Lækkert alternativ til brunch: Nyd 9 retter for 155 kr. på Restaurant Struktur

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi kender vel alle den overvældende følelse, når vi en lørdag morgen har spist os mætte til bristepunktet i æg, bacon, pandekager og hvad der ellers hører med.

De seneste par år har morgenmaden dog gennemgået en renæssance, og byens mange spisesteder har gjort sig umage for at skabe innovative retter, der også kan give en anderledes madoplevelse i morgentimerne.

For nyligt åbnede Restaurant Struktur i Vesterå, og i forbindelse med åbningen fortalte Dennis Juhl, at de drømte om at blive et mangfoldigt døgnhus med plads til alle.

Dette kommer eksempelvis til udtryk i både åbningstider og menuen. I weekenderne åbner Struktur nemlig allerede 8.30 og holder åbent helt frem til kl. 3 om natten.

Det betyder, at du kan nyde alle døgnets måltider i restauranten – og især morgenmadsmenuen, har fanget aalborgensernes opmærksomhed.

Dennis har nemlig valgt at gå i en helt ny retning med et koncept, som vi ellers kender fra aftenmenuen.

9 serveringer med saft for 155 kr.

For bare 155 kr. kan du få hele 9 sæsonbetonede morgenmadsserveringer med tilhørende tre glas saft, der naturligvis er afstemt efter råvarerne.

“Vi vil gerne vise, at du sagtens kan få et lækkert morgenmåltid, hvor du kan få fyldt depoterne med andet end bare fedt, salt og sukker,” fortæller Dennis.

“En masse æg og et bjerg af bacon kan hurtigt blive lidt voldsomt, og personligt vil jeg hellere have flere forskellige smagsoplevelser, der fusionerer med hinanden.”

Retterne bliver serveret af tre omgange med et hjemmelavet glas saft til hver servering, som passer til madens smagsnuancer. De enkelte retter bliver udskiftet løbende efter sæsonen.

I april byder menuen på følgende serveringer:

Første servering byder på avocado & sprøde mandler, toast med tomat og urtepesto samt kryddersaltet laks, syrnet fløde & salat. Hertil et glas hjemmelavet saft, der er friskpresset fra morgenstunden, med hyldeblomst og kørvel.

Anden servering består af boghvedevaffel med fermenteret ramsløg & svampe, sprængt and & persille samt porcheret æg med kålpølse. Hertil et glas saft med rødbede og aronia.

Tredje servering har comté, tørret frugt & grøn the, frugtkompot & ristet hasselnøddemælk samt sprøde arme riddere & biodynamisk mælkeis på tallerkenerne. Hertil et glas sød saft med pære og ingefær.

Du får altså samlet set 9 serveringer inklusive 3 glas juice til bare 155 kr. – har du også brug for en kaffe on the side, kan dette tilkøbes fra 35 kr.

“Vi bruger rigtig meget energi på vores kaffe og får bønnerne fra Great Coffee i Århus. Vi vælger selv vores ristetype og sørger for, at bønnerne altid er friskkværnet, når du bestiller en kop.

Samtidigt vil vi også gerne støtte de lokale, så al vores the kommer fra Kronen i Algade,” siger Dennis.

Lokale råvarer og lækre detaljer

Den lokale og bæredygtige tilgang til tingene kommer også til udtryk andre steder i restauranten; eksempelvis kommer svampene fra Store Restrup, kålpølsen fra Rævhede, mens alle dekorationer stammer fra en lokal blomsterhandler, der leverer sine restbuketter til Struktur.

Der er altså tænkt på hver en detalje, du kan nyde, mens du guffer dig igennem en morgenmadsmenu, du sent vil glemme.

Vi har – selvfølgelig – smagt os igennem hele herligheden, og vi kan kun give Dennis ret i, at de var et meget positivt alternativ til de tunge brunch, man ellers får i byen.

De hjemmelavede safter havde alle en perfekt, afrundet smag, der blot fremhævede de fantastiske retters nuancer.

At eksempelvis boghvedevaffel, ramsløg og svampe skulle være et perfekt match, havde vi nok ikke forudset; men det understreger vist bare, at Dennis Juhl er en mand, der ved, hvad han laver.

På billedernes ses de ni retter samlet svarende til én person – du skal altså ikke være bange for at gå sulten derfra.

