot 8 kr. ekskl. drikkevarer.

Der skal minimum inviteres tre personer med ind på restauranten til fødselsdagen, men så slipper du også aldeles billigt.

Oveni ad libitum sushi er der også altid fri is- og kaffebar med i prisen og nu også mulighed for at tilkøbe drikkevarer ad libitum for blot 100 kr.

Drikkevarer og sushi ad libitum

Panda Sushi holder åbent hver dag fra 11.30 til 22.00.

Du kan få all-you-can-eat sushi fra søndag til torsdag for 178 kr til frokost og 198 kr til aften, mens det koster 188 kr til frokost fra fredag til lørdag og 218 kr om aftenen.

Børn mellem 3-11 år spiser for kun 99 kr alle dage, mens de helt små spiser gratis.

For kun 100 kr oveni den samlede pris, kan du nu også få drikkevarer ad libitum i to timer; det inkluderer både sodavand, øl og vin (rød og hvid).

Hvis du vil prøve noget andet end dansk øl og sodavand, kan du enten bestille kinesisk (Tsingtao og Lucky Buddha) eller japansk øl (Sapporo, Asahi og Krkirin Ichiban).

15% på takeaway

Henter du maden som take-away i restauranten, får du op til 15% rabat på menuen fra Panda Sushi’s hjemmeside.

Der er bl.a. otte take-away menuer at vælge mellem, hvor du får et mix af det bedste sushi fra menukortet i varierende størrelser, alt efter hvor sulten du er.

Vil du gerne prøve noget andet end sushi, kan du også bestille de kinesisk inspirerede retter med hjem; f.eks. wokstegte nudler, wokstegte ris og dybstegt andebryst.

Panda Sushi ligger på Boulevarden 22. Ved bestilling af bord skal der ringes på 31566513.