Lækkert alternativ til brunch: Nyd 9 retter for 155 kr. på Restaurant Struktur
Vi kender vel alle den overvældende følelse, når vi en lørdag morgen har spist os mætte til bristepunktet i æg, bacon, pandekager og hvad der ellers hører med.
De seneste par år har morgenmaden dog gennemgået en renæssance, og byens mange spisesteder har gjort sig umage for at skabe innovative retter, der også kan give en anderledes madoplevelse i morgentimerne.
For nyligt åbnede Restaurant Struktur i Vesterå, og i forbindelse med åbningen fortalte Dennis Juhl, at de drømte om at blive et mangfoldigt døgnhus med plads til alle.
Dette kommer eksempelvis til udtryk i både åbningstider og menuen. I weekenderne åbner Struktur nemlig allerede 8.30 og holder åbent helt frem til kl. 3 om natten.
Det betyder, at du kan nyde alle døgnets måltider i restauranten – og især morgenmadsmenuen, har fanget aalborgensernes opmærksomhed.
Dennis har nemlig valgt at gå i en helt ny retning med et koncept, som vi ellers kender fra aftenmenuen.
9 serveringer med saft for 155 kr.
For bare 155 kr. kan du få hele 9 sæsonbetonede morgenmadsserveringer med tilhørende tre glas saft, der naturligvis er afstemt efter råvarerne.
“Vi vil gerne vise, at du sagtens kan få et lækkert morgenmåltid, hvor du kan få fyldt depoterne med andet end bare fedt, salt og sukker,” fortæller Dennis.
“En masse æg og et bjerg af bacon kan hurtigt blive lidt voldsomt, og personligt vil jeg hellere have flere forskellige smagsoplevelser, der fusionerer med hinanden.”
Retterne bliver serveret af tre omgange med et hjemmelavet glas saft til hver servering, som passer til madens smagsnuancer. De enkelte retter bliver udskiftet løbende efter sæsonen.
I april byder menuen på følgende serveringer:
Første servering byder på avocado & sprøde mandler, toast med tomat og urtepesto samt kryddersaltet laks, syrnet fløde & salat. Hertil et glas hjemmelavet saft, der er friskpresset fra morgenstunden, med hyldeblomst og kørvel.
Anden servering består af boghvedevaffel med fermenteret ramsløg & svampe, sprængt and & persille samt porcheret æg med kålpølse. Hertil et glas saft med rødbede og aronia.
Tredje servering har comté, tørret frugt & grøn the, frugtkompot & ristet hasselnøddemælk samt sprøde arme riddere & biodynamisk mælkeis på tallerkenerne. Hertil et glas sød saft med pære og ingefær.
Du får altså samlet set 9 serveringer inklusive 3 glas juice til bare 155 kr. – har du også brug for en kaffe on the side, kan dette tilkøbes fra 35 kr.
“Vi bruger rigtig meget energi på vores kaffe og får bønnerne fra Great Coffee i Århus. Vi vælger selv vores ristetype og sørger for, at bønnerne altid er friskkværnet, når du bestiller en kop.
Samtidigt vil vi også gerne støtte de lokale, så al vores the kommer fra Kronen i Algade,” siger Dennis.
Lokale råvarer og lækre detaljer
Den lokale og bæredygtige tilgang til tingene kommer også til udtryk andre steder i restauranten; eksempelvis kommer svampene fra Store Restrup, kålpølsen fra Rævhede, mens alle dekorationer stammer fra en lokal blomsterhandler, der leverer sine restbuketter til Struktur.
Der er altså tænkt på hver en detalje, du kan nyde, mens du guffer dig igennem en morgenmadsmenu, du sent vil glemme.
Vi har – selvfølgelig – smagt os igennem hele herligheden, og vi kan kun give Dennis ret i, at de var et meget positivt alternativ til de tunge brunch, man ellers får i byen.
De hjemmelavede safter havde alle en perfekt, afrundet smag, der blot fremhævede de fantastiske retters nuancer.
At eksempelvis boghvedevaffel, ramsløg og svampe skulle være et perfekt match, havde vi nok ikke forudset; men det understreger vist bare, at Dennis Juhl er en mand, der ved, hvad han laver.
På billedernes ses de ni retter samlet svarende til én person – du skal altså ikke være bange for at gå sulten derfra.
Kvalitet og pris hænger sammen
Men hvordan er det så liiiiige, at man kan tilbyde 9 serveringer inklusive saft til så god en pris?
“Det er ikke nogen hemmelighed, at råvarerne er billigst, når de er i sæson. De er i en virkelig høj kvalitet, men vi har samtidigt også sørget for, at portionerne er afstemt på forhånd, så gæsterne heller ikke får serveret mere, end de kan spise og modsat brunchbuffeter skal smide en masse mad ud og skabe større madspild end nødvendigt.
Det er klart, at man kan få større portioner til færre penge andre steder, men så er kvaliteten også derefter.”
Du kan selv smage Strukturs morgenmadsmenu fra fredag-søndag 8.30-10.30.
Book bord lige her.