Kvalitet og pris hænger sammen

Men hvordan er det så liiiiige, at man kan tilbyde 9 serveringer inklusive saft til så god en pris?

“Det er ikke nogen hemmelighed, at råvarerne er billigst, når de er i sæson. De er i en virkelig høj kvalitet, men vi har samtidigt også sørget for, at portionerne er afstemt på forhånd, så gæsterne heller ikke får serveret mere, end de kan spise og modsat brunchbuffeter skal smide en masse mad ud og skabe større madspild end nødvendigt.

Det er klart, at man kan få større portioner til færre penge andre steder, men så er kvaliteten også derefter.”

Du kan selv smage Strukturs morgenmadsmenu fra fredag-søndag 8.30-10.30.

Book bord lige her

Kendt fra Vikings: Mød verdensstjernen Alex Høgh i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De fleste kender ham i rollen som Ivar the Boneless, der er blandt hovedpersonerne i HBO’s seerfavorit Vikings.

Det var tilbage i 2016, at Alex Høgh Andersen kunne skrive rollen som den magtssyge og ondskabsfulde Ivar, søn af Ragnar Lothbrok, på sit CV – og siden er hans popularitet eksploderet.

I dag har Alex intet mindre end 1,3 mio. følgere på sin Instagram-profil, hvor hans følgere kan like alt fra selfies (… of course) til bagom Vikings til hans job som Canon Nordic Photographer – og ikke mindst hans titel som frivillig ambassadør for Ungdommens Røde Kors.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Jeg havde et sublimt møde med @ungdommensroedekors igår og jeg er så drøn begejstret for alle de fede projekter vi kommer til at lave i 2019. Jeg er utroligt beæret over at være en del af en så fantastisk (og vigtig) organisation, drevet af de sejeste og mest hårdtarbejdende ildsjæle. HUSK: Du kan også blive en del af teamet! Læs mere om at blive frivillig på URK.dk ➕ —————————— Had an amazing meeting with @ungdommensroedekors Yesterday. So stoked about all the great stuff we’re gonna do in 2019. I’m incredible humbled and proud to be a part of this phenomenal organisation run by even greater enthusiasts. Remember to check out all their projects and how to become an volunteer on the Red Cross Youth websites in your respective countries. ➕

Et opslag delt af Alex Høgh Andersen (@alexhoeghandersen) den

Fokus på frivillighed

Sidstnævnte har allerede taget ham igennem flere projekter for at støtte og hjælpe børn mod et bedre liv. Næste projekt i rækken er et såkaldt Talk i Folkekirkens Hus – i Aalborg – d. 26. april fra 17.30-19.

Her vil den travle viking kigge forbi Nordens Paris og snakke om alt fra karriere til dét at være frivillig i organisationen.

Det er heller ikke første gang, at verdensstjernen kigger forbi Nordjylland. I 2013 var han en del af castet til julekalenderen, Tvillingerne og Julemanden, der foregik i og omkring Aalborg. 

Brænder du inde med et spørgsmål, som du bare må stille Alex, eller er du blot interesseret i at høre om, hvordan det er at være verdensstjerne, som er det bare om at møde op.

Umiddelbart en ret unik mulighed for at komme tæt på én af verdens hotteste (navne…) i øjeblikket.

”I Ungdommens Røde Kors Aalborg har vi fokus på at bidrage til et godt fællesskab for børn og unge, som ønsker ekstra støtte i deres hverdag.

Vi har inviteret Alex Høgh Andersen, vores ambassadør, til en snak om frivillighed, selvstændighed, drømme og karriere, som vi håber, vil inspirere flere unge i lokalområdet, så vi kan tilbyde endnu flere aktiviteter til børnene,” fortæller event-ansvarlig i Ungdommens Røde Kors Aalborg, Kristine Holm.

Gratis for alle

Alex vil blandt andet komme ind på, hvordan man kan bruge de sociale medier til et bedre formål end blot at promovere sig selv og det glansbillede, vi ofte støder på.

Og det er ellers ikke umiddelbart en nødvendighed for hr. Høgh, hvis ansigt i snit kan høste omkring 300.000 likes – men det vidner vel bare om, at den 24-årige skuespiller er meget mere end “bare” et pretty face.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Shot by @mortenordstrom ✌🏼Check his page out. It’s a beautiful digital love letter to Copenhagen.

