Lækkert alternativ til brunch: Nyd 9 retter for 155 kr. på Restaurant Struktur

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi kender vel alle den overvældende følelse, når vi en lørdag morgen har spist os mætte til bristepunktet i æg, bacon, pandekager og hvad der ellers hører med.

De seneste par år har morgenmaden dog gennemgået en renæssance, og byens mange spisesteder har gjort sig umage for at skabe innovative retter, der også kan give en anderledes madoplevelse i morgentimerne.

For nyligt åbnede Restaurant Struktur i Vesterå, og i forbindelse med åbningen fortalte Dennis Juhl, at de drømte om at blive et mangfoldigt døgnhus med plads til alle.

Dette kommer eksempelvis til udtryk i både åbningstider og menuen. I weekenderne åbner Struktur nemlig allerede 8.30 og holder åbent helt frem til kl. 3 om natten.

Det betyder, at du kan nyde alle døgnets måltider i restauranten – og især morgenmadsmenuen, har fanget aalborgensernes opmærksomhed.

Dennis har nemlig valgt at gå i en helt ny retning med et koncept, som vi ellers kender fra aftenmenuen.

9 serveringer med saft for 155 kr.

For bare 155 kr. kan du få hele 9 sæsonbetonede morgenmadsserveringer med tilhørende tre glas saft, der naturligvis er afstemt efter råvarerne.

“Vi vil gerne vise, at du sagtens kan få et lækkert morgenmåltid, hvor du kan få fyldt depoterne med andet end bare fedt, salt og sukker,” fortæller Dennis.

“En masse æg og et bjerg af bacon kan hurtigt blive lidt voldsomt, og personligt vil jeg hellere have flere forskellige smagsoplevelser, der fusionerer med hinanden.”

Retterne bliver serveret af tre omgange med et hjemmelavet glas saft til hver servering, som passer til madens smagsnuancer. De enkelte retter bliver udskiftet løbende efter sæsonen.

I april byder menuen på følgende serveringer:

Første servering byder på avocado & sprøde mandler, toast med tomat og urtepesto samt kryddersaltet laks, syrnet fløde & salat. Hertil et glas hjemmelavet saft, der er friskpresset fra morgenstunden, med hyldeblomst og kørvel.

Anden servering består af boghvedevaffel med fermenteret ramsløg & svampe, sprængt and & persille samt porcheret æg med kålpølse. Hertil et glas saft med rødbede og aronia.

Tredje servering har comté, tørret frugt & grøn the, frugtkompot & ristet hasselnøddemælk samt sprøde arme riddere & biodynamisk mælkeis på tallerkenerne. Hertil et glas sød saft med pære og ingefær.

Du får altså samlet set 9 serveringer inklusive 3 glas juice til bare 155 kr. – har du også brug for en kaffe on the side, kan dette tilkøbes fra 35 kr.

“Vi bruger rigtig meget energi på vores kaffe og får bønnerne fra Great Coffee i Århus. Vi vælger selv vores ristetype og sørger for, at bønnerne altid er friskkværnet, når du bestiller en kop.

Samtidigt vil vi også gerne støtte de lokale, så al vores the kommer fra Kronen i Algade,” siger Dennis.

Lokale råvarer og lækre detaljer

Den lokale og bæredygtige tilgang til tingene kommer også til udtryk andre steder i restauranten; eksempelvis kommer svampene fra Store Restrup, kålpølsen fra Rævhede, mens alle dekorationer stammer fra en lokal blomsterhandler, der leverer sine restbuketter til Struktur.

Der er altså tænkt på hver en detalje, du kan nyde, mens du guffer dig igennem en morgenmadsmenu, du sent vil glemme.

Vi har – selvfølgelig – smagt os igennem hele herligheden, og vi kan kun give Dennis ret i, at de var et meget positivt alternativ til de tunge brunch, man ellers får i byen.

De hjemmelavede safter havde alle en perfekt, afrundet smag, der blot fremhævede de fantastiske retters nuancer.

At eksempelvis boghvedevaffel, ramsløg og svampe skulle være et perfekt match, havde vi nok ikke forudset; men det understreger vist bare, at Dennis Juhl er en mand, der ved, hvad han laver.

På billedernes ses de ni retter samlet svarende til én person – du skal altså ikke være bange for at gå sulten derfra.

Kvalitet og pris hænger sammen

Men hvordan er det så liiiiige, at man kan tilbyde 9 serveringer inklusive saft til så god en pris?

“Det er ikke nogen hemmelighed, at råvarerne er billigst, når de er i sæson. De er i en virkelig høj kvalitet, men vi har samtidigt også sørget for, at portionerne er afstemt på forhånd, så gæsterne heller ikke får serveret mere, end de kan spise og modsat brunchbuffeter skal smide en masse mad ud og skabe større madspild end nødvendigt.

Det er klart, at man kan få større portioner til færre penge andre steder, men så er kvaliteten også derefter.”

Du kan selv smage Strukturs morgenmadsmenu fra fredag-søndag 8.30-10.30.

Book bord lige her

AALBORG AWARDS hylder byen: Natklubkonger spiller til Afterparty

Skrevet af: Michael Qureshi
TooManyLeftHands
TooManyLeftHands

Så kan I godt krydse datoen!

Fredag d. 3. april 2020 gentager vi succesen med AALBORG AWARDS. Denne gang større, vildere og bedre end både i 2018 og 2019, som var de første to år med den store fest.

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser.

AALBORG AWARDS starter med at hylde det bedste i Aalborg.

Årets Restaurant, burger, café, cocktails m.fl. skal kåres, hvor alle byens største restauratører, butikker, virksomheder håber på, at det er dem, som løber med priserne.

AALBORG AWARDS

TooManyLeftHands spiller til afterparty

Derefter er der kæmpe Afterparty. I år bliver det for alvor sparket i gang af nogen, der virkelig ved, hvordan man fyrer den af til en fest. Det er nemlig ingen ringere end natklubkongerne fra TooManyLeftHands.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Når de går fra scenen afløses de af andre stærke navne på DJ-fronten.

Rød løber, drinks og fedt show

Vi tør godt at love, at det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

Her kan du feste med alle dem, der står bag byens bedste restauranter, butikker, caféer, virksomheder og naturligvis flere prominente navne i alt lige fra sport til politik.

I løbet af de næste dage åbner afstemningen til finalisterne til AALBORG AWARDS. Se sidste års vindere her

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Book lige her

Fed oplevelse for børnene: Kom til gratis ishockey-træning i vinterferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen

Vinterferien er netop startet for de fleste børn i Nordjylland, men vejrudsigten lover ikke ligefrem fantastisk vejr de næste dage.

Derfor er det jo oplagt at gå på jagt efter indendørsaktiviteter, som kan underholde de mindste i familien.

Og her i vinterferien kan børnene både få rørt kroppen, mærke følelsen af vintervejr og være sikker på tørvejr, når AaB Ishockey inviterer til rekruttering for alle piger og drenge i alderen 3-7 år.

Det foregår på onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00 i Gigantium, og det er ganske gratis at møde op og prøve kræfter med en af Danmarks mest populære sportsgrene.

Bliv den næste store ishockey-stjerne

Flere profiler fra Aalborg Pirates har været en del af AaB Ishockeys talentafdeling, så drømmer dit barn om at blive den næste store Ishockey-stjerne, er det oplagt at lægge vejen forbi rekrutterings-dagen.

Men træningen handler først og fremmest om at have det sjovt.

“Vi har mange trænere på isen begge dage, så alle børn kan få en hjælpende hånd, når det nødvendigt.

Vi har også nogle specielle vogne, som de kan støtte sig opad, hvis ikke de er helt trygge ved at stå på skøjter endnu,” fortæller formand sportsudvalget i AaB Ishockey, Søren Vestergaard.

Derudover tilrettelægger man træningen efter det enkelte barns niveau, så alle får en god oplevelse.

Det anbefales, at man kommer 30-45 minutter før for at få hjælp til at finde det rette udstyr – som man i øvrigt også kan låne helt gratis på dagen.

Søren Vestergaard oplyser, at AaB Ishockey også afholder begyndertræning hver onsdag (kl. 17-18) og lørdag ( kl. 10-11.15) i perioden august-april, hvor man også kan prøve kræfter med ishockey.

Hvad: Gratis ishockey-træning for 3-7 årige
Hvor: Gigantium (indgang i kælderen på samme side som svømmehallen, omklædning 4, midt på gangen)
Hvornår: Onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00

Du kan finde mere info her.

Subway lancerer nyhed: Børn under 12 år spiser gratis fremover

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vinterferien er netop skudt i gang, og det er naturligvis ensbetydende med, at de nordjyske forældre er i fuld gang med at lægge program for den næste uge.

Nu er der ikke børnehave- eller skolekammerater, der kan aktivere energibomben i løbet af dagen … og så må (bedste)forældre jo træde til.

Heldigvis findes der mange lokale tilbud til familier, der ønsker en ferie fyldt med gode oplevelser.

Blandt andet Subway, der netop har lanceret deres nyeste tiltag: Børn spiser gratis.

“Sikke et godt vinterferietilbud!” tænker du nok – men faktisk varer glæden helt udover denne uge…

Tilbuddet gælder nemlig for evigt!

Subway understreger dog over for MigogAalborg, at det er et barn per betalende voksen, der spiser gratis.

Sammensæt din egen børnesandwich

Med i det generøse tilbud er en valgfri børnesandwich, håndlavet i bedste Subway-ånd, hvor dagens heldige hovedperson kan vælge mellem en variant med enten kylling, kalkun eller skinke.

Derudover er der selvfølgelig hundredevis af kombinationsmuligheder både med hensyn til brød, fyld og tilberedning.

Et andet nyt tiltag fra Subway er også, at du fremover kan tilvælge alt fra cheddar, revet mozzarella, majs, feta, ristede løg til ristede kerner – helt uden merpris.

Barnet får selv lov at udpege det hele ved disken og er dermed også selv med til at sammensætte lige præcis sin yndlingssandwich.

“Subway er andet end et oplagt bud på en omgang hurtig take away – vi er også en familierestaurant, hvor der er plads til både store og små, uanset smag og behag,” fortæller Rasmus H. Millfors, som er medejer af Subway i Aalborg.

Er appetitten til mere end blot en sandwich, er der mulighed for at tilkøbe en sodavand og cookie for kun 20 kr. – det er dog ikke et krav for at indløse tilbuddet om et gratis måltid, så dette skal udelukkende ses som en billig måde at opgradere til en menu.

Tilbuddet er gældende i både restauranten i Urbansgade samt Østerågade.