Et opslag delt af Alex Høgh Andersen (@alexhoeghandersen) den

Talken med Alex Høgh Andersen er for alle, som er interesseret, hvad end man er frivillig, overvejer at blive det, eller blot er stor fan af den autentiske Viking.

Arrangementet er gratis.

Hvad: Talk med Alex Høgh
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: 26. april, 17.30-19

Læs mere her.

Lyden er helt exceptionel: Oplev den nye Avengers i Level 7

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På onsdag, den 24. april, er der verdenspremiere på den længe ventede superheltefilm, Avengers: Endgame.

Filmen er den fjerde i rækken af de populære Avengers-film og sidste kapitel i serien med de oprindelige superhelte som Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye og Captain America.

Da billetterne blev sat til salg, slog filmen rekorden for flest solgte billetter på en enkelt dag ved et forsalg i Danmark med hele 47.000 solgte billetter, og kino.dk’s servere var pressede til det yderste det meste af dagen.

Filmen kan selvfølgelig også ses her i Aalborg – i enten Kennedy Arkaden eller i City Syd.

Den ultimative lydoplevelse

Men når det nu er sidste gang, at man kan komme i selskab med de populære superhelte, kan man da lige så godt gå all in på biografoplevelsen?

Det har du hvert fald muligheden for mandag den 29. april, når Nordisk Film Biografer City Syd viser Avengers: Endgame i Level 7.

En normal biograffilm bliver vist i lydniveau 5, men i Level 7 bliver alle sanser kørt op i højeste gear.

Her på MigogAalborg har vi før skrevet om Level 7, og vi tør godt love, at der venter en helt speciel oplevelse.

Man kan på egen krop mærke hvad biografens 4-vejs højtalere kan, når man kombinerer den ultimative lydoplevelse med det bedste billedudstyr.

Tidligere på året var MigogAalborg med til at arrangere en Level 7-visning af The Dark Knight, og tilbagemeldingerne fra de fremmødte var ovenud positiv.

Noget tyder da også på, at aalborgenserne har taget Level 7 til sig.

I skrivende stund er der kun 66 billetter ud af 201 ledige i den største sal i City Syd, så du skal nok være hurtig, hvis du vil opleve Avengers: Endgame med den vildeste lyd.

Hvad: Level 7-visning af Avengers: Endgame
Hvor: Nordisk Film Biografer City Syd
Hvornår: Mandag den 29. april kl. 19.30

Du finder billetinfo lige her.

Michelin-guiden anbefaler: Her er de 23 nordjyske attraktioner du skal besøge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom de fleste nok forbinder Michelin-guiden med gastronomi og uddelingen af de famøse stjerner, laver Michelin også den grønne Michelin Guide, som er en rejseguide, der anbefaler attraktioner i hele verden.

Rejseguiden fra 2019 er netop blevet offentliggjort, og her er Nordjylland og Aalborg flot repræsenteret.

Fire attraktioner skiller sig ud

Ligesom med spiseguiden, er det også allerfinest at få tildelt stjerner, og ud af de i alt 23 rejsemål, er det kun fire attraktioner, der får æren af hele to stjerner.

Det drejer sig om Voergaard Slot, Skagen Museum, Kunsten i Aalborg og Lindholm Høje i Nørresundby.

Voergaard Slot

Om Kunsten i Aalborg siger Michelin blandt andet, at det uden tvivl er et af de bedste kunstmuseer i Denmark, og de fremhæver blandt andet kunst fra COBRA-gruppen.

Råbjerg Mile, Michael og Anna Anchers hus, Sæby Kirke, og Fyrkat i Hobro har fået tildelt 1 stjerne i guiden.

Masser af hæder til Aalborg

Men udover stjernestøvet over mange dele af Nordjylland har Michelin, ligesom os, en stor kærlighed til Aalborg.

13 ud af de 23 attraktioner i Nordjylland er nemlig unikke steder her i Aalborg, og udover Kunsten og Lindholm Høje i Nørresundby, har de følgende steder med i guiden:

Aalborgtårnet, Aalborg Rådhus, Helligåndsklosteret, Østerågade, Gråbrødreklosteret, Springeren, Budolfi Kirke, Kildeparken, Aalborghus Slot, Aalborg Historiske Museum og selveste Jomfru Ane Gade.

Du kan læse meget mere om guiden lige